Dodaj do ulubionych

Dolar czy Euro?

IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 16:36
Witam, mam pytanie jaką walutę zabrać dolary czy euro? Z tego co doczytałem to mam rozbieżne informacje, więc proszę o porady osób, które były już w Turcji i mogą podzielić się swoimi doświadczeniami
Obserwuj wątek
    • simon_r Re: Dolar czy Euro? 17.01.11, 16:59
      w miejscach turystycznych najlepiej mieć euro bo i tak wszystkie ceny są w euro a każdy przelicznik jaki zostanie zastosowany będzie niekorzystny.
      W "terenie" najlepiej mieć liry, które pobiera się z bankomatu na lotnisku.
      • Gość: gtw Re: Dolar czy Euro? IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 17.01.11, 17:23
        w miejscach turystycznych ceny podane są w tekże lirach i zawsze płaciłem lirami

dolar, euro, funt, frank szwajcarski, korona szwedzka...wszystko jedno, i tak przeliczą ci po kursie dnia
    • Gość: ganski Re: Dolar czy Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:38
      Bezwzględnie americany- tylko taką kasę mają Rosjanie a jest ich wszędzie niewyobrażalnie dużo- a w większych sklepach karta kredytowa
      • Gość: nuta Re: Dolar czy Euro? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 20:19
        byłam pod Kemer rok temu - tylko dolary, przeliczni euro był niekorzystny, w dużych sklepach karta kredytowa
    • isabeau Re: Dolar czy Euro? 17.01.11, 21:44
      O, idzie wiosna i początek sezonu turystyki tureckiej :) Z radością witam pierwszy w tym roku wątek walutowy na Forum Turcja! Zapowiada się bardzo udane lato.
      • daguniaaaa Re: Dolar czy Euro? 21.01.11, 10:20
        Zarówno euro jak i dolary mają swoich zwolenników i przeciwników. Możesz gdzieś taniej kupić euro ? Weź euro. Dolary ? Weź dolary. Co weźmiesz to wydasz.
        Ja zawsze biorę trochę tego i tego - w zależności jakie kwoty uda się kupić.
    • boziaj Re: Dolar czy Euro? 24.05.11, 21:54
      up :)
      • black_pukas Re: Dolar czy Euro? 24.05.11, 22:24
        down ;)
        • voyager747 Re: Dolar czy Euro? 24.05.11, 22:34
          dokładnie down :)
    • www.zobacz-swiat.pl Re: Dolar czy Euro? 25.05.11, 18:01
      My byliśmy w Bodrum w Turcji. Z mojego doświadczenia mogę napisać, że w przeliczniku nie było różnicy pomiędzy euro i dolarem. Stosunek ceny był taki sam jak w Polsce. Moją dobrą radą jest spojrzenie przed wyjazdem w internecie po ile stoi euro i dolar np. w ich narodowym banku, żeby przy pierwszej wymianie nie nadziać się na jakiś kantor ze złodziejskim kursem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka