marta_1983 03.02.06, 10:05 Chcialabym sie dowiedziec czy te kosmetyki z seri Baby Dream dla niemowlat sa atestowane przebadane dermatologicznie i czy sa dobre dla dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: BABY DREAM 03.02.06, 19:48 Kosmetyki Baby Dream nie mają atestu IMiD. Pani Ewa napisała to tutaj. Natomiast świadectwo dopuszczające je do obrotu w Polsce ( PZH ) przypuszczalnie mają - spójrz po prostu na opakowanie. > i czy sa dobre dla dzieci?? Ja nie mam pojęcia. Nigdy ich nie stosowałam. Może inne mamy coś więcej napiszą Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: BABY DREAM 13.02.06, 09:51 Penelina już mnie pięknie wyręczyła, dziękuję)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzieczka33 Re: BABY DREAM 13.02.06, 11:07 jeszcze nie miałam okazji używać ich do pielęgnacji maluszka, bo dopiero spodziewam się dzidziusia, ale w ciazy uzywam tej serii przeznaczonej dla kobiet w ciąży. Używałam i używam balsamu do ciała i żelu do stóp. Bardzo mi odpowiadają te kosmetyki. Balsam ma wspanmiałą konsystencję i chyba po ciązy nie rozstanę się z nim po prostu czuć że jest to konkretny balsam, taki bardzo kremowy i super się rozprowadza, wchłania. Z kolei żel do stóp, zwłaszcza opuchniętych przynosi prawdziwą ulgę. Polecam gorąco, oczywiście serię dla kobiet w ciąży. pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
lamborgini1 Re: BABY DREAM 14.02.06, 00:03 Babydream to marka firmowa ROSSMANNA.W Niemczech oferta jest jest duzo szersza.Z serii babydream dostepne sa nie tylko kosmetyki dla ciezarnych i niemowlat,ale rowniez pieluszki,chusteczki i in.srodki higieniczne dla maluchow.Ponadto oferta obejmuje jedzonko w sloiczkach i soczki.W niemieckim ROSSMANNIE ta marka istnieje juz od dawna i sa to produkty przebadane i dopuszczone do uzytku dla niemowlat. Pozdrawiam! A oto nasza Gwiazdeczka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34245119&a=36127039 Odpowiedz Link Zgłoś
lamborgini1 Re: BABY DREAM 14.02.06, 00:04 Zobacz sama: www.rossmann.de/servlets/Compose/SID=gf9ae0kdckqv/f_index.html Odpowiedz Link Zgłoś
2aliki Używamy ich są ok. 16.02.06, 12:15 Moja siostra mieszka w Niemczech. Od 2 lat używa kosmetyków Baby Dream do pielęgnacji swoich dwóch malutkich córeczek. Jak byłam w ciąży przysłała mi próbkę oliwki dla dzieci. Używałam jej od pierwszych dni życia naszego synka - jeszcze w szpitalu. Nic się złego nie działo, oliwka ładnie, delikatnie pachniała - super! Później używałam żelu pod prysznic Baby Dream dla kobiet w ciąży i karmiących - też polecam. Natomiast teraz - kiedy w Rossmanie w Polsce jest już duży wybór kosmetyków Bay Dream - bez wahania kupuję je (dotychczas kupiłam chusteczki, oliwkę i olejek do kąpieli) i jestem zadowolona. Są niedrogie i naprawdę ok! Ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: BABY DREAM 21.02.06, 13:24 Stosowałam na razie wkładki laktacyjne - bardzo zadowolona jestem, dużo lepsze niż nasza bella. Zakupiłam rownież chusteczki nawilżane w takich małych paczuszkach, ale jeszcze nie wypróbowałam. Mam nadzieję, że okażą się dobre Odpowiedz Link Zgłoś
sajpa Re: do agnesp76 03.03.06, 21:57 sorry ja z innej beczki;-0 choć nie do końca chodzi mi o te wkładki- nosić je do piersi tą stroną z wytłoczeniem czy tą miekką, czy rzeczywiście zmieniasz wkładki co karmienie? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: do agnesp76 06.03.06, 11:07 Do piersi stroną miękką (na tej stronie jest wytłoczenie po środku) - z tej z której wchłania się. Na początku zmienialam kilkakrotnie w ciągu dnia, od jakiegoś czasu (synek ma 6 i pół miesiąca teraz) nie leci ze mnie, więc spokojnie na cały dzień do pracy wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Baby Dream 13.03.06, 20:08 fajne, niedrogie kosmetyki. testowna dermatologicznie, ale nie w Polsce. łagodne środki do mycia, nieperfumowane nadmiernie, bez agresywnych detergentów, neutralne pH, bez barwników i konserwantów. rzeczy, które testowałam na sobie: Babydream Uniwersalny żel do mycia (ciało+włosy) 500ml za ok.9zł aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, sodium cocopolyglucose tartarate, sodim lactate, panthenol, triticum vulgare, chamomilla recutita, bisabolol, glyceryl caprylate, glyceryl oleate, lactic acid, parfum Babydream szampon: aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, glyceryl oleate, triticum vulgare, sodium lactate, panthenol, glyceryl caprylate, lactic acid, chamomilla recuita, bisabolol, parfum. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskamateuszka Re: 17.03.06, 14:57 Czesc ja uzywam produktow z tej serii od niedawna (chusteczek, reczniczkow, chusteczek do pupci) i powiem ze jestem zadowolona, sa dosyc przystepne cenowo (czeste promocje) i naprawde fajne, nie uzywalam jeszcze kosmetykow z tej serii, moze ktos uzywal??? jak wrazenia??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: 18.03.06, 20:16 Chociaż nie badaliśmy tej serii w IMiD, to faktycznie szampon i inne kosmetyki do mycia zawierają łagodne środki powierzchniowo czynne (choć nie wiem w jakich ilościach), a największą ich zaletą jest brak konserwantów, co jest dużą rzadkością i co przyjmuję z dużym zadowoleniem. Konserwantów nie zawierają także kremy. Ostrożność jest wskazana jedynie u maluchów uczulonych na rumianek, bo seria go zawiera, a nie wiem, czy jest to odmiana mało alergizująca. Konserwanty znajdują się natomiast w obu rodzajach chusteczek, jest tam też aloes, więc w ich przypadku zalecałabym ostrożność ze stosowaniem u najmłodszych maluchów. Ale generalnie seria wygląda na fajną. Odpowiedz Link Zgłoś