gosiek161 27.05.05, 14:08 Witam! Czy rocznemu malcowi nalezy myć juz głowę szamponem? Jezeli tak,to jak często? Dotychczas myłam głowę samą wodą lub z dodtkiem płynu do kąpieli. Pozdrawiam MAłgorzata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: szmpon dla roczniaka 31.05.05, 11:23 Ja myję mojej córce głowę codziennie delikatnym szamponem dla dzieci (np Nivea), a przy okazji mycia pod prysznicem żelem Klorane Bebe (do stosowania pod prysznic i do włosów). Odpowiedz Link Zgłoś
tifi Re: szmpon dla roczniaka 31.05.05, 15:14 Ja mojemu dziecku myję włoski szamponem Oilatum. Delikatny, hipoalergiczne, do codziennego stosowania, nie zawiera środków zapachowych, konserwantów, barwników. Posiada pozytywną opinię IMiD, dopuszczony do stosowania u dzieci od 1-go miesiąca życia (tak przynajmniej podaje producent). Zaczęłam go stosować, gdy dziecko miało kilka miesięcy (ze względu na gigantyczną ilość włosków na główce) i myję do teraz (dziecko ma 13 miesięcy). W chłodniejsze dni myjemy głowę co drugi dzień, w upalne codziennie. Szampon Oilatum jest bardzo wydajny, dopiero kilkanaście dni temu kupiłam drugą butelkę. Tifi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: szmpon dla roczniaka 02.06.05, 17:14 1. O ile sobie przypominam, nie badalismy szamponu Oilatum, stąd zdziwił mnie Pani post o naszej rekomendacji. 2. w tym wieku jak najbardziej można myć główkę szamponem, ale nie ma potrzeby robić tego codziennie - wystarczy 2-3 razy w tygodniu. Proszę pamiętać o tym, że stosując szampon nanosimy go najpierw sobie na zmoczoną rekę, a nie bezpośrednio maluchowi na włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: szmpon dla roczniaka 02.06.05, 20:08 Pani Ewo, szampon Oilatum soft ma pozytywną opinię IMiDz, przynajmniej tak twierdzi producent. Oststnio sporo reklamówek dostałam do ręki i wszedzie o tym jest napisane. Kupiłam go oststnio zamiast Physiogel szamponu, bo Olilatum ma dosłownie identyczny skład. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: szmpon dla roczniaka 02.06.05, 22:41 Dziękuję Wam za te informacje, oczywiście że to wyjaśnię, ale już się chyba domyślam, o co chodzi. Ocenialiśmy w instytucie szampon Physiogel tej samej firmy, a skoro mami7 pisze, że Oilatum ma ten sam skład, to może po prostu producent zmienił nazwę, co niekiedy się zdarza. Zajmę się tym, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tifi Re: szmpon dla roczniaka 02.06.05, 20:45 ewa.m.kaminska napisała: > 1. O ile sobie przypominam, nie badalismy szamponu Oilatum, stąd zdziwił mnie > Pani post o naszej rekomendacji. Tak podaje producent, taki tekst widnieje na pudełku, które mam przed sobą, tak wszędzie, wszyscy podają. O, np. tu: www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net/product_info.php?products_id=367 Jeśli szampon ten nie ma rekomendacji IMiD to chyba dobrze byłoby to sprostować i wyjasnić z producentem. Tak sobie myślę, skoro tak to ile produktów z tekstem, że są rekomendowane przez IMiD nie ma takiej rekomendacji??? Tifi. Odpowiedz Link Zgłoś