Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    23.08.07, 09:47
    Do czego nosic? Generalnie jestem zwolenniczka butow na obcasie ale upatrzylam
    przecudne balerinki , skorkowane, czerwone, zupelnie jak dla Dorotki. Sa tez
    czarne ale to te czerwone mowia dom nie "kup, kup kup". Nie mam prawie nic
    czerwonego ( ale to nie problem, bede udawac , ze pasuje i juz). Zastanawiam
    sie tylko do jakiego rodzaju stroju pasuja. Czy tylko do szerokich spodnic?
    Obserwuj wątek
      • kc_mc Re: Baleriny 23.08.07, 09:49
        Baleriny ? do " normalnych " spodni z prosta nogawka, jeansow, rurek, do
        szortow, cygaretek itd.
        Baleriny pasuja prawie do kazdych spodni.
        • szadoka Re: Baleriny 23.08.07, 10:06
          I tu sie nie zgodze tak do konca. Buty o ktorych pisze mimo fasonu sa
          nieslychanie eleganckie. Wiec do sportowych portek ( bojowek)odpada. Do
          cygaretek moze, nie wiem nie posiadam takowych spodni ( mam badzo chude lydki,
          wiec fasony dodatkowo wyszczuplajace nogi raczej nie dla mnie. Do szerokich
          spodni w stylu Marlena wole klasyczne trzewiki ( takie ala meskie garniturowe).
          Krotkie spodenki nosze tylko latem. Te welniane z grubymi rajstopami podobaja mi
          sie ogromnie ale smialosci nie mam....
      • nie-niebieska Re: Baleriny 23.08.07, 10:35
        baleriny pasuja do niemalze kazdego codziennego stroju

czerwone nosze jako jedyny silniejszy akcent - lubie zawlaszcza jak jestem
        ubrana na czarno-szaro-buro --> jak np dzisiaj ;)
      • nie-niebieska wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 10:36
        • monikaa13 Re: wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 10:47
          wlasnie wrzuc zdjecie, bedzie widomo o czym pisac, sa rozne rodzaje
          balerin, wiec trudno tak ocenic
        • szadoka Re: wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 10:49
          Nie mam niestety , na stronie producenta (7 mil)ciagle jeszcze zaszloroczna
          jesienna kolekcja. Na szczescie w przeciwienstwie do strony internetowej buty
          maja znakomite (mam trzy pary i jestem zadowolona). Jesli jestes z Warszawy to
          zajrzyj do sklepu firmowego w al. Jerozolimskich, prawie przy zejsciu w
          podziemia przy Centralnym. To taki nieduzy sklep, maja tam kilka marek ( min
          ecco , clarks no i wspomniane 7mil). Acha, to fajne buty dla kobiet takich jak
          ja, stopka kajak (nr 40) a lydka jak u pajaka. Kozaczki leza jak ulal. Poraz
          pierwszy w zyciu.
          Kurna zabrzmialo jak reklama... ale co tam. Warto promowac polskie marki.
          • kc_mc Re: wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 11:02
            Ojej, nie mow na stope kajak, masz 40, tu gdzie mieszkam norma jest ten rozmiar,
            a jak pytasz o 41 to przewaznie zawsze sa buty w tym rozmiarze, ja sama nosze 41
            i nie lubie jak ktos mowi kajak.

Poszukaj na allegro, albo w necie podobnych i wklej, bo z opisu wynikalo ze
            wiele spodni pasuje, a teraz wychodzi ze nie ... wiec ciezko cokolwiek doradzic.
            • szadoka Re: wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 11:12
              wlasnie oblecialam allegro. Nie ma podobnych.
              Nie obrazaj sie za to okreslenie. Uwierz mi, ze przy tak chudych lydkach jak
              moje (moja 13 letna corka ma grubsze) stopa wyglada na monstrualnie dluga. Nie
              dla mnie buty z dlugim czubkiem albo na platformie albo nie daj Bog na grubym
              obcasie. Wygladam przekomicznie.
              Swoja droga wspolczuje Ci rozmiaru 41, kupienie ladnych butow w tym rozmiarze w
              Polsce graniczy z cudem.
              • kc_mc Re: wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 12:26
                Nie, ja sie nie obrazam, po prostu nie lubie tego slowa :))
                Co do butow, to masz racje, jeszcze jak mieszkalam w Polsce to pierwsze co jak
                wchodzilam do sklepu obuwniczowego to nie pokazywalam palcem butow i pytalam o
                rozmiar ( bo przewaznie padala odpowiedz - nie mamy, nie produkuja takiej
                rozmiarowki, niech Pani przymierzy 40 ... itp )
                tylko od razu przechodzilam do sedna i prosilam o pokazanie palcem butow w
                rozmiarze 41 :)) I bywalo ze na caly sklep byla 1 - 2 pary ( jakis koslawych ) a
                bywalo rowniez tak, ze nie bylo ani jednej pary.
                Wiem ze ktos kto nosi rozmiar 38 nie jest w stanie sobie wyobrazic co to dla
                mnie znaczylo :))
                Na szczescie moje rodzinne miasto to przygraniczne na granicy
                polsko-niemieckiej, a Niemki maja wieksze stopy i nr 41 to normalka, jak i 42 i
                z wyborem nie bylo problemu. Wszyskie buty kupowalam po prostu w Niemczech.
                Teraz mieszkam troche " glebiej " w De, ale butow od groma, a ze ja uwielbiam
                buty to problem jest jedynie w tym, aby odlozyc na kolejne, szczegolnie ze
                czasami w miesiacu sie kilka par podoba.
                Takze nie ma tego zlego :)))
                • szadoka Re: wrzuc zdjecie /nt :)) 23.08.07, 12:32
                  To ja mam podobny problem. Kocham buty. Mam ich cala mase. Lapie sie na tym, ze
                  szkoda mi wydac 30 zl na koszulke ale bez mrugniecia okiem wydaje 300-400 zl na
                  buty. Chyba sie powinnam leczyc :)
                  Mam nadzieje, ze i u nas z czasem ktos wreszcie dostrzeze , ze coraz wiecej
                  kobiet ma duza stope. Moja 12 letnia siostrzenca nosi juz 41. Na szczescie moja
                  corka o 3 lat nosi 40-tke wiec mozemy nawet wymieniac sie niektorymi butami ale
                  ma dopiero 14 lat wiec wszystko moze sie zmienic jeszcze.
      • lvivianka Re: Baleriny 23.08.07, 11:41
        Ja lubie baleriny. Nosze do dzinsow, szerokich spodnic oraz
        rybaczek. Z tym, ze moje sa tak "celtyckie" w wygladzie, ze
        najbardziej pasuja do troche "ludowej" stylizacji.:P
        • nioma Re: Baleriny 23.08.07, 14:01
          ja nosze do dzinsow, szortow, do bialej spodnicy do kolan
      • marlat Re: Baleriny 23.08.07, 14:15
        jak dla mnie pasują do prawie wszystkich fasonów, ale to faktycznie
        dużo zalezy od tego jak wyglądają:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka