dadzim 12.04.05, 22:20 Moja mała 3,5 miesięczna córeczka ma od urodzenia czerwoną plamę z tyłu główki - która raz jaśnieje, a raz ciemnieje. Czy to moze być naczyniak i do jakiego specjalisty sie udać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slawomir.ogorek Re: Plama z tyłu główki 18.04.05, 12:23 Droga Pani! to najprawdopodobniej jst naczyniak. Jeżeli dotyczy skóry owłosionej i go nie widać to można nic z nim nie robić . Leczeniem naczyniaków zajmują się dermatolodzy i chirurdzy. Poiwnna Pani poprosić o skierowanie do poradni leczenia naczyniaków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aluu Re: Plama z tyłu główki 18.04.05, 12:49 Mój maluch ma 3 tyg i zauwazyłam, że ma na karczku tu gdzie zaczynają się włoski, taką dziwnie rozlaną plamę ciemno-czerwona? Czy to może jest tzw "dziobnięcie bociana"? Odpowiedz Link Zgłoś
dadzim Re: Plama z tyłu główki 20.04.05, 09:52 U mojej córeczki ta plamka nie jest ciemna, raczej jasna i w zalezności od pory dnia zmienia kolor na bardziej lub mniej czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś