Dodaj do ulubionych

BABY DREAM

03.02.06, 10:05
Chcialabym sie dowiedziec czy te kosmetyki z seri Baby Dream dla niemowlat sa
atestowane przebadane dermatologicznie i czy sa dobre dla dzieci??
Obserwuj wątek
    • penelina Re: BABY DREAM 03.02.06, 19:48
      Kosmetyki Baby Dream nie mają atestu IMiD.

Pani Ewa napisała to tutaj.

Natomiast świadectwo dopuszczające je do obrotu w Polsce ( PZH )
      przypuszczalnie mają - spójrz po prostu na opakowanie.

> i czy sa dobre dla dzieci??

Ja nie mam pojęcia. Nigdy ich nie stosowałam.
      Może inne mamy coś więcej napiszą smile
      • ewa.m.kaminska Re: BABY DREAM 13.02.06, 09:51
        Penelina już mnie pięknie wyręczyła, dziękujęsmile))
        • zuzieczka33 Re: BABY DREAM 13.02.06, 11:07
          jeszcze nie miałam okazji używać ich do pielęgnacji maluszka, bo dopiero
          spodziewam się dzidziusia, ale w ciazy uzywam tej serii przeznaczonej dla
          kobiet w ciąży. Używałam i używam balsamu do ciała i żelu do stóp. Bardzo mi
          odpowiadają te kosmetyki. Balsam ma wspanmiałą konsystencję i chyba po ciązy
          nie rozstanę się z nimsmile po prostu czuć że jest to konkretny balsam, taki
          bardzo kremowy i super się rozprowadza, wchłania. Z kolei żel do stóp,
          zwłaszcza opuchniętych przynosi prawdziwą ulgę. Polecam gorąco, oczywiście
          serię dla kobiet w ciąży.
          pozdrowienia!
    • lamborgini1 Re: BABY DREAM 14.02.06, 00:03
      Babydream to marka firmowa ROSSMANNA.W Niemczech oferta jest jest duzo
      szersza.Z serii babydream dostepne sa nie tylko kosmetyki dla ciezarnych i
      niemowlat,ale rowniez pieluszki,chusteczki i in.srodki higieniczne dla
      maluchow.Ponadto oferta obejmuje jedzonko w sloiczkach i soczki.W niemieckim
      ROSSMANNIE ta marka istnieje juz od dawna i sa to produkty przebadane i
      dopuszczone do uzytku dla niemowlat.
      Pozdrawiam!

A oto nasza Gwiazdeczka:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34245119&a=36127039
      • lamborgini1 Re: BABY DREAM 14.02.06, 00:04
        Zobacz sama:

www.rossmann.de/servlets/Compose/SID=gf9ae0kdckqv/f_index.html
        • 2aliki Używamy ich są ok. 16.02.06, 12:15
          Moja siostra mieszka w Niemczech. Od 2 lat używa kosmetyków Baby Dream do pielęgnacji swoich dwóch malutkich córeczek. Jak byłam w ciąży przysłała mi próbkę oliwki dla dzieci. Używałam jej od pierwszych dni życia naszego synka - jeszcze w szpitalu. Nic się złego nie działo, oliwka ładnie, delikatnie pachniała - super! Później używałam żelu pod prysznic Baby Dream dla kobiet w ciąży i karmiących - też polecam. Natomiast teraz - kiedy w Rossmanie w Polsce jest już duży wybór kosmetyków Bay Dream - bez wahania kupuję je (dotychczas kupiłam chusteczki, oliwkę i olejek do kąpieli) i jestem zadowolona.
          Są niedrogie i naprawdę ok! Ja polecam.
    • agnesp76 Re: BABY DREAM 21.02.06, 13:24
      Stosowałam na razie wkładki laktacyjne - bardzo zadowolona jestem, dużo lepsze
      niż nasza bella. Zakupiłam rownież chusteczki nawilżane w takich małych
      paczuszkach, ale jeszcze nie wypróbowałam. Mam nadzieję, że okażą się dobre smile
      • sajpa Re: do agnesp76 03.03.06, 21:57
        sorry ja z innej beczki;-0 choć nie do końcawink chodzi mi o te wkładki- nosić
        je do piersi tą stroną z wytłoczeniem czy tą miekką, czy rzeczywiście zmieniasz
        wkładki co karmienie? dzięki
        • agnesp76 Re: do agnesp76 06.03.06, 11:07
          Do piersi stroną miękką (na tej stronie jest wytłoczenie po środku) - z tej z
          której wchłania się. Na początku zmienialam kilkakrotnie w ciągu dnia, od
          jakiegoś czasu (synek ma 6 i pół miesiąca teraz) nie leci ze mnie, więc
          spokojnie na cały dzień do pracy wystarcza.
          • sajpa Re: do agnesp76 07.03.06, 13:16
            dzieki za odpowiedz
    • justy1 Re: Baby Dream 13.03.06, 20:08
      fajne, niedrogie kosmetyki. testowna dermatologicznie, ale nie w Polsce.
      łagodne środki do mycia, nieperfumowane nadmiernie, bez agresywnych
      detergentów, neutralne pH, bez barwników i konserwantów.

rzeczy, które testowałam na sobie:

Babydream Uniwersalny żel do mycia (ciało+włosy) 500ml za ok.9zł smile
      aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, sodium
      cocopolyglucose tartarate, sodim lactate, panthenol, triticum vulgare,
      chamomilla recutita, bisabolol, glyceryl caprylate, glyceryl oleate, lactic
      acid, parfum

Babydream szampon:
      aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, glyceryl
      oleate, triticum vulgare, sodium lactate, panthenol, glyceryl caprylate, lactic
      acid, chamomilla recuita, bisabolol, parfum.
    • mamuskamateuszka Re: 17.03.06, 14:57
      Czescsmile
      ja uzywam produktow z tej serii od niedawna (chusteczek, reczniczkow, chusteczek
      do pupci) i powiem ze jestem zadowolona, sa dosyc przystepne cenowo (czeste
      promocje) i naprawde fajne, nie uzywalam jeszcze kosmetykow z tej serii, moze
      ktos uzywal??? jak wrazenia???
      pozdrawiam
      • ewa.m.kaminska Re: 18.03.06, 20:16
        Chociaż nie badaliśmy tej serii w IMiD, to faktycznie szampon i inne kosmetyki
        do mycia zawierają łagodne środki powierzchniowo czynne (choć nie wiem w jakich
        ilościach), a największą ich zaletą jest brak konserwantów, co jest dużą
        rzadkością i co przyjmuję z dużym zadowoleniem. Konserwantów nie zawierają także
        kremy. Ostrożność jest wskazana jedynie u maluchów uczulonych na rumianek, bo
        seria go zawiera, a nie wiem, czy jest to odmiana mało alergizująca. Konserwanty
        znajdują się natomiast w obu rodzajach chusteczek, jest tam też aloes, więc w
        ich przypadku zalecałabym ostrożność ze stosowaniem u najmłodszych maluchów. Ale
        generalnie seria wygląda na fajną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka