Dodaj do ulubionych

Blokada pisania na forum

15.02.23, 10:46
Kiedy zdejmiecie mi blokadę pisania postów na forum Nauka?

Blokada na forach i pod artykułami była nałożona do 2 stycznia 2023. Odzyskałem możliwość pisania komentarzy pod artykułami i na wszystkich interesujących mnie na forach — poza forum Nauka. Zwróciłem się w tej sprawie do forum@agora.pl 3 stycznia 2023.

Kornel
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Blokada pisania na forum 15.02.23, 11:16
      Pewnie jnadal będziesz musiał pisać maile w sprawie odblokowania konta.
      To stały numer - po usunięciu blokady czasowej nadal pozostają zablokowane
      "fora wrażliwe" w tym Nauka. Sprawdź na Religii, bo tam też pewnie masz bana.
      • kornel-1 Re: Blokada pisania na forum 24.02.23, 00:12
        Takie zachowanie administracji oceniam jako bardzo nieprofesjonalne. Blokada była forach była nałożona do 2 stycznia.

Kornel
        • wariant_b Re: Blokada pisania na forum 24.02.23, 11:49
          kornel-1 napisał:

> Takie zachowanie administracji oceniam jako bardzo nieprofesjonalne.

Ciężko uznać za profesjonalne zlecenie wykonania oprogramowania blokad
          terminowych bez automatycznego usunięcia blokady po jej zakończeniu.
          Komuś zależało na zachowaniu uprawnień do ręcznego odblokowywania kont.

Trudno inaczej niż jako niechlujstwo potraktować problem "forów wrażliwych",
          które jak wykazała praktyka wymagają osobnego odblokowania, choć samo
          pojęcie od dawna nie funkcjonuje, a "fora wrażliwe" stały się dziwnie spokojne.

Mnie dziwi jeszcze coś innego - nie zauważyłem, by opiekunowie forów (aes-i)
          korzystali z blokad terminowych, więc widocznie nie dostali takich uprawnień.
          Bana można dostać za kwestionowanie zdania administratorów zawodowych,
          a nie za naruszenia Regulaminu czy Netykiety. To jest ich argument ostateczny.

> Blokada była forach była nałożona do 2 stycznia.

Została zniesiona, tylko ktoś zapomniał, że "fora wrażliwe" jak Nauka działają inaczej,
          bo 20 lat temu takie rozróżnienie miało sens by uniknąć sporów z nawiedzonymi,
          jak na przykład z kreacjonistami czy płaskoziemcami na Nauce - konsensus nie był
          możliwy, więc kończyło się to ogólną awanturą na temat wolności przekonań.
          Zapomniał i nie odblokował Nauki, więc będziesz musiał wysłać na dziennik podawczy
          kolejne mailowe podanie o interwencję administracji. Ja przerabiałem to już kilkukrotnie.
          • teodor-k Re: Blokada pisania na forum 25.02.23, 10:29
            Niech sobie doda cyferkę lub literkę L i po problemie .Nigdy się nie doczeka lub tyle zachodu co miała użytkowniczka Yoma. Czasami coś jest niesprawiedliwego w ocenie kogoś i nie ma na to wpływu .Chyba jesteś jedynym na tym forum co ma cierpliwość do ludzi i do wyjasnień .Pozdrawiam .
    • sp9tcu Re: Blokada pisania na forum 26.02.23, 02:14
      A coś złrgo napisał
      że będzie koniec świata
      smiało
      • wariant_b Re: Blokada pisania na forum 26.02.23, 11:16
        sp9tcu napisał:

> A coś złrgo napisał

No właśnie w tym problem, że nie wiadomo.

Użytkownik może się domyślać, za którą wypowiedź nałożono na niego blokadę czasową,
        ale nie ma pewności - wiadomo jedynie, że raczej nie dotyczy to wypowiedzi na forum Nauka.
        Nie może zacytować treści postu, gdyż został on skasowany, więc jest niedostępny dla autora
        i innych użytkowników za wyjątkiem administracji. Nie zna powodu ingerencji, gdyż jest niejawny
        i zapewne nigdzie nie został zarejestrowany, więc trzeba będzie na nowo go wymyślić.

Jedyne co może zrobić to wysłać maila z podaniem o odblokowanie bana na forach wrażliwych
        i ewentualnie z prośbą o podanie przyczyn blokady czasowej (ale tu odpowiedź będzie tak
        ogólnikowa, że nic z niej nie będzie wynikało) i czekać na reakcję, która wcale nie musi nastąpić.
      • kornel-1 Re: Blokada pisania na forum 28.02.23, 13:23
        sp9tcu napisał:

> A coś złrgo napisał

Napisałem na forum Świat, że Ukraińcy z Wyspy Węży nie zginęli, lecz zostali pojmani. Było to na samym początku wojny, gdy oficjalna wersja była inna. Wątek został usunięty. Teraz już można pisać, jak było. Potem na forum odniosłem się kilka razy do propagandy. Wiem, głupio zrobiłem, kajam się :D.

Kornel
    • kornel-1 Re: Blokada pisania na forum 21.03.23, 19:34
      kornel-1 napisał:

> Kiedy zdejmiecie mi blokadę pisania postów na forum Nauka?
      >

Kiedy dostanę odpowiedź na swoje pytanie?
      • no-popis Re: Blokada pisania na forum 05.04.23, 05:32
        kornel-1 napisał:

> kornel-1 napisał:
        >
        > > Kiedy zdejmiecie mi blokadę pisania postów na forum Nauka?
        > >

>
        > Kiedy dostanę odpowiedź na swoje pytanie?
        Jak w PRL.
        Napisał Pan skargę w książce zażaleń i to wystarczy. Nie muszą odpowiadać.
        • kornel-1 Re: Blokada pisania na forum 12.06.23, 21:19
          no-popis napisała:

> Napisał Pan skargę w książce zażaleń i to wystarczy. Nie muszą odpowiadać.

Nie spodziewam się już odpowiedzi. Akceptuję fakt. że świat jest pełen ludzi kierujących się prymitywnymi racjami.
          Nie mam dostępu do Forum Nauka. Ale mam satysfakcję, że forum Nauka wygląda teraz tak (ostatnie wątki)

Outlook Password Recovery (2)
          Split Outlook PST file (2)
          Odkryć drapieżniki Carnivora z gór Chin Środkowych (2)
          Kup Tapentadol 100 mg online, aby pozbyć się bólu (2)
          Kup DiaMorphine, Etizolam, Clonazolam, Meclonazola (1)
          Grawitacja vs brak grawitacji (1)
          Szkoła policealna Olsztyn (7)
          AI blokady i cenzura, jakość (2)
          Niewyjaśnione historie (1)
          Trzesienia ziemi (2)
          Skończoność rozwinięcia dziesiętnego liczby PI (6)

I jest to wyłącznie zasługa administracji portalu.
          DNO.

Kornel
          • wariant_b Re: Blokada pisania na forum 13.06.23, 00:10
            kornel-1 napisał:

> Nie spodziewam się już odpowiedzi.

Niemniej jeszcze raz zgłoś mailowo problem z blokadą na forach wrażliwych.
            Problem leży zapewne po stronie oprogramowania, które nie usuwa poprawnie
            wszystkich blokad i wymaga dodatkowych czynności, które ktoś pominął.
            Osobiście przerabiałem to już na pozostawionych blokadach na Religi
            po usunięciu blokady czasowej za wpisy na forach pomocowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka