kolit 11.06.03, 11:26 Moja córka ma 8 lat i bardzo kręcone rude włosy. Co stosować by oszczędzić jej i nam cierpień i wyrwanych włosów podczas czesania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia.mama.wojtusia Re: kręcone rude włosy 12.06.03, 11:44 ja znam ten problem bo sama mam krecone włosy i jets tylko jeden szmpon po którym bez problemu moge rozczesac włosy,ULTRA DOUX MORELOWY DLA DZIECI,ŁOKI SA PIEKNE ,WŁOSY SIE SUPER ROZCZESUJA ,SPRÓBUJ,NA PEWNO BEDZIESZ ZADOWOLONA Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: kręcone rude włosy 13.06.03, 12:57 Ocenialiśmy w Instytucie Matki i Dziecka kilka preparatów przeznaczonych specjalnie do tego celu, tj. ułatwiających rozczesywanie długich i splątanych włosów. Stosunkowo niedawno badane były: ANTI-ZIEP-SPRAY firmy Wella z serii LIFETEX (co nabycia w salonach fryzjerskich) oraz HAIR MILK firmy KADUS z serii Kids Formula (nie wiem, czy jest w sprzedaży). Pamiętam też ORIFLAME JUNIOR DETANGLING SPRAY. Wszystkie te produkty były w aerozolu i oba się sprawdziły. Zgadzam sie też z opinią, że niektóre szampony (z dodatkiem pewnych sybstancji) ułatwiają rozczesywanie, np. wymieniony w dyskusji szampon morelowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś