Dodaj do ulubionych

Sarigerme czy Bodrum?

15.02.11, 11:31
We wrześniu wybieramy się do Turcji. Zależało nam bardzo na Dalyan, ze względu na piękne, dziewicze tereny ale niestety nie ma propozycji.

Do wyboru mam 3 hotele: Sarigerme - TTH PEGASOS TROPICAL
Bodrum: PALOMA YASMINE i ARMONIA HLIDAY VILLAGE

jedziemy z 2 dzieci: obecnie 4 i 8 mcy.
Zależy nam bardzo aby zobaczyć coś więcej niż tylko hotelowy basen.
Lecimy z itaki

Który hotel, a przede wszystkim kierunek polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: AlanP Re: Sarigerme czy Bodrum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 11:49
      PEGASOS TROPICAL to niezły hotel, ale na odludziu.W pobliżu nie ma żadnych atrakcji.
      Jeśli już to wycieczki fakultatywne dla urozmaicenia wypoczynku.
      Bodrum pod tym względem jest ciekawsze, ale też trzeba uważać.W katalogach dużo jest
      hoteli w okolicach Bodrum, które też leżą na odludzi, ale w zasięgu dojazdu dolmuszem(np. Torba) Ja bym wybrał Kemer.Chyba że byliście.Można się wybrać na własną rękę do Antalyi a jak nie to korzystać w miasteczka w którym są sklepy,bazar,restauracje,małe delfinarium,port (wycieczki łodzią wzdłuż wybrzeża).
    • olin1980 Re: Sarigerme czy Bodrum? 15.02.11, 13:31
      Akurat Paloma jak i Armonia są na takim samym odludziu jak Sarigerme.Z Sarigerme do Dalyan jest około 25 km, z okolic Turgutreis(Armonia i Paloma) to całodzienna wyprawa.Jak bym miała wybierać to brałabym Tropical(dobra sieć hotelowa nastawiona na rodziny z dziećmi)-rejony Bodrum są piękne ale akurat te hotele są od Bodrum spory kawałek a sama ich okolica raczej nieciekawa(chyba że szukać jakiegoś hoteli bliżej samego Bodrum).Armonię odradzam osobiście-byłam,w porównaniu do Tropical'a wypada gorzej niż źle.
      • walczakowa3 Re: Sarigerme czy Bodrum? 16.02.11, 09:51
        tak jak wspomniałam zależało nam bardzo na Daylan ale aktualnie nie ma ofert.
        Zastanawialiśmy się również nad hotelem Tropicana Oludeniz - ale tam trzeba dopłacać 500zł za os/ tydzień do normalnego hotelu. Nie mniej okolica piękna:)

dodam, że nie jesteśmy wymagający i chcemy pozwiedzać, a nie tylko spędzić czas nad basenowym hotelem;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka