minio-appletree Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 10:44 wg mnie niekoniecznie: 1. nie zawsze modny jest oryginalny (patrz tysiące naśladowników danej mody) 2.i nie każdy kto oryginalnie wygląda wygląda modnie Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 10:45 niekoniecznie, bo widze kilkadziesiat sklepow z kolorowymi plaszczami rurkami, to nie jest oryginalne jak 50 osob sie w to samo ubierze. ale pod wzgledem nowosci na rynku(bo dopiero teraz to weszlo w mode) - tak Odpowiedz Link Zgłoś
wrednajestembylambede Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 11:21 modne jest zazwyczaj masowe,wiec niezbyt oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 13:14 zależy czy ten "modny" to pojęcie ulicy czy np takiego forum jak to :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 13:15 nie rowna sie .wrecz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 13:20 przeciwnie. Wszystko, co w sklepach wzoruje się na modzie, oryginalny- to w miarę możliwości jak najdalej od masowych sklepów, więc.. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 13:23 aaa, tak mi się przypomniało...Jak byłam młoda miałam niesamowite parcie do tego, żeby być oryginalna:) Nosiłam jakieś dziwne rzeczy, ni to etno ni to punk, hand-mady i w ogóle chciałam być alienem..a chyba z wiekiem człowiek leczy się z tej potrzeby demonstrowania inności na siłę, jakby mnie ktoś zapytał teraz czy zależy mi na byciu oryginalna powiedziałabym, ze chyba są ważniejsze rzeczy w zyciu..:) (co nie znaczy że uważam za takie bycie modną) Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 13:28 Ja tak samo. Parę lat temu koniecznie chciałam być oryginalna i się wyróżniać, za to kompletnie nie zależało mi na byciu modną, może wręcz przeciwnie. W każdym razie w ogóle nie interesowało się tym, co jest modne. Teraz czytam forum i teksty o modzie, żeby mieć czym się zainspirować, poznać opinie innych na temat tego, co pasuje do siebie, znaleźć nowe, ciekawe pomysły. Ale nie dążę ani do bycia modną, ani nawet do bycia oryginalną. Jakoś nie zależy mi na tym specjalnie, tak samo jak nie zależy mi "co ludzie pomyślą". Kieruję się własnymi upodobaniami i gustem, i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 13:26 jedno drugiego nie wyklucza, ale też się nie równa..można wyglądać oryginalnie przy wykorzystaniu modnych rzeczy, kwestia zestawień i z drugiej strony można mieć na sobie kupę modnych rzeczy, ale zero oryginalności.. Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 18:07 Oryginlany to raczej ciuch nie- modny ale dobrze zestawiony. Modowe nowinki często wychodzą na tandetne oklepane badziewia. Sztuką jest umiejętność dobierania kolorów, fasonów. Często odwaga pomaga nam wyglądać bosko i inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Czy modny = oryginalny? 11.03.08, 19:57 To kwestia umiejętności łączenia ze sobą ubrań w oryginalny (lub nie) sposób. Można, mając na sobie oryginalną torebkę i modne buty, połączyć to z klasycznym trenczem. Odpowiedz Link Zgłoś