bibiki 18.05.08, 10:42 może ktoś wie jak sprać z spódniczki jeansowej klej kropelkę ? z góry dziękuje za wszelkie porady :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibiki Re: Jeans - klej 18.05.08, 11:02 nie pomogło, nawet Vanish nie dał rady :( Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Jeans - klej 18.05.08, 11:04 Jak to mala plamka to na dzinsie nie bedzie widac. Moze sprobuj uprasowac ja przez papier zeby klej sie rozpuscil i zostal na papierze, a drapanie polecam igla:) Odpowiedz Link Zgłoś
doda1983 NIE DA się, niestety... 18.05.08, 11:15 Kiedyś zaplamiłam sobie jeansy klejem Super Glue (praktycznie to samo co Kropelka tylko pod inna nazwą). Plama zrobiła się sztywna i twarda i nie zeszło to nawet po 2 latach regularnego prania jeansów. Pózniej pękła na pół, przełamując tez materiał i spodnie były juz do wyrzucenia. Próbowałam wszystkiego - vanisha, gorącej i zimnej wody, odplamiaczy, zmywacza do paznokci, beznzyny - nic nie pomogło. Niestety trzeba baaardzo uważać na każdą tkaninę robiąc cokolwiek z tym klejem. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka-magda Re: Jeans - klej 18.05.08, 12:57 jest takie, coś co rozpuszcza te kleje super glue remover czy jakoś tak, można to dostać w ehobby.com.pl/super_glue_nowosc_zelowy_zmywacz_do_kleju_3g_remover_-p-5590.html Odpowiedz Link Zgłoś
nitka-magda Re: Jeans - klej 18.05.08, 12:58 ale nie stosowałam tego, tylko o tym czytałam w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
your.sugar Re: Jeans - klej 18.05.08, 20:53 denaturat ;) nie mylić z benzyną, bo ona - jak Koleżanka wyżej napisała nie pomoże ;) Odpowiedz Link Zgłoś