Dodaj do ulubionych

pierwszy raz Turcja - który region ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 17:53
Nie chcę lecieć do Alanyi :/ Gdzie są ładne plaże i piękne
krajobrazy ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.plock.mm.pl 28.05.10, 19:27
      Turcja Egiejska - Oludeniz
      • Gość: k Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.plock.mm.pl 06.06.10, 21:51
        ok.
    • Gość: ts Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.petrus.pl 28.05.10, 20:08
      jak pierwszy raz to riwiera. skoro nie alanya (choc nie rozumiem dlaczego) to
      zawsze pozostaje side albo dzielnice pod alanya.
      • Gość: Lena www.lena-pachotour.pl.tl IP: 78.163.164.* 28.05.10, 22:05
        Oczywiszcze ze Alanya:)
        _ _ _ _ _ _

Zapraszam serdecznie do pieknej Alanji!
    • Gość: Torino Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: 188.33.114.* 28.05.10, 23:42
      Oludeniz i ogólnie wybrzeże likijskie, całkiem inny klimat niż w takich kombinatach turystycznych jak Alanya i Side
      • Gość: Panna Młoda Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 00:16
        Dzięki :) a powiedzcie mi proszę dlaczego Oludeniz ? Czym się
        wyróżnia/charakteryzuje ? :)
        Dlaczego nie Alanyia ? Bo oklepana, popularna i peeełna turystów.
        • Gość: zbynek Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.plock.mm.pl 30.05.10, 11:02
          Obrazy dla Oludeniz turcja - wpisz w google i popatrz,
          laguna w Oludeniz - pięknie i romantycznie,
          wycieczki - 12 wysp wtym ruiny łazini Kleopatry,
          - wąwóz SAKLIKENT /bez połączenia z Jeep safari /
          i inne.

Alanyia - duża wilgotnoś powietrza , brak romantyzmu - duże miasto.

• Gość: ts Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.petrus.pl 30.05.10, 18:02
          w takim razie rzeczywiscie Oloudeniz. pieknie tam.

choc hasla typu "oklepana Alanya, duzo turystow" troche mnie smiesza. wybrzeze
          egejskie rowniez pelne żdnych slonca turystow. jesli masz tak awangardowe
          podejscie, to w ogole nie wybieraj turcji - w koncu tez jest oklepana. tabuny
          Polakow i Rosjan przemierzajacych ten kraj... banał jak sie patrzy! cliche!
        • Gość: çok şekerli çay Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 14:15
          Alania również jest piękna, zresztą Turcja cała jest niezwykła, bez
          względu którego turystycznego miejsca nie wybierzesz, to od turystów
          nie uciekniesz niestety... no chyba, że zimą, byłam w grudniu w
          Alanyi, cisza, spokój i co jakiś czas można było spotkać emerytów
          szarych kapelusikach :)
    • Gość: michal Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 08:43
      Zapoznaj sie z okolicami Kemer/Camyuva. Z jednej strony plaze, a z drugiej
      strony wysokie i strome góry. Do tego transfer to około godzinki z lotniska,
      piękna droga prowadząca do tych miejscowości.
      • Gość: nuta Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.chello.pl 30.05.10, 19:20
        a w jakim hotelu w Camyuva byłeś Michale? I jak to się wymawia ? zapisz
        fonetycznie/
        • Gość: michal Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: 94.42.141.* 07.06.10, 07:46
          Byłem w Simena Sun Club
    • asiaaab Re: pierwszy raz Turcja - który region ? 31.05.10, 13:32
      Zdecydowanie Wybrzeże Egejskie - Bodrum, Marmaris, Kusadasi - jest piękne krajobrazowo, widać greckie wpływy i można stamtąd popłynąć na Kos lub Rodos: www.qtravel.plwww.qtravel.pl/wyniki?query=Bodrum
      • Gość: uw Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: 77.242.236.* 01.06.10, 13:19
        a ja polecam Utopia world, który jest położony na wzgórzu przy morzu obok alanyi
        i jest wypas....
        • Gość: karol Re: do uw IP: *.plock.mm.pl 02.06.10, 10:51
          na wypas to górale wyprowadzają owce na hale - a większoś ludzi nie
          tylko potrzebuje wypasu ale i innych doznań.Pytanie było nie o hotel
          tylko region.
    • Gość: gosia rybicka Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.10, 11:10
      Tyle regionów jest w Turcji, że faktycznie ciężko zdecydować się na wybór tylko
      jednego z nich. W samej ofercie Itaki naliczyłam około 13. Pocieszające jest
      jednak to, że spora część z tych wczasów znalazła się w promocjach, więc ceny są
      atrakcyjne.
      • Gość: gtw 13??? IP: 66.90.109.* 02.06.10, 11:33
        wymień, bo ja tam widze tylko dwa nadmorskie
        • Gość: k Re: 13??? IP: *.plock.mm.pl 03.06.10, 10:31
          ok.
    • Gość: Greg Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.10, 14:32
      Pani Mloda niech sie najpierw zdecyduje jaki chce kraj,a nie skacze po roznych
      forach i miesza:/
      • Gość: Panna Młoda Greg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 22:50
        Właśnie próbuję się zdecydować. I komu mieszam ? Pytam,
        analizuję ... po to jest forum.
        Jak ja nie lubię takich forumowiczów jak Greg :)
        • Gość: Panna Młoda Re: Greg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 22:53
          A Ty Greg co robisz tu i na innym form ? Przecież to zabronione !
          Jak się udzielasz na greckim to po co wchodzisz na Turcję ? Tylko
          mieszasz Greg, oj mieszasz :):)
          • Gość: ts Re: Greg IP: *.petrus.pl 06.06.10, 23:09
            niebywale blyskotliwa odpowiedz...
    • Gość: gość Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: 212.33.83.* 03.06.10, 16:24
      Proponuję Riwierę Turecką, ponieważ widoki i plaże są wszędzie piękne, ale tam
      jest cieplejsza woda w morzu i nie wieje tak , jak na Wybrzeżu Egejskim.
    • mandalina86 Re: pierwszy raz Turcja - który region ? 03.06.10, 17:28
      zdecydowanie okolice Dalamanu, Fethiye, Marmaris lub Çeşme(Izmir). Zgadzam się z
      przedmówcami: jest tam o wiele spokojniej niż na głośnej Riwierze, krajobrazy
      milsze oku (zamiast spalonej ziemi pełno zieleni) i tubylcy jeszcze nie tak
      bardzo zmanierowani turystami :)
      Miałam okazję pracować tu i tam, no i śmiało mogę polecić Turcję Egejską :))
    • brrrelok Re: pierwszy raz Turcja - który region ? 04.06.10, 19:47
      Turcja Egejska - Icmeler wspaniała okolica, jesteś jednocześnie w górach i nad
      morzem :):):)
    • Gość: k Re: pierwszy raz Turcja - który region ? IP: *.plock.mm.pl 06.06.10, 09:58
      ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka