Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zbrodnia i ciekawe kreacje

10.07.07, 10:56
    www.exklusiv.pl/artykul/id,139
    Obserwuj wątek
      • ryfka81 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 11:38
        Dla mnie, jako osoby, która nie ogląda żadnych brutalnych filmów, która zemdlała
        oglądając "Stygmaty" (na zajęciach! ale obciach), która reagowała na reklamę
        Play z odciętymi palcami zaciskaniem pięści i chowaniem ich pod pachy i która
        uważa reklamę Dog in the Fog z "czerwoną gałeczką" za niesmaczną, to jednak
        lekka przesada. Pomysł może ciekawy, ale takie widoki mnie odrzucają. Nawet
        jeśli wiem, że to tylko sesja.
        Przyznam jednak, że Brodzik bardzo ładnie wygląda w tej fryzurze. I w ogóle sam
        wywiad fajny :o)
        • martusia67 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:05
          Mi rowniez wywiad bardzo sie spodobal - nie byl cukierkowy - zaskoczyla mnie
          rowniez Brodzikowa, faktem iż, zdecydowala sie na tak sesje.
          • lilivampire Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:18
            No proszę, zawsze darzyłam JB sympatią, ale nigdy się nie spodziewałam, że taka fajna z niej osoba (i że tyle mamy ze sobą wspólnego...)
            • lilivampire Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:24
              Ale zdjęcia przeokropne.... Brrr
            • gosiaqus Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 13:04
              skrywanego wąsa :))) ??
              ehehe
              • lilivampire lol n/t 10.07.07, 13:52

• tralalumpek Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:14
        - wywiadu nie przeczytalam, odrzucily mnie zdjecia
        - ciekawych kreacji nie zauwazylam, wrecz przeciwnie
        - co ona chciala ta glupawka fotograficzna powiedziec?
        • stasia82 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:21
          O Matko Boska! Ja tylko nie rozumiem sensu robienia takich sesji?
          • mef8 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:31
            Ha, a mnie sie b.podoba ta sesja - moze i krwawa, moze i przeokropna ale pomysl
            przedni. Wywiad zreszta tez niezly.
            • e.x.i.t Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 12:58
              Brodzik nawet lubię , ale sesja sama w sobie dla mnie ...obrzydliwa :(
            • tralalumpek Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 13:03
              tak tylko z cyzstej ciekawosci, czym argumentujesz 'przedniosc' pomyslu?

(pomijajac sztubackie zdjecia)
            • ryfka81 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 13:48
              W sumie najlepsze jest ostatnie zdjęcie, z pizzą - trochę "krwi" na twarzy i
              czerwony sos. Po co od razu tyle trupów i flaków?
              Tak sobie myślę, że gdyby ją w tym zachlapanym fartuchu i z nożem umieścić w
              kuchni, efekt mógłby być ciekawszy. Nie wiadomo by było, czy akurat patroszyła
              rybę, czy... nie.
              A tak wszystko mamy na tacy i całe danie jest bardzo ciężkostrawne.
              No ale taki widać był zamysł artysty - słodka blond prawniczka przeistacza się w
              psychopatyczną brunetkę z piłą łańcuchową...
              • love_mode Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 15:47
                ryfka81 napisała:

> Tak sobie myślę, że gdyby ją w tym zachlapanym fartuchu i z nożem umieścić w
                > kuchni, efekt mógłby być ciekawszy. Nie wiadomo by było, czy akurat patroszyła
                > rybę, czy... nie.
                > A tak wszystko mamy na tacy i całe danie jest bardzo ciężkostrawne.
                > No ale taki widać był zamysł artysty - słodka blond prawniczka przeistacza się
                > w
                > psychopatyczną brunetkę z piłą łańcuchową...

bardzo fajnie to zauwazylas Ryfka

a reklamy play'a byly oblesne. ja odwracalam glowe.
      • cioccolato_bianco Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 13:51
        nie podoba mi sie. ani joanna brodzik, ani ten wywiad, ani 'pomysl' na zdjecia,
        ani kreacje na nich.
        • shava przepiękna sesja 10.07.07, 14:34
          Na wstępie powiem,ze zajmuję sie już kilka lat fotografią,wszystkie sesje z
          Vogue angielskiego i włoskiego mam wykute na pamięć.

Uważam że ta sesja to jeden przełomów w polskiej fotografii mody.

Jest doskonała.

Osobiście panicznie boje się krwi,ale ta tajemnoczość modelki i fantastyczne
          ujęcia uświadomiły mnie o pięknie zdjęć a nie ohydzie.

Mam nadzieję na więcej takich sesji z pomysłem,a nie pozowanie na tle szarego tła.
          • cioccolato_bianco Re: przepiękna sesja 10.07.07, 15:34
            nie kazdy pomysl jest dobry, jak widac ;) ja jestem tylko odbiorca-laikiem i
            jako odbiorca-laik stwierdzam, ze sesja odrzuca: od gazety i od aktorki.
            pierwsze skojarzenie: zdjecia dla zwyrodnialcow. czy taki efekt autor chcial
            osiagnac? :)
            • nessie-jp Re: przepiękna sesja 10.07.07, 22:42
              Ja też jestem zupełnym laikiem, jeśli chodzi o sesje modowe, ale ta mnie
              zachwyciła. Przepiękny kontrast - "obrzydliwe" tło uwypukla delikatność i
              zjawiskowość modelki i kreacji. Atmosfera rodem z nowel Angeli Carter, ze
              słodką, cudną wampirzycą nieświadomą, że to coś złego zabijać ludzi. Ogółem -
              ładny pomysł i ładna realizacja.
      • cryptorchid Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 15:25
        Wow, faktycznie świetna sesja. Chociaż ciekawych kreacji nie zauważyłam, jej
        makijaż mi sie tylko podoba.
      • pistacja5 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 15:43
        A mi się podoba. I zdjęcia i Brodzikowa na nich.
        Może trochę za dosłowne, może trochę za dużo krwi, ale pomysł umieszczenia jej
        w takiej scenerii bardzo ciekawy i jakże odmienny po nudnym, grzecznym do bólu
        wizerunku Magdy M.
        No i muszę przyznać, że Joasia wygląda pięknie bez opalenizny i blond czupryny.
      • ryfka81 Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 15:53
        Chłopaki z mojej klasy w liceum oglądali kiedyś magazyn "Zły" - były tam
        autentyczne zdjęcia ofiar zbrodni, zmasakrowanych ciał itp. - coś okropnego. I z
        tym właśnie skojarzyła mi się ta sesja.

W "Wysokich obcasach" też była kiedyś sesja z motywami "kryminalnymi". Może nie
        była rewelacyjna, ale przynajmniej nie przekraczała zasad dobrego smaku:
        kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53660,4177027.html
        Z kolei ta reklama D&G została zakazana we Włoszech, ponieważ zdjęcie przypomina
        scenę gwałtu i epatuje przemocą. Przy sesji z Exklusiva to jednak pikuś:
        www.thinkfashion.com/photos/celebrities/images/110040/original.aspx
        • happy_gosiak straszna n/t 10.07.07, 16:02

• hazel_dobkins Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 16:53
        Niestety, mimo pił, krwi, trupów nadal widzę Joannę B. przez pryzmat, jej
        dorobku filmowego, a raczej serialowego, czyli jako słodko - infantylną istotę.
        Pomysł sesji znakomity i innowacyjny jak na polski rynek, ale nie z Brodzik w
        roli głównej.
        Wyszło śmieszno-straszanie, jak na mój gust.
        Jeśli chce skończyć z Kasią/Magdą, niech się wykaże konkretną rolą filmową, a
        nie naśladowaniem bohaterki z "Teksańskiej piły.."
      • zettrzy Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 18:25
        to ma byc "najpiekniejsza Polka"? rotfl

przeczytawszy tytul tego watku myslalam ze bedzie cos o klasycznych kostiumach
        z filmow noir, te istotnie byly niezwykle, a tu taaaaaki psikus... no zbrodnia
        normalnie
        • marinesha Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 18:32
          Przypomina mi to fotografie, gdzie modelki byly stylizowane na lady Di ( w
          policzku miala znaczek Mercedesa, bo w nim zginela) i Marii Antoniny. Moze ktos
          pamieta nazwisko tworcy, ktory specjalizuje sie w takich krwawych klimatach(
          jest on raczej z Europy). Pare lat temu byl o nim artykul w Przekroju. Z gory
          dzieki.
          • edavenpo Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 19:12

Ja mam wrazenie ze jej PR-owiec zgadal sie z redaktorem magazynu i po
            stwierdzeniu ze chca jej zmienic wizerunek z serialowej milej pani na drapiezna
            aktorke ktora bedzie chciala powazniejsze role do glowy im przyszedl pomysl
            zrobienia 'kontrowersyjnej' stylizacji. Jak dla mnie caly koncept tej sesji jest
            tak oczywisty ze az boli no bo jak kontrowersja to zrobmy cos krwawego ;-)

Pomysl jest bardzo oklepany i samej sesji brakuje polotu - za duzo krwi, za malo
            pomyslu oryginalnosci. Jak dla mnie sugestia dziala znacznie bardziej niz cos
            wylozone jak kawa na lawe na zasadzie – patrzcie Brodzik chodzi i morduje – jaka
            ‘zaskakujaca’ zupelna zmiana charakteru ;-)

Mistrzem takiej sugestii byl Guy Bourdin ktory swego czasu robil kontrowersyjne
            sesje dla magazynow mody ale u niego byl rozpoznawalny styl, czarny humor i
            podtekst ktory jak dla mnie byl znacznie bardziej efektywny i bardziej interesujacy:
            www.wdr.de/themen/kultur/ausstellungen_2/schuhe/_img/aschuhe_bourdin2_400q.jpg
            www.germinaliteratura.com.br/imagens/guy_bourdin_pes.jpg
            i40.photobucket.com/albums/e250/_mouth/GuyBourdin.jpg
            www.ivarhagendoorn.com/blog/2004/images/guybourdin_2.jpg
            www.fashionologie.com/fashionologie/images/guy.jpg
            www.maomag.com/images/issues/issue.7/32-33.guy.bourdin.3.jpg
            www.likeyou.com/gfx/guy_bourdin_jacques_05.jpg
            sixxx.s41.xrea.com/paris-sixxx/archives/images/guybourdin.jpg
            image.blog.livedoor.jp/tokiolondon/imgs/2/6/26c3ebba.jpg
            lanylane.canalblog.com/images/guybourdin2.jpg
            Mogli tez pojsc na kompletny surrealism jak u Dvida La Chapelle (jeden z moich
            faworytow) ktory jest mistrzem wydobywania ukrytej osobowosci ;-)
            www.davidlachapelle.com/home.html

Slowem – jak dla mnie nic specjalnego…
          • pianazludzen to byl Erwin Olaf nt. 10.07.07, 22:45

• pianazludzen Re: to byl Erwin Olaf nt. 10.07.07, 22:47
              images.google.com/images?q=erwin%20olaf&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3DVFA_pl___DE225&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi
              • marinesha Re: to byl Erwin Olaf nt. 11.07.07, 11:43
                Dzieki, o tego pana mi chodzilo:)
      • miss_milkie Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 19:15
        bardzo podobaja mi sie te zdjecia;)) oryginalne bardzo. ale tej brodzik to nie
        znosze.
      • magdaksp Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 20:33
        wlasnie wraz z moim malżonkiem obejrzeliśmy te fotki i stwierdziliśmy
        jednogłośnie ze pomysl na sesje bardzo fajny.warto zwrocic uwage ze to sesja nie
        w vivie tylko w bardziej niszowej gazecie wiec wiecej im wolno.ale naprawde
        super!chcialabym takie fotki
      • j-adore Re: Zbrodnia i ciekawe kreacje 10.07.07, 21:14
        Świetna sesja, czyżby Brodzik zmienia wizerunek? No ale skoro za czasów Kasi i
        Tomka w wywiadach prezentowała się jako trzpiotka, a ostatnio na fali Magdy M.
        jako klasyczna elegantka, to teraz mozemy spodziewać sie jej w horrorze.:) A
        wywiad przeczytam jak będę miała wiecej czasu i chęci.
        • internistka Świetna! 10.07.07, 22:06
          Świetna sesja chociażby z racji stylistyki, którą wykorzystuje się na polskim
          rynku, czyli bezpłciowo, nudno i w konwencji "pokażmy-panią-w-pięknej-pozie-i-
          sukience".
          Ta sesja próbuje opowiedzieć jakąś historię. Może przerysowaną i oczywistą aż
          do bólu, ale właśnie ta surowość jest tak ujmująca.
          No i przede wszystkim to wyjmujące aktorkę z szufladki podejście, na zasadzie
          kontrastu sprawia, że fajnie się na Brodzik patrzy.
          Skojarzyła mi się sesja Dody w "Pani"-z lekkim makijażem i klasą-właśnie przez
          to nietypowe podejście do fotografowanej osoby.
          • papryczka_ag Re: Świetna! 11.07.07, 09:05
            Rewelacyjna sesja - świetnie nawiązująca do filmu. Klasa.
            Co prawda uczepiłabym się szczegółów na zdjęciach, ale jestem pod wrażeniem
            tego, że w fotografii mody w Polsce zaczyna się coś dziać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka