Dodaj do ulubionych

Czy warto brać wózek spacerowy

IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.09, 16:06
Wybieramy się na wakacje z 20 miesięcznym dzieckiem. Oprócz jednej wycieczki
fakultatywnej do Alany nie planujemy innych wojaży ( no może jeszcze coś tam
nam przypadnie do gustu). Moje pytania brzmi, czy warto wtedy brać wózek
spacerowy dla dziecka? Z jednej strony to balast, który trzeba wszedzie ze
sobą taszczyć, w momencie gdy dziecko nie chce w nim siedzieć, z drugiej
strony można w nim spokojnie uśpić dziecko np podczas nocnych pobytów na
lotnisku. Czy macie jakieś doświadczenia z tym związane? Proszę o rady i
jakieś sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kala Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 16:35
      my lecimy z ponad 2 letnim dzieckiem i nie wyobrażam sobie jechać bez wózka.. Po
      pierwsze wieczorem mozna się wybrać na jakiś spacer to nie wiem jak bez wózka
      sobie poradzic bo przecież taki maluch szybko się zmęczy, no i wieczorem dziecko
      może sobie spac w wózku a wy mozecie sobie posiedzieć przy jakiś animacjach a
      poza tym jak na jakąś wycieczkę pojedziecie to też maluda nie da rady tyle
      chodzic o własnych małych nóżkach
      • Gość: keniek Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: 77.255.42.* 30.12.09, 22:09
        Dzięki.
        Nasz chodzi spać o 19, wiec gdyby wózka nie było to w sumie jedno z nas od tej
        godziny byłoby juz "uwięzione" w hotelu z dzieckiem
        • Gość: kala Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: *.icpnet.pl 30.12.09, 22:54
          Dokładnie tak :) nasza zasypia ok 20 i planuję ją usypiać w wózku i siedzieć z
          mężem przy hotelu na jakis animacjach a z doświadczenia juz wiem że zmęczone
          dziecko to i przy muzyce będzie spało a na wakacjach bedą maluchy po całym dniu
          pewnie nieźle wymęczone :) Ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie :) pozdrawiam
          • Gość: zozolica Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: 81.190.107.* 31.12.09, 17:54
            Oczywiście, że warto... nawet trzeba... My w tym roku byliśmy z
            trzyletnim dzieckiem i chociaż na codzień nie jeździ on w wózku, to
            w Turcji okazal się niezbędny. Upały bardzo męczą dzieci i
            dzieciaczki z chęcią siadają do wózeczka nawet podzas króciótkich
            spacerów wokół hotelu, no i jak napisala poprzedniczka wieczorem
            wózek bardzo się przydaje, można korzystać z wieczornych imprezek:),
            kiedy dziecko spokojnie śpi w wózeczku...
    • sandra00 Re: Czy warto brać wózek spacerowy 08.01.10, 14:01
      Jak miał dwa lata to wzięłam wózek ale tylko dlatego że był to typowy samolotowy
      zapp i tak nie rozkładany więc spał w nim na siedząco , jak miał 3 lata nie
      miałam i wcale nie był potrzebny !!!
      • roann Re: Czy warto brać wózek spacerowy 08.01.10, 14:08
        WITAM MAM PYTANIE JAKI WÓZEK WZIĄŚC NAJLEPIEJ JEDZIEMY Z DZIECKIEM
        KTÓRE BĘDZIE MIAŁO 22MCE ?? DODAM ŻE MUSZE KUPIĆ WÓZEK SPACEROWY
        MOŻE JAKIEŚ SUGESTIE MAM LOOLE BEBE CONFORT ALE JEST ZA CIĘZKI
        • keniek Re: Czy warto brać wózek spacerowy 08.01.10, 15:43
          Z tego co wiem to Lola ma małe kółka. My mamy Baby Design Sprint - jest ciężki,
          ale ma też duże kółka i na żwirku lub piasku spokojnie pojedzie.
          Masą akurat bym się nie sugerował - przecież nie będziesz go nosić tylko pchać:)
          • Gość: kejsii Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 16:08
            polecam macklarena bradzo leciutki i szybko sie składa typowa parasolka
            • roann Re: Czy warto brać wózek spacerowy 11.01.10, 13:44
              a czy ważądokładnie wózek , chodzi mi żebym nie zapłaciła za
              nadbagaż
              myslałam o quinny zapp
              • sandra00 Re: Czy warto brać wózek spacerowy 11.01.10, 14:00
                jeżeli dziecko nie ma dwóch lat ukończonych , wózek przysługuje mu nie wlicza
                się do bagażu - więc generalnie możesz brać wózek jaki chcesz - ale mniejszy
                wózek możesz mieć ze sobą w samolocie , większy bierze stewardesa i jak się nie
                dogadasz szukasz go po lotnisku ! Ja miałam właśnie Quinny zapp to ideał jak dla
                mnie włożysz do torby specjalnej która jest do tego wózka i zmieści się do luku
                na bagaż podręczny , nad wóżkiem trzeba miec kontrolę bo oni z nimi robią co
                chcą , dużo osób miało maclareny ale ostatnio pisano ze coś z nimi nie tak !!!
                • kejsii Re: Czy warto brać wózek spacerowy 11.01.10, 14:31
                  no właśnie zastanawia mnie jak to będzie z tym wózkiem moja mała będzie miała
                  już 2,5 roku czyli rozumiem że liczy się on jako bagaż podręczny tak?? Ja mam
                  właśnie mclarena i jestem bardzo zadowolona :) Ale czy moge go wnieść na pokład
                  znaczy podjechać nim pod same schody i oddać stewardesie?? to mój pierwszy wylot
                  z wózkiem i dzieckiem więc nie chciałabym po przylocie szukać wózka po całym
                  lotnisku :(
                  • grazynanowa Re: Czy warto brać wózek spacerowy 11.01.10, 15:10
                    Mozesz bez problemu wziasc wozek do samolotu i nie musisz sie
                    obawiac ,ze bedzie doliczany do bagazu podrecznego :)
                    • Gość: ewa10 Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 09:45
                      Byłam z 3 latką ,wózek się przydał. Wypożyczyłam w hotelu/ simena sun
                      club/.Spytaj czy jest taka możliwość,jeżeli nie bierz wózek.
                  • sandra00 Re: Czy warto brać wózek spacerowy 12.01.10, 14:36
                    zapytaj w biurze ale z tego co wiem jeżeli dziecko ma ponad
                    24miesiące i swoje miejsce w samolocie czyliniejest już infantem ,
                    wózek jest jego bagażem i wlicza sie w limit!
                    • joanna_poz Re: Czy warto brać wózek spacerowy 12.01.10, 14:56
                      nie wprowadzaj w błąd - napewno nie ma tego w lotach czarterowych.
                      • kejsii Re: Czy warto brać wózek spacerowy 12.01.10, 17:42
                        tak jak pisałam już wcześniej pytałam w biurze podróży i bynajmniej w Poznaniu
                        nie ma problemu z wózkiem i nie jest on traktowany jako bagaż.
                      • grazynanowa Re: Czy warto brać wózek spacerowy 13.01.10, 09:10
                        Jesli spacerowka jest skladana i niezbyt duza ,tzw. parasolka ,to
                        bez problemu wezmiesz na poklad samolotu (nie jest doliczany do
                        bagazu podrecznego)wieksze wozki sa odbierane dopiero przy samym
                        wejsciu na poklad i oddawane przy wyjsciu dot.czarterow ,nie wiem
                        jak jest w liniowych .
                      • sandra00 Re: Czy warto brać wózek spacerowy 13.01.10, 14:30
                        to informacja jaką podany mi w zeszłym roku w biurze podróży !
                        • sandra00 do roann 13.01.10, 14:36
                          co do Quinny Zapp waży więcej niż 4 kg - myślę że nawet między 6-7
                          ale w torbie super się go nosi !!!
                          Co do moich wypowiedzi na temat lotów z wóżkiem do Turcji to
                          leciałam dwa lata temu z Pyrzowic - ludzie oddawali wózki razem z
                          bagażami po przylocie do Antali leżały ładnie poukładane przed
                          wyjściem z samolotu , ja miałam swój aż do pokładu samolotu potem
                          oddałam stewardesie kiedy przylecieliśmy do Antalii widzac że wśród
                          wózków na płycie go nie ma okazało się że pojechał bo ona oddała go
                          z bagażami , dobrze że znalazłam go na lotnisku , wracając wzięłam
                          go ze sobą nauczona poprzednim lotem do luku bagażowego i nie
                          musiałam się martwić , w zeszłym roku leciałam do Dalamanu dziecko
                          nie było juz infantem i pani powiedziała że takim dzieciom darmowo
                          wózek już nie przysługuje więc nie wiem jak to jest !!!
                • joanna_poz Re: Czy warto brać wózek spacerowy 11.01.10, 15:39
                  > jeżeli dziecko nie ma dwóch lat ukończonych , wózek przysługuje mu
                  nie wlicza
                  > się do bagażu

pierwsze słyszę o limicie wieku 2 lat.
                  braliśmy bez problemu dla 3- i 4- latka. nie był nigdy wliczany do
                  bagażu.
                • roann do sandra00 12.01.10, 10:59
                  dziekuje za opinie sugestie a tan quinny zap to ile wazy tak
                  naprawdę jak pisze producent 4 kg
                  i oddaje go przy wejsciu do samolotu do rąk st....
                  pytam bo lataliśmy we dowoje teraz doszła mała gwiazda która poleci
                  1 raz z Poznania do turcji joy pegasos inekum itaka
    • joanna_poz Re: Czy warto brać wózek spacerowy 11.01.10, 15:37
      warto.
      moje dziecko przestało jeżdzić w wózku jak miał 1,5 roku.
      ale wózek zawsze wykopywaliśmy z graciarni, po to właśnie żeby
      zabrać go na wakacje.
      przede wszystkim nie byliśmy uziemieni ze spaniem małego w pokoju.
      po południu mały zasypiał w wózku i mógł spać na plazy, koło basenu,
      my się opalaliśmy i kapaliśmy, nikt nie musiał siedzieć w pokoju. to
      samo z wieczorami\, można było się wyprawić do knajpki, na wieczorny
      spacer itp.
      poza tym wózek jest bardzo przydatny na lotnisku, nie daj boże jak
      przylot/ wylot jest w godzinach nocnych - wspołczułam gorąco
      rodzicom dzwigającym śpiące albo połśpiące dzieci o pólnocy, jak
      wylądowaliśmy na miejscu.
      • Gość: kejsii Re: Czy warto brać wózek spacerowy IP: *.icpnet.pl 11.01.10, 15:54
        uff to mnie uspokoiło bo jak by jeszcze wózek wliczali do bagażu to
        ładnie kg by nam wyszło .. no i myslę że nie bedzie problemu aby
        oddać wózek steardesie przed samym lotem :) Dzwoniłam do biura
        podróży i zapewnili że na lotnisku w poznaniu mozna oddawać wózek
        bez problemu
        • joanna_poz Re: Czy warto brać wózek spacerowy 12.01.10, 09:43
          my latamy z Poznania, wózek zawsze oddawaliśmy przed samym wejściem
          do samolotu.
          • martasu33 Re: Czy warto brać wózek spacerowy 15.01.10, 18:56
            czy w hotelach istnieje mozliwość wypożyczenia wózka??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka