Dodaj do ulubionych

Trądzik u 7 latki

16.06.12, 18:19
Mam 7,5 letnią córkę, u kórej pół roku temu pojawił się trądzik. Ma wyspkę na czole (czasami broda, okolice nosa); większośc krostek jest bez odczynu zapalnego, w kolorze ciała, inne są zaczerwienione lub z czarną kropką. Oczywiście nie wyciskamy ich. Pediatra poleciła kupic jakiś kosmetyk do cery trądzikowej. Córka jest alergikiem (czekolada, pleśnie, orzechy), nie je zakazanych pokarmów, nie ma objawów alergi,i poza suchą skórą. Jest szczupła (10 centyl), bez innych objawów dojrzewania (trochę przetłuszczają się włosy). Mam 2 pytania:
1.Czy to normalne w jej wieku, czy powinnam odwiedzic jakiegoś specjalistę (dermatolog, endokrynolog)?
2. Jakich kosmetyków używac - póki co od zawsze stosujemy proszki, płyny, kremy dla alergików.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: Trądzik u 7 latki 15.07.12, 23:22
      1. prosze udac sie do dermatologa
      2. sa kosmetyko do cery radzikowej (w tym płyny do mycia twarzy)- moze warto zastosowac
      • nacka13 Re: Trądzik u 7 latki 16.08.12, 14:43
        Witam, mam ten sam problem u córki w tym samym wieku , byłam u pani dr dermatolog i mam trochę badań do wykonania, trzeba szukać przyczyny niestety bo to za wcześnie na trądzik.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
        • k.plata-nazar Re: Trądzik u 7 latki 28.08.12, 18:24
          rzeczywiscie, obecnie dziewczynki dojrzewają coraz szybciej; wczesnirej miesiaczkuja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka