Dodaj do ulubionych

Bazar w Manvgat

IP: *.xdsl.centertel.pl 20.02.11, 12:29
Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące tego bazaru. Wyczytałam, że w poniedziałki odbywa się część warzywno-owocowa. I stąd moje pytanie, czy właśnie w poneidziałek będe mogła kupić także ciuchy, obuwie, mydła itp. I czy w inne dni również będe mogła odwiedzić ten bazar. I jeżeli ktoś był w bazarze w Kiziligac to również proszę o informacje. Z góry dziękuje;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucas Re: Bazar w Manvgat IP: *.91.49.58.broad.wh.hb.dynamic.163data.com.cn 20.02.11, 13:50
      W poniedziałek kupisz wszystko.Są ciuchy,zegarki,biżuteria,perfumy,pamiątki.
      W Manavgat jest jeszcze drugi bazar.Po drugiej stronie rzeki.Jest też bazar w Side.
      W Kiziligac nie byłem.
    • Gość: magda Re: Bazar w Manvgat IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 15:26
      a gdzie dokładnie znajduje się ten bazar(ten ze wszystkimi produktami),tzn gdzie wysiąść (lub dojść )jadąc od strony side???
      • roger1111 Re: Bazar w Manvgat 20.02.11, 16:22
        Trzeba wysiąść na drugim przystanku za mostem.Zresztą kierowca mówi "pazar" czyli bazar.
        mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=36.786875,31.449507&spn=0.003171,0.006968&t=h&z=18
        W poniedziałki wysiada tam większość ludzi jadących dolmuszem.Nie sposób przegapić.
        Warto jednak z powrotem cofnąć się tą sama ulica za most.Kawałek za mini wodospadami jest Migros a jeszcze kilkadziesiąt metrów dalej po przeciwnej stronie ulicy BIM.
        Tam można kupić zakupy w tylko lirach za to bez targowania.Właśnie tam najlepiej kupić chałwe, słodycze, mydło.Na przeciwko sklepu Migros jest powrotny przystanek do Side i Titreyengol.
        mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=36.78611,31.439196&spn=0.001585,0.003484&t=h&z=19
        W Side sobotni bazar jest tu mapy.google.pl/?ie=UTF8&ll=36.781696,31.399666&spn=0.001585,0.003484&t=h&z=19
        • Gość: xvz Re: Bazar w Manvgat IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 16:33
          w Migros zapłaciliśmy w euro i nie było z tym zadnych problemów , tyle że reszta była lirach. A ceny rzeczywiście normalne i nie trzeba się targować.
        • Gość: magda Re: Bazar w Manvgat IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 18:06
          dzięki za info.a w migros i bim to tylko spożywka czy również inne artykuły (czy to jakieś galerie czy coś w tym stylu) ?
          • roger1111 Re: Bazar w Manvgat 20.02.11, 18:21
            Migros coś jak nasza Biedronka a Bim mniejszy jak Żabka ;)Kupisz spożywkę, kosmetyki.
            • Gość: magda Re: Bazar w Manvgat IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 19:02
              a jakieś normalne sklepy bez targowania (oprócz spożywki)?
              • roger1111 Re: Bazar w Manvgat 20.02.11, 19:17
                Przy głównej ulicy w między bazarem a mostem sporo sklepów z ciuchami.Tureckie marki a nie podróby.Wszystkie ceny w lirach.Obok bez problemu można znaleźć kantor i dobre i tanie kebaby w restauracji Huzur.
                • Gość: magda Re: Bazar w Manvgat IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 19:51
                  dzięks za info...wybieramy się po raz pierwszy i warto wiedzieć takie rzeczy...w razie co to będę jeszcze pytać:)
                  • sandra00 Re: Bazar w Manvgat 21.02.11, 07:16
                    Weź pod uwagę że ceny w sklepach w antycznym Side są takie same jak na bazarze " oczywiście po targowaniu się " , moim zdaniem nie warto jechać w ukropie na bazar tak wielki że szok , stragany są pod zadaszeniem więc w środku sauna to mało powiedziane , a w Side wchodzisz do sklepu z klimą , późnym wieczorem i kupujesz to samo , jeżeli oczywiście nie jedziesz po owoce !!!
                    • Gość: neska Re: Bazar w Manvgat IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.11, 09:17
                      moim zdaniem warto pojechać, by w ogole ten bazar zobaczyć.
                      część ciuchowa i pamiątkowa jest typowo od turystów, wiec moim zdaniem nie jest to "prawdziwy turecki" bazar ;) a ceny - tylko po wytragowaniu się można kupić dobrze ;)
                      część owocowo-warzywno-przyprawowa - szok jak dla mnie, tyyyyyle smakołyków! i niedrogo!

zgadzam się - upał jak smok! sauna, duchota, nie ma czym oddychać, ja np. już nie chcę tam drugi raz pojechać. raz mi wytraczy ;) w sklepie jakiejś sieci, ale nie pamiętam jakiej.. zrobiliśmy zakupy - typu herbata, szklaneczki te małe itp.

dojechac można bez problemu, każdy "busik" wie, że zawozi ludzi właśnie na ten targ :))
                      • tinka_1 Re: Bazar w Manvgat 21.02.11, 11:58
                        Według mnie również warto jechac żeby zobaczyć ten bazar, zwłaszcza, że nie jest daleko (od Side/ ja byłam Titreyengol) i można coś fajnego kupić (oczywiście po tragowaniu się), i tak jak ktoś już wspominał po drodze od bazaru do mostu/ mini wodospadów też można w sklepach kupić za dobrę cenę i tam zaraz jest przystanek w stronę powrotną.
                        • Gość: magda Re: Bazar w Manvgat IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 15:20
                          głównie właśnie planuję wybrać się,aby po prostu bazarek zobaczyć:)
                          • Gość: xyz Re: Bazar w Manvgat IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 21:31
                            nie zapomnij zabrać ze sobą na bazar butelki wody mineralnej :-) latwiej przetrwasz tam upal .no i przygotuj sie na tłok
                            • Gość: sandra00 Re: Bazar w Manvgat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 07:15
                              Na bazarze co chwilkę jakaś knajpka z piciem - po co masz wodę targać ze sobą , możesz sobie usiąść odpocząć i się napić !
                              • Gość: MechaniK Re: Bazar w Manvgat IP: *.internetia.net.pl 22.02.11, 11:22
                                > Na bazarze co chwilkę jakaś knajpka z piciem - po co masz wodę targać ze sobą ,
                                > możesz sobie usiąść odpocząć i się napić
                                Nietrafiona porada.
                                Polka na bazarze nie kupi nic do picia - w końcu ma 'olinklusiw' ;)
                                • roger1111 Re: Bazar w Manvgat 22.02.11, 11:31
                                  Ja polecam sok wyciskany z pomarańczy.
                                  • Gość: sandra00 Re: Bazar w Manvgat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 12:06
                                    Jestem polką mam all i jakoś kupuję .....
                                • Gość: magda Re: Bazar w Manvgat IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 14:09
                                  najlepiej z polki zrobić dziada...to ,że jest "olinklusiw" nie oznacza,że się nie wydaje kasy na mieście...po to są wakacje,żeby szaleć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka