beataimaciej 13.06.05, 14:35 Jakią pastą myć ząbki 1,5 - rocznemu dziecku. Oczywiście dziecko nie umie wypluwać tylko połyka. A na pastach, które oglądam w sklepach jest napisane, że to dla dzieci od np. 2 lat lub więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: Pasta do zębów 13.06.05, 14:43 Spróbuj zamówic taka pastę w swojej aptece, ja kupuję, mozna ja połykać, kosztuje niestety 22 PLN - opisywali ja chyba w majowym Dziecku www.dentinox.de/pflegelern.htm Nie mogłam nigdzie w necie znaleźć tej pasty na polskich stronach - a to ciekawe??? Odpowiedz Link Zgłoś
chanel15 Re: Pasta do zębów 13.06.05, 14:46 Teoretycznie powinna to być pasta o zawartości 250 ppm fluoru i wtedy myje się ząbki raz dziennie, nanosząc na szczoteczkę ziarnko pasty. Ale to niestety tylko teoria, bo o ile wiem producent tej pasty zrezygnował z jej wytwarzania, więc na rynku dostępne są tylko pasty o zawartości 500 ppm F, czyli dla dzieci powyżej 2 lat. Lepiej więc w tej sytuacji używać przez te kilka miesięcy pasty bez fluoru. Odpowiedz Link Zgłoś
a_m_k Re: Pasta do zębów 13.06.05, 15:17 Cześć mój półtoraroczny synek używa bobini pasta polska dobra i kosztuje tylko 6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Pasta do zębów 14.06.05, 09:03 dzieci ponizej 2 roku zycia nie powinny uzywac pasty z fluorem, w aptekach jest NENEDENT baby, wlasnie dla takich dzieci, po 2 roku wybieraj pasty przeznaczone od 2 roku ze sladowa iloscia pasty. nauczylam wlasnie pluc moja coreczke. poszlysmy do lazienki, stanelysmy nad wanna, kazda z nas miala w reku kubek z woda przegotowana, i plulysmy razem, bylo mnostwo uciechy ale nauczyla sie w koncu! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Pasta do zębów 18.06.05, 13:39 Izia napisała, że pastę z fluorem stosuje się u dzieci powyżej 2 lat, i rzeczywiście tak jest, ale wynika to z faktu, że u nas nie można kupić pasty, która zawiera tylko 250 ppm fluoru - gdyby tak było, mógłby pan ją stosować u swojego dziecka. W tej sytuacji chyba lepiej poczekać aż maluch skończy 2 lata i wtedy kupić dla niego pastę z 500 ppm fluoru. Odpowiedz Link Zgłoś