Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do mieszkanek Trójmiasta

31.07.07, 21:33
    Wybieram sie za jakiś czas i w związku z tym mam pytanie: jakie przybytki mody
    warto odwiedzić, może bardziej niekonwencjonalne niż centra handlowe?
    A druga wersja - jest taka możliwość, że wybiorę sie tylko na jeden dzień i
    nie będę zawracać sobie głowy zakupami - czy to wystarczająca ilość czasu żeby
    zwiedzić i Gdańską Starówkę i Monciak jeśli mam do dyspozycji komunikacje miejską?
    Obserwuj wątek
      • paulinaa Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 31.07.07, 21:37
        odpowiem tylko na drugie pytanie, tak to mozliwe:) jeszcze zdążysz na skwer
        kosciuszki do gdyni wpaść :)
        • j-adore Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 31.07.07, 21:39
          Dzięki.:)
      • olesia301 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 31.07.07, 21:38
        Przybytków mody to ja tam nie znam, kupuję w lumpeksach i w sieciówkach przy
        obwodnicy.

Polecam Starówkę, potem SMK-ą (kolejka podmiejska) do Sopotu. Obecnie 3-miasto
        rozkopane i nie warto jeździć tramwajami i autobusami.
        Teraz jest Jarmark Dominikański to se tam możesz coś kupić - najfajniesze mają
        starocia ale ceny powalają. Trochę gorzej z parkowaniem i spokojnym
        zwiedzaniem - przejść się nie da.
        • j-adore Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 31.07.07, 21:40
          Dzięki, też miałam zamiar najpierw zawitać do Gdańska, później do Sopotu.
      • meduzaa1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 31.07.07, 22:24
        Komunikacją podmiejską :) czyli SKM. Z Gdańska do Sopotu jest jakieś 15 min
        kolejką a więc spokojnie zwiedzisz wszystko co chcesz:) Tylko latem na Monciaku
        (i nie tylko) jest zatrzęsienie turystów, ciężko przejść;)
        Co do przybytków mody niekonwencjonalnej- chyba takie nie istnieją- ja nie znam.
        • moniakos1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 01.08.07, 18:11
          jeżeli chodzi Ci o jakieś ciuchy i buty to Sopot możesz sobie odpuścić, może ze
          2 zwykłe sklepy są. Całe życie mieszkam w Sopocie (od 5 miesięcy na szczęście
          już nie) i nigdy nic tu nie kupiłam. Nawet rajstop. Najlepiej przejsć w Gdyni
          ul. Świętojanską.
          • olesia301 Noa Noa 01.08.07, 18:25
            Przypomniałam sobie, ze jeden sklep jest w Sopocie z oryginalnymi ciuszkami. To
            Noa Noa na Monciaku, na samej górze przed McDonaldsem jeszcze,po tej samej
            stronie.
            Dawno tam nie byłam, ale ciuszki miali kiedyś fajne i ciekawe
            • jarka63 Re: Noa Noa 02.08.07, 10:09
              Noa Noa jest teraz w suterenie w uliczce od Monciaka w lewo (idąc od góry).
          • meduzaa1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 01.08.07, 19:26
            O! A ja od zawsze uwielbiam Sopot, aż tak źle się Tobie tam mieszkało? Fakt
            sklepów tam nie ma ale klimat to miasto ma niesamowity i zawsze czuję się tam
            wspaniale. Żałuję że tam nie mieszkam ale może kiedyś (czyt. w następnym
            wcieleniu:D) .
            • moniakos1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 17:50
              Tak, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Myślę że jakbyś tam mieszkała to
              mogłabyś mieć inne zdanie:-) Teraz trochę tęsknie i przyjemnie gdy tam jestem
              przejść Monciakiem, do parku czy na molo. Ale gdy mialam go na co dzień miałam
              dość. Oprócz monciaka tam nic więcej nie ma, malutka miescina.

meduzaa1 napisała:

> O! A ja od zawsze uwielbiam Sopot, aż tak źle się Tobie tam mieszkało? Fakt
              > sklepów tam nie ma ale klimat to miasto ma niesamowity i zawsze czuję się tam
              > wspaniale. Żałuję że tam nie mieszkam ale może kiedyś (czyt. w następnym
              > wcieleniu:D) .
              • meduzaa1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 17:56
                No nie wiem, ja mam sentyment do Sopotu, jeszcze z czasów liceum kiedy
                jeźdźiliśmy na imprezy do Sfinksa:) Teraz to marzę o tamtych czasach:P
                • moniakos1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 18:03
                  Sfinks to inna bajka, imprezy do 10 rano. Potrafiłam iść o2-3- do domu, pospać
                  i o 6 rano jeszcze do sfinkasa na tą samą imprezę. Od sfinksa miałam 5 min do
                  domu (mieszkałam vis a vis hotelu Haffner).
                  meduzaa1 napisała:

> No nie wiem, ja mam sentyment do Sopotu, jeszcze z czasów liceum kiedy
                  > jeźdźiliśmy na imprezy do Sfinksa:) Teraz to marzę o tamtych czasach:P
            • moniakos1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 17:50
              meduzaa1 napisała:

• moniakos1 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 17:51
              Ps.
              klimat wyczuwają tyrusci, miejscowi chyba nie:-)

meduzaa1 napisała:

• pannamigotka82 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 01.08.07, 18:19
        Zdaje sie, ze Jarmark Dominikanski jeszcze trwa. Polecam poszukiwania bizuterii
        na ul. Mariackiej lub maly sklepik z blyskotkami z Meksyku i nie tylko (na
        przeciwko Bazyliki NMP).
        Sopot to glownie knajpki, ciuszkow tam nie znajdziesz.
        Na zakupy jedz na Swietojanska do Gdynii lub do Manhatanu we Wrzeszczu, ale tam
        sa same sieciowki, ktorych pewnie w Twoim miescie pelno.
      • jarka63 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 10:12
        Zakupy bardziej centralnie położone najwygodniej zrobisz w Manhattanie we
        Wrzeszczu, choć to sieciówki.Nie polecam, w przeciwieństwie do
        poprzedniczek,gdańskiej Starówki - nic, tylko srebro i bursztyny nur fur
        Deutsche.
      • dalenne Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 14:01
        Jak zakupy to:
        Gdynia - Klif (Orłowo) i Świętojańska(Centrum),
        Gdańsk - Manhattan (Wrzeszcz),
        Sopot to faktycznie chyba tylko Noa Noa na Monciaku

Przemieszczając się SKM zwiedzić w cały dzień możesz i Sopot i Gdańsk i Gdynię,
        a może i na prom na Hel byś się załapała ;)
      • aniabe13 Re: Pytanie do mieszkanek Trójmiasta 02.08.07, 22:52
        Wersja druga: zdążysz zobaczyć sporo ale w ekspresowym tempie czyli program
        minimum: starówka w Gdańsku potem kolejka SKM (20 minut jazdy)i jesteś w
        Sopocie, tam Monciak i molo znowu do SKM i jedziesz do Gdyni- jakieś 15 minut.
        Miłego zwiedzania :-)
        Z zakupami bym nie przesadzała- jest to samo co wszędzie więc szkoda czasu.
        Bursztyn i srebro na gdańskiej starówce jest piękne ale faktycznie ceny
        kosmiczne.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka