Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club

02.07.10, 22:29
Jeśli ktoś ma pytania, chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kami Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: 195.187.251.* 03.07.10, 09:51
      Cześć Lunetka!
      W związku z tym, że się również tam wybieram oj mam pytania:)
      Podstawowe: jak tam było? Jak wrażenia tak ogólnie? jak się spisała Itaka? Jak
      hotel, jak z jego standardem?jak pokoje w hotelu mają się do tych w bungalowach?
      jak z tą klimatyzacją w pokojach? czy w łazience są miniaturki szamponów,
      mydełek, żelu pod prysznic? czy w lodówkach pokojowych są jakieś napoje?
      I chciałabym jeszcze zapytać jak plaża? czy ten piasek to żwirek czy raczej
      kamienie i jaka jest jego jakość w wodzie bo zastanawiam się czy w wodzie trzeba
      mieć buty jak się za bardzo nie umie pływać?
      Jeżeli chodzi o Kemer to co warto tam zobaczyć?
      Zasypałam Cię trochę...
      Pozdrawiam,
      K.
      PS. jeśli masz jakieś zdjęcia hotelu to chętnie bym obejrzała, gdybyś była tak
      miła...
    • lunetka2 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 03.07.10, 10:29
      Witaj,
      Byłam w tym hotelu w terminie 18 czerwca-02 lipca z mężem i 2 dzieci i ze znajomymi. Ogólne wrażenia pozytywne - super wakacje, super pogoda ( chociaż zdarzyły się opady i burze - krótko ale treściwie lało, a za chwilę znów było gorąco ).Standard hotelu i bungalowów to dobre 4 gwiazdki - czysto, schludnie, bez insektów. Czteroosobowe rodziny zawsze mieszkają w hotelu bo w bungalowach jest tylko jedna dostawka. 10 euro w recepcji sprawiło, że dostaliśmy pokój z widokiem na morze. Klimatyzacja działała całą dobę, temperaturę i siłę nawiewu ustawiasz samemu w pokoju.Nie ma miniaturek kosmetyków ale przy umywalce i wannie są dozowniki z mydłem w płynie, suszarka jest w łazience.Lodówka jest włączona, ale zaopatrujesz ją sama.Plaża to są po prostu kamienie różnej wielkości, nie ma w ogóle żwirku czy piasku, to samo w morzu, a do tego szybko robi się głęboko, buty do wody są niezbędne, ale za to woda ciepluteńka i krystalicznie czysta.
      Kemer to mały kurort z deptakiem ze sklepami, 2 marketami, mariną, małym delfinarium i mnóstwem hoteli i we wtorki jest typowy targ.
      Itaka spisała się bez zarzutu - transfery o czasie i bardzo sprawne, spotkanie z rezydentką na początku, jeśli ktoś potrzebował pomocy rezydentki to wyznaczone były dyżury, w recepcji jest katalog biura, gdzie rezydentka zostawiała info dla turystów i tablica informacyjna Itaki też jest przy recepcji.
      Jeśli chodzi o zdjęcia to jest dokładnie jak w ofercie.
      Jeśli mogę w czymś jeszcze pomóc to śmiało pytaj.
      Pozdr
      • Gość: EWELA Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 19:56
        Lunetka a powiedz cos na temat jedzenia i formy all inclusive.jak to
        wyglada i co jest w niej dostepne;0 I JAK Z ZATLOCZENIEM, LEZAKAMI
        NA PLAZY I PRZY BASENIE:)
        • Gość: ewel Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 08:52
          up do góry :P

Lunetko, powiedz jak długo trwa transfer lotnisko-hotel, hotel -
          loynisko...bo powrot mamy o 7;45...to tak mysle ze pewnie wjazd z
          hotelu bedzie o 3!:/
          I moze masz jakies sugestie, rady, cenne uwagi. Co np. warto zabrac
          a co kupic na miejscu... no w ogole pisz co Ci tam do głowy
          przyjdzie:).
          pozdrawiamy:)
          • lunetka2 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 09.07.10, 16:51
            Transfer na lotnisko to około 1,5 godziny ze zbieraniem ludzi z innych hoteli. My mieliśmy wylot o 11:50, a wyjazd z hotelu był o 7:50. Zabierzcie koniecznie kremy z filtrem, bo tam są dość drogie, drobne pieniądze na jakieś małe napiwki dla barmanów i pokojówek - błysk w pokoju i full serwis przy barze gwarantowane;). Nie obciążaj bagażu długimi spodniami i ciepłymi swetrami - ani razu nie będą potrzebne.Karty pamięci do aparatu lepiej mieć pojemne, bo zgranie danych na płytę to ok 10 euro.
            W hotelu jest centrum nurkowania - fajna przygoda - 50$ i z instruktorem schodzisz na 10 metrów do morza - dla mnie to było ogromne przeżycie.
            Z Turcji przywiozłam dużoooo pysznej herbaty, przyprawę do tureckiego izmir kebab i oczywiście talizmany "oko proroka"dla całej rodziny.
            Życzę żebyście wypoczęli tak samo jak my i pozdrówcie KEMER.
            Aneta
        • lunetka2 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 09.07.10, 16:35
          Leżaków zarówno na plaży jak i przy basenie jest dużo, nie było
          problemów - szliśmy o 10 po śniadaniu i zawsze było wolne miejsce.
          Nie wiem jak to jest w pełnym sezonie.Wyżywienie jest super. Jakość,
          świeżość i urozmaicenie na 5+!!! Kuchnia europejska z elementami
          tureckiej. Duży wybór świeżej zieleniny, warzyw, owoców ( jabłka,
          pomarańcze, truskawki, czereśnie,brzoskwinie, winogrona i oczywiście
          schłodzony arbuzik !!!!). Na obiad i kolację dużo ciepłych dań,
          grillowanego mięsa i ryb, super zimne zakąski,duży wybór serów. W
          snack barze na dole przekąski - pizza, hamburgery, hot dogi, a po
          południu ciasta. Przy plaży codziennie pani smaży ichnie placki z
          różnym nadzieniem- najlepsze z kartoszkami i szpinakiem.Napoje w all
          - zarówno w restauracji jak i przy basenie stoją dystrybutory z
          sokami,kawiarki, pyszna turecka świeżo parzona herbata, w barze
          dostajesz butelki z wodą mineralną ( bez ograniczeń).Jeśli chodzi o
          alkohole to w all są ich lokalne wódka, gin, whisky, wino białe i
          czerwone, i barmani robią zawsze najróżniejsze drinki - co dzień jest
          inny tzw. "drink of the day"- pychota.Jeść można od rana do nocy -
          zacząć o 7 rano śniadaniem, a skończyć turecką zupą o 23:30 w
          restauracji.
          W recepcji przy zameldowaniu dostajesz karty na ręczniki plażowe,
          które odbierasz przy basenie ( tyle ile osób w pokoju tyle kart.
          Wymieniasz ręczniki według potrzeb, a przy wyjeździe oddajesz karty
          do recepcji. Ręczniki plażowe są bezpłatne, wliczone w all.
    • Gość: AGA Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 20:41
      Lunetka a jak z wycieczkami braliśćie z Itaki czy jakieś miejscowe
      biuro ?
      • Gość: kama Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 21:36
        Dzieki Anetka za cenne informacje i wskazowki. po powrocie tez
        dorzuce swoje trzy grosze dla wybierajacych sie do tego hotelu:)
        Aga a Ty w jakim terminie sie tam wybierasz?
        PS. Aga podobno słabo z miejscowymi biurami w Kemer...
        • Gość: AGA Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 22:02
          Kama tak też właśnie słyszałam że cienko z miejscowymi biurami a
          zwłaszcza że nasza córa nie nadaje się na obcojęzycznych
          przewodników.Jakieś biuro Regesta Tour oferuje swoje wycieczki
          (cenowo całkiem)ale brak opini i sprawdzonych wieśći na ich temat
          więc się ciut obawiam.
          PS.koniec sierpnia
        • Gość: zbigniew Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 22:04
          jakie słabo????
          biur pełno... ja wcześniej wyczytałem pozytywne informacje o Ginzie i kupowałem
          u nich - ceny to połowa cen Itaki, a dzieci pierwsze w ogóle za darmo, a drugie
          za pół ceny
          • Gość: Aga Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 22:11
            Zbigniew owszem cena jest ważna ale czy mają polsko!języcznego
            pilota?Bo jeśli mam tłumaczyć wszystko dziecku to sam
            rozumiesz.....Plis podpowiedz
            • Gość: Aga Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 22:16
              Do Zbigniewa c.d. To rozumiem że wszystko było ok z tymi
              wycieczkami ? polecasz?
          • Gość: kama Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 22:13
            Zbyszku w takim razie wypowiedz sie na temat tego biura...chetnie
            skorzystam jezeli warto. pzrede wszystkim jak mozesz powiedz jak
            cenowo to wyglada i jak z przewodnikiem.
            Aga my wylatujemy 18 sierpnia na 2 tyg wiec moze sie spotamy:)
            bedziemy z 10-latka:)
            • Gość: Aga Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.10, 22:22
              Moja ma 8 szkoda że my na samą koncówkę.Czekam co odpisze Zbyszek
              bo może faktycznie warto z tym miejscowym...
              • Gość: kama Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 22:24
                ale moze gdzie stam sie nam pare dni zazebi...:P
                dobrze byloby wybrac sei razem na jakies fakultety:P
                pozdrawiam:)
                • Gość: zbigniew Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.ip.netia.com.pl 09.07.10, 23:28
                  różnica jest taka - Kekova, Myra Itaka 40 euro od osoby, połówka od dziecka
                  Ginza, Regesta czy inne - 50 euro za 4 osoby (2+2)
                  wycieczki z biur w Kemer są w językach rosyjskim i angielskim (możesz wybrać do
                  której grupy dołączyć - chociaż chodzą też razem i możesz się przysłuchać obu,
                  albo kupić za 7 euro przewodnik po Antalii i okolicach po polsku)
                  na niektórych wycieczkach jak rejs jachtem przewodnik po polsku nie mówił
                  praktycznie nic (akurat tę miałem gratis z Itaki i w związku z tym oraz tym co
                  usłyszałem na spotkaniu informacyjnym doszedłem do wniosku, że wiedza Państwa z
                  Itaki jest żadna). Znajomi którzy pojechali na Antalia shopping też właściwie
                  nic się od przewodnika nie dowiedzieli (choć ta wycieczka ma głównie inny profil)
                  jeśli chcecie to jutro po południu mogę napisać o wycieczkach więcej - niestety
                  teraz już nie dam rady bo raniutko do pracy
                  • Gość: kama Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 23:33
                    O tak chcemy chcemy...i w ogóle opisz wrażenia z Kemer:) w ogóle
                    slyszalam ze warto zwidzic okolice na wlasna reke. bo w poblizu, w
                    okolicy 20km sa podobno super miejsca:)
                    pozdrawiam:)
                    • Gość: zbigniew Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.10, 11:18
                      ogólnie podzielam opinię lunetki z jednym wyjątkiem co do Itaki
                      hotel super, ale obsługa Itaki beznadziejna - zasadniczo to nie jest mi ona do
                      niczego potrzebna, ale zmieniono nam o 12 godzin wylot informując o tym na kilka
                      godzin wcześniej (z godz. 13.20 na 1.30 w nocy - tyle, że my pojechaliśmy sobie
                      na wycieczkę i wróciliśmy o 21.00, a rezydentka nawet nie była łaskawa zostawić
                      informację o zmianie godziny wylotu - jedna rodzina w ogóle się nie zorientowała
                      o przesunięciu i w nocy w ciągu kilkunastu minut musiała się spakować)
                      Nie nazwałbym też Kemeru "małym" kurortem - nie udało nam się go całego przejść
                      mimo kilku prób - markety dwa to były w pobliży Hydrosa, łącznie jest ich kilka
                      z różnych stron Kemer
                      Dla mnie zaskoczeniem była duża liczba ładnie utrzymanych parków i małych placów
                      zabaw dla dzieci
                      Jeśli chodzi o wycieczki to wybraliśmy się/ zorganizowaliśmy sobie cztery.
                      Kusiło mnie Pammukkale, ale te ponad 10 godzin w autokarze spowodowało, że
                      daliśmy sobie z tą wycieczką spokój
                      Popłynęliśmy na rejs jachtem z Kemer, co mieliśmy w gratisie od Itaki. Wycieczka
                      to zasadniczo 6 godzin na morzu, trzy postoje w zatoczkach na kąpiel na głębokim
                      morzu oraz lunch. jeśli ktoś się boi kąpać, a nie ma ochoty się prażyć na
                      słońcu, to nie polecam jej, bo wówczas te 6 godzin na morzu jest nudne.
                      Polskojęzyczny przewodnik nie jest potrzebny, bo właściwie ogranicza się do
                      informacji, że wypłyniemy, podadzą lunch i wpłyniemy do portu. Ceny napojów dużo
                      wyższe niż na lądzie. Lody po 10 zł od sztuki. Zdjęcia z przeginającymi cenami -
                      trzeba je negocjować o 50% w dół (z 12 euro za talerzyk ze zdjęciem do co
                      najmniej 6-7).
                      Druga wycieczka to Kekowe/Myra, czyli popularna do św. Mikołaja. Pojechaliśmy z
                      Ginzy. Cenę już podawałem 2 dorosłych i 2 dzieci za 50 euro.Przy wykupieniu
                      więcej niż 1 wycieczki cena idzie w dół. Wybraliśmy opcję przewodnika
                      angielskojęzycznego i pojechaliśmy małym busikiem z dwójką Rumunów i dwójką
                      Francuzów. Rumuni właściwie nie mówili po angielsku, a z Francuzów jeden.
                      Przewodnik był praktycznie do naszej dyspozycji i poza omówieniami wszystkiego w
                      busiku można go było o wszystko pytać i bardzo szczegółowo wyjaśniał. Natomiast
                      w zwiedzanych obiektach dołączaliśmy do grupy z przewodnikiem rosyjskojęzycznym.
                      Wycieczka to najpierw rejs statkiem: zwiedzanie ruin nadbrzeżnych miasteczek, a
                      potem kąpiel w zatoczce (ceny talerzyków ze zdjęciami spadły na nim do 5
                      dolarów, także ceny wszystkich produktów na statku o połowę niższe niż na tym z
                      itaki). Potem przejazd na lunch do restauracji w Demre, zwiedzanie pozostałości
                      antycznego miasta Myra i na koniec ruin kościoła w którym biskupem był św.
                      Mikołaj (to jest dodatkowo płatne - 10 lirów tureckich od osoby dorosłej, dzieci
                      za darmo)
                      Trzecia wycieczka, którą sami zorganizowaliśmy to Chimera. Chcieliśmy nawet
                      jechać z jakiegoś biura, ale okazało się, że nie mają chętnych. Chcieli nam ją
                      nawet dla dwóch rodzin zorganizować: Ginza zaczęła od 110 euro, konkurencyjne
                      biuro 90 euro (jak powiedzieliśmy, że Ginza chciała 100), ale w końcu wzięliśmy
                      taxi spod hotelu za wynegocjowane 60 euro. Chimera to góra z wiecznie płonącymi
                      ogniami - widok super. Pojechaliśmy po kolacji o 20.00. Jedzie się ok. 45 minut,
                      trzeba wziąć latarki bo wspinaczka pod górkę będzie juz po ciemku - kupiliśmy je
                      w takim tureckim markecie wszystko po lirze naprzeciwko Carrefoura (cena latarek
                      3-5 lirów). Wspinaczka trwa ok. 30 -40 minut i przypomina saunę. Dalej są już
                      ognie - zrobiliśmy sobie na nich grilla - tyle, że trzeba sobie wcześniej
                      zorganizować patyczek, bo na górze w ciemnościach trudno coś znaleźć. Ludzi
                      mnóstwo, więc najlepiej do razu udać się do najwyższych płomieni wydobywających
                      się spośród skał - grupka 5 płomieni. Z powrotem w hotelu byliśmy o 24.00. Wstęp
                      na górę - bo to park narodowy 5 lira od osoby powyżej 6 roku życia.
                      Czwarty wyjazd - busem do Antalii. Stacja busików zaraz przy białej wieży -
                      widoczna, bo ciągle stoją tam busy. Bilet do Antalii 3 euro od osoby powyżej 6
                      roku życia. Kierowcy trzeba powiedzieć, żeby nas wysadził blisko centrum, bo
                      inaczej można bliżej pozwiedzać peryferia tego miasta, a ma ono ponad 1 mln
                      mieszkańców. Warto pochodzić po historycznym starym centrum, wstąpić do meczetu,
                      wypić szklankę świeżo wyciskanego soku z pomarańczy w porcie (koszt 1 lira).
                      Autobusy powrotne do Kemer odchodzą spod hipermarketu Migros. taksówka z cetrum
                      do Migrosa 10 lirów - ale trzeba poszukać, bo większość jak usłyszy angieslki
                      woła 25 lirów
                      • Gość: Ania Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.vectranet.pl 11.07.10, 12:16
                        a ja polecę Wam wynajęcie auta za 35 euro na 24h (palwo we własnym
                        zakresie) i zwiedzenie w tym czasie okolic Kemer w promieniu 50 km.
                        Polecam z własnego doświadczenia na pólnocnym-wschodzie: Antalię -
                        szczególnie starówkę z wąskimi uliczkami, portem i niesamowitym
                        klimatyem tego miejsca a po drodze można zatrzymać się w
                        miejscowości Göynük i zobaczyć z bliska piękny obiekt hotelowy Queen
                        Elizabeth Elite Suite Hotel & Spa
                        (www.queenelizabeth.com.tr/sanal_tur.asp). Naprawdę robi
                        wrażenie; a na południowy-zachód od Kemer warto pojechać do Phaselis
                        (obiezyswiat.org/index.php?gallery=8035), wspomnianą już Górę
                        Chimery z wiecznie płonącymi ogniami i do niesamowitego Olympos,
                        który uwielbiam za niepowtarzalne domki na drzewach, cudowną plażę i
                        magię tego miejsca (www.youtube.com/watch?
                        v=Y2Xop8v3ELM&feature=related). Poza tym wjedźcie koniecznie kolejką
                        na szczyt Tahtali :)
                        • lunetka2 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 11.07.10, 13:38
                          Jak napisałam na początku uczestniczyłam tylko w pierwszym spotkaniu
                          z rezydentką Itaki, potem już nie potrzebowaliśmy się z nią
                          kontaktować, bo wycieczki też kupowaliśmy na mieście - Ginza
                          rzeczywiście jest negocjowalna, a info o wylotach było zostawione w
                          katalogu Itaki w recepcji.Trudno mi więc ocenić czy rezydentka z
                          Itaki była pomocna czy nie. też uczestniczyliśmy w Kemer Boat po
                          zatoczkach i potwierdzam przewodnik z Itaki ograniczył się do
                          powitania, informacji o lunchu i postojach oraz oczywiście o
                          napiwkach i tip boxie dla załogi. Uważajcie bo na statku robią
                          mnóstwo zdjęć a potem przedstawiają kiczowate produkty z waszą
                          podobizną za koszmarne pieniądze - od nas chcieli po 20 euro za
                          obrazek, w rzeczywistości zapłaciliśmy po 5. Najbliższe okolice Kemer
                          zwiedziliśmy autem z wypożyczalni na mieście - renault thalia z
                          klimą za 35 euro za dobę, benzyna własna - 3,02 lira za litr.
                          • Gość: gość Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 13:56
                            up! :p
                      • Gość: klara Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: 88.250.10.* 21.07.10, 18:53
                        Polskojezyczny przednik nie potrzebny?? ciekawa jestem jakie wedlug
                        Pana sa jego obowiazki na takiej rekreacyjnej wycieczkce jak kemer
                        boat. co on ma mowic? o historii, obyczajach, tradycjach. to
                        wycieczka, zeby odpoczac, poplywac i poopalac sie. na statku to
                        wlasnie tylko ma podac podstawowe informacje. i tyle.jak ktos chce
                        wiecej niech jedzie na wycieczke historyczna. a poza tym zastanawiam
                        sie jakby to bylo bez pilota polskiego. zauwazylam ze wiekszosc
                        polskich turystow w innym jezyku niz polskim nie mowi. wycieczka
                        super, jak ktos chce wypoczac i sie pobawaic to wlasciwe miejsce.
                        zeby poznac turcje polecam na inne wycieczki- przodnicy Itaki (tzn.
                        Akdem) doskonali, zabawni i z olbrzymia wiedza o kraju.
              • Gość: nookie Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.ists.pl 27.07.10, 20:00
                My jedziemy od 30.07 do 13.08 2+ 2 8 i 4 latka, a wtedy Aga już będziecie?? czy
                pisząc że na końcówkę miałaś na myśli koniec miesiąca?? pozdrowki
                • Gość: skkk Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.toya.net.pl 16.08.10, 13:34
                  Minął miesiąc od ostatniego posta, czy ktoś ma jakieś najnowsze dane? Pytam o
                  wrażenia ogólne, subiektywne.
                  • aniol151 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 12.09.10, 23:26
                    wróciłem z hydros club 03.09 ( 2+1 dziecko 2 lata), mieszkalismy w budynku głownym z widokiem na inny hotel ale szczerze nam to nie przeszkadzał bo ile czsu spedza sie w pokoju. Hotel mogę okreslic mianem - super. Naprawdę nie ma sie do czego przyczepić. Oczywiście trzeba wziac poprawkę na te 5 gwiazdek bo to raczej nie europejskie gwiazdki ,ale to chyba każdy wie. Infrastruktura hotelu ok: dwa duze baseny ( z uwagi na dziecko korzystalismy z tego przy głownym budynku ) Przełom sierpnia i wrzesnia przyniosł nam pustke na basenie. Naprawde ale czasami to przy całym basenie było zajetych moze z 10 lezaków a reszta wolna .
                    Jedenie - wysmienite naprawde. Naleze niestety do ludzi którzy sa bardzo wybredni, ale tam było duzo jedzenia i nigdy głodny ani zawiedziony nie wychodziłem.
                    picie - alkohole ichniejsze, ale zadnego problemu nie było jak sie kończył bar o 24 i poszedłem po drinka to jak sobie zazyczyłem cztery to je dostałem.

I na koniec zostało mi do napisania to co najpiekniejsze...... miasto Kemer a raczej okolica i widoki. Nigdy w piekniejszym miejscu nie spedzałem wakacji. Bardzo kochamy z żona góry a połaczenie ich z morzem wyglada niesamowicie.

Podsumowujac
                    Wyjazd uwazamy za naprawde udany, hotel godny polecenia a i do biura ITAKA nie ma zastrzezeń tylko ze ja potrzebuje biura jedynie do tranferów lotnisko-hotel-lotnisko a reszte to sobie sam daje rade.

jak macie pytania prosze bardzo postaram się na nie odpowiedziec
                    pozdrawiam
    • 22gwiazdeczka22 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 09.06.11, 22:09
      Ja też chętnie odpowiem na pytania, wróciłam 1 czerwca 2011
      • Gość: Dominika Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.ap.krakow.pl 10.06.11, 08:05
        No i jak było? Zadowolona jesteś? Z jakiego miasta leciałaś? Pozdrawiam
    • zoska2009 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 10.07.11, 23:28
      W czerwcu 2011 byłam w Kemer w hotelu TT Hydros Club,jeżeli ktoś jest zainteresowany aktualnymi wiadomościami z Turcji do chętnie odpowiem.
      Wstawiłam też kilka zdjęć.
      • Gość: dorota Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.cm-4-1c.dynamic.ziggo.nl 11.07.11, 13:39
        Jak ogolne wrazenia, ceny, zakwaterowanie..etc... Napisz, prosze, cos wiecej, jedziemy w sierpniu w 2 pary z 2 mlodziencow lat 15. Nie beda sie nudzic?:))
        pozdrawiam, Dorota
        • Gość: zoska2009 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 17:18
          Hotel ok,my byliśmy zakwaterowani w bungalowach pośród cudownego ogrodu.
          OBIEKTY przynależące do hotelu rozmieszczone są w większości w tym właśnie ogrodzie.Są dwa duże baseny,zjeżdzalnia i brodzik.Przy basenie głównym jest restauracja z przekąskami oraz drink-bar.Przekąski podawane są od.12-16,a o godz.17 w tym barze podawane są ciastka i napoje.Jeżeli jedziecie z dziećmi to będą w pełni zadowolone -podawane są frytki,hamburgery,nugetsy z kurczaka,grilowane mięsko,spagethi i pieczona pizza.Jak byłam to z owoców były tylko pomarańcze i duże ilości sałatek. Drink-bar czynny od.10-24.W tych godzinach do woli-kawa rozpuszczalna z ekspresu.turecka herbata,soki ,wino białe i czerwone,
          i oczywiście napoje typu sprite fanta coca cola oraz jak nazwa wskazuje DRINKI.Polecam zaprzyjażnić się z barmanem(one dolar czyni cuda),bo chłopaki tam pracujący naprawdę wartają napiwków(dziewczyny zresztą też).Jest tam taki bardzo szybko chodzący niski,sympatyczny kelnero-barman.
          Pisząc o hotelu muszę wspomnieć o jadalni głownej-jedzonko wspaniałe,pięknie podane i dekorowane,obsługa bardzo sympatyczna.Duzym minusem są wróble fruwające po jadalni-jedna osoba musi pilnować stolika aby nam coś z talerza nie zniknęło,a także to że obsługa nie nadąża ze sprzątaniem po gościach i bardzo często musieliśmy sami poskładać brudne naczynia na sąsiednim stoliku(też założonym naczyniami)i jeżeli obrus był czysty to zajmowaliśmy stolik.Niby nic wielkiego,ale jak na hotel 5*to tak chyba nie powinno być.
          Tak było w czerwcu,to co dopiero będzie w pełni sezonu.
          Doroto piszesz,że jedziesz z młodzieżówką-zapewniam CIę nie będą się nudzić-animatorzy są świetni,dwoją się i troją aby wszystkim umilić czas.Siatkówka plażowa,piłka wodna rzutki tenis stołowy,gry zabawy konkursy-cały czas coś się dzieje.Wieczorem show też jest na dość wysokim poziomie.Kemer to dość spokojne miejsce-moi chłopcy spacerowali także po uliczkach i "łazikowali"po sklepach.Wychodząc z hotelu kierując się w lewo-dojdziemy do parku
          i deptakiem dalej aż do portu-polecam bardzo miły spacer.Idąc też w lewo tylko główną ulicą dojdziemy do centrum shopingowego-mnóstwo sklepów-ceny dość wygórowane-pozozpieszczali ich goście ze wschodu,ale jak na pozdrowienie odpowiemy po polsku i potwierdzimy że jesteśmy Polakami a nie Ruscy to i rabat będzie odpowiedni.
          Po prawej stronie na deptaku jest bardzo przyjazny sklep z odzieżą skórzaną-SAHALIN-obsługuje tam Bułgar EMRE-bardzo dobrze mówi po polsku.Dla mnie zamówił płaszcz w szwalni w Istambule i w ciągu 3 dni miałam płaszcz uszyty na miarę taką jaką podałam.Cena też była niższa niż w innych sklepach w których pytałam.
          W wtorki od 9-19 na początku deptaczka zamykają jedną z ulic i jest otwarty tzw.BAZAR.Warto tam zrobić zakupy-wychodząc z hotelu warto zabrać ze sobą darmową wodę rozdawaną w drink-barze,bo chodząc po bazarku odczuwamy skwar i pić się chce-a tam wiadomo za wodę trzeba zapłacić.Ewentualnie na początku bazarku po lewej stronie jest sklep spożywczy i tam można kupić zimne napoje 92L-2$),A TAKŻE ZIMNE PIWO EFEZ.
          Jeżeli interesują Cię szczegółowo ceny-butów,koszulek,kurtek skórzanych,podróbek perfum-to napisz.
          Ogólnie hotel nam się podobał,lokalizacja także.Marudząc można się przyczepić że: w łazience lustro nie było myte,że na jadalni było za mało personelu sprzątająćego itd,itd, ale w końcu jesteśmy na zasłużonym wypoczynku i lustro nie musi być idealnie czyste,a na jadalni można chwilę poczekać.
          Mam nadzieję ,że choć troszeczkę naświetliłam sytuację w hotelu -w razie dalszych pytań chętnie odpowiem.
          • Gość: jasmina Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.oswiecim.vectranet.pl 25.07.11, 21:25
            Jeżeli nastawiacie sie na typowo tureckie jedzenie to sie rozczarujecie, np. kebab podawany 1 lub 2 razy w tygodniu, poza tym europejsko czyli kurczak pod wszelkimi postaciami (w poprzednim roku w hotelu 4 gwiazdkowym kebaby były codziennie i mnóstwo ryb), jedzenie nie powaliło z nóg, aczkolwiek smaczne. Dużo Francuzów i Rosjan, animatorzy owszem mówią po angielsku, ale generalnie hotel pod Francuzów (właścicielem jest Francuz i często przy zabawach mówią po francusku, no ale grając w piłkę wodną nie trzeba się "dogadywać"), tylko 2 zjeżdżalnie, frajda raczej dla młodszych dzieci a nie dla 15-latków. Za to jak macie kasę to chłopcy skorzystają ze sportów wodnych (parasailing, skutery itp). Dyskoteki na każdym kroku. Ale to raczej dla Was ;)
            Hotel bardzo czysty, mieliśmy pokój w bungalowach - bardzo przyjemne i ładnie położone. Hotel - rzut beretem od centrum. Ceny dosyć wysokie (byc może pod bogatych Rosjan, albo tak podrożały ciuchy - porównuję do zeszłego roku). Wybór - zależy kto co lubi, mi to przemawiało za stylem rosyjskim (błyskotki, hafty, cekiny) Zupełnie inne niż typowe tureckie ciuchy, np. w Antalya było już zupełnie inaczej.
            Na pewno wypoczniecie... co trzeba więcej od słońca i wody, gdy nie trzeba gotować i sprzątać... ;)
            p.s. koniecznie zabierzcie buty do wody, kamienie są ostre a ponadto bardzo gorące, nie da się wejść gołą stopą do morza
          • Gość: Dorota Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.cm-4-1c.dynamic.ziggo.nl 26.07.11, 15:37
            Zosiu! Bardzo dziekuje za szczegolowa i wyczerpujaca relacje! To ja juz wiem wszystko tylko jeszcze pytanie odnosnie cen sportow wodnych na plazy. Czy masz jakas wiedze w tym zakresie? Paragliding? Banan? Skuter? A moze jescze cos innego?
            I moze orientujesz sie w cenach ciuchow? Np t-shirty dla panow czy koszulki , tuniki dla mnie? A buty? Interesuja mnie skorzane klapki, sandalki.. Czy Twoim zadniem warto nastawiac sie na wieksze zakupy tam ubraniowe czy dac spokoj? Pytam pod katem cena-jakosc.

jeszcze raz podziekowania i pozdrawiam
            Dorota
            • Gość: zoska2009 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:36
              Cieszę się ,że mogłam pomóc.Co do sportów wodnych to wiem tylko że są dostępne na plaży,
              nawet nie trzeba szukać z obsługą kontaktu-bo znajdą cię sami na plaży ,czy na basenach.Odnośnie cen to jak dla mnie było dość drogo-10minut skuterem 45$,paragliding-jeżeli 2 szczupłe osoby to można lecieć za 75$-jedna teższa 45$.jest też banan i fotel wodny,ale cen już nie pamietam.Moi chłopcy stwierdzili że to zdecydowanie za drogo i nawet nie musiałam ich długo przekonywać co do bezpieczeństwa na takich eskapadach-jak zobaczyli jak zrzucają specjalnie do wody (dla większej frajdy) i jak poobserwowali ich na plaży.
              CO do cen "ciuszków" to zauwazyłam że poszły w górę od czasu jak byliśmy w Turcji w 2009r.
              ale można już wytargować fajne koszulki(z dobrej bawełny)za 10-15$,kupowałam też na głównym deptaku ale już tam w kierunku ronda dość daleko-koszulki które były wycenione 5Euro-to taki mały sklepik,ale z ulicy widać napisaną reklamę "tishert 5 euro".Są dobrej jakości bo już prałam i są ok.Jest dużo koszulek w cenach 15-30$ w zależnośći od zasobnośći portfela.Buty typu adidas ja kupiłam z firmy NIKE skórzane za 45$-po długim targowaniu gdzie cena wyjściowa była 80$.Kurtki skórzane w zależnośći od sklepu,jakości skóry ok.200-300 $.
              Chwilowo muszę na tym zakończyć,ale jeszcze napiszę.
              Aha ,jeszcze jedno ten sklep co pisałam Sahalin jest nie po prawej tylko po lewej stronie
              na deptaczku idąc od strony portu.
              Obiecuję,że napisze i ewent.czekam na kolejne pytania.Mogę podać e-maila.
              • Gość: dorota Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.cm-4-1c.dynamic.ziggo.nl 27.07.11, 21:49
                Wielkie dzieki za informacje! My bedziemy mieli euro ze soba, ktore planujemy wymieniac na liry ( tak ponoc najkorzystniej). Rozumiem, ze za wszelkie atrakcje, wycieczki czy zakupy bez problemu zaplace w miejscowej walucie??
      • Gość: allan Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.189.223.194.skyware.pl 12.07.11, 22:32
        Bardzo proszę o informację jak jest z zejściem do morza. Jak daleko od brzegu jest płytkie morze?
        Pozdrowienia
        • Gość: zoska2009 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 17:27
          Plaża jest kamienista-kamyczki otoczaki,koniecznie należy mieć ze sobą buty do wody.Zejscie do wody jest łagodne.5-6 metrów od plaży jest już dość głęboko.
          Z pomostu można skakać do wody.Mając materac można pływać do wyznaczonych miejsc-białe bojki.Na plaży ratownicy też mają dyżur.
          • Gość: allan Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.189.223.194.skyware.pl 24.07.11, 22:24
            do Zoska 2009 - dziękuję z informacje i pozdrawiam.
          • kacyk_k Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 08.08.11, 15:08
            Witam,

chciałem się zapytać jak wygląda dostęp do internetu ? czy jest jaka icafe czy może miejsca gdzie jest darmowy dostęp WI_FI ?

Dziękuje za odpowiedź.
            • Gość: jasmina Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.oswiecim.vectranet.pl 08.08.11, 17:12
              dostęp do internetu jest w recepcji, musisz mieć swój komputer, obsługa udostępni ci login, abyś mógł się połączyć z siecią
              • kacyk_k Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 09.08.11, 08:10
                Dziękuje za odpowiedź. jeszcze jedno pytanie - dostęp jest bezpłatny czy coś kosztuje ? jeśli płatny to ile kosztuje 1h ?
                • Gość: tourist78 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.startrak.com 09.08.11, 11:25
                  Może ktoś pamięta hasło to wi-fi?
                • Gość: zoska2009 Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 22:13
                  Osobiście nie korzystałam z internetu.Z tego co dowiedziałam się się na miejscu to dostęp do internetu jest bezpłatny.
                  Płatny jest kod dostępu do sejfu.
                  • pearl24 Ktoś jedzie 14?? I kilka pytań ... 12.08.11, 01:47
                    Lecimy 14 sierpnia (z córka 7 lat) z wawy ale może tez ktoś jedzie z dzieckiem w podobnym wieku? Czekam na sygnał. To może się jakoś odnajdziemy po drodze czy na miejscu.

I jeszcze pytanie do znających hotel- jakie pokoje są lepsze w hotelu czy bung ii gdzie nie jest głośno do 5 rano?
                    Od razu wkładać coś do paszpostu czy czekać i zobaczyć pokój?
                    • Gość: Smutek Re: Ktoś jedzie 14?? I kilka pytań ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.11, 12:52
                      pearl24
                      > Od razu wkładać coś do paszpostu czy czekać i zobaczyć pokój?

Czy naprawdę dopiero przyszłe pokolenie będzie normalne ?
                      • Gość: jasmina Re: Ktoś jedzie 14?? I kilka pytań ... IP: *.oswiecim.vectranet.pl 12.08.11, 21:04
                        ja byłam w bungalowie, nie zamieniłabym na budynek główny, tam wyglądało jakby życie wymarło... nie dawałam i nie daję nic do paszportu, w końcu jadę na wczasy i płacę za pokój, jak mi się nie podobało w poprzednim roku to poprosiłam o wymianę i wymienili. głośno będzie wszedzie - ze 200 metrów za hotelem są dyskoteki więc co delikatniejsi mogą mieć problemy ze spaniem...
                • Gość: jasmina Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.oswiecim.vectranet.pl 12.08.11, 21:01
                  to jest internet hotelowy dostępny dla gości, zupełnie bezpłatny
                  • Gość: Kacyk Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 23:40
                    Dziekuje za rady.
                    A co do wkladania kasy, to czasami jednak pomaga, warto jednak najpierw zobaczyć pokój i spróbować zamienić.
                  • Gość: viola Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 19:06
                    Hej. A jak jest z ręcznikami na plaży? w folderze Itaki jest napisane, że są płatne. Jak z dostępnością leżaków na plaży? I czy orientujecie się czy jest możliwość przedłużenia doby hotelowej? Lecimy z Itaką i doba nam się kończy w południe, natomiast wylot jest dopiero w nocy ok. 1:30, więc jestem przerażona siedzeniem na walizkach tyle godzin.
                    Proszę o info. Pozdrawiam
                    • Gość: Agnieszka Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 13:49
                      Reczniki jak i leżaki nie są płatne, mimo, iż taka informacja jest podana w folderze Itaki :)
                      Przedłużyć dobę hotelową możesz do godziny 0.00 za 80 Euro - taką informację dostaliśmy w recepcji, my lecieliśmy o godz. 1,30 a z hotelu nas zabrali 21.30, więc jest to do przeżycia :)
                      All inclusive obowiązuje do samego wyjazdu, tyle, że pokoju nie macie.
                      • organista_pl Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 01.11.16, 10:02
                        Czy w lobby barze działa w sezonie klimatyzacja ?
    • metintour Re: Wróciłam z Kemer - TTH Hydros Club 22.03.17, 10:45
      Zapraszamy na wycieczki fakultatywne z polskim przewodnikiem z Kemer. Odbieramy na wycieczki bezpośrednio z hotelu Hydros.
      tu sprawdzisz ceny wycieczek z Kemer
    • lenakemal.com Wszystko o Turcji ... 22.03.17, 12:44
      Jeśli macie jakiekolwiek pytania dotyczące bezpieczeństwa i obecnej sytuacji w Turcji lub problemy z wyborem hotelu czy inne pytania zapraszam na nasz FORUM 'TURCJA WAKACJE' - https://www.facebook.com/groups/turcja2016
      Tu żadne pytanie nie zostaje bez odpowiedzi!!!
      A wszystkim tym którzy wybierają się na wakacje do Turcji polecamy nasze wycieczki fakultatywne z polskimi przewodnikami, skontaktujcie się z nami i pomożemy w wyborze www.lenakemaltour.com (+905356708842 Viber, What'sApp)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka