tres_chic 04.02.08, 09:13 Witam serdecznie! Moje pytanie dotyczy pereł. Czy mozna nosic je na codzien? Jesli tak to do czego nalezy je ubierac? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polcia85 Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 09:25 Ja noszę perły prawie codziennie, do stroju biurowego (koszula, żakiet etc). Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 09:26 jak dla mnie perly zarezerwowane sa na wazne uroczystosci Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 09:54 Oczywiscie, ze mozna na co dzien. Wszystko zalezy od tego, jaka to bizuteria. Bardziej okazala tylko na wyjatkowe okazje, ale skromne kolczyki z perelka czy taki sam wisiorek idealnie pasuja chociazby do pracy - kojarza mi sie z tzw. klasyczna elegancja. Ale juz perly do jeansow to wg mnie profanacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
krysia_laska Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 13:05 najczęściej perły zakładam do cienkich golfów i półgolfów, lubię też perły do koszulowych bluzek z satyny Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 13:27 dfo wszystkiego tylko trzeba umiec zestawic. Do jeansow bardzo chetnie nosze, tyle ze nie sa to znoszone dzisny, a granatowe klasyczne, widac ze nowe plus biala obcisla bluzka z krotkim rekawem i dekoltem w serek lub polokraglym. Teraz sie pewlno naprawde nosi do wszytskiego i bardzo mi sie to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 13:38 jak dla mnie perly to na wieczor Mam piekny naszyjnik i pierscionek do kompletu z Japonii i nosze do satynowej czarnej koszuli, ewentualnie do prostej, czarnej sukienki. Jak dla mnie perly w dzien to jak makijaz wieczorowy w poludnie chyba, ze masz na mysli perly sztuczne, albo hodowlane -male o dziwnych ksztaltach i kolorach... to takie mam 1rozowawe z Tajlandii i sa "luzne" ale ja bym ich perlami nie nazwala tylko perelkami ;] Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women disa 05.02.08, 09:39 disa napisała: hodowlane -male o dziwnych ksztalt > ach i kolorach... to takie mam 1rozowawe z Tajlandii i sa "luzne" ale ja bym ic > h perlami nie nazwala tylko perelkami ;] pl.wikipedia.org/wiki/Odr%C3%B3%C5%BCnianie_pere%C5%82_naturalnych_od_hodowlanych Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 13:42 tak chyba wygladaja najpiekniej :) img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/05_01/PearlsPopUpDM_860x780.jpg i jeszcze www.christopherpeterson.com/wp-content/uploads/2007/10/tatoo_back_pearls_christopher_peterson.jpg i w wersji codziennej shopping.beloblog.com/archives/FASHION%20DEVIL%20WEARS%20PRADA.JPG msnbcmedia4.msn.com/j/msnbc/Components/Photos/040429/040429_fashion_pearls_bcol_12p.standard.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 13:57 tu groszki na sukience i groszki na szyii www.telegraph.co.uk/fashion/graphics/2005/04/04/efflight04dress.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
disa zalinkowane sa glownie biale korale nie perly ;/ 04.02.08, 15:05 takie to mozna do wszystkiego nosic ;] nawet jeansow ;] Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zalinkowane sa glownie biale korale nie perly 04.02.08, 19:59 a jak Ty to rozgryzlas? zo to nie prly perlowe tylko korale biale ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zalinkowane sa glownie biale korale nie perly 04.02.08, 23:00 Foam... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zalinkowane sa glownie biale korale nie perly 05.02.08, 10:31 Ty mi jeszcze powiedz, ze odrozniasz naturalne od hodowlanych :) dla mnie mieniaca sie kulka to perelka nawet ta na torcie i pierniczku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: zalinkowane sa glownie biale korale nie perly 05.02.08, 12:24 po moich widac ktore sa naturalne(Japonia) a ktore hodowlane(Tajlandia) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: zalinkowane sa glownie biale korale nie perly 05.02.08, 12:37 kurcze bylam pewna, ze tylko po przekroju je mozna odroznic ze tak golym okiem nie widac roznic Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 15:05 Jesli ubierasz się jak Bree van der Kampf to możesz nosic na codzien ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 19:19 jasne - ale zalezy jakie perly; mala obrozke zalozy sie na inna okazje niz sznur do kolan Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: do czego nosi sie perły? 04.02.08, 20:28 Kolczyki i obróżkę noszę do kaszmirowych swetrów, długi sznurek sztuczydeł do nietopetrzowych bluzek. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: do czego nosi sie perły? 05.02.08, 09:35 Moje libanskie perelki dostalam od podkochyjacego sie we mnie kolegi,w czasach kiedy nosilam dZinsowa kurtke ,a do tego kolnierz z bialego futerka;)No co?To byl 2000rok chyba?!A teraz ich wlasciwie nie nosze,bo mi jakos do niczego nie pasuja:( Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: do czego nosi sie perły? 05.02.08, 12:38 kiedys w TS dawali perelke na zylce ;) nawet certyfikat byl do niej ;) Odpowiedz Link Zgłoś