Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak uniknąć skandalu w kościele?

05.11.08, 17:08
    Dziewczyny! Powiedzcie mi, bo w lekkie zawirowanie wpadłam - jak malujecie się
    do kościoła? Ostatnio poszłam jak zwykle, czarna kreska i biała baza na
    powiece, nic specjalnego, a tu nagle kobieta, nawet nie stara, w sile wieku,
    najpierw zerka, zerka, a w końcu podchodzi i syczy na mnie, że "kościół to nie
    jest wybieg dla modelek".I obcina mnie z góry na doł, i miny robi, i do bab
    dookoła jeszcze tam na mnie wygaduje. Próbowałam się jakoś bronić, ale weź tu
    z taką dyskutuj, skoro argumentem dla niej jest to, że to "kościół, a nie
    świątynia rozpusty" (naprawdę!) Mopże to ze mną coś nie tak, a może jednak z
    nią? Ja tam nie widzę problemu, ale widać dla niektórych on istnieje.
    Obserwuj wątek
      • gabrielafrancuz Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 17:10
        Nie dyskutuj, bo to nie ma sensu. Albo odpowiedz, że wymalowałaś się dla Pana
        Boga ;-)
        • mamuuu Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 17:17
          o bosz, te babska w kosciele to jest naprawde, no! wez sie nie przejmuj, z tego
          co mowisz to nie mialas na oku czerwonej plamy i sztucznych rzes, wiec co sie tu
          gorszyc? chrzanic!
        • beb-la Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 17:30
          JA tam rozumiem, że niektórych może wkrzać, że przychodzą jakoś się skupić,
          raczej, że tak powiem, dal ducha, nie dla ciała, a ktoś im wyhcodzi w krótkiej
          spódniczce i z makijażem jak na karnawał. może po prostu jak idziesz do kościoła
          to tusz do rzęs i tyle?

• jagoda_pl Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 17:39
            To niech się na tym duchu koncentrują, a nie bliźnich szpiegują i afery na pól kościoła zakłócające spokój innych robią!

może po prostu jak idziesz do kościoł
            > a
            > to tusz do rzęs i tyle?

+ wór pokutny;)
            • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 14:09
              jagoda_pl napisała:

> To niech się na tym duchu koncentrują, a nie bliźnich szpiegują i afery na pól
              > kościoła zakłócające spokój innych robią!

Wiesz co, oczywiście masz rację, ale...
              ... na pogrzeb bliskiej mi osoby jedna z dalekich kuzynek przyszła w obcisłych
              czarnych błyszczących spodniach biodrówkach odsłaniających górną część pupy i w
              kozakach z czubem na 9-cm szpili. Owszem, nie moja sprawa, owszem, ważne że w
              ogóle przyszła, owszem, powinnam się skupić na uroczystości pogrzebowwej, a nie
              gapić na nią, ale... po prostu dech mi zaparło na taki widok. Naprawdę nie każdy
              strój, nawet w stonowanych kolorach, nadaje się na każdą okazję.

Niemniej, swojego szoku wewnętrznego nie wyraziłam na głos i nikogo z kościoła
              nie wypraszałam, tylko oderwałam wzrok od przykrego widoku, więc zachowania bab
              z pierwszego postu absolutnie nie popieram.

Niech się sobie każdy szokuje w duszy i cicho siedzi, bo kościół to nie miejsce
              do awantur.
              • jagoda_pl Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 14:18
                Nie no, jasne!

Mnie też czasem przez głowę tekst w stylu "no chyba przesadziła" przez głowę przejdzie, ale też nie robię potem afery na pół kościoła:)... Kiedyś np. koleżanka przyszła na ślub moich przyjaciół w dżinsach rybaczkach, spod których wystawały turkusowe rajstopy - rozumiem, że szła tylko na ślub, bo na wesele nie była zaproszona, ale jak szła do komunii przez cały kościół wyglądała IMHO bardzo nie na miejscu...
                • panistrusia Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 20:05
                  Za to kuzynka ubrana w balową suknię nie poszła do komunii :)
                  • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 16:07
                    panistrusia napisała:

> Za to kuzynka ubrana w balową suknię nie poszła do komunii :)

O jeżu kolczasty, te korowody krynolin kołyszących się na boki podczas komunii
                    na mszy ślubnej są nie-sa-mo-wi-te! :)) Sznur księżniczek, jak w bajce o
                    drozdobrodym czy jak mu tam było, co to miał jedną księżniczkę z wielu wybrać :)
              • jacksparrow1 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 17:22
                ylko widzisz jest roznica w delikatnym makijazu a z stroju jaki
                tutaj nam opisalas.Kreska i cien na powiece to nie jest nic
                strasznego.Natomiast portki spod ktorych widac tylek to juz jest nie
                smaczne.Bez wzgledu czy to byl pogrzeb, wyjscie do kosciola czy
                jakiekolwiek spotkanie.
                • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 19:10
                  Ja nie pisałam o różnicy w stroju, tylko o tym, że osoby obecne w kościele TEZ
                  mogą być czasem zszokowane wyglądem innych i to wcale nie dlatego, że są
                  wścibskimi babami. I wyraźnie zaznaczyłam, że obdagywanie kogolwiek w kościele
                  jest **nie na miejscu**.

Zresztą, czarna kreska na ubielonej powiece też może kogoś zszokować. Co mu
                  załujesz, niech się szokuje :)
                  • jacksparrow1 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 20:48
                    No masz racje.Tylko ze taki ubior jaki opisalasz szybciej sie rzuci
                    w oczy niz owy makijaz ktory opisala dziewczyna.
                    Z drugiej strony jak juz mowimy sobie o pobycie w kosciele to mi nie
                    przeszkadza jak kto jest ubrany, chyba ze zwroce uwage ze ktos jest
                    w krotkim rekawku a mna telepie z zimna to jeszcze bardziej mi sie
                    zimno zrobi:)Ale...
                    Ja do kosciola ide sie pomodlic a nie ogladac jak kto ubrany, albo
                    jaki ma makijaz.Choc przy jakis wiekszych uroczystosciach rzuca sie
                    w oczy troche dziwne ubranie i jakos sobie mysle ze mogliby sie
                    ubrac ciutke inaczej, ale w sumie nie moja sprawa(najbardziej mnie
                    smieszy garnitur i adidasy).
                    NAtomiast zawsze mnie draznily rozbiegane i rozkrzyczane dzieci bo w
                    kosciele tak fajnie echo niesie.Rodzice mieli w nosie fakt ze w
                    kosciele jest pomieszcze nie dla osob z malymi dziecmi i dzieciak
                    tupie, biega , drze sie i przeszkadza nie tylko mnie...
                    • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 00:50
                      > Ja do kosciola ide sie pomodlic a nie ogladac jak kto ubrany, albo
                      > jaki ma makijaz.Choc przy jakis wiekszych uroczystosciach rzuca sie
                      > w oczy troche dziwne ubranie

Powiem ci, że nie widzę powodu, dla którego nie miałabym oglądać sobie innych
                      osób podczas ceremonii kościelnych
                      • jacksparrow1 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 03:40
                        A widzisz nessie-jp.Ja nie mam nic przeciwko zlustrowaniu sobie tej
                        czy owej osoby pod wzgledem kreacji czy nawet makijazu.Moze cos
                        nowego wypatrze, moze cos mnie zadziwi, ale nie moge zrozumiec owych
                        atakow ze jak ktos smie do kosciola czy gdziekolwiek przychodzic tak
                        czy inaczej ubrany czy umalowany.Jednak wyjatek pogrzeb bo tam
                        troche taktu nalezy miec i okazac odrobine szacunku jak to napisalas
                        zarowno dla zmarlego jak i dla jego bliskich.
                        Bo to tak jakbym kazdemu hamerykancowi zwracala uwage ze troche nie
                        tak sie ubral bo te jego adidasy nie pasuja nijak do jego
                        garnituru.Kiedys przyszla znajoma ze swoim partnerem czy jak kolesia
                        nazwac do sklepu i gadu gadu.Ona ladnie ubrana, on w marynarce i no
                        nazwijmy to eleganckich spodniach - nie byly to jeansy( marynara i
                        spodnie w roznych kolorach, ale wspolgraly ze soba)No i jakos nie
                        zwracalam na to wszystko uwagio do czasu kiedy kobita nie
                        powiedziala ze wlasnie ida na wesele.Automatycznie spogladnelam na
                        jego buty.No i sie do siebie usmiechenlam - brudne adidasy.No ale
                        jezeli jemu nie przeszkadza...
                        A przepraszam co Ci przeszkadza w makijazu ala mis panda?Jakies
                        uprzedzenia?:)
                        • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 13:53
                          > nowego wypatrze, moze cos mnie zadziwi, ale nie moge zrozumiec owych
                          > atakow ze jak ktos smie do kosciola czy gdziekolwiek przychodzic

No coś ty, przecież ja nikogo nie atakuję, że śmie! :) Po prostu czasem coś mnie
                          zdziwi, czasem coś mi się wyda zupełnie nie na miejscu w danych okolicznościach
                          (czy to jest kościół, czy teatr, czy przedszkole) i potem zapamiętuję. Broń
                          boziu nikogo nie ATAKUJE!

> A przepraszam co Ci przeszkadza w makijazu ala mis panda?Jakies
                          > uprzedzenia?:)

A skąd, bardzo lubię pandy :) Ale może tamta baba z początku wątku nie lubiła i
                          akurat jej się w oczy rzuciło :) Normalnego makijażu pewnie by nawet nie
                          zauważyła w kościelnym półmroku, a tak
                          • jacksparrow1 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 17:56
                            NIe o atak to mi chodzilo te wszystkie osoby co sie rzucaja do oczu
                            ze ktos mial czelnosc.Nigdzie nie pisalas ze ty rzucasz sie komus do
                            gardla:)
                            Zadziwiajace jest to ze przeszkadza komus makijaz. spodnica czy
                            jakies spodnie( mam na mysli coniedzielna msze) , ale nie
                            przeszkadzaja piszczace, krzyczace i tupiace dzieci.No i atak
                            nastepuje jak zwroci sie uwage ze moze przejsc do pomieszczenia z
                            dzieckiem, badz jak takowego nie ma i dziecko zaczyna sie nudzic to
                            wyjsc na chwile z kosciola.Nic ze mszy sie nie straci bo megafony sa
                            na zewnatrz.Ale to moje skromne zdanie.
                            Eee jaki dzisiaj makijazyk?Ala mis panda czy moze cos w rzucik
                            skunksika - czarna powieka i bialutki pasek przez srodek?:) Ciekawe
                            jakby zareagowala owa pani o ktorej pisala zalozycielka watku.
                            Pozdrawiam serdecznie
                            • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 19:14
                              Z tym dziećmi to masz rację
          • chomsterek Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 11:49
            Skupienie na modlitwie nie ma chyba nic wpólnego z rozglądaniem się
            dookoła i komentowaniem cudzych strojów czy makijaży?
          • barbaramd Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 06:00
            Jeżeli to był zwykły makijaż wyjsciowy i strój nie wyzywający, to w
            porządku. Bóg lubi, jak Jego dzieło pięknie się prezentuje.
          • volandina Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 08.11.08, 09:27
            Sorry, ale jakos trudno mi sobie wyobrazić osobę skupioną na
            modlitwie, która zauważa kto jaki ma makijaż. Brrr iluż to w
            kościółku pseudo-wierzących można spotkać.
        • nissa.fr Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 14:24
          Odgryzlabym sie tekstem: Kosciol to rowniez nie przechowalnia bagazu (w domysle stara torba hehe)
      • jagoda_pl Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 17:30
        Na to nie ma rady.

Takich pań, co to zapomniały na czym polega "upomnienie braterskie" jest niestety sporo, a dyskutowanie z nimi sensu nie ma.

Tak jak nie jestem fanką "kościelnej rewii plażowej";), tak naprawdę nie wiem o co jej mogło chodzić..

Olać i tyle!
      • paulinaa Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 17:59
        a skąd wiesz, że to o makijaz chodziło a nie o strój np.?
        • black_magic_women Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 18:38
          paulinaa napisała:

> a skąd wiesz, że to o makijaz chodziło a nie o strój np.?

tez sie nad tym zastanawiam.Bo umalowana w kościele jestem zawsze i jakos nic
          mnie nigdy nie spotkało.Co więcej,nawet panie ktore sie na codzien nie maluja(np
          moja babcia:)do kosciola szminkuja chodzby usta
          • magdal-ena2 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 21:54
            proszę Cię... tylko nie "chodźby" :))) i też myślę, że to o strój mogło chodzić
            :) zwłaszcza, że opisany makijaż jest całkowicie zwyczajny.
      • kum-nye Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 19:01
        Ignorować... widąc pani za bardzo skupiona na mszy nie była.
        • askaa02 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 19:52
          moja wiekowa babcia zawsze gdy moja mama wychodziła do kosciola i malowała rzesy tuszem a usta delikatnie szminką, no i włosy uczesała, zawsze mówiła: " dla kogo tak sie malujesz ? dla pana boga?" :D widać taka juz natura tych kobiet :D wg nich kosmetyki to zbytek i juz, wiec po co wogole wdawac sie w gadki :D
          • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 14:11
            Ha, moja wiekowa babcia zawsze, idąc do kościoła, nakładała bardzo starannie
            podkład (nazywany przez nią "fluidem"), malinową szminkę, odrobinę różu i tusz
            na rzęsy. Poganiana przez dziadka odpowiadała z ogromnym oburzeniem "Do kościoła
            mam iść nieumalowana? To może jeszcze w koszuli nocnej i wałkach?"
      • lashqueen Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 19:50
        Nie mam takich problemow, bo do kosciola nie chodze ;)
        Najlepiej ignorowac i nie tlumaczyc sie, ewentualnie zwrocic takiej pani uwage,
        ze to nie jej sprawa.
      • maladalila Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 21:05
        Swoją drogą mogłabym też napisać coś w rodzaju: "Byłam ostatnio na manifie. No,
        ubrałam się normalnie, mini, kozaczki, makijaż taki codzienny, ładnie
        wyglądałam, jak zwykle. Przychodzę, a tam te baby (nawet ładne niektóre i
        niestare) ubrane jak na wykopki, grube i z włosami pod pachami - od razu obcięły
        mnie wzrokiem. Że niby ładniejsza jestem, czy co? Kwasem solnym by mnie oblały,
        gdyby miały pod ręką. Co robić, żeby na manifie skandalu nie wywoływać? Poradźcie."
        No, też widać, że na manifie nie byłam i pojęcia o realiach nie mam, nie?
        • black_magic_women Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 09:13
          maladalila napisała:
          No, też widać, że na manifie nie byłam i pojęcia o realiach nie mam, nie?

Dokładnie,bo i w kościele jest mnóstwo fajnie wyglądających dziewczyn i na manifie.
          Byłam niedawno na spotkaniu z K.Dunini było nawet pare kobiet w miniówkach,ale
          jaaaakie miały nogi:)
      • inecita Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 22:46
        Hmmm ja wychodzę z założenia że są pewne miejsca wymagające
        okreslonego stroju należą do nich opera, szkoła, biuro, kościół i
        zapewne wiele innych. W każdym z powyższych przypadków jest to
        kwestia obyczajów, kultury osobistej i szacunku do innych ludzi.
        Trudno mi oceniać sytuację, bo nie widziałam Twojego makijażu, ale
        uważam, że pewne rzeczy w pewnych miejscach po prostu nie powinny
        się pojawiać, dlaczego w takim razie nie zacząć chodzić do opery w
        dresach prosto z siłowni? Bo nie. I już. A do koscioła jak w każde
        inne miejsce w DZIEŃ - makijaż DZIENNY a nie WIECZOROWY. I to nie z
        powodu babci, ale z własnego dążenia do nie tchnięcia złym gustem.
        • i.nes Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 10:58
          inecita napisała:

> A do koscioła jak w każde
          > inne miejsce w DZIEŃ - makijaż DZIENNY a nie WIECZOROWY.

a jeśli msza jest na godz. 20? ;))))
          • nessie-jp Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 16:06
            > a jeśli msza jest na godz. 20? ;))))

No to wtedy trzeba koniecznie iść w piżamie.
      • foamclene Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 05.11.08, 23:08
        dla mnie chodzenie do kosciola jest dziwne ;)
        z kreskami czy bez
        :)
      • rudy_wyjec Prawdziwa chrześcijanka ;) 05.11.08, 23:13
        Ta miłość bliźniego aż bije po oczach. Daj spokój, nie przejmuj się
        głupim próchnem.
      • tralalumpek Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 00:27
        tekst glupi jak sanki w maju
        • alex_koz Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 00:40
          tralalumpek napisała:

> tekst glupi jak sanki w maju
          >
          >
          <lol>
          uwielbiam twoje teksty Tralalumpek:))
          • tralalumpek Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 09:14
            :)))))

cztytalam ten wpis (pierwszy wpis watku) pare razy
            na te bzdury nie mozna inaczej odpowiedzic jak tylko glupawka
            pozdrawiam
      • alex_koz Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 00:39
        z pewnymi osobami nie warto dyskutowac. jedyna metoda to ignorowac takie
        przypadki. i nie przejmowac sie.
      • ricemice nie chodzic 06.11.08, 01:09
        to proste: nie chodzic.
        • aiczka Re: nie chodzic 07.11.08, 21:10
          Tez mi sie to cisnelo na palce...
      • turzyca Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 01:34
        A moze to jednak o ciuchy chodzilo?

A cieta odpowiedz jest jedna - Jezus jawnogrzesznicy nie przegonil, rozmawial z nia.
      • una_gemma Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 08:45
        smut-nawa napisała:

> Dziewczyny! Powiedzcie mi, bo w lekkie zawirowanie wpadłam - jak malujecie się
        > do kościoła? Ostatnio poszłam jak zwykle, czarna kreska i biała baza na
        > powiece, nic specjalnego, a tu nagle kobieta, nawet nie stara, w sile wieku,
        > najpierw zerka, zerka, a w końcu podchodzi i syczy na mnie, że "kościół to nie
        > jest wybieg dla modelek".I obcina mnie z góry na doł, i miny robi, i do bab
        > dookoła jeszcze tam na mnie wygaduje. Próbowałam się jakoś bronić, ale weź tu
        > z taką dyskutuj, skoro argumentem dla niej jest to, że to "kościół, a nie
        > świątynia rozpusty" (naprawdę!) Mopże to ze mną coś nie tak, a może jednak z
        > nią? Ja tam nie widzę problemu, ale widać dla niektórych on istnieje.

Jeśli uważasz, że z twoim wyglądem wsystko było OK, to czego od nas oczekujesz?
        Może pomyliłaś fora?
        • esceven Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 10:15
          Najlepiej włączyć ignora, nie martwić się i nie pytać o takie
          bzdurki:)))))))))))))))))))))))))))
      • awdotia.romanowna Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 10:43
        Ja w kościele jestem zawsze solidnie wymalowana (bywam tam tylko na
        ślubach).

Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz. Skoro uważasz, że wyglądasz
        przyzwoicie, zmienisz makijaż pod wpływem wrednego babsztyla i
        sugestii anonimowych osób?
      • lilka69 Re:ha ha ha to dewoty jedne w kosciele! 06.11.08, 15:12
        to smiech przez lzy!

same sa stare i brzydkie wiec przyczepiaja sie do mlodych i ladnych. a ty nie
        trac jezyka i pusc im cieta riposte.

• dakota77 Re:ha ha ha to dewoty jedne w kosciele! 06.11.08, 15:14
          Tyle ze ciete risposty to byloby jednak zejscie do ich poziomu, nie uwazasz?
          Babcie zamiast uczestniczyc we mszy nadaja na inne osoby, a ona ma sie dolaczyc
          i zaczac dyskusje? Nie lepiej byc ponad to i zmilczec?
        • gabrielafrancuz Re:ha ha ha to dewoty jedne w kosciele! 06.11.08, 15:31
          Po chrześcijańsku ;-)
      • dziu-ba Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 17:23
        bez przesady. jest mnóstwo kosmetyków, z których możesz zrobić bardzo naturalne
        kompozycje i na cienie sobie pozwolić i w ogóle na wszystko. Kwestia wprawy.
        ostatnio mam taką serię cieni cielistych z beyu i nawet na pogrzeb się mogę
        umalować bardzo dokładnie i nikogo to jakoś nie będzie razić. Przynajmniej tak
        sądzę, bo wierzę w moje umiejętności :) Jeśli chodzi o dokładne sugestie to
        sobie poszukaj na jutjubie na przykład jak zrobić delikatny makijaż. I tyle.

• tastylemonka Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 20:39
          no bez przesady, w kosciele należy się modlić, a nie patrzeć kto jak się ubrał
          czy umalował. nie radź jej, żeby była konformistką ;)
        • bre-ss Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 15:39
          pewnie! Naturalne cienie, dobry podkład i odrobina różu i nikt się nie może
          przyczepić. Trzeba kolor odpowiedni dobrać tylko i jedziesz.
          • merci_bien Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 15:56
            "i jedziesz" :)
      • aire1 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 17:56
        To jeszcze nic, widziałam jak pewna młoda parka weszła dośc mocno
        spózniona do kościoła, ona miała podpięte włosy, częściowo odkryte
        plecy, a na nich plaster antykoncepcyjny :) Ludzi wmurowało, mnie
        muszę powiedzieć że mnie też.
      • joanna182-0 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 18:19
        ja zazwyczaj mam ciemny ostry makijaż, ale jeszcze nikt mi nie
        zwrócił uwagi, ze jestem nieopowiednio umalowana. to był jakiś
        moherowy beret :P
      • vittoria_1 Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 19:52
        Ja bym chyba nie wytrzymala i powiedziala babie, ze w kosciele powinna sie
        modlic i sluchac co ksiadz mowi, a nie taksowac wzrokiem co ladniejsze
        dziewczyny. I zeby sie nie tak nie denerwowala, bo zlosc pieknosci szkodzi, a
        ona nie ma juz czym szastac.
      • malavida Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 19:57
        Kiedyś idąc ulicą zostałam zaczepiona przez nijako wyglądającą
        starszą kobietę. Podeszła do mnie, złapała za rękę i wyszeptała
        dziwnie maniakalnym i natchnionym tonem: "Niech będzie pochwalony
        Jezus Chrystus". Trochę skołowana całym zajściem zdołałam
        wydukać "Na wieki wieków amen". Na szczęście pamiętałam z czasów
        dzieciństwa, że moja babcia używała takiego pozdrowienia. Starszą
        panią najwyraźniej usatysfakcjonowała moja odpowiedź, bo jeszcze
        mocniej ścisnęła moją rekę i powiedziała coś takiego:" O młoda ładna
        dziewczyna ale porządna! tak! tak! dzisiaj to tyle zbójostwa wśród
        młodziezy, to ja idę dalej" i po prostu sobie poszła. Zastanawiam
        się jednak, co zrobiłaby ta pani gdybym odpowiedziała inaczej...? Od
        tamtej pory odnoszę się niechętnie do wszystkich osób, które
        przejawiają choćby lekkie symptomy nadgorliwości religijnej :-(
      • malavida Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 20:04
        P.S. Olej babę! Zaś przy następnej wizycie w kościele nałóż wielkie
        okulary przeciwsłoneczne, takie w stylu prawdziwej hollywoodzkiej
        gwiazdy. Nikt Ci już nie zarzuci zbyt ostrego makijażu oczów. :-)
        • tastylemonka Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 20:38
          Chyba oczu :):) a babe olac po całości. wariatka. i tyle.
          • phlora Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 19:25
            Ewentualnie ócz.
      • jasnie_panienka Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 06.11.08, 20:12
        elegancja to dostosowanie wyglądu do sytuacji, w kościele makijaż powinien być
        dyskretny.
        druga sprawa to zachowanie upominającej kobiety - kompletnie nie na miejscu.
        jeśli widzi się, że ktoś łamie konwenans, trzeba zachować to dla siebie.

to nie dyskusja na to forum. tu pełno modniś dla których rzucanie się w oczy
        jest priorytetem. z dostosowaniem stroju do sytuacji nie mają NIC wspólnego.
      • kk_s Re: jak uniknąć skandalu w kościele? 07.11.08, 00:44
        Nie chodzę do kościoła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka