sympatyk3 08.10.04, 16:35 CZYM ZALECZYĆ ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evone Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 08.10.04, 19:58 Witam. Ja używam maści firmy fougera, Vitamin A&D ointment(emollient). Dostałam ją w szpitalu, ale polecam również zwykłą mąkę ziemniaczaną. Naprawdę działa. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 09.10.04, 10:32 mojej córci pomógł penaten taki gęsty(jakby twardy), a synkowi tylko tormentiol. Odpowiedz Link Zgłoś
titianka Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 09.10.04, 12:48 mojemu sunowi pomógł alantan plus maść Odpowiedz Link Zgłoś
kathma Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 10.10.04, 21:14 Mojemu synkowi nie pomogly chyba wszystkie dostępne na rynku maści. Rewelacją okazala się kąpiel z krochmalem i posypywanie pupci mąką ziemniaczaną po każdej zmianie pieluszki...efekty pojawiły się już po pierwszej nocy zastosowania. Także polecam moze i Tobie pomoże, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 11.10.04, 08:41 Jesli dziecko ma skłonnosci do rumienia pośladkowego, można poza działaniem zewnętrznym ( maść) podać Medorrhinum 15 CH - 2 x w tygodniu. Np. środa 3 kulki i niedziela 3 kulki ( 3 jednorazowo jako dawkę). To lek homeopatyczny bez działań niepożądanych i skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 12.10.04, 13:18 Jeśli wystapiły już odparzenia, to proponuje przede wszystkim po każdym oddaniu stolca, umyć pupe i na osuszoną skóre zastosowac krem na odparzenia, może być np. penaten. Ważną sprawa jest wietrzenie posladków, czyli nie zakładnie pieluszki. Jak zmiany ustąpią proponuję po kapieli delikatnie zapudrowac pupe i pachwinki, używając niewielką ilośc pudru i rozprowadzajac go dokładnie. Puder dla niemowląt wchłania wilgoc z powierzchni skory co zapobiega odparzeniom. Proponuje dobrac taki puder, który nie bedzie się wałkował w pachwinkach, bo to powoduje z kolei odparzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś