Dodaj do ulubionych

Rezydencja Gradowskiego

23.09.12, 22:48
Przy ul. Gradowskiego 28, w miejscu pawilonu biurowego (siedziby m.in. Betek-u), powstanie sześciopiętrowy budynek mieszkalny z ogrodem na dachu:
www.villarosetta.pl/inwestycje_w_sprzedazy,rezydencja_gradowskiego.html

Co sądzicie o tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • jakub3442 Re: Rezydencja Gradowskiego 23.09.12, 23:04
      budynek i cała reszta fajna tylko nie pasuje mi lokalizacja. Mogła by znajdować się np. w rejonach ul. Granicznej
      • stuntman Re: Rezydencja Gradowskiego 24.09.12, 19:38
        Taki budynek na Granicznej nie miałby racji bytu, gdyż z założenia jest stylizowany na śródmiejską kamienicę.

Co do architektury to mnie osobiście się nie podoba - jest ciężka, udawana, chyba nawet ociera się o kicz. Podobne wątpliwości miałem co do wcześniejszej inwestycji tego samego dewelopera (Villa Rosetta) ale tam jakoś to jeszcze wyszło, chociaż nie jest to styl który osobiście preferuję.

Już dużo bardziej podoba mi się nieodległy budynek o podobnym charakterze, również z ogrodem na dachu, który ma zamiar wybudować Omega: www.plcnib.pl/pl/277_omega_kolegialna
    • konrad_wp Re: Rezydencja Gradowskiego 24.09.12, 18:02
      Ja nie mam zastrzeżeń co do lokalizacji. Parę metrów dalej zaczynają się zwykłe bloczydła ,niewiele niższe więc na pewno ta inwestycja nie będzie jakoś się wyróżniać. A wygląd? Wszystko okażę się w trakcie budowy, dużo zależy od materiałów wykończeniowych itp. Ale wizualizacja obiecująca.
    • stuntman Re: Rezydencja Gradowskiego 27.09.12, 14:35
      Trwa rozbiórka dotychczasowego budynku biurowego:
      fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sj/sj/tilc/562VcjS4jchm3GdmHX.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka