Dodaj do ulubionych

Czy biuro GTI Travel to jakiś żart???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 10:33
Znalazłem ciekawy hotel w Alanyi tj. Kahya**** jednak jedynem biurem któy oferuje ten obiekt w Polsce jest wspomniane "biuro" gti...
Jednak ich strona internetowa to jeden wielki żart niegodny nawet lokalnego BP oferującego kulig w Zakopanem!
Na stronie głównej każdy link do hotelu przekierowuje z powrotem na stronę główną....
Przy próbie wpisania daty do wyszukiwarki (szukanie zaawansowane) zamiast kalendarzyka ponownie zostajemy przekierowani na stronę główną!!!
Jak już w guglu wpiszę nazwę biura i hotelu "gti travel kahya" i wejdę w pierwszą pozycję to pokazuje się jedynie opis bez aktywnych zdjęć i cennika...

Czy ta firma wogóle istnieje a jeśli tak to jak duże jest ryzyko że rezerwując u nich hotel nie będzie takiego bałaganu jak na ich www???
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 10.02.11, 10:41
      firma istnieje ;)
      a juz sądziłam, ze cos jest nei tak z oprogramwoaniem, z ktorego korzystam
      zupełnie nic sie nie wyswietla, wlasciwe strona ogranicza sie do mozliwosci przejrzenia katalogu

aby poznac choc 1 cene trzeba kontaktowac sie z biurem poprzem mail lub telefonicznie...
      dla mnie malo profesjonalnie, delikatnie rzecz ujmujac
      • Gość: ania Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.mofnet.gov.pl 10.02.11, 11:05
        Biura mają kiepskie strony - każdemu mozna cos zarzucic.
        Lepiej się na wakacje.pl znajduje.
        www.wakacje.pl/oferty/turcja/alanya/kahya-576,699.html?od-2011-08-10
        Na stronie tez mozna znalezc - szybkie wyszukiwanie w prawym górnym rogu.
        Jest tez szukanie zaawansowane.
        Przykład rezultatu:
        www.gti-travel.pl/pl/lmselectoffer.html?init=1&typ=2&ct=2&c=523&wm=0&wmt=0&lo=2&ld=0&d1=10.08.2011&t=6&pd=14&page=0&hid=902&cn=0&w=0&st=0&tp=&srt=1
        A biuro jest znane, jeden z lepszych specjalistów od Turcji.
        • marghot Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 10.02.11, 11:10
          właśei o to chodzi, ze biuro znane, a strona taka 'zaniedbana'
          a probowałaś przeprowadzic rezerw. dalej?

mi to sie neistety nie udało :/
          • monka68 Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 10.02.11, 12:09
            Witam ,przy całej sympatii dla GTI (byłam z nimi 3 razy a teraz w czerwcu wybieram sie po raz czwarty)muszę przyznac ,że ich strona to porazka.Ciekawa jestem co odpisza na wysłanego @ odnosnie tej sprawy .Dam znac jak czegos sie dowiem .
            • Gość: monia Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.tktelekom.pl 10.02.11, 12:46
              Witam, też mnie niepokoi ta ich stronka. W 2008 roku byłam z nimi w Turcji ( okolice Kemer) i stronka działała ok. Teraz lecę z nimi 22 czerwca 2011 ( rezerwowałam juz w październiku 2010) i mam spore obawy.....
              Tym bardziej, że w necie opinie o biurze nie są zbyt dobre, żeby nie powiedzieć kiepskie.
              • marghot Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 10.02.11, 12:55
                opinie wg mnie sa raczej dobre

otrzymalam informacje, ze strona tworzona jest na nowo - szkoda tylkoz e nei ma takiej adnotacji
                nie mam neistety wiadomosci, kiedy strona bedzie gotowa
    • azetka100 Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 10.02.11, 16:32
      Zarezerwuj cokolwiek, co się wyświetli, byleby zgadzała się ilość gwiazdek :-)
      Byłam z nimi raz i dziękuję. Z wybranego w m-cu styczniu hotelu zostało w maju tylko wspomnienie, bo zmienili mi hotel dwukrotnie!!! Nawet ten, który miał być alternatywą dla hotelu pierwszego, nie wypalił. Pojechaliśmy zupełnie w inne strony i do innego hotelu, tyle, że gwiazdki się zgadzały.
      Tak więc, Turcja z GTI, jak dla mnie, to ruletka. A jeśli ruletka, to pewnie dlatego, na ich stronce klikasz co innego i co innego dostajesz :-)))
    • justynakielce Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 10.02.11, 18:05
      Hej.No i jak,zarezerwowałes ten hotel?Ja będę z kolezanką w hotelu Kahya 11.05.-18.05, miałam problemy z ich stroną internetową,ale rezerwację robiłam przez agenta.Też zależało mi na tym hotelu,a nikt inny nie ma go w swojej ofercie. Gti ma raczej dobre opinie ,więc myślę, że będzie ok.
      • Gość: Dana Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:21
        Wyjeżdżałam kilka razy przez GTI i zawsze było tak jak trzeba
    • alex_spike hotel Kahya i GTI 10.02.11, 22:13
      Byliśmy tam, całe 5 lat temu, z GTI właśnie..
      Po 5 dniach chcieliśmy wracać do domu i od tamtego czasu nie przepadam za Turcją..
      Teraz niestety, przez to co się dzieje w Egipcie, wracam do Turcji ponownie bo to właściwie jest to najlepsza alternatywa obecnie.. Mieszane mam uczucia, no ale cóż, zakładam, że teraz będzie zdecydowanie lepiej... z dala od GTI i Kahyi.. ;-)
      Ja wiem, że każdy ma inne oczekiwania i gusta.. jednym się podoba innym nie.. My byliśmy rozczarowani, tym bardziej, że te 5 lat temu zapłaciliśmy za 2 tygodnie z wylotem pod koniec czerwca i przy zakupie na początku stycznia - 2 890,- za osobę na 2 tygodnie.. Do dziś pamiętam.. Nie było warto.. Teraz wiem, że za takie pieniądze były dużo lepsze hotele..
      • Gość: jacoslav Re: hotel Kahya i GTI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 15:17
        Zrezygnowałem z hotelu Kahya i wybrałem skromny hotel www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Aska+Hotel+Kleopatra+Beste-hid_36652.html z małym basenem i nieweilkimi pokojami , ale położony w ścisłym centrum, z dobrą kuchnią, czysty i z bardzo dobrymi opiniami... po prostu dobry kameralny hotel miejski. Za 2 tygodnie z all 2200 zł osoba - uważam że jak za Turcję więcej nie powinno się placić a jeśli już ktoś chce luksusowy kompleks to napewno nie w samej Alanyi... Pozdrawiam
        • monka68 Re: hotel Kahya i GTI 22.02.11, 21:23
          Nareszcie stronka GTI działa jak należy :)
    • ewa10-net Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 24.02.11, 08:57
      Kiedyś z nimi jezdziłam, teraz odpuściłam- wyszukiwarka nie działa poprawnie, nie można wyliczyć kosztu wczasów i ceny nie do przyjęcia.
      • Gość: jacoslav Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 11:17
        to jest jakaś kiepska kopia niemieckiego gti...
        Wyszukiwanie zaawansowane dalej nie działa... a szybkie wyszukiwanie nie ma żadnych opcji nawet szukania po nazwie...
        Wydaje mi się że właściciel jest zarówno szefem, sprzedawcą i administratorem strony a być może jeszcze rezydentem:) Zadanie ich przeroslo...
        Chyba jednak nie warto ryzykować wakacji...
        • ewa10-net Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? 25.02.11, 12:13
          Już działa ,lepiej później niż wcale. Dla mnie za późno bo już wybrałam.Hotele - często bez zniżki za dziecko.
    • Gość: Artur Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 12:34
      OSTRZEGAM przed tureckim NIEUCZCIWYM „biurem” GTI TRAVEL
      Oferta GTI była kusząca – piękny nowy hotel, pełne wyżywienie, przyjemna
      okolica, blisko morze itd. niestety ta oferta była tylko na obrazku ze strony
      jednego z portali turystycznych.
      W rzeczywistości z lotniska wywieziono nas do innego pseudo hotelu, a właściwie
      slumsów pełnych rosyjskich turystów.
      Zostaliśmy pozostawieni samym sobą-rezydent w dodatku pijany Turek przyjechał po
      kilkudniowych ostrych interwencjach. Mimo naszych pism, próśb w powyżej opisywanym przybytku spędziliśmy całe wymarzone wakacje.
      NIE DAJCIE SIĘ SKUSIĆ, nie ufajcie GTI TRAVEL mimo atrakcyjnej ceny.
      Mimo zapewnień nawet na lotnisku, że warunki umowy nie zmieniły się i zapisów w
      regulaminie zostały złamane postanowienia regulaminu, ustawy o turystyce i k.c.
      • Gość: zzz Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.13, 12:42
        przesadzasz :(( Wróciłam z GTI i się wywiązali jak było w ofercie. Jeśli zamieniają to na lepszy o wyższym standarcie. Do czego potrzebny rezydent ? Tylko do kasowania za wycieczki fakultatywne i tyle go widać we wszystkich biurach podróży. Rezydent to nie "kaowiec". Widocznie wybrałeś taki hotel. Trzeba było robić zdjęcia i złożyć po przyjeździe reklamację pisemną . A co ci Rosjanie przeszkadzają ? Są gorsi od ciebie ? Ty lepszy ? Jak ci obce nacje na wakacjach za granicą przeszkadzają to jedź do Łeby.
      • Gość: Monika Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 13:04
        ODRADZAM WSZYSTKIM TO BIURO, DRAMAT, ŻE COŚ TAKIEGO JESZCZE FUNKCJONUJE, ŻE NIKT TAKIMI OSZUSTAMI SIĘ NIE ZAINTERESUJE!
        OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED WYKUPIENIEM JAKIEJKOLWIEK WYCIECZKI W TYM BIURZE!!TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO!!
        Byliśmy z nimi na wakacjach 2 lata temu. Wycieczke wykupiliśmy w pakiecie rodzinnym - 3 osoby dorosłe i dwójka dzieci. Przy podpisaniu umowy upewnialiśmy się, co oznacza "pakiet familijny" (w związku z tym, że podróżowaliśmy z półrocznym dzieckiem zależało nam na maksymalnym komforcie). Pani w biurze poinformowała nas, ze pakiet familijny GTI w hotelu Sailors Beach (odradzam kolejny dramat, ale to za chwilkę) to pokój rodzinny składający się z dwóch osobnych sypialni. Kupiliśmy. Umowa opiewała na 7 dni. 1 dzień urlopu: wylot z Gdańska o 21, przylot do Antalyi o 1 w nocy, półtorej godziny na lotnisku zanim wszystkich umieścili w autokarach, dwie godziny rozwożenia po hotelach, 45 min., nad ranem meldowanie w hotelu i....ZAMIESZCZENIE NAS W 1 DWUNASTOMETROWYM, OHYDNYM STARYM POKOJU HOTELOWYM (STANDARD GTI 5*!!) Z JEDNYM ŁÓŻKIEM MAŁŻEŃSKIM I (UWAGA HOTEL 5*!!) ŁÓŻKIEM PIĘTROWYM!!To nie do uwierzenia, ale spędziliśmy urlop w 5 osób, w tym malutkie dziecko w jednej maleńkiej norze!! Zero zainteresowania naszą sytuacją, zero ruchów jakichkolwiek, rezydentka, która tylko bezradnie rozkładała ręce i tłumaczyła "tak było w umowie". DRAMAT!! Wylot 7 dnia (buhahahaha...siódmego) o 10 rano, tak wiec z prostego rachunku wynika, że byliśmy tam tylko 5 dni (i całe szczęście, bo takiego urlopu w życiu nie mieliśmy) .I zero zniżki da 5-latka!!
        Kiedy napisałam reklamację, usłyszałam, że tak właśnie było w umowie 1 pokój!! Ale do cholery miały być dwie osobne sypialnie w POKOJU RODZINNYM. Do głowy by mi nie przyszło, że GTI może umieścić całą 5-osobowa rodzinę (w tym 3 osoby dorosłe) w jednym maleńkim pokoiku!
        A hotel? Cóż, myślę, że nasze polskie schroniska maja wyższy standard niż Sailors Beach widniejący w katalogu GTI jako 5*, a przynajmniej pokoje oferowane przez GTI (najgorsze w całym hotelu). Meble pamietające króla ćwieczka,łazienka - wymagane klapki, bo grzyb tańcował niemal wszędzie, pokoik masakra opisałam wyżej, ciemny, ręczniki wytarte szmaty, o odrobinie komfortu można zapomnieć, animacje? żenada - wybory mistera sali, zabawa dla dzieci minidisco- 5 minut itd itp. można by pisać i pisać, w brodziku dla dzieci wiecznie pływały śmieci, po płytkach w koło basenów chodzi się z obrzydzeniem, są brudne, leżą pety. Przy dużym basenie od strony sąsiedniego hotelu niesamowity smród. Aquapark to jakiś żart, 3 zjeżdżalnie, o które można się nieźle pokaleczyć, najlepiej zjeżdżać na materacu. Zjeżdżalnie są przy samej ulicy, basenik jest malutki. Jedzenie OK, ale ciągle to samo, jak pojawił się kebab to ustawiały się kilometrowe kolejki (najlepiej od razu wziąć 2 talerze, bo porcje mikroskopijne). Jedyne co było komfortowe to ogród, ale nawet on nie był nam w stanie wynagrodzić tego jawnego oszustwa.
        ODRADZAM TO BIURO, NIE JEST WARTE ZŁOTÓWKI, ZAMIAST FAJNEGO URLOPU Z MALUCHAMI BYŁY ŁZY, STRES I NIEPOTRZEBNE NERWY. NIGDY WIĘCEJ GTI!!
      • Gość: Eva Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 00:35
        Mam wrażenie, że w ostatnich dniach komuś zależy na złej opinii biura GTI - pojawienie się jeszcze jednego postu na tym forum o niby upadku biura; jeżeli piszesz, ze hotel miał być nowy itd. a były slumsy to może warto byłoby napisać choć nazwe tego hotelu ku przestrodze dla innych ? po drugie pisze, ze były to slumsy pełne rosyjskich turystów - z moich obserwacji wynika, ze rosyjski turysta nie wybiera się do byle czego - a raczej interesuje się wyłącznie pełnym luksusem ( nie mówię tego dla przekory ) co do zachowania tej nacji to życzyć sobie na wakacjach, żeby wszyscy nasi rodacy zachowywali się tak jak Rosjanie, a nie byłoby wstydu.
    • Gość: Antala Re: Czy biuro GTI Travel to jakiś żart??? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.05.13, 17:49
      Weszłam i kliknęłam w pierwszy z brzegu hotel. Wszystko gra, są oferty, ceny, info...Może Cię wrzuciło w jakaś fałszywą stronę? Byłam w Turcji dwa razy z GTI i jadę trzeci. Wszystko było tak, jak miało być, hotel, jak na zdjęciu, odległości prawdziwe... Byłam w niedużym hotelu, rezydent zjawiał się w umówione dni lub był pod telefonem. Nam to nie przeszkadza, bo robimy sobie własny program. Przyjazdy i odjazdy w porządku, informacje na czas. Czego chcieć więcej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka