Dodaj do ulubionych

ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA

08.10.04, 16:35
CZYM ZALECZYĆ ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA?
Obserwuj wątek
    • evone Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 08.10.04, 19:58
      Witam.
      Ja używam maści firmy fougera, Vitamin A&D ointment(emollient). Dostałam ją w
      szpitalu, ale polecam również zwykłą mąkę ziemniaczaną. Naprawdę działa.
      Powodzenia
      • apja Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 09.10.04, 10:32
        mojej córci pomógł penaten taki gęsty(jakby twardy), a synkowi tylko tormentiol.
        • titianka Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 09.10.04, 12:48
          mojemu sunowi pomógł alantan plus maść
    • kathma Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 10.10.04, 21:14
      Mojemu synkowi nie pomogly chyba wszystkie dostępne na rynku maści. Rewelacją
      okazala się kąpiel z krochmalem i posypywanie pupci mąką ziemniaczaną po każdej
      zmianie pieluszki...efekty pojawiły się już po pierwszej nocy zastosowania.
      Także polecam moze i Tobie pomoże, pozdrawiam
      • beba2 Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 11.10.04, 08:41
        Jesli dziecko ma skłonnosci do rumienia pośladkowego, można poza działaniem
        zewnętrznym ( maść) podać Medorrhinum 15 CH - 2 x w tygodniu. Np. środa 3 kulki
        i niedziela 3 kulki ( 3 jednorazowo jako dawkę).
        To lek homeopatyczny bez działań niepożądanych i skutków ubocznych.
    • krystyna.piskorz Re: ODPARZENIA NA PUPCI NOWOROTKA 12.10.04, 13:18
      Jeśli wystapiły już odparzenia, to proponuje przede wszystkim po każdym oddaniu
      stolca, umyć pupe i na osuszoną skóre zastosowac krem na odparzenia, może być
      np. penaten. Ważną sprawa jest wietrzenie posladków, czyli nie zakładnie
      pieluszki. Jak zmiany ustąpią proponuję po kapieli delikatnie zapudrowac pupe i
      pachwinki, używając niewielką ilośc pudru i rozprowadzajac go dokładnie. Puder
      dla niemowląt wchłania wilgoc z powierzchni skory co zapobiega odparzeniom.
      Proponuje dobrac taki puder, który nie bedzie się wałkował w pachwinkach, bo to
      powoduje z kolei odparzenia. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka