agas12 19.05.04, 10:38 Jakie działanie ma maść nagietkowa? Czy można ją stosować u 8-miesięcznego dziecka z AZS. Jak często i jak długo ? Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniapatryk Re: Maść nagietkowa. 19.05.04, 12:50 Na opakowaniu pisze właściwości kojące i gojące. U nas sie sprawdza przy AZS. Ale może Pani Dorota lepiej sie wypowie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agas12 Re: Maść nagietkowa.-Do Ani 20.05.04, 12:19 Aniu, Jakiej maści Ty używasz u Patryka ( z samym nagietkiem ?)? Kto jest producentem ? Czy u was działa skuteczniej niż np. Alantan Plus ? Po ilu dniach widać efekt działania ? Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Maść nagietkowa. 20.05.04, 10:14 Nie mam własnych doświadczeń ze stosowaniem maści nagietkowej, ale jest ona uważana za bezpieczniejszą do stosowania u dzieci niż np. maść rumiankowa, gdyż rumianek - w przeciwieństwie do nagietka - często uczula. Maść ta przyspiesza gojenie zmian skórnych i ran oraz przeciwdziała łuszczeniu się skóry. Nagietek wchodzi też w skład niektórych kosmetyków dla niemowląt i dzieci. Proszę zwrócić uwagę, czy maść, o której Pani pisze zawiera tylko wyciąg z nagietka, bo jest też w sprzedaży importowana maść nagietkowa, w skład której wchodzi dodatkowo wyciąg z dziurawca (tej maści u dzieci nie powinno się stosować, bo dziurawiec powoduje uczulenie na światło). Jeśli maść nagietkowa jest dobrze tolerowana przez skórę dzieci z azs, można ją stosować - myślę, że tak długo, jak długo będzie dobrze znoszona. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agas12 Re: Maść nagietkowa. 20.05.04, 12:13 Dziękuję Pani Doktor za odpowiedź. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Maść nagietkowa. 21.05.04, 09:02 Agnieszko jest to polska maść tylko z nagietkiem. Pisze na niej lek homeopatyczny, pudełko kolorowe w kwiatki. Producent nie pamietam. Cos" PHarm..." Z 5 -6 dni trezba nią smarować. Alantan to nam wogóle nie pomagał. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agas12 Re: Maść nagietkowa. 21.05.04, 09:19 Aniu, dzięki. Muszę spróbować. Wydaje mi się, że po posmarowaniu Alantanem Plus zmiany się zaostrzyły. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś