swierszczowa1 Re: Studentka i różowy sweterek :) 01.09.07, 23:46 wykładowcy raczej będą oceniać Cię za coś innego (no może jak przyjdziesz z dekoltem do pasa i wystającymi różowymi stringami ,to zwrócisz na siebie uwagę). Przez całe studia nie spotkałam się z tym żeby kogoś oceniali po kolorze bluzki. Nie ma potrzeby zmieniania garderoby. Można się ubierać jak kto lubi (no za wyjątkiem tych stringów:)). Elegancko należy ubierać się na egzaminy. Wystarczy wiec jedna biała koszula +jakieś eleganckie spodnie czy spódnica +jedne eleganckie buty), reszta całkiem dowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
horgen Re: Studentka i różowy sweterek :) 02.09.07, 08:51 też zaczynam studia od października i .... kupiłam sobie różowy (jasny brudny róż) sweterek nie z tej okazji, ale dlatego że bardzo mi się podobał, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszasta11 Re: Studentka i różowy sweterek :) 02.09.07, 08:55 O rrrety, ale się zaroiło od komentarzy i odpowiedzi :) dzięki serdeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza ja mam dziwne wrażenie 02.09.07, 17:06 że jeśli potrafisz błysnąć intelektem, to możesz się nosić dowolnie, byle nie w stylu "rozebranym". lacossta - po szkole średniej powinnaś już wiedzieć, że nie można "ubrać sweterka". Myślę, że wykładowcy na to zwrócą większą uwagę niż na strój. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla_dream Re: Studentka i różowy sweterek :) 03.09.07, 14:39 Ja mam pytanie nie o kolor sweterka, ale o buty, a konkretnie o obcasy. Większość butów - botki, czółenka itd. mam na obcasach (ok. 7 cm) i jedynie adidasy mam na płaskiej podeszwie :) Mogę chodzić w obcasach czy zainwestować w jakieś płaskie? Jeśli tak to jakie konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Studentka i różowy sweterek :) 03.09.07, 15:17 > > Mogę chodzić w obcasach czy zainwestować w jakieś płaskie? Jezu. Możesz, tylko weź pod uwagę, że będziesz targać pomoce naukowe (książki, kserówki). Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Studentka i różowy sweterek :) 03.09.07, 16:04 vanilla_dream napisała: > Ja mam pytanie nie o kolor sweterka, ale o buty, a konkretnie o > obcasy. Większość butów - botki, czółenka itd. mam na obcasach (ok. > 7 cm) i jedynie adidasy mam na płaskiej podeszwie :) > > Mogę chodzić w obcasach czy zainwestować w jakieś płaskie? Jeśli tak > to jakie konkretniej? warto miec plaskie, bo z pewnoscia nie raz Ci sie zdarzy wycieczka do biblioteki i targanie ksiazek/kserowek, szczegolnie jak jezdzisz tramwajem/autobusem etc. ale jak Ci wygodnie na obcasach to wlasciwie czemu nie? nie planuj zakupow na zapas i zobacz co bedzie Ci potrzebne jak juz zaczna sie zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkl Re: Studentka i różowy sweterek :) 04.09.07, 16:02 po niektórych dniach na uczelni, godzinach w autobusach, w kserach itd, mając na ramieniu rzeczy na cały dzień, czyli oprócz papieru, książek - coś do picia, kosmetyczka, klucze etc. myślę czasem, że lepiej by było założyć trapery i plecak turystyczny:] w zeszłym roku akademickim urwały mi się uszy od dwóch toreb:) decyzja obcasowa w moim przypadku zależy od planu dnia - gdy jest długi i wymaga dużo chodzenia, wolę płaskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pinnky Re: Studentka i różowy sweterek :) 03.09.07, 16:45 hmmm ja na studia się wybieram dopiero w 2009 hehe ale napewno do tego czasu nie wpadnę na tak głupi pomysł jak wymiana całej garderoby z powodu wesołych kolorów ;P a tak w ogóle to uwielbiam róż i świetnie się w nim czuję i nic nie zmusi mnie do noszenia beżu i brązu... nigdy ;D nawet moja mami, która ma już latek ponad 40 zaczęła się ubierać od paru lat bardziej kolorowo i wygląda o wiele młodziej i lepiej niż jak ciągle nosiła te wszystkie brązy, czernie i beże ;D poprostu wybieraj ciuchy, które do ciebie pasują, w których czujesz się dobrze w każdej sytuacji ;D Odpowiedz Link Zgłoś
myszasta11 Re: Studentka i różowy sweterek :) 04.09.07, 15:33 A jak w kontekście tego wątku oceniacie ubiór Madzi i Kingi z 'M jak miłość"? Wczoraj włączyłam, i ujrzałam obydwie studentki odziane w czarne bluzki, czarne spodnie, czarne płaszcze.... Dobrze chociaż, że szaliki były w innym kolorze, niż czerń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Matrix? gothic? 04.09.07, 15:50 myszasta11 napisała: > A jak w kontekście tego wątku oceniacie ubiór Madzi i > Kingi z 'M jak miłość"? Wczoraj włączyłam, i ujrzałam obydwie studentki odziane > w czarne bluzki, czarne spodnie, czarne płaszcze.... Dobrze chociaż, że szaliki > były w innym kolorze, niż czerń ;) Seriale mają uczyć Polaków, jak się ubrać (patrz "Sran", bardziej znany jako "Klan", hihihi). POjęcia nie mam, co kostiumolog miał na myśli. Uznał, że czerń jest trendy? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 18:33 Czerń to nieprawdopodobny kolor jesli ma sie do niego odpowiednia urodę :))))))A ten wątek mnie rozbawił do łez:))))))Kiedyś to ludzie chodzili w glanach, a teraz sobie kupują garsonki;/ Odpowiedz Link Zgłoś
blue_phoebee Re: Studentka i różowy sweterek :) 04.09.07, 19:22 lol:O to, że się idzie na studia nie znaczy, że masz się stać inną osobą! jeżeli się dobrze czujesz w tym swetrze to go noś i niczym się nie przejmuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Studentka i różowy sweterek :) 04.09.07, 21:10 mialam kiedys chloapka ktory mi wmawial z ejak pojde na studia to zmienie styl ,bede chodzic w zakiecikach i bialych koszulach.ojak sie pomylil.dla ,mnie kompletowanie nowej garderoby na studia to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
instant_coffee Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 00:54 a od kiedy to na studiach ludzie tracą osobowość i indywidualność na rzecz konformizmu i sztywnych regół? zresztą uniwerstety od zawsze były siedzibą wolności mysli, słowa itp. kolor swetra no drobiazg, na który nikt nie zwróci uwagi, przynajmniej bardziej niz gdzie indziej. a u mnie na studiach (kulturoznawstwo) to nawet na egzaminy nie chodziło sie na galowo, ale to akurat nie wszędzie jest dobrze widziane Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 14:48 no nie!!! na egzamin na galowo!!! aczkolwiek uczyniłam wyjątek, jadąc trzy godziny na egzamin do innego miasta i dokuwając po drodze - tiszert i co tam wtedy nosiłam, bojówki chyba. tyle że umyłam twarz, ręce do łokci i zmieniłam tiszert na drugi identyczny, żeby nie śmierdzieć pociągiem. piątkę dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
lisy Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 07:46 Ja zauważyłam coś wręcz odwrotnego - o ile w liceum często ubierałam się w tzw eleganckie zestawy, właśnie eksperymentując z nowym niby dorosłym lookiem, na studiach warunki wymusiły całkowite zaniechanie i powrót do płaskich butów, bojówek itp. Czasem wykład ciągnie się trzy godziny bez przerwy bo wykładowca zdecyduje jej nie robić i skończyć wcześniej (a potem zapomina skończyć wcześniej). Czasem sala jest słabo ogrzewana/siedzenia niewygodne i zwyczajnie najcieplej i najwygodniej jest w bluzie albo właśnie sweterku; na kolor nikt uwagi nie zwraca - a już najmniej wykładowca, który ocenia Cię po tym co mówisz, albo w ogóle ma jakieś własne kryteria oceny i np nie spodoba mu się coś w Tobie ale nie będzie umiał określić co ;). Czasem musisz usiąść na korytarzu, biegać po zajęciach do biblioteki, przemieszczać się między różnymi budynkami i dodajmy że np po nieprzespanej nocy. Czasem można ubrać się elegancko, jeśli trafi się luźniejszy dzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 08:06 lisy napisała: > na kolor nikt > uwagi nie zwraca - a już najmniej wykładowca, który ocenia Cię po tym co mówisz Oj nie zawsze niestety, jest wielu starszych, konserwatywnych wykladowców którzy lubią się znęcać nad osobnikami wygladającymi trochę inaczej. Mój znajomy który nosił fryzurę podobną do tej Magdy w Sopocie miał cały semestr (lub dwa- nie pamiętam)ciężkie życie z pewną panią prof. > > Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 08:22 Jak to się pozmieniało.Jak zaczynałam studia nawet do głowy mi nie przyszło aby z tego powodu zmieniać garderobę. Tak jak ktoś wcześniej napisał-młoda jesteś, noś co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 08:36 ja juz nie studiuje, ale z racji pracy mam ciagly kontakt z uczelnia, a raczej z wieloma roznymi uczelniami ;) mowi sie czesto, ze wszystko zalezy od uczelni czy kierunku - inaczej wyglada przecietny student elektroniki, inaczej polonistyki i inaczej zarzadzania ;) ale faktem jest, ze czasem studenci zarzadzania roznia sie od siebie w zaleznosci od roku studiow. pamietam kiedy u mnie, a bylam wtedy na III roku dominowal 'profesjonalizm', kostiumy i garnitury, a na V roku tego samego kierunku wszyscy chodzi na totalnym luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 09:21 a co to za roznica czy studia czy srednia szkola tu i tu mozna sie tak samo ubierac Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 09:55 niesamowite jak ludzie sami sobie szukaja problemow ;D Ja w wieku 22lat zaczelam nosic kolory ;D i nie zamierzam przestac ;D wczoraj kupilam sobie 1 raz w zyciu "niebieskawozielona" kieske i bede w niej pomykala WSZEDZIE, gdzie bede miala ochote ;] Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkaaa4 Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 14:56 a co to za studia? jeżeli to nie jakiś klasztor to uwierz mi że zobaczysz wszelkie kolory tęczy ;P tak kolorowo i dziwnie ubranych ludzi spotkałam tylko na studiach ;)pełna dowolność, poważnie to trzeba czasem na egzaminy sie ubrać ( u mnie prof. potrafili oblać za zły strój) ale tak to pełna dowolność. Studiowałam w Krakowie ( jeszcze nie tak dawno;P) Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Studentka i różowy sweterek :) 05.09.07, 18:14 Ja chodzę ubrana jak chcę, w kolory jakie chcę (choć różu tam nie ma, ale tylko dlatego, że nie lubię tego koloru. Koleżanka powinna sie przejść w okolicach jakiejś uczelni, bo chyba nigdy tego nie robiła. Jeśli chce wyglądać jak nudna wrona wśród ciekawie ubranych dziewczyn, nie naśladuj jej. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Studentka i różowy sweterek :) 06.09.07, 12:13 Na uczelnie ubierasz się normalnie i jak ci się podoba. Jak ktos lubi to można przyjść w leginsach, ja chodziłam w krótkich spodenkach... Odpowiedz Link Zgłoś