Dodaj do ulubionych

podróż pośulbna

IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:51
Witam planuje podróż poślubną na wrzesień 2011. Interesuje mnie 7+7 w Turcji. Duzo sie juz naczytalam i porównywałam rózne warianty. Bardzo was proszę o radę co wybrać za hotel i biuro. Triada (Marmaris Palace), Rainbowtours (Meryan lub Hane Garden). Nigdy nie bylismy w Turcji i nie wiemy za brdzo, który hotel i region wybrać. Dodatkowo slyszelismy tez o objazdówce z Exim tours i hotelu TTH Nashira. Doradzcie proszę coś. Dodam tylko że hotel musi mieć własna plażę i minimum 4 dobre gwiazdki.
Obserwuj wątek
    • gringo68 Re: podróż pośulbna 16.11.10, 09:00
      ciężko będzie w Turcji o hotel z własną plażą, chyba, że jest na jakimś totalnym zadoopiu gdzie nikt inny nie chodzi

w Turcji nie ma czegoś takiego jak "prywatne" hotelowe plaże, każdy ma prawo plażować
      • Gość: http://www.fostert Re: podróż pośulbna IP: 81.219.51.* 16.11.10, 10:48
        Ok nie musi być to plaża prywatna ale chodzi mi o to żeby hotel miał blisko plażę. Nie wchodzą w grę dojazdy busikami.
        • pastik Re: podróż pośulbna 15.12.10, 23:59
          Witam
          jeżeli wasz wybór padł na Kusadasi to polecam ten Hotel z dobrą czystą plażą
          www.grandbelish.com/
    • Gość: dorasia1 Re: podróż pośulbna IP: 81.210.87.* 16.11.10, 12:33
      My byliśmy na objazdówce a potem w Sun City(Oludeniz) - było super. Natomiast znajomi byli
      najpierw w Marmaris Palace a potem na objazdówce, też byli zachwyceni. Moim zdaniem oba te hotele to wypas. Marmaris Palace ma gwiazdkę więcej i plaże przy hotelu, ale to ogromny komplaks. Sun City jest bardziej kameralny i ma atut w postaci Zatoki Oludeniz i bliskości paraglidu. Polecam. Oba te hotele należą do sieci Noa, oba są świetne. Sugeruję wykupić opcję piewszego objazdu. Objazdówka jest męcząca, ale warto. Hotele na trasie nie są rewelacyjne (oględnie mówiąc) więc potem wypoczynek w "luksusach" jak najbardziej wskazany.
      • Gość: Basia Re: podróż pośulbna IP: 81.219.51.* 16.11.10, 13:20
        Dzieki za odpowiedz. Pierwszy objazd mozna wykupic tylko w Triadzie. Kurcze tyle się nasłuchalismy kiepskich opini o tym biurze ze nie wiemy co robić :) Czy ktoś z was mógłby porównac wymienione hotele i biura podrózy.
        • Gość: dorasia1 Re: podróż pośulbna IP: 81.210.87.* 16.11.10, 14:04
          Kurczę, nie chcę uchodzić za rzecznika Triady, ale ja się nie mogę do niczego przyczepić.
          O hotelach na objazdówce wiedziałam że rewelacji nie będzie. Ale tragedii nie było. Zawsze robią tak, że masz 2-3 noce w fajniejszych hotelach. My mieliśmy fajny w Stambule i Pammukale. Natomiast jeżeli chodzi o pobyt to musisz szukać opinii o hotelach i sama zadecydować. Jeżeli średnia ocen wynosi powyżej 4,8 to raczej się nie natniesz. Na podróż poślubną sugeruję też hotel niezbyt przyjazny dzieciom, gdyź w tych "przyjaznych" dzieci mogą was skutecznie zniechęcić do prokreacji. (he,he - to miał być żart). No i polecam Riwierę Egejską. Widoki piękne, hotele bardziej kameralne, klimat przyjemniejszy.
          Natomiast przeprawę z Triadą mieli moi znajomi. Podczas transferu z lotniska okazało się, że w Marm.Pal. "zabrakło miejsc" i zaproponowano im równie luksusowy hotel, do tego ponoć lepiej położony. Ale oni się nie ugięli, odmówili wyjścia z autokaru i powiedzili, że jeżeli nie dostaną tego, za co zapŁacili to proszą o odwiezienie na lotnisko, a sprawa skończy się w sądzie. Panienka skapitulowała, miejsca się znalazły. Ja na szczęście niczego takiego nie doświadczyłam, byłam z Triadą 4 razy i było Ok. Nacięłam się z Wezyrem i każdemu odradzę Itakę.
          Dokładnie przeczytaj umowę. Nie daj się oszukać a będzie OK.
          Ale szczerze - Sun City to dla mnie wymarzony hotel na podróż poślubną. Jest położony w tak romantycznych "okolicznościach przyrody", tak fajna atmostera, jest co robić w okolicy.
          • Gość: Basia Re: podróż pośulbna IP: 81.219.51.* 16.11.10, 14:45
            Dziękuję ci Dorasiu za wyczerpujące wypowiedzi :) A może ktoś jeszcze zechce się podzielić ze mną wrażeniami dotyczącymi Turcji z Triadą, Rainbowtours lub Eximem i hotelami wymienionymi powyzej.
      • Gość: zbynek Re: podróż pośulbna IP: *.plock.mm.pl 17.11.10, 17:24
        Turcja Egejska - Piękne widoki, romantycznie -polecam - ciekawe wycieczki na miejscu za
        9, 12 euro z obiadem .Byliśmy z Triadą jak i z Alfa STAR - wszystko ok. , bez zatrzeżeń.
        Natomiasy wpadki ma każde biuro podróży. Marmaris - bardziej rozrywkowe ,
        Oludeniz spokojne - maleńkie z piękną laguną , Calis - Fethie - trzeba popatrzec i wybrac.
        • deoand Re: podróż pośulbna 16.12.10, 09:42
          Objazdówke po Turcji polecam - sam byłem z Triadą . Ja akurat byłem na Riwierze Tureckiej w okolicach Alanyi ale nie wykupywałem luksusowego hotelu więc pozostańmy przy tych hotelach z Turcji Egejskiej o których pisali poprzednicy .
          Natomiast objazdówka musi obejmować - wszystko jedno z jakiego biura / ja akurat polecam Triade ale nie będę sobie wydzierał włosów z głowy jak wybierzesz inne biuro / Kapadocję Pergamon ,Ateny bo stolica ,Stambuł ,Troję ,Efez , Pammukale
          Istnieje opcja lotu balonem o wschodzie słońca nad Kapadocja koszt kiedyś 150 Euro teraz nie wiem ale ta opcja praktycznie wyklucza wieczór tuerecki który trwa do ok 1.00 wraz z powrotem a o 4 rano trzeba wstawać na lot.
          Uwaga na pieniądze w Stambule przy Pałacu Top Kapi - kradną !!

pzdr deoand
          • Gość: Basia Re: podróż pośulbna IP: 81.219.51.* 16.12.10, 10:22
            Witam was serdecznie już myslałam ze wątek umarł śmiercią naturalną :). Zdecydowałam się na biuro Rainbowtours i wycieczkę Smak Orientu z pobytem 7 dni na Riwierze Tureckiej. W sobotę idę osobiście wykupić wycieczkę do ich siedziby. Mam mały dylemat co do pobytu wacham się między hotelami Meryan i Vera Club Mare. Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc w wyborze uzasadniająć, który wybrać byłabym bardzo wdzięczna. Dziękuję za merytoryczne wypowiedzi.
            • Gość: kabała Re: podróż pośulbna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 20:06
              Oczywiście, że w Turcji są hotele z własną plażą, na którą nie mają wstępu turyści z innych hoteli. Np. Marmaris Palace czy Oylum Prestige
            • bunuta Re: podróż pośulbna 18.12.10, 17:50
              Po co pytasz na forum co lepsze, jak zrobiłaś dokładnie odwrotnie niż Ci doradzali:)
              • deoand Re: podróż pośulbna 18.12.10, 18:54
                Tak prawie zawsze jest każdy robi po swojemu - ale wszystko jedno - co ma Rainbow w programie objazdówki ????
                • dewoj Re: podróż pośulbna 19.12.10, 16:52
                  Może nie jest jeszcze za póżno:)
                  Proponuje samemu sobie wszystko zorganizować!
                  Moja propozycja trasy:
                  Poleciec do Izmiru i :
                  -4dni w Kusadasi w tym czasie wycieczki do Efezu+muzeum w Selcuk, Pamukkale(warto połączyc z Afrodyzją) i Priene,Didima i Milet(lub Pergamon) oraz odpoczynek
                  -Następnie przedostac się gdzieś w rejon do Side czy Oludeniz i zobaczyc ciekawe miejsca w tym regionie(a tych tu nie brakuje ale to już wedle zainteresowan).
                  Kapadocję wypożyczając auto można zwiedzic w 2 pełne dni(cena za wypożyczenie ok30-35e/dzień, benzyny dużo nie wypali bo Kapadocja jest mała)
                  Stambul już ciężko będzie tu dorzucic ale nie nierealnie(trzeba by było ładnie zgrac połącznia miedzy miejscami).

• deoand Re: podróż pośulbna 19.12.10, 18:04
                    Pewno i fajna koncepcja ale dla wytrawnych podróżników . Za pierwszym razem i jeszcze jako podróż poślubna takie samodzielne wyprawy bym zdecydowanie odradzał chyba , że obie strony sa zapalonymi turystami . A jak zwykła parą po slubie pragnąca gdzieś pojechac w podróz poslubna to naprawde standart jest tu ważny i klimatyzowany autokar i hotel !!

ale wg uznania !!
                    • pavvka Re: podróż pośulbna 20.12.10, 14:12
                      Standard hotelu jaki sobie zarezerwujesz, taki będzie. A rejsowe autokary międzymiastowe w Turcji (przynajmniej tych lepszych firm, typu Kamil Koc) mają klimatyzację i b. wysoki standard - myślę, że znacznie wyższy niż ten, którego się można spodziewać na zorganizowanej wycieczce.
                      • dewoj Re: podróż pośulbna 20.12.10, 15:34
                        9 miesięcy to sporo czasu i można wszystko zaplanowac plus zarezerwowac tanio hotele czy też loty do Turcji(jeśli z Niemiec to można za 60e w 1 strone) i wewnątrz kraju(poniżej 100zł).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka