demika 29.04.09, 21:48 Czym to cholerstwo można smarować?Córce znowu powrociły plamki i strasznie ją to swędzi.Smaruję je linomagiem ale średni pomaga.Może doradzicie mi coś innego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaolawa Re: Plamy pokrzywkowe 01.05.09, 11:01 świądu moim zdaniem nie da się do końca opnować. niektórym pomagają lekarstwa alergiczne, nam ani ketotifen ani zaditen nie pomogły , więc to odstawiłam. wypróbowałam masę kosmetyków, ale smaruję dziecko od listopada mleczkiem z serii svr xerial 10. kupuję na allegro , bo taniej od aptek za ok 70pln 500ml z kosztem przesyłki i starcza na bardzo długo, bo smaruję skórę już tlko 1-2 razy dziennie.kidyś smarowałam zawsze kiedy zmieniałam pieluchę. xerial 10 zawiera moczik , który leczy skórę atopową ,bez potrzeby smarowania sterydem. tańsza z mocznikiem jest polska seria emolium ,ale moim zdaniem gorsza.może mniej mocznika ma , nie wiem, ae zawiera parabeny,a xerial 10 nie.spróbuj, bo ja naprawdę sprawdziłam masę kosmetyków m.in. mustela, atopra,emolium, lipikar, pharmaceris, nivea sos,svr topylase(to dla skory atopowej, również dla niemowląt ,ale moim zdaniem xerial lepiej działa),sudocrem,maści robione cholesterolowe(u nas porażka ),naturalne kosmetyki jak ozonella (w sumie super na zakażoną skórę, bo ozon oczyszcza ,a oliwa z oliwek natłuszczała) i jeszcze sporo innych , zapisywałam to w zeszycie, ale teraz nie mam jak zajrzeć. próbuj, każdemy dziecku pomaga co innego.ale zacznij od xeriala 10 svr i smaruj często. Odpowiedz Link Zgłoś