Gość: kropka IP: *.nck / 192.168.1.* 11.01.11, 18:19 Ja na prawdę jest plaża w Oludeniz? Piaszczysta, piaszczysto-kamienista, kamienista? Wejście do wody łagodne czy strome ? Morze płytkie czy od razu głębokie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysza Re: Plaża w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 20:24 Plaża publiczna jest szeroka, piaszczysto-kamienista, zejście do wody okropne- kamienie i od razu głęboko. Na cyplu natomiast trochę lepiej- piasek, ale potworny tłok. Moim zdaniem plaża w Oludeniz jest piękna, ale tylko z lotu ptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ale-x21 Re: Plaża w Oludeniz 13.01.11, 15:01 Potwierdzam wcześniejszą opinię. Mam kilka fotek, zobacz. aleksanderkramarz.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=59:turcja-oludeniz&Itemid=23 Na pewno jedno z piękniejszych miejsc w Turcji. Warto wybrać hotel w dolinie Oludeniz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Plaża w Oludeniz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:43 Dzięki. ale-x21 zdjęcia świetne w całej galerii, będę wracać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza-sza84 do ale-x21 14.01.11, 08:43 Świetne zdjęcia-wspaniałe podróże. Gratuluję oka;) Znalazłam u Pana w galerii również plażę hotelu Babaylon niedaleko Cesme, a tam się właśnie w tym roku wybieram. Był Pan? Jak wrażenia? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ale-x21 Re: do ale-x21 17.01.11, 10:19 Cze Mysza, wrażenia jak najlepsze, piękne cudowne zadupie ;) miejscowość z uroczymi knajpkami i tawernami, dookoła same ładne plaże. W barach mili i rozrywkowi barmani. Plaża co najważniejsze jest sprzątana a jedzonko ok. Wieczorami masz cudowne widoki na wyspę Chios. W Cesme czuję się bardziej jak w Grecji niż Turcji. Polecaj moją stronkę ;) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ale-x21 hotel Babaylon 17.01.11, 10:37 Cze Mysza, wrażenia jak najlepsze, piękne cudowne zadupie ;) miejscowość z uroczymi knajpkami i tawernami, dookoła same ładne plaże. W barach mili i rozrywkowi barmani. Plaża co najważniejsze jest sprzątana a jedzonko ok. Wieczorami masz cudowne widoki na wyspę Chios. W Cesme czuję się bardziej jak w Grecji niż Turcji. Polecaj moją stronkę ;) Znalazłem u siebie jeszcze zdjęcia z hotelu Babaylon, zwiedzałem go kiedyś. Zapraszam do galerii mixhotel.pl/h_babaylon.html Odpowiedz Link Zgłoś
mysza-sza84 Re: hotel Babaylon 17.01.11, 18:27 dzięki serdeczne za odpowiedź-właśnie o takie cudowne zadupie mi chodzi! bo zgiełku i innych "atrakcji" mam w pracy dość, więc urlop jak najbardziej na zadupiu musi być! ;) A te foty na mixhotel już widziałam, widziałam...A, że do Grecji wracam sercem, to liczę na to, że Turcja Egejska też pozwoli się w sobie zakochać. Pozdrawiam i życzę dalszych owocnych podróży -pozazdrościć takiej roboty, nie ma co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: hotel Babaylon 03.05.11, 18:49 Bo to przecież jeszcze nie tak dawno Grecja była :) Tuż obok jest opuszczona grecka wioska Kayakou.. miejsce dość niesamowite. My tam ze 3 godziny zmitrężyliśmy łażąc po ruinach. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Plaża w Oludeniz 28.04.11, 21:52 Ta sama plaża przed sezonem Piasku tam nie za wiele, same kamienie, ale okolica piękna... lagna Oludeniz to jedno z miejsc najczęściej występujące na ulotkach biur podróży organizujących wycieczki do Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Plaża w Oludeniz IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 18.01.11, 13:33 Widziałam plaże w Oludeniz, zgadzam się z jednym z przedmówców-piękna jest ale z lotu ptaka...i uwieczniona na zdjęciu w słoneczny dzień, szczerze byłam rozczarowana... Turcje uwielbiam i mogłabym wracać tam zawsze, ale plaże niestety nigdy Bałtykowi nie dorównają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Plaża w Oludeniz IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 12:19 a czy był ktoś ( spędzajac urlop w okolicach Oludeniz) na plaży w Peterze?? na zdjęciach wygląda cudnie, opis tez fajny, podobno zero tłoku, piaszczysta. chciałabym się wybrać tak na jeden dzień tam, bedać w Oludeniz, ale za bardzo nie wiem jak z dojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
killgrill Re: Plaża w Oludeniz 29.04.11, 08:40 Plaza w Patarze przypomina bardziej baltyckie- oczywiscie jesli sie zapomni o przejzystosci i lazurze naszego morza;). Bardzo szeroka i dluga z lagodnym wejsciem do wody. Piasek- jasny. O wiele ladniejsza od rzekomo zlotej w Dalayan. Jest jakis na niej bar i prysznice i to ze slodka woda. Z powodu braku hotelowej cywilizacji w poblizy i koniecznoscia dojazdu jest pustawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Plaża w Oludeniz IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 15:09 to idealnie! :) urlop przypada mi na środe sezonu, a wiec wszędzie tłumy, taka pustawa plaża będzie super odpoczynkiem, a i widoki inne niz w Oludeniz. czy znajdzie się ktoś kto jechał tam dolmuszem? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Plaża w Oludeniz 03.05.11, 15:33 Tutaj parę fotek rzeczonej plaży zrobionych miesiąc temu: Plaża w Patarze1 Plaża w Patarze2 Patara warto wiedzieć, że Patara to również kawał antycznego miasta a także fajny teren szuwarowo bagienny, po którym mozna popływać kajakiem. Wjazd do Patary to o ile pamiętam 5TL od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Plaża w Oludeniz IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 16:09 o tak, już widzę, że to strzał w 10 :) mam nadzieję, że uda mi się tam dojechać z Oludeniz na jeden dzień. z innych plaż w okolicach jeszcze planuje pojechać na plaże Kaputas...ktoś był? :) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Plaża w Oludeniz 03.05.11, 17:32 Prosisz i masz: Plaża Kaputas Plaża Kaputas1 Wąwóz Kaputas Wodospad w wąwozie to są właśnie zalety podróżowania autkiem... można się wszędzie zatrzymać i ma się prawie dowolną ilość czasu na to coś... przy wąwozie Kaputas autobusy z naszej wycieczki tylko zwalniały... my spędziliśmy tam trochę czasu i na plaży i do wodospadu poszliśmy... ciekawe kto z objazdowych wycieczkowiczów w ogóle wie, że tam jest wodospad :) No i spotkaliśmy na plaży całkiem fajne międzynarodowe towarzystwo z couchsurfingu.. A właściwie to po co ja jakieś pojedyncze foty tu wrzucam... macie tu całą galerię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Plaża w Oludeniz IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 18:35 o widzisz, o wodospadzie nigdzie nic nie wyczytałam ....dobrze wiedzieć. niestety w moim przypadku tylko dolmusze wchodzą w grę..gdyż nie mam prawka :) a więc auta nie wypożyczę niestety, a to by rozwiązało sprawę. galeria bardzo fajna, oglądam wnikliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Plaża w Oludeniz IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 18:45 simon a co to za miejsce? www.flickr.com/photos/31039403@N07/5614571040/in/photostream/ Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Plaża w Oludeniz 03.05.11, 18:46 No plaża w Oludeniz przecież... na każdym folderze jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
killgrill Re: Plaża w Oludeniz 07.05.11, 09:04 Gość portalu: ona napisał(a): > simon a co to za miejsce? > > www.flickr.com/photos/31039403@N07/5614571040/in/photostream/ > To samo miejsce z lotu "ptaka" ;) Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Plaża w Oludeniz IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 14:54 aaaa, sam cypeklek...myslaam, ze cos dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
killgrill Re: Plaża w Oludeniz 07.05.11, 09:12 Jeszcze jeden widok na cala plaze ze szczytu sezonu Patara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Sz. Re: Plaża w Oludeniz IP: *.um.radomsko.pl 24.06.14, 14:06 Witam, właśnie wróciłam z pięknego miejsca, jakim z pewnością jest Oludeniz. Wierzcie mi, nie zobaczycie tam ani grama piasku, ani na plaży publicznej, ani na Błękitnej Lagunie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś