Dodaj do ulubionych

YES Airways opinie

IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 23:02
Witam

Itaka odkryła rąbka tajemnicy odnośnie linii lotniczych jakie będą z nią współpracować. Lecę, albo lepiej prawdopodobnie będziemy lecieć z YES AIRWAYS, niby nowy polski przewoźnik, ale czy w ogóle wystartowali z interesem?

Jak ktoś ma jakieś informacje i opinie, proszę o komentarz

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mysza-sza84 Re: YES Airways opinie 13.03.11, 11:35
      opinii raczej trudno się spodziewać,bolinie dopiero co wystartowały. Również lecę z Itaką we wrześniu i sama jestem ciekawa co to za cudo. Strona www skromna - jak na razie.
      • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 06:59
        Miejmy nadzieję,że to nie jakieś Central Wings.
        • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 14.03.11, 11:02
          Optymistycznie raczej nie będzie, skoro chcą przebić cenowo linie egipskie i tureckie...
          • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 12:40
            Może trzeba poczekać na opinie pierwszych tegorocznych wczasowiczów,korzystających z tych linii...
            • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 14.03.11, 14:25
              Mam cichą nadzieję, że będzie jednak dobrze ;) Prosimy o wpisy jak ktoś już skorzysta z ich usług
              • Gość: arti Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.11, 14:20
                nie wiem dlaczego, większość z was uważa, że wyloty w nocy są do kitu.
                W zeszłym roku, wylot z w-wy miałem rano , a powrót w nocy po 15 dniach (Itaka).
                Zgadza sie , że doba hotelowa kończy sie o 12, ale hotel was nie wyrzuca!
                zdajecie pokój, ale możecie jeszcze korzystać ze wszystkich ofert hotelu.
                Oddaliśmy pokój o 12, cały dzień byliśmy z dziećmi na basenie, w tym czasie opcja all incl. działa. Wieczorem po kolacji, udaliśmy sie na animacje wieczorne.
                Po animacjach, dzieci pobawiły sie jeszcze na holu hotelowym i zasnęły 0 22:00 na kanapach.
                0 1:00 w nocy przyjechał autokar, który zabrał nas na lotnisko.
                nie jest źle, a jeden dzień zawsze do przodu
                • enilka Re: YES Airways opinie 07.04.11, 14:57
                  Gość portalu: arti napisał(a):

> Po animacjach, dzieci pobawiły sie jeszcze na holu hotelowym i zasnęły 0 22:00
                  > na kanapach.
                  > 0 1:00 w nocy przyjechał autokar, który zabrał nas na lotnisko.
                  > nie jest źle, a jeden dzień zawsze do przodu

jak ja Ci zazdroszcze takiego lajtowego podejscia! Dzieci zasnely na kanapach, extra 8-) Mam wielka nadzieje, ze moje beda jednak spaly w pokojach. Narazie godziny lotow mojej rezerwacji pozostaja wielka tajemnica Itaki.
                  • Gość: arti Re: YES Airways opinie IP: *.derby.waw.pl 25.04.11, 09:17
                    dzieci i tak bieganja i bawia sie do 23.
                    dwie godziny snu na kanapie , zresztą szerokiej , nie jest chyba problemem.
                    O pierwszej podstawili autokar i jazda na lotnisko.
                    Plusem jest to, że w nocy dzieci spią cały lot.
          • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 15.03.11, 18:06
            Aż tak źle nie powinno być. Moim zdaniem lepiej od Sagi Airlines która w tamtym roku wykonywała połączenia na trasie Poznań>Izmir. Ja też lecę YES AIRWAYS w czerwcu do Turcji. Mam nadzieję że będzie dobrze. Podobno nawet posiadają monitorki LCD.
            • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 18:40
              To czekamy na jakieś opinie po powrocie:) Najważniejsze to chyba,żeby nie było znacznych opóźnień...
              • Gość: Koowall Re: YES Airways opinie IP: *.ultimo.pl 17.03.11, 15:22
                Ja lecę do Turcji w połowie maja tymi liniami z Itaką :) Dam znać co i jak :)
                • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 17:26
                  Obok YES Airways na stronie Itaki kierunek Turcja, pojawiły się jeszcze Corendon Airlines i Sun Express
                  • Gość: Koowall Re: YES Airways opinie IP: *.ultimo.pl 18.03.11, 12:00
                    Owszem, ale tylko na loty przed 29.04.2011 , Yes Airways ma dziewiczy lot 29.04.2011 i po tej dacie nie ma innego operatora niż Yes Airways, przynajmniej do Bodrum, sprawdzałem 2 min temu :)
                    • krokodyl.0 Re: YES Airways opinie 20.03.11, 20:43
                      Wczoraj dowiedziałam sie o godzinach wylotu do Bodrum.Uważam, że to nie fair ze strony Itaki. Wylot 0 23.00 z Poznania na miejscu 02.50. - 12.06. W ofercie jest 8 dni ,ale cały dzień i noc stracona. Czyzby celowa zagrywka? Powrót - wylot o 20.15, a doba hotelowa kończy się
                      o 11 i dalej radź sobie sam turysto. Nowa linia lotnicza i nie można było dostosować odpowiednich godzin?! Czy tak jest tylko w Itace? Korzystałam wczesniej z SUN FUN i nie było takich niedogodności.
                      • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 22:50
                        Witaj

Mam podobnie, ale Itaka jako chyba jedna z niewielu, albo nawet jedyna daje teoretycznie 8 dni zamiast 7, dzięki czemu ten 1 dzień jest właśnie przeznaczony na podróż.

W tym roku mam wylot 23.40, powrót bodajże 21.30 (pakiet 15 dni)

Rok temu miałem natomiast wylot 8.30 pierwszego dnia, za to wyjazd z hotelu już godzinę po północy 15-go dnia ;)

Znajomi latają z innymi biurami to rzeczywistego odpoczynku w tygodniowym pakiecie często ledwo 6 dni wychodzi

• kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 24.03.11, 16:14
                        No niestety Itaka już tak ma w tamtym roku leciałem do Hurghady z Gdańska linie KoralBlue wylot miałem on 23:55 a samolot wystartował dopiero o 24:45. Płaciliśmy za pierwszy dzień a lecieliśmy drugiego. Z powrotem było jak mówisz doba kończyła się o 11 a lot powrotny mieliśmy o 18:00. Ale nie było tak źle. To tylko się tak wydaje, ale na miejscu ten czas do czekania na samolot bez pokoju można jakoś przeżyć.Tylko najbardziej denerwuje mnie to że Itaka odlicza dwa dni na lot a trzeba za nie płacić;(
                      • Gość: mdmix Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:30
                        Ja też mam tak lot, tyle, że w sierpniu :) choć lot po murzyńsku i tak sie cieszę na wakacje... Najważniejsze, zeby opóxnień nie było. Kiedyś czekałam 9 godzin na lotnisku z dziećmi. Leciałam wtedy z niemieckiego biura podróży wiec nie tylko w Polsce takie rzeczy sie zdarzają.
            • Gość: ceti Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 10:43
              Też lece w czerwcu do Turcji, właśnie sprawdzałam na stronie Itaki i pojawiła sie ta tajemnicza nazwa nowych lini lotniczych.....będe wdzięczna za informacje na jej temat...;-)
            • Gość: izaura Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 18:27
              Zastanów się dobrze, czy chcesz lecieć liniami YES AIRWAYS. Ja z rodziną przez tę linię przesiedziałam na lotnisku blisko 14 godzin. 07 maja 2011 mieliśmy wykupioną wycieczkę to Turcji lotnisko Marmaris - godzina lotu 11.45. Ich samolot nie dostał pozwolenia na start. Ogólny chaos na lotnisku, brak informacji o której będzie kolejny lot oraz nikt z przedstawicieli linii nie pokazał się na lotnisku. Nie wiedzieliśmy dlaczego nie lecimy. Co chwila różne informacje: wylot o 13, potem o 15, następnie o 19, kolejna informacja to 23.00. Aż w końcu zabrała nas Portugalska linia około 3 w nocy - dnia 08 maja 2011. To kpina- żeby tyle godzin z małymi dziećmi przesiedzieć na lotnisku. Wprawdzie wieczorem zabrano nas na 3 godziny do hotelu przy lotnisku, na kolację. Ale tam również panował chaos, nikt nie wiedział czy już wracać na lotnisko, czy siedzieć dalej w hotelu. Zabrakło odwagi, aby przyjść do pasażerów i im wprost powiedzieć co się stało. Z powrotem też nie wracaliśmy tymi liniami, tylko całkiem innym airbusem o czasie. I całe szczęscie, bo te linie są jakieś pechowe. Drugi raz nie zdecydowałabym się na lot liniami YES AIWAYS. Wszystko rozumiem bezpieczeństwo jest najważniejsze. I samolot niesprawny nie powinien być dopuszczony do lotu, ale dlaczego się trzyma pasażerów tyle godzin bez żadnej konkretnej informacji, w ciągłej niepewności, na ławce lotniskowej. Gdyby powiedziano od razu: Nie mamy drugiego samolotu i w ciągu góra 2 godzin ustalono że wylot będzie np. o 3 w nocy czy o 6 rano. To jeszcze by to jakoś wgłądało. Chociaż byśmy wiedzieli, czy mamy wracać do domu, czy dalej czekać.
              • Gość: iwonalania Re: YES Airways opinie IP: *.polsat.net.pl 26.05.11, 09:50
                Zgadzam, się w pełni z wypowiedzią poprzednika. Zamęt i haos jaki panował na lotnisku i bardzo źle przygotowana do tego Pani - przedstawicielka linii (brak kompetencji, wiedzy i umiejętności przekazywania informacji). Dopiero po wyraźnych i nieugiętych roszczeniach pasażerów rozdano nam proawiant, którego zabrakło dla niektórych osób, gdyz dystrybucja była dość żywiołowa. Wiele osób zostało narazonych na poniesienie dodatkowych kosztów zakupu jedzenia na lotnisku, a przecież wiadomo, że cene nie są tam niskie. Zmarnowano nam jeden dzień wypoczynku. Przewoźnik już rano wiedział, że samolot jest na tyle uszkodzony, że bedą trudności w jego szybkiej i skutecznej naprawie. Niestety nie podjął wcześniej żadnych rozmów z innymi przewoźnikami, aby móc wyczarterować na czas samolot. Polecieliśmy liniami portugalskimi, bilety tak były drukowane, że nie odpowiadały stanowi faktycznemu. Zanim wystartowaliśmy także był bałagan, bo siadało się gdzie było wolne miejsce. Niestety powrót (już liniami Yes Airways) także był opoóźniony o ok. 2 godziny, wylądowaliśmy w Polsce ok. godz. 21. Ogólne wrażenia dotyczące przewoźnika negatywne.
      • Gość: szinola Re: YES Airways opinie IP: *.chomiczowka.waw.pl 15.05.11, 21:15
        Miałam lecieć z nimi 7 maja do Dalaman, ale nic z tego. Lot zaplanowany na 11:45 -7 maja odbył się dopiero 8 maja około 2:00 w nocy. Nikt z Yes Airweys nie był zainteresowany nami , dopiero po naszych naleganiach pojawiła się przedstawicielka i poinformowała nas, że samolot ma rysę na poszyciu i nie może lecieć. Stwierdziła, że szukają dla nas samolotu i polecimy o 18 lub o 22. Po czym wysłała nas do hotelu i tyle ja widzieliśmy. O tym że nasz lot prawdopodobnie odbędzie się około 1:30 dowiedzieliśmy się nie od przewoźnika tylko od osób postronnych. Nie mówiąc już o tym że do końca nie wiedzieliśmy czy będziemy mieli czym wrócić do Warszawy.
        Jednym słowem koszmar!!
        Jedno jest pewne nigdy już nie skorzystam z usług YES Airways i Itaki!!!!
      • malini YES Airways NIEEEE!!! 16.05.11, 16:32
        Zamiast w sobotę koło południa grzać się na słońcu, przez YES byliśmy w hotelu dopiero w niedzielę rano. W tzw, pomiędzyczasie 9 czekania na lotnisku bez jedzenia i picia, o godz.17.00 kilka kanapek i puszek napoju dla tych,którzy pierwsi zauważyli, że przywieźli jedzenie (o małych dzieciach nie pamiętano), kolacja w hotelu ok.19.30 po godzinnym staniu w recepcji bo Marriott nie uprościł rejestracji mimo przyjmowania na raz 180 osób, nerwy "co dalej" bo nikt nie powiadomił o faktycznym wylocie. Przed odprawą o godz.8-9.00 pani z Itaki rozdająca bilety nie raczyła powiadomić o tym, że lot się nie odbędzie,choć od świtu było jasne, że samolot jest zepsuty i nikt go nie dopuści do lotu.W trakcie oczekiwania komunikowaliśmy się z Itaką i otrzymywaliśmy kolejne zapewnienia o rzekomym wylocie o godz.13.30, 16.00 itd. Przedstawicielka YES raczyła pojawić się dopiero ok.godz.16.00, by powiadomić nas, że nie mają samolotu zastępczego i może uda im się podpisać umowę z inną firmą. Nie wyjaśniła, dlaczego jesteśmy trzymani na lotnisku i dlaczego podawano nam za pośrednictwem pracowników lotniska nieprawdziwe informacje o rzekomym remoncie samolotu.Nie odpowiedziała na pytanie o posiłek i picie należne w takiej sytuacji już po 2 godzinach spóźnienia.Skorzystaliśmy z oferty kilkugodzinnego pobytu w hotelu Marriott (pozdrawiam elastyczną inaczej menadżerkę, która wolała wklepywać dane 180 osób niż wpisać nazwę przewoźnika jako płatnika rachunków, zapewne w obawie o wyniesienie przez nas telewizorów i łóżek z pokoi hotelowych na lotnisko), stawiliśmy sie o godz.21.00 w recepcji aby odebrać informację o faktycznej godzinie wylotu, ale pani z Yes już się nie stawiła. Wyłączyła komórkę, zapewne się zmęczyła ciężką pracą tego dnia. Od 21.00 walczyliśmy o jakiekolwiek informacje o terminie wylotu. Poszliśmy na lotnisko, tam dowiedzieliśmy się najpierw, że lecimy o godz.23.00, potem znowu lot przesunięto i w końcu polecieliśmy o 1.30 następnego dnia. Yes Airways to kiepska firma. Złożyliśmy już żądanie zapłaty za opóźnienie ponad 4 godziny i skargę na tą kobietę. Dnia wakacji nam to nie zwróci
        • Gość: Dominika Re: YES Airways NIEEEE!!! IP: *.ap.krakow.pl 17.05.11, 13:19
          Na forum Egipt też nie lepiej! Zaczyna się robić coraz " ciekawiej " Ciekawe co będzie dalej, ale jedno jest pewne - jak ludzie nie odpuszczą to jest chociaż cień szansy na zmianę ( byle na lepsze ).
    • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 20.03.11, 12:22
      Z pelnym spokojem! Linia jest gotowa do startu, zatrudnia specjalistow, ktorzy pracowali dotychczas w wielu liniach, takze poza PL. Beda operowali Airbusami, jako pierwsza linia w Polsce, wiec zupelnie nowa jakosc. Pozdrowienia
      • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 08:15
        Może będzie ok.Ale zastanawiające jest,że na przykład loty powrotne z Itaki w lipcu są w nocy(ok.4.00 nad ranem) z datą następnego dnia po zakończeniu urlopu( na przykład koniec urlopu 22.07,a wylot 23.07).Czyli wypad z hotelu o 12.00 w południe,a potem czekanie na wyjazd na lotnisko do późnej nocy?Ciekawe jak to wyjdzie w praktyce...
        • Gość: maziaa Re: YES Airways opinie IP: 82.160.13.* 24.03.11, 13:41
          ja mam wylot do Antalyi 17.06 o godz. 23.00 z Katowic, trochę późno:(
          • ewciaonly Re: YES Airways opinie 24.03.11, 17:21
            ja mam tak z Poznania, ale pocieszający jest fakt , ze samolot powrotny jest o 20, także nie będą mnie zrywać w środku nocy :)
            • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: 77.241.239.* 24.03.11, 23:26
              Siatka polaczen to bardzo skomplikowany twor i nie da sie dogodzic wszystkim na wszystkich trasach, samoloty lataja dzien i noc. Natomiast akurat z tego co zdazylem przeanalizowac Itaka ma stosunkowo najbardziej i tak loty "na korzysc" pasazera. W wielu biurach z 7 dni robi sie 6. Co do linii YES Air, na pewno o niebo lepszy wybor niz wszystkie Sagi, Sky i inne twory arabskie, czesto nie spelaniajace standardow EU.

Pzdr
              • voyager747 Re: YES Airways opinie 24.03.11, 23:31
                Sky nie spełniający norm ? To jakim cudem latają do UE ? Godziny lotów z Itaki do Turcji, beznadziejne , dzisiaj sprawdzałem. Inne kierunki Travel Servisem godzin ok, a tutaj 3-4 w nocy :(
                • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: 77.241.239.* 25.03.11, 08:56
                  Nie bede kruszyl kopii, bo nie jestem az takim specjalista, ale mnie interesuje najbardziej Poznan i stamtad godziny sa super, 14-15

Pzdr
                  • voyager747 Re: YES Airways opinie 25.03.11, 12:18
                    może i tak, sprawdzałem WAW, a swoją drogą to SKY lata do Niemiec np.
                  • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 25.03.11, 20:51
                    Mi z Poznania godziny też pasują;) Mam lot o 15 coś z kawałkiem do Izmiru....
                    • voyager747 Re: YES Airways opinie 25.03.11, 21:01
                      z Poznania są ok, z WAW mniej niż ok :)
                      • Gość: GLOBUS Re: YES Airways opinie IP: *.dobrafirma.com 25.03.11, 23:17
                        My też z nimi ,9czerwiec na Bodrum ;) Z tego co widziałem-wyloty/Warszawa 10.00-13.50,Katowice17.00-20.30,Kraków23.40-03.05!
                        • voyager747 Re: YES Airways opinie 25.03.11, 23:39
                          wylot tak, a sprawdzałeś powrót ?

17.06.2011, godz. 04:00-05:40

Bodrum > Warszawa
                          • Gość: GLOBUS Re: YES Airways opinie IP: *.dobrafirma.com 26.03.11, 09:46
                            Tak Voyager747 sprawdzałem-Warszawa 4.00-5.40,Katowice14.40-16.10,Kraków21.20-22.50.Dlatego chyba nigdy się nie zapiszemy na 1tyd.6dni to zdecydowanie za krótko,na dwa tyg.przynajmniej 13pełnych dni....;)Świetna galeria fotek Voyager 747 ;).A Ty również na Bodrum?
                            • voyager747 Re: YES Airways opinie 26.03.11, 10:41
                              dzięki, nie chyba, w Bodrum byliśmy niedawno. Z Turcji to chciałem Cesme spróbować, ale godziny też słabe. Jeszcze nie byłem w Kemerze i w Oludeniz, trochę jest tych miejsc. Sam nie wiem dokąd w tym roku, zobaczymy jakie będą ceny w lastach. Bodrum jest fajne, okolice też.
                              • voyager747 Re: YES Airways opinie 26.03.11, 10:42
                                My zawsze na tydzień, ale za to w 2010 byliśmy 5 razy na wakacjach :)
                            • Gość: janusz Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 14:35
                              my lecimy 12 czerwca 2011 z Warszawy do Bodrum hotel Crystal na dwa tygodnie , czy ktoś też w tym terminie leci do tego hotelu?
                              • Gość: Lidia L Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 16:07
                                miałam mieć dzis samolot do bodrum o 9, sms i jest o 11, a na lotnisku dowiaduję się,że o 21.30 jestem wku......$ na maxa i nie jest pewne że będzie ten lot.............
                      • zbycho01 Re: YES Airways opinie 31.03.11, 11:59
                        My wylot mamy 30.07.2011, godz. 08:30-12:25 z Warszawy więc jest OK. lecz powrót 14.08.2011, godz. 03:50-05:40 a opłacony pobyt jest do 13.08 do godziny 12.00. MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!! ZWŁASZCZA, ŻE JEDZIEMY Z 2 LETNIM DZIECKIEM.
                        Napiszcie czy opłaca się przebookować termin.

• Gość: ella Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 20:04
                          idz do biura gdzie kupiles wczasy niech Ci zmienia numer samolotu, ja lece 22/07 i nie znam jeszcze godzin swojego lotu. Jaka masz cyferkę przy tych skrotach WAW-ATL (nie pamietam skrotu Antalya), powinna byc miedzy 1 a 6.
                        • Gość: reeeyo Re: YES Airways opinie IP: *.net.pbthawe.eu 03.04.11, 01:39
                          A ja mam pociąg do Kołobrzegu o 9.45 i PKS do Ustronia M. o 13.55 i ...chyba zerrro kłopotów? Ach jadę sprawdzoną linią - elektryczną.
                          • Gość: reeeyo Re: YES Airways opinie IP: *.net.pbthawe.eu 03.04.11, 01:41
                            Lost kłopotos - WAKACJE.
                      • Gość: mdmix Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:36
                        lece z Poznania do Bodrum i lot mam o 23... wiec czy są tak ok? Ale kto by sie przejmował przed urlopem takimi rzeczami.... cieszyć się trzeba :):):), że urlop
                • Gość: Andi Re: YES Airways opinie IP: *.augustow.mm.pl 27.03.11, 13:16
                  Lecę do Antalyi 13.05 o 8.00 powrót 27.05 o 12.45
                  Jak wrócę skrobnę coś o YES AIRWAYS
                  • Gość: yap Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 20:34
                    my tez 13 maja z Katowic wylot o 23.05 ;-( oczywiśćie yes airways
    • onitomekidorotabydgoszcz Re: YES Airways opinie 26.03.11, 09:19
      my wylot z warszawy o 8 rano a powrót o 14:50 więc godziny w sam raz
      • Gość: Andi Re: YES Airways opinie IP: *.augustow.mm.pl 27.04.11, 13:13
        No a ja przed chwilą dowiedziałem się że nam wydłużyli wakacje o jeden dzień i wcale mnie to nie cieszy, powrót mieliśmy 27.05.11 o 12.30 a będziemy mieli 28.05.11 o 3.35.Ciekaw jestem co przez ten czas będziemy robić - siedzieć na walizkach w holu ?Czy opcja All gwarantuje nam wyżywienie , z dziećmi będzie trochę ciężko .
    • Gość: zbych Re: YES Airways opinie IP: *.189.246.94.ip4.artcom.pl 28.03.11, 11:01
      Póki co na listach AIRLINES OF THE WORLD nie ma takich linii
      • Gość: PILOT Re: YES Airways opinie IP: 123.20.187.* 29.03.11, 19:22
        Prosze sie nie martwic . Linnia istnieje, sa piloci i po pierwszy samolot lecimy w kwietniu. Ruszamy pelna para pod koniec kwietnia. Do zobaczenia na pokładzie:)

Pilot Airbus'a A320
        • Gość: Gosia Re: YES Airways opinie IP: 89.238.37.* 31.03.11, 12:27
          Ja lecę 22.05. o 8.30 wylot z warszawy a powrót o godz 20.15- 05.06 .Mam nadzieję że będzie ok.
          • Gość: lolek Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 13:25
            My lecimy do Bodrum 1.05 po powrocie napiszę komentarz zapewne pozytywny.
            • Gość: adi-sc Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 11:24
              Skąd lecisz?
    • Gość: adi-sc Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 11:12
      Ja lecę 1.05 z Wrocławia do Bodrum. Godziny w jedną i drugą stronę są narazie super.:-) Ciekaw jestem jakości obsługi i stanu technicznego samolotów... Byle tylko nie oszczędzali na serwisie tych maszyn. A320 mają podobno 16lat. Na samolot to niby nie dużo... Ale .. wszystko zalezy od serwisowania.
      • Gość: lolek Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 08:44
        lecę z W-wy i godziny też super a o samoloty się nie martw wszystko w dobrym standardzie.
        • Gość: :) ile kg bagażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 17:53
          znacie jakiekolwiek szczegóły? ile bagażu głownego jak z podręcznym? Linie miały chyba wystartować jakoś w kwietniu, więc takie rzeczy powinny już chyba być znane?
          • ewciaonly Re: ile kg bagażu? 14.04.11, 18:38
            www.itaka.pl/linie_lotnicze/yesairways/index.php
            • Gość: Adi Re: ile kg bagażu? IP: *.centertel.pl 21.04.11, 22:41
              NA moje oko to nici z tych nowych linii . W mediach cisza . Samolot kupili jeden... Jak można realizować loty z 4 miast w Polsce jednego dnia , jednym samolotem...?
              • Gość: Arleta Re: ile kg bagażu? IP: *.internetia.net.pl 22.04.11, 11:29
                > ...Samolot kupili jeden...
                Żadnego jeśli już :)
                Po co smrodzisz?
                YA wydzierżawia A320ki a nie kupuje.
                • Gość: Tomek Re: ile kg bagażu? IP: *.aster.pl 23.04.11, 07:19
                  www.pasazer.com/in-6870-airbus,a320,w,barwach,yes,airways.php
                  A drugi przylatuje 22 maja. Bez problemu robi sie 3 rejsy dziennie, to standard w dobrze zarzadzanej linii lotniczej

Pozdr
    • Gość: jasmina Re: YES Airways opinie IP: *.oswiecim.vectranet.pl 25.04.11, 18:25
      Nam w sobotę przysłali sms z biura obsługi klienta, że zmieniają godziny wylotu z 23.05 na 15.50 - niby lepiej, bo będziemy tam wieczorem a nie w nocy, ale wylot też jest zmienony z 20.30 na 13.23, więc już obiadu nie zjemy.
      Będziemy tam wobec tego 13 dni i 15 nocy.
      Jak lecieliśmy z Wezyrem to u nich wczasy były 15 dniowe, no i traciło się na dojazd 1 dzień czyli pobyt trwał na prawde 14 dni.
      Czy serwowanie posiłków w samolocie zależy od lini lotniczych czy od biura podróży? Jak lecieliśmy z Wezyrem (nie pamiętam jakie to były linie, to było coś do przekąszenia, niby nic takiego, ale dziecko coś dziobnęło). Jak leceiliśmy Sagą z Itaki w poprzednim roku to niestety nic nie było.
      • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 25.04.11, 18:39
        Jedzenie na pokladzie zalezy tylko i wylacznie od tego co wykupi biuro podrozy. Itaka w Yes Airways wybrala opcje podstawowych napojow, ale jest Sky Bar, w ktorym za dobra cene bedzie mozna kupic jedzenie i dowolne picie, takze alkohol.

• Gość: jasmina Re: YES Airways opinie IP: *.oswiecim.vectranet.pl 25.04.11, 19:03
          rozumiem :) a co to znaczy w dobrej cenie? bo tak na prawdę ceny w samolotach są zabójcze. choć przy naszej godzinie odlotu (15.50) to my się chyba jeszcze w domu na jakiś obiad załapiemy :D
        • Gość: turysta Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 01:36
          za dobrą cenę :) kanapka + cola pewnie z 30 pln, mylę się ?
          • Gość: stef480 Re: YES Airways opinie IP: *.stk.vectranet.pl 26.04.11, 07:14
            Tak trochę żartem-3w1.Za 30 PLN ma się jedzenie ,siedzenie i latanie!
            • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 26.04.11, 09:36
              W LOT Charters kanapka kosztuje 10pln (2,50EUR), to zupelnie normalna europejska cena! Nigdzie na pokladzie nie dostanie sie taniej. Z tego co wiem, w YES bedzie tak samo.
              Smieja sie z nas na swiecie, ze pijemy wlasne napoje na pokladzie, wynosimy popielniczki z hotelu, a w plecaku mamy konserwy.... To juz nie te czasy

Pzdr

• Gość: turysta Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 10:21
                skoro wszystko jest po 50 pln, to niech się nie dziwią, złodzieje. Mogę nic nie jeść przez te 2 godziny, a kanapki za 10 pln nie kupię, bo to jest zwykłe zdzierstwo. Są jakieś granice naciągania ludzi a linie lotnicze i lotniska już dawano je przekroczyły, złodzieje !
                • mysza-sza84 Re: YES Airways opinie 26.04.11, 17:22
                  a ja akurat na wakacjach sobie nie żałuję - nawet kanapki za 2,50 Euro. Sorry - dwie godziny czekania na lotnisku + lot + transfer i mam sobie żałować 10 zł jak jestem głodna? Nie przesadzajcie ludzie...
                  • Gość: Arleta Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 26.04.11, 20:52
                    > Nie przesadzajcie ludzie...

Głos wołający na puszczy ;)
                    Przodujemy w obciachu i dziadostwie za granicą. Czekam jeszcze na pytania, gdzie w Antalyi jest stołówka dla biednych :)))
                    • Gość: jasmina Re: YES Airways opinie IP: *.oswiecim.vectranet.pl 26.04.11, 21:37

jak jedziesz sama... ale nie każdy moze lekką ręka wyrzucić 100 na kanapki z piciem (w tych granicach przy 4 osobowej rodzinie).
                      w dziadostwie owszem... przodujemy nie zarabiajac jak europejczycy. i jeszcze w drugim jak my Polacy schlejemy sie jak świnie, bo zaraz po "nie żałowaniu sobie kanapki" lecimy do hotelu, bo mamy all i trzeba wyoić to co sie zapłaciło...
                • Gość: Arleta Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 26.04.11, 20:45
                  > ... kanapki za 10 pln nie kupię, bo to jest zwykłe zdzierstwo ...

Piwa w knajpie też nie pijesz bo za dychę to złodziejstwo?
                  Zamień "zdzierstwo" na "nie stać mnie" i wszystko jasne :)))
                  • Gość: jjjjjj Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 20:53
                    Jasmina do jakiego hotelu lecisz, Tez lecimy 13 maja o 15.50 z KTW do Side..pozd
                    • Gość: jasmina Re: YES Airways opinie IP: *.oswiecim.vectranet.pl 26.04.11, 21:39
                      TTH Hydros w Kemer
                  • Gość: turysta Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 22:32
                    piwa też nie kupuję, bo wcale nie piję i stać mnie na więcej niż Ciebie, ale to nie znaczy, że akceptuję każdą cenę bo ktoś chce zarobić ponad miarę. W zeszłym roku byłem na wakacjach 5 razy, więc chyba mnie stać, ale guzik cię to obchodzi.
                    • Gość: ania Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 22:53
                      miałam super godziny lotu z poznania do turcji i co? zmienili je. wylot miałam o 15.40 teraz mam o 23.00 juz nawet nie piszę o której będę na miejscu... z dwójką dzieci. rezerwowałam datę wylotu z jednoczesnym uwzględnieniem godz. przelotu i co? czy można cos z tym zrobić? jutro będę dzwonic do itaki...
                      • Gość: turysta Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 22:57
                        tak to jest niestety, latają całą dobę, o 4ej nad ranem też, kiedyś tak nie było :( Pamiętam mój pierwszy czarter z biurem na Majorkę w 1999 roku, LOTem w południe z cateringiem, a teraz, szkoda gadać...
                        • Gość: ania Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 23:20
                          tylko zobaczcie jak to jest. jak my chcemy cokolwiek zmienić to nie możemy, przepraszam możemy, ale musimy za to zapłacić... natomiast jak to działa w drugą stronę?! czyli, co? muszę się z tym pogodzić... coraz bardziej żałuję, że czekałam na last-a! przynajmniej liczyłabym się z niespodziankami... ciekawe jakie jeszcze mnie czekają?!
                          • voyager747 Re: YES Airways opinie 26.04.11, 23:25
                            Nie martw się, to nie koniec świata, jakoś to będzie :) Chyba nic się nie da zmienić, zapytaj czy nie mają innych lotów tego dnia, ja kiedyś zmieniałem linię w Itace. Było chyba 3 loty dziennie z Warszawy i zarezerwowali mi w biurze na AirItaly, a potem się okazało, że są jeszcze loty SunExpressem i zmieniłem, nie było łatwo, ale się udało. Nie żałowałem, SunExpress był punktualnie a Air Italy z 5 godzin opóźnione.
                            • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.11, 06:09
                              Dlaczego wszyscy narzekają?Trzeba się cieszyć z wyjazdu-niektórzy w ogóle nigdy nigdzie nie jeżdżą...
                              • sandra00 Re: YES Airways opinie 27.04.11, 07:16
                                Ja też się dziwię po co te narzekanie , kupując wczasy z tak dużym wyprzedzeniem godziny wylotów i przylotów są tylko prognozowane i prawie zawsze się zmieniają , ja też latam z małymi dziećmi i już teraz nawet mnie to nie interesuje bo nie mam na to wpływu , a lepiej wybrać Itakę ze złą godziną odlotu ale masz 99 % szans że z hotelu będziesz zadowolona niż biuro X z odlotem w super godzinie ale wielką niewiadomą na miejscu .Ania weż też pod uwagę że w nocy jest chłodniej i dzieciom lepiej się podróżuje , nie wiem ile gdzie dokładnie jedziesz ale jak wylot będzie o 23.00 na miejscu lotnisku docelowym będziesz o 2,30 - 3 .oo czasu lokalnego , odprawa , wizy ( w nocy przylatuje mniej samolotów i są mniejsze kolejki po wizę ) bagaże , najszybciej wyjedziesz z lotniska o 4,00 transfer pewnie ok 2 godz, na miejscu jesteś 5.00-6.00 to dobra godzina - jak dzieci będą głodne to już nie daleko do śniadania.
                                • voyager747 Re: YES Airways opinie 27.04.11, 10:35
                                  A ja się nie dziwię, że ludzie narzekają. Biura planują po 10 lotów na dobę jednym samolotem i takie godziny potem wychodzą. 3-4 w nocy to nie jest dobra godzina na podróżowanie. Ja jak wykupuję wakacje to też na to patrzę, tyle że kupuje na parę dni przed wyjazdem i wtedy już znam godziny lotów.
                                  • Gość: ania Re: YES Airways opinie IP: 195.216.115.* 27.04.11, 12:23
                                    może i narzekam, pierwszy raz pozwoliłam sobie na wczasy zagraniczne, nikt w biurze nie poinformował mnie o tym, że taka zmiana godzin może mieć miejsce. Wczasy też nie są tanie… ja jadę do Turcji (region Belek) transfer z lotniska zajmie około godziny. Dzwoniłam do Itaki powiedziano mi, że mogę złożyć reklamacje, a oni w ciągu 30 dni dadzą mi odpowiedź (ja wylatuję 3 czerwca). Rezerwacje w hotelu mam od 03.06 od godz. 14 (będę na miejscu 04.06 godz (tak myślę) 5.00.)do 17.06 do godz.12.00, wylot mam o 20.15 – ale co tam kilka godzin na walizkach z małymi dziećmi… spoko, damy rade;-). Ktoś pisał wczesniej, że zdaje się klucze a z all inclusive można korzystać, otóż poinformowano mnie, że nie, chyba, że obsługa hotelowa będzie na tyle życzliwa…
                                    • brysiabi Re: YES Airways opinie 27.04.11, 14:23
                                      Ja tez wylatuje 3 czerwca

Katowice > Antalya 03.06.11, godz. 15:50 - 19:30

17.06.11, godz. 13:25 - 15:05 Antalya > Katowice
                                    • yo_witka Re: YES Airways opinie 27.04.11, 14:37
                                      A ja Anię doskonale rozumiem i popieram - wylot o 23,00 przy małych dzieciach to jest masakra:( Sama mam doświadczenie w tej kwestii bo do tej pory lataliśmy do Turcji 3 razy z Sun Expressem i godziny zawsze były kosmiczne:(
                                      Taki wylot biorąc pod uwagę ewentualne opóźnienia, które w sezonie zdarzają się często to jest cała noc zarwana - to jest męczące nawet dla dorosłych a co dopiero dla dzieci. Jeśli ktoś ma maluszki które spią zawsze w każdej pozycji i bierze ze sobą wózek to problem jest mniejszy ale przy dzieciach 5-6letnich? Najpierw przeprawa przez lotnisko, potem spanie w samolocie - wybudzenie i płacz przy lądowaniu, potem znów spanie w autobusie i wybudzanie i płacz przy meldowaniu
                                      Dla porównania przez ostatnie dwa lata lataliśmy do Tunezji - loty podczas dnia - i jest to bez porównania mniej męczące. Dlatego w tym roku przy wyborze wczasów również kierowałam się godzinami wylotów - na razie z Wrocławia do Dalaman godzina super i tfu, tfu - oby tak zostało do końca
                                      Aniu spytaj w Itace może jeśli nie ma innych lotów z twojego lotniska w grę wchodzi np. zmiana lotniska wylotu? Nie wiem skąd lecisz ale np. przy Wrocławiu można równie dobrze dotrzeć do Katowic lub Poznania- a godziny może będą korzystniejsze
                                      • yo_witka Re: YES Airways opinie 27.04.11, 14:42
                                        Przepraszam nie doczytałam że lecisz z Poznania:)

Może więc Wrocław?
                                      • Gość: MS Re: YES Airways opinie IP: *.static.icpnet.pl 27.04.11, 18:29
                                        Weźcie tylko pod uwagę że samolot jak stoi to nie zarabia. Siatka połączeń jest tak ustawiona żeby tych lotów wykonać jak najwięcej w ciągu doby.
                                        Dochodzi jeszcze sprawa lotniska docelowego, które w okresie wakacyjnym jest zapchane w 100% - wszystko co leci do Turcji ląduje na trzech lotniskach. Może po prostu YES ma ustalone godziny lądowania i stąd biorą się takie godziny lotów.
                                        Druga sprawa linia dysponuje jak na razie dwoma samolotami A320 - tak samo zaczynał ENTER AIR (dobili już do bodajże 6 - 7 samolotów po dwóch latach funkcjonowania na rynku, w tym dysponują jako jedyna polska linia B737NG, nawet LOT się takowych nie dorobił).
                                        Moim zdaniem nie ma się co przejmować godzinami - nowa linia lotnicza będzie OK :)
                                        • Gość: uno Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 18:39

Prześledziłem cały temat, żeby znaleźć coś ciekawego odnośnie linii lotniczych, to po kilkudziesięciu minutach okazało się, iż tylko kilka postów wnosi coś ciekawego w tej kwestii. Ludzie nauczcie się korzystać z forum i pisać na temat, a nie narzekać robiąc śmietnik w temacie o opiniach...
                                          • Gość: alin Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 19:19
                                            Uno popieram jak najbardziej Twoją wypowiedź. Forum nie jest po to żeby narzekać lub się zastanawiać czy kupie kanapkę na 2 euro czy to może za dużo i kupię za 1 euro. Też lecę tymi liniami i wolałabym dowiedzieć się zdecydowanie innych rzeczy niż tego o czym tu piszą.
                                            • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 20:13
                                              to się dowiesz jak zaczną latać, a teraz to nie ma opinii jeszcze.
                                              • Gość: uno Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 23:41
                                                Widać dalej nie pojmujesz o co chodziło
                                                • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.11, 23:46
                                                  dość głupie jest pytanie ludzi o opinię o linii, która nie zaczęła latać, nie sądzisz ?
                                                  • Gość: ciekawy Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 09:40
                                                    Oczywiście nie można wydać opinii nie latając. Ale może ktoś wie coś o tych dwóch samolotach. Np ile mają lat, kto poprzednio je dzierżawił (leasingował), gdzie były i będą serwisowane. Czym je zastąpią jeśli jeden będzie miał choćby małą usterkę. Jest wiele pytań nie wymagających latania.
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 10:06
                                                    i wszystko można znaleźć w necie, nawet na gazecie są artykuły, na pierwszej stronie
                                                  • voyager747 Re: YES Airways opinie 28.04.11, 10:08
                                                    www.airfleets.net/ficheapp/plane-a320-533.htm
                                                  • Gość: uno Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 28.04.11, 10:59
                                                    O zgrozo. Jak tylko zaczną latać pojawią się opinie, nie ma obowiązku zapełniać tematu innymi bzdurami. Temat przecież może wisieć i 10 lat, a na pewno pojawią się w tym okresie opinie... To Twoje pierwsze forum czy co?
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.11, 09:35
                                                    O zgrozo, nie moje pierwsze, ale twoje chyba tak.
                                                  • Gość: XYZ Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 13:19
                                                    NO I DO PRZEWIDZENIA BYŁO TO ŻE NIE WYSTARTUJE....Z KATOWIC 15,50 NIE LECI----LOT ZOSTAL ZMIENIONY NA 16,15 I INNEGO PRZEWOŹNIKA ...PRAWDOPODOBNIE ENTER AIR(AEI SKRÓT)
                                                  • Gość: lolek Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 15:05
                                                    AEI to air italy polska,ja lecę w niedzielę z w-wy ciekawe co podstawią???
                                                  • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.11, 15:35
                                                    jaki jestem zdziwiony, jak widać linia super, start udany :)
                                                  • Gość: klient itaki Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.11, 20:39
                                                    Miałem jutro (28.05.2011) lecieć Yes Airways o 9.45 do Marsa el Alam. Właśnie otrzymałem wiadomość z Itaki, że samolot ma usterkę i nie wiadomo czy i kiedy poleci. Zmienili przewoźnika na Air Memphis i oczywiście godzinę wylotu na 22.30 czyli tracę prawie jeden dzień. Niech żyje nowa polska linia!!! Prawdopodobnie zbankrutuje pod koniec sezonu nie płacąc opłat: portowych, za bezynę i leasing, a może inni będą mieli więcej szczęścia, czego im życzę.
                                                  • Gość: Marta_29 Re: YES Airways opinie IP: *.biznes.mm.pl 08.07.11, 00:06
                                                    Miałam identyczną sytuację. Zaplanowany lot miałam na godzine 11.55 dnia 29.06.2011 z Wrocławia do Heraklionu. Dzień wczesniej dostałam wiadomośc, że lot został przełożony na godzinę 22.40. Myślelismy, że to z powodu strajków w Grecji ale okazało się, ze to nieprawda. Samoloty z innych miast i innych lini lotniczych lądowały tego dnia bez opóźnień. Z powrotem mieliśmy lot opóźniony 2h z powodu "przyczyn technicznych". Szkoda gadać...
                                                  • Gość: ola Re: YES Airways opinie IP: *.lublin.mm.pl 14.09.11, 18:30
                                                    Po przeczytaniu wszystkich negatywnych opinii byłam mocno zaniepokojona lotem tymi liniami, ale na szczęście wszystko odbyło się bez zarzutu. Lecieliśmy 5 września 2011 z Warszawy do Dalamanu o 7:05, odlot punktualnie, bez żadnych kłopotów, samolot w porządku, personel sympatyczny i pomocny. Powrót mieliśmy zaplanowany na 12 września na 20:05, lot nieco opóźnił się, wylecieliśmy o 20:50. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne!
                                                  • Gość: op Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 12:21
                                                    30.08. Warszawa- Izmir wylot 7.20- wszystko zgodnie z planem,
                                                    13.09 Izmir- Warszawa - wylot 20.00 -piękny lot,wszystko w porządku. SKYbarek w przystępnych cenach.
                                                    Stewardessy uprzejme , pilot udzielił informacji, nad jakim panstwem lecimy, na jakiej wysokości sie znajdujemy, itp. Też mieliśmy "szczekającego pieska", to nic groźnego, ale ludzie lubia sobie sami paniki narobić i przeżywać jak by to nie wiadomo co było.Masakra;/.Ogólnie Polecam linie YES.

• Gość: k Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 19:57
                                                    naprawdę??? tylko ze pierwszy lot miał byc na linii Warszawa-Antalya wiec bzdur nie pisz jak nie wiesz
                                                  • Gość: Tomek Wlasnie leci!!! IP: *.aster.pl 29.04.11, 21:33
                                                    Wlasnie leci do Poznania, a pozniej do AYT. Wszystko jest ok!!

Pozdrowienia
                                                    Tomek
                                            • Gość: asik Re: YES Airways opinie IP: *.eia.pl 29.05.11, 07:50
                                              ja tam robie kanapki w domu, zabieram je do samolotu i spoko... nie rozumiem czemu taka tragedie robicie
                                              • Gość: n Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 08:11
                                                Chyba do samolotu w muzeum,bo nie myślę,żeby z kanapkami cię przepuścili na lotnisku.Tragedii tu nikt nie robi jeszcze.Jak człowiek wydaje pieniądze na coś,to chce dostać to za co zapłacił.A jak ktoś nie siedział z dzieckiem i nie czekał na przykład 11 godzin na lotnisku w oczekiwaniu na opóźniony lot,to nie wie co to jest.Możemy to również porównać do postów typu-"było all,ale nie było co jeść"- w domyśle:bo u mnie w domu to tylko kawior i szampan.I tak jest z wieloma rzeczami-jak nas coś nie dotyczy, to nie wiemy co to znaczy.
                                                • Gość: asik Re: YES Airways opinie IP: *.eia.pl 29.05.11, 11:20
                                                  leciałam 6 razy, w tym roku też leciałam, zawsze ma m kanapki i jest luz. Ale stać mnie też na to by kanapki kupić na lotnisku
                    • Gość: . Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 18:39
                      tym bardziej jeśli Cię na to stać, nie przyznawaj się, bo się tylko pogrążasz. 10 zł za kanapkę to nie jest wygórowana cena. w Europejskich miastach ceny są jeszcze wyższe, ale to wyjaśnia fakt, że zarabiamy mniej. tak więc nazywając rzeczy po imieniu, to zwykłe skąpstwo!:)
                • Gość: . Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 18:34
                  Jak ktoś już chce być taki światowy i podróżować na wakacje za granicę, to nich się przygotuje też na inne wydatki. My Polacy mamy to do siebie, że potrafimy tylko wiecznie narzekać, ciągle doszukujemy się dziury w całym i wszystko chcielibyśmy za darmo, jak już gdzieś trzeba chociaż 1zł więcej wydać, to skąpimy. LUDZIE! nie zachowujcie się jak jakieś zacofane wiesniaki!
    • Gość: k Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 08:13
      dzisiaj pierwszy lot jak podaje WP. Do Antalyi. Leci ktoś z Was?
      • Gość: adi Re: YES Airways opinie IP: *.telpol.net.pl 29.04.11, 16:59
        Ja lecę w Niedzielę z Wrocławia 16.05 do Bodrum. Najprowdopodobniej AIE.... ale pewny nie jestem
        • Gość: kamcio Re: YES Airways opinie IP: *.zielonagora.hypnet.pl 13.05.11, 23:26
          Ja nie mogę wyjechać z domu bo co wyjdę za drzwi to Itaka wysyła smsy o kolejnych opóźnieniach. W sumie lepsze to niż koczowanie na lotnisku. Jak tak dalej pójdzie to z dwóch tygodni w Turcji tydzień spędzę w domu na walizkach. Chyba podziękuję Itace za współpracę i już nigdy więcej nie skorzystam z ich oferty. Martwię się tylko o powrót.
          • Gość: podróznik Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 02:36
            Kamcio, podajmy sobie ręce, ja mam to samo :) A co maja powiedzieć, ludzie co przyjechali do Poznania, moze ta 5,50 wypali. Pozdrawiam
            • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 07:52
              Jedna wielka żenada.Itaka w przyszłym sezonie już się chyba nie pochwali dobrą sprzedażą.
      • Gość: asia Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic859986180.ttnet.net.tr 29.04.11, 23:00
        Ja leciałam dzisiaj i doleciałam ale niestety - nie z nimi :(. Lot opóźnił się o ponad 3 godziny, w końcu zmienili przewoźnika na z yes airways na air italy polska.. Do końca nie wiadomo co się działo, nikt nic nie wiedział, nikt nie udzielił rzetelnej informacji co się dzieje, kilka godzin na lotnisku bez jakiejkolwiek wiedzy. No ale było - minęło, mam nadzieję, że powrót będzie zdecydowanie lepszy :-)
        • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 30.04.11, 09:04
          Opoznil sie przylot samolotu z UK, a potem nie zdazyli z odbiorem technicznym. Juz wieczorem wszystkie rejsy odbywaly sie normalnie, za chwile leci do Bodrum, wiec na pewno powrot bedzie spokojniejszy.

Pozdr
          • Gość: asia Re: YES Airways opinie IP: *.static81214244126.ttnet.net.tr 13.05.11, 19:14
            Panie Tomku prawdopodobnie pracowniku firmy YES Airways Pana zapewnienia spełzły na niczym ponieważ firma YES Airways oraz biuro podróży ITAKA jest bardzo niepoważna! Ponownie koczuję dodatkowe godziny ponieważ wylot się opóźnił!
            Przestrzegam wszystkich którzy chcą mieć udane wakacje - omijać ITAKĘ i tą psią pseudo firmę jaką jest posiadanie samolotów które jeszcze przed startem mają awarię silników i wypadki samochodowe na płycie lotniska!! Przecież to jest bzdura jakaś kompletna! We Francji za takie kwiaty ludzie idą do sądu a w Polsce traktuje się klienta jak durnia który może sobie posiedzieć 15 godzin i poczekać aż łaskawie BP odwiezie do domu!
            Masakra!
            • Gość: Alanya YES Airways dziadostwo z ZSRR IP: *.static81214244126.ttnet.net.tr 13.05.11, 19:22
              PSEUDOFirma YES Airways oraz biuro podróży ITAKA jest bardzo niepoważna! Ponownie koczuję dodatkowe godziny ponieważ wylot się opóźnił! Start opóźniony o 3h zero informacji na lotnisku sfrustrowanie współpasażerów. Powrót także opóźniony
              Przestrzegam wszystkich którzy chcą mieć udane wakacje - omijać ITAKĘ i tą psią pseudo firmę YES Airways. Posiadanie samolotów które jeszcze przed startem mają awarię silników i wypadki samochodowe na płycie lotniska!! Inni goście naszego hotelu przylecieli zamiast tą śmieszną linią tureckimi przewoźnikiem. Przecież to jest bzdura jakaś kompletna! We Francji za takie kwiaty ludzie idą do sądu a w Polsce traktuje się klienta jak durnia który może sobie posiedzieć 15 godzin i poczekać aż łaskawie biuro podróży, czytaj naciągacze wycieczek fakultatywnych, odwiezie do domu!
              Masakra!
              • Gość: m Re: YES Airways dziadostwo z ZSRR IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 19:32
                Mogliby już wreszcie to jakoś ogarnąć-to już kolejny dzień z opóźnieniami i cudami na lotniskach.
        • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 30.04.11, 18:39
          niestety wszystko się przedłużyło bo samolot miał być wcześniej ale z powodu awarii silnika przyleciał do warszawy dopiero w czwartek wieczorem. Z powodu opóźnienia na ten czas zaplanowanego lotu nie zostały wydane dokumenty z Urzędu Lotnictwa Cywilnego i samolot nie mógł jeszcze przewoźić pasażerów, ale zapewne wrócisz już Yes Airways bo wczoraj wieczorem o 23:00 z Poznania do Antalyi już on wykonywał rejs.

Pozdrawiam:]
          • Gość: gogo Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 02.05.11, 21:18
            bedzie ok
            tylko biuro itaka jest nie fer to normalne
            • Gość: gogo Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 02.05.11, 21:23
              jak zaplacisz w itace to juz maja cie gdzies mysle ze tak dlugo nie ujada
              • Gość: mob-os Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 21:46
                To jest granda trzeba napiętnować biura podrozy które niesolidnie informują swoich klienów o warunkach imprez.Takim biurem jest ITAKA nie wywiązuje się z wcześniej zawartych umów.
                • Gość: brysia Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 23:04
                  a o co chodzi z ta itaka? ja jade znimi 3 czrwca i juz sie boje po waszych wpisach
                  • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 04.05.11, 15:15
                    Moim zdaniem o nic tylko niektórzy sami nie wiedzą czego chcą....Ja jeżdże z itaką od lat i wszystko jest ok także się nie martw..!!
                    • Gość: mob-os Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 19:22
                      Można jeżdżić wiele lat i ok. ale w tym roku Itaka dała ciała z nowym przewożnikiem Yes ! i już na miesiąc przed wyjazdem zmieniają godziny wylotow a co dopiero na dwa dni przed wylotem . Można tylko wspolczuć i już więcej z Itaką nie latać.
                      • Gość: en1 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 07:34
                        Dwie godziny siedzenia na lotnisku w Turcji juz po wszystkich odprawach bez jakiejkolwiek informacji. Zgrupowali nas na jakiś 70 metrach kwadratowych. Połowa turystów to były rodziny z małymi dziecmi, które męczyły się w takim tłoku.
                        W samolocie żadnego darmowego napoju, posiłki płatne (mimo tego opóźnienia). Obsługa miła, ale co z tego.
                      • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: 31.60.152.* 05.05.11, 11:08
                        My lecimy 20 czerwca z Wrocka. Na razie godziny ok, w zasadzie to z tym nie ma problemu bo lecimy tylko we dwójkę. Ale zaczynam trochę się martwić, spóźnienia, zmiany samolotów, .... W tamtym roku lecieliśmy z Itaką na Majorkę i było ok, ciekawe co będzie..
                      • Gość: klient Itaki Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 12:23
                        to nie lataj, nikt cię nie zmusza
                        • Gość: lubięwakacje Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.11, 14:40
                          Witam, właśnie dzwonili do mnie z Itaki, przełożyli nam lot powrotny z 12 na 20, na okęciu jesteśmy 21.55. W związku z tym mam takie pytanie, czy oby lotnisko to nie jest czynne do 22? Czyli jak będziemy mieć troszkę opóźnienia to lądujemy w innym mieście? Dobrze rozumiem?
                          • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 14:42
                            nie,no błagam-jak lotnisko może być czynne do 22?
                            • Gość: lubięwakacje Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.11, 14:50
                              Moi znajomi wracali kilka lat temu z Krety, nie zmieścili się w czasie i lądowali w Krakowie, a później busikiem do Warszawy............. Więc jednak może byż zamknięte, nie jestem pewna co do godziny 22 czy 23?
                              • yo_witka Re: YES Airways opinie 05.05.11, 16:02
                                To być może z innego powodu znajomi lądowali w Krakowie?
                                Lotniska są czynne tak długo jak latają samoloty czyli w sezonie praktycznie całą dobę - przecież loty czarterowe odbywają się również w nocy / nad ranem, nie wyobrażam sobie że ktoś o 22,00 zamyka lotnisko - w dodatku największe w kraju...
                                • Gość: lubięwakacje ograniczenia w lotach nocą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.11, 17:24
                                  chyba znalazłam odpowiedź, chociaż ciekawe co to znaczy wkrótce, artykuł jest z listpoada 2010 :

Dotychczas zwykli pasażerowie mogli korzystać z warszawskiego lotniska Okęcie tylko w ciągu dnia. Już niedługo to ma się zmienić. Okęcie będzie czynne także w nocy.

Ja podaje „Dziennik Gazeta Prawna” już wkrótce na lotnisku Chopina samoloty będą lądowały także w godzinach nocnych – między 23, a 5 rano. Póki co w tych godzinach lotnisko było otwarte tylko dla samolotów rządowych oraz dla tzw. „nagłych przypadków”, czyli maszyn lądujących awaryjnie.
                                  Takie reglamentacje wprowadzone są dlatego, że PPL boi się, że wprowadzenie nocnych lotów spowoduje przekroczenie dopuszczalnych norm hałasu, jakie są nałożone na warszawski port przez obowiązujące przepisy środowiskowe. Dlatego Urząd Wojewódzki, który dba o respektowanie owych norm, dopuścił limit w liczbie maksymalnie 40 lotów (lądowań i startów) w ciągu danej nocy.

Trochę odmiennego zdania jest Urząd Lotnictwa Cywilnego. Chce on, by nie wprowadzać ograniczeń co do ilości operacji lotniczych odbywających się nocą. Swoje stanowisko ULC argumentuje prawem lotniczym, które mówi, że aby samolot mógł wylądować nocą na warszawskim Okęciu, musi posiadać certyfikat hałasu, który powoduje. W praktyce eliminuje to tylko ponadgabarytowe samoloty np. transportowy Antonow.
                                  Jeśli Urząd Lotnictwa Cywilnego dojdzie do porozumienia z PPL, to już wkrótce będziemy mogli skorzystać z nocnych lotów liniami czarterowymi, dla których dodatkowy rejs w ciągu doby z pewnością podniesie rentowność.
                          • Gość: marzena Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 21:52
                            lotnisko jest czynne do 23 wiec sie nie martw
                      • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 05.05.11, 15:05
                        to nie od nich zalężą godziny lotów!!!! a nawet najlepszej linii zdarzają się zmiany godzin lotów z powodu awarii jednego samolotu...
                        • Gość: Tur2011 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 19:48
                          A ja mam pytanie dotyczące wagi bagażu. Na stronie www.yesairways.pl nie ma informacji na ten temat.
                          Na stronie Itaki są różne informacje.
                          W tym miejscu www.itaka.pl/linie_lotnicze/yesairways/index.php jest napisane, że bagaż może mieć 20 kg, natomiast na stronie Moja Itaka w szczegółach przelotu podana jest waga 18 kg.
                          • ewciaonly Re: YES Airways opinie 05.05.11, 22:02
                            www.yesairways.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13%3Aprzewoz-bagau&catid=3%3Ainformacje-dla-pasazerow&Itemid=27&lang=pl
                            • Gość: :) Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 10:37
                              to dlaczego Itaka w dokumentach rezerwacji podaje 18kg? Też mnie to zastanawia.
                              Jesli lece w 4 osoby i mam zamiar zabrac 3 walizki to waga ich moze byc 20+20+32 dobrze myslę? I jeszcze jedno, nic nie piszą ze na pokład mozna zabrac wozek, ale chyba mozna?
                              Ewciaonly jak Ty to znalazłaś? Cala strone Yesairways przejrzałam ale sie tego nie dokopałam. Jak mozesz to zlinkuj jeszcze te wytłuszczone artykuły, moze tam cos bedzie o wózkach. Dzięki :)
                              • Gość: :) Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 10:49
                                już wiem, od tego służy search. Szkoda tylko ze żadne pliki PDF nie są aktywne. Czyli na razie ani o swoich prawach ani o warunkach przewozu bagażu więcej się nie dowiemy.
                                • Gość: Wiki Re: YES Airways opinie IP: *.promax.media.pl 06.05.11, 14:13
                                  Witam ! Lece 21 czerwca z poznania i tak wlasnie patrze na godziny odlotow z poznania to wychodzi na to ,ze mamy miedzyladowanie !! Szkoda tylko ,ze jak wczoraj wplacalam reszte pieniazkow to nikt mnie o tym nie poinformowal i nawet na stronie moja itaka nic nie pisze o miedzyladowaniu ! O nic mi nie chodzi bo to bywa czesty przypadek albo ja mam takie zezowate szczescie ale mogliby mowic o takich rzeczach oficjalnie a nie ludzie siedzac w samolocie sie dowiedza:) ! Wylot mam o 14:20 a w Izmirze jestem o 19:15 a samolot leci 3 godzinki to gdzie te 2 sie zgubily ? a no wypatrzylam ,ze miedzyladowanie mamy we wroclawiu !! Nic sie nie zrobi szkoda tylko ze znowu posiedze zamiast 3 to 5 godzin w samolocie :( ! A zeby bylo smieszniej boje sie latac i wybieram juz najblizsze mozliwie kierunki dla mnie 4 godziny to max. ale za rok wybieram juz teneryfe o ktorej marze a zawsze lot byl mi za dlugi ale w obecnej sytuacji tak i tak posiedze tyle co bym na nia leciala :)
                                  MAM NADZIEJE ,ZE WAKACJE BEDA UDANE NA MAXA!
                                  WSZYSTKIM ROWNIEZ ZYCZE SUUUPER WAKACJI !
                                  POZDRAWIAM
                                  • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 06.05.11, 16:09
                                    A do jakiego hotelu jedziesz? Bo ja też tego dnia wylatuję do Izmiru z Poznania.

Wiesz licząc to tych godzin jest 5 ale 19:15 to czas turecki czyli 18;15 Polski... czyli 4 godzinki no i chyba zdecydowanie jest międzylądowanie. Ja w tamtym roku leciałem i też nikt nie poinformował że mamy międzylądowanie w Krakowie.
                                    • Gość: Wiki Re: YES Airways opinie IP: *.promax.media.pl 06.05.11, 17:18
                                      No ja tez tak jak Ty w zeszlym roku rowniez mialam miedzyladowanie w Katowicach a lecialam do egiptu ! I znowu w tym roku ,widocznie tak musi byc :) ! A lece do hotelu Pine Bay Resort w Kusadasi!!Juz nie moge sie doczekac :) Jest to moj trzeci pobyt w Turcji !
                                      POZDROWIONKA
                                  • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 06.05.11, 22:16
                                    Ale Wrocław leci 20 czerwca, to po co to lądowanie we Wrocławiu?
                                    • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 06.05.11, 22:38
                                      nie Wrocław-Izmir 21 czerwiec Yes Airways godz. 15:45-19:15
        • Gość: karo Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.11, 14:21
          wylot z poznania do bodrum 1 maja opóźniony o ponad godzinę, powrót opóźniony o ponad 3 h, na końcu lecieliśmy innymi liniami lotniczymi. Porażka!!! Na lotnisku nikt nic nie wiedział :/ Urlop wspaniały ale powrót cięzki ....
          • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 16:39
            Miejmy nadzieję,że w miarę upływu czasu sytuacja jakoś będzie się klarować,bo jak na razie to widać,że totalna porażka:(
            A biuro podróży pewnie i tak sobie nic z tego nie zrobi.Najważniejsze,że wczasy posprzedawane.Na pewno wiele na takim czymś stracą w następnych sezonach.Ja sama mam wykupioną imprezę w Itace na lipiec i czekam na rozwój wydarzeń.Wiadomo-samolot może się popsuć,ale trzeba mieć trochę honoru i ludźmi się zaopiekować jak coś jest nie tak.Wyjść,powiedzieć jest tak i tak,a nie-jak zwykle czeski film,nic nie wiadomo.Chociaż 4 lata temu przy wylocie prywatnym z Irlandii też czekałam z dzieckiem po odprawie na lotnisku 11 godzin,bo była awaria i nikt nic nie mówił.Ale z BP powinno być inaczej.Kilka słów od organizatorów mogłoby uspokoić ludzi.
        • Gość: Kasia Re: YES Airways opinie IP: *.toya.net.pl 09.05.11, 21:04
          Niestety powrot Antalii tez opozniony:)tym razem tylko poltorej godzinki:)samolot super,ale zeby tak macic????szkoda gadac
    • Gość: gabi Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.11, 01:51
      A my mieliśmy 7 maja wylecieć z YES Airways do Dalaman o 11:45 a samolot podstawiony w zastępstwie wyleciał dopiero o 1:30 czyli 14 godzin później!!! Z czego od 10-tej do 17-tej siedzieliśmy na lotnisku już odprawieni i gotowi do boardingu. W dodatku Itaka nie raczyła wysłać do nas swojego przedstawiciela, który by skoordynował akcję przetransportowania nas na parę godzin do hotelu i informowania na bieżąco o przebiegu sytuacji!!! Jak dla nas Itaka i YES Airways są już spalone na rynku...
      • Gość: Kasia W. Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 08.05.11, 07:43
        Z tego co udało mi się dowiedzieć u samego szefostwa Itaki, chwile przed planowanym odlotem jakis samochód z obsługi naziemnej uszkodził poszycie samolotu, zrobili podobno wgniecenie. Od razu zabrali się za naprawę tego i myśleli, że zrobią to w kilka godzin. Potem okazało się, że sprawa jest trochę poważniejsza i zamówili zastępczy samolot co się skończyło tak późnym wylotem. My lecimy wieczorem do Dalamanu, mam nadzieję, że będzie ok.
      • Gość: Anka Re: YES Airways opinie IP: *.ghnet.pl 08.05.11, 14:51
        No to z kolei my czekaliśmy na lotnisku w Dalamanie i po 3h ktoś nas łaskawie poinformował, że samolot nie wystartował z Warszawy. W rezultacie spędziliśmy noc w hoteliku w Dalyanie i wylecieliśmy do Polski o 7.00 hiszpańskimi liniami. Nigdy więcej Itaki i Yes'a. Zarówno linie lotnicze jak i biuro to jeden wielki DRAMAT.
      • Gość: Gustaw Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 17:34
        YES = NO ale to być może moja subiektywna opinia.
        Jak dotąd o Itace miałem dobre zdanie (dwukrotna udana wizyta w Turcji) tak w duecie Itaka + Yes dali ciała :-( Jestem właśnie "kilka godzin" po powrocie z Turcji owymi liniami i cóż po prostu żenada. "Kilka" - bo z godzinnego opóźnienia samolotu w dniu wczorajszym (komunikat rezydentki) zrobiło się nagle kilkanaście godzin :-) Planowany odlot z Dalaman sobota 16.20; 18.00 brak samolotu i żadnych informacji o przylocie/odlocie; telefon do rezydentki - samolot wogóle nie wystartował z Okęcia :-) Awaria - O.K zdarza się; podstawiamy zastępczy, mały poślizg, dobre słowo do podróżnych i po sprawie ale cóż tu tak oczywistego kroku nie zrealizowano :-) - czyżby zbyt mała "flota", drugi dostępny też kaput ? :-) Fajnie że Airbusy zaistniały u "naszego" przewoźnika ale z marnym powodzeniem :-( Następnego dnia o.k 7.00 przyleciał po nas inny przewoźnik (tu ukłon do Itaki że łaskawa była zorganizować :-) ) i szczęśliwie dotarliśmy :-) nie bez znaczenia był także moment lądowania w którym "obcy " przwoźnik okazał się nieco delikatniejszy w stosunku do pilota YES'a, który niczym furman posadził nas w Dalamanie szczęśliwie nie rozrzucając bagaży po płycie lotniska :-)
        Nie wiem czy Itaka da możliwość wyboru w ofercie swoich imprez innego przewoźnika ale na pewno jak zdecyduję się na "wakacje" z Itaką i zobaczę ślad "YES" to przejdę boczkiem, boczkiem....:-)
        Pozdrawiam wylatujących i tych co szczęsliwie wrócili :-) LA PERLA the best :-)
        • anna.klamerka Re: YES Airways opinie 08.05.11, 21:07
          Na szczeście dolecieliśmy szcześliwie dziś rano do Warszawy :). Itaki nigdy wiecej i dla YES zdecydowane NO. Zastanawia mnie tylko jak firma o tak dużym doświadczeniu i renomie może nawiązać współpracę i wysyłać turystów w świat z liniami lotniczymi które mają 2 ( czytaj : dwa ) samoloty we flocie. Przecież to jakaś kpina !! Duże NO dla Itaki, jeszcze wieksze NO dla YES.
          Hotel w którym nas zakwaterowali na tę jedną felerną noc ( Caria ) to totalna porażka. Dziurawe okna, strach dotknąc zasłon (zeby robactwo nie spadło) . w łazience tylko zimna woda, szafa przy próbie otworzenia drzwi spadała na otwierające ... No coź,. to podobno na koszt przewoźnika. Tym wieksze NO dla Itaki i kooperacji z taką firmą. ps. Ale w Turuncu było fajnie. Pozdowienia dla wszyskich powracajacych dziś z Dalamanu.
        • Gość: Adi Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 08.05.11, 22:13
          ja dziś miałem wylecieć z Bodrum o 13.40.... Wylecielismy o 16.40 portulalskimi liniami. B757-200 ... Samolot stary jak świat ale dosyć wygodnie ;)
        • Gość: Anka Re: YES Airways opinie IP: *.ghnet.pl 09.05.11, 06:46
          Dodam jeszcze jedno. Jakbym miała wykupione wakacje z Itaką w późniejszym terminie i w pakiecie samolot Yes'a to bym zrezygnowała albo zmieniła kierunek byleby tylko nie korzystać z tych samolotów krzaków. Strach się bać. Rezydenci i piloci też pozostawiają wiele do życzenia.
          Dobrze, że hotel był cudowny.
          • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: 195.245.213.* 09.05.11, 10:27
            Czy w samolotach lini YES AIRWAYS miejsca są numerowane?
            • Gość: Kasia W. Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 09.05.11, 10:57
              Miejsca są numerowane, przemiły personel i wszystko mieliśmy o czasie. Wracamy w piątek i z tego co wiemy samolot YES już wrócił do operacji, uszkodzony był przez personel naziemny w sobote.

• kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 09.05.11, 16:37
                a są monitorki LCD jak napisano na ich stronie?
                • Gość: tom Re: YES Airways opinie IP: *.180.105.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 18:42
                  niestety nie ma monitorków. nie ma też mydła w toaletach, bo podobno zasobnik jest wadliwie zamontowany. obsluga bardzo mila, ale maszyny nie pachna nowoscia.
            • Gość: lolek Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:35
              w samolocie yes są numerowane miejsca
    • Gość: Robuś Re: YES Airways opinie IP: *.telpol.net.pl 09.05.11, 17:38
      No, dobra a wylot takim "wyklepanym" samolotem to niby bezpieczny jest ??????, bo ja sie nie znam ale pomału robię w portki na myśl, że nimi lecę !
      • zbycho01 Re: YES Airways opinie 09.05.11, 18:45
        Trochę się wyklepie, nałoży trochę szpachli i będzie OK :)
        Na stresy lotnicze proponuję napoje wysokoprocentowe. Z doświdczenia wiem, że pomagają. Oczywiście w rozsądnej ilości.
        • Gość: lolek Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 19:41
          Jeśli macie jakieś pytania to zapraszam jesli chodzi o Yes to wszystko jest Ok fajne stewardesy i spoko obsługa.
          • Gość: mob-os Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 21:37
            Mam zasadnicze pytanie czy w dniu 3 czerwca 2011 samolot do Antalyi wyleci punktualnie z Warszawy. Dla mnie to ważne bo lecę z małym dzieckiem.I jeszcze jedno czy 11 czerwca będzie punktualnie wylatywał z Antalyi do Warszawy. Jestem naiwna powiecie!! ale przecież zapłaciłam za uslugę i rozumię że zostanie wykonana tak jak mam zapisane w umowie.Umowy zobowiązują lub drogo kosztują tyle mam do powiedzenia. Reszta po powrocie.
            • Gość: lolek Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:25
              ja leciałem z 2 małych dzieci i niestety nia ma to żadnego wpływu na terminiwośc samolotu a jesli chodzi o umowę touroperator zastrzegł sobie opóżnienie sięgające do 12 godzin więc jesli chodzi o roszczenia z tego tytułu to będą bez zasadne jeśli będzie spóznienie na poziomie 5-6-8 godzin(sam w poniedziałem miałem mieć wylot z Bodrum o 3.40 rano po 5 godzinach spóżnienia podstawili samolot nie yesa tylko jakiegoś portugalskiego przewożnika ale też było fajnie więc jesli codzi o lot to bez stresu natomiast koczowanie 5 godzin na lotnisku w bodrum nie polecam ale do przezycia)
          • Gość: Grzegorz Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 21:39
            Jak możesz to napisz czy są monitorki jak deklarują na stronce, tak jak kolega powyżej pytał ;)
            • Gość: anko Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.kwbturow.com.pl 10.05.11, 11:30
              Mam pytanie czy ktoś leci może z ITAKI 25.05 z Wrocławia? Wylot na tą chwilę jest o 3ej wnocy. Lecimy z dwulatką więc mam nadzieję, że może w nocy nie będzie aż takich cyrków!??? Jestem ciekawa czy będziemy mieć towarzystwo:)miło by było nie być w osamotnieniu!
              • Gość: lubięwakacje Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 08:52
                My lecimy 25.05 o godz. 8.00 z Warszawy, więc muszą się ostro streszczać, żeby po nas się nie spóźnił. Ps niech każdy lot będzie trochę opóźniony, to jak na koniec dnia się wszystko uzbiera to będzie mega opóźnienie, a my z Turcji warcamy mamy dopiero o 20 - ciekawe ile będziemy na niego czekać.
            • Gość: lolek Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:17
              niestety tym samolotem yesair którym ja leciałem nie było :(
              • yo_witka Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji 10.05.11, 15:52
                Szczerze mówiąc na razie nie wygląda to zbyt optymistycznie - ale mam nadzieję że to tylko takie początkowe kłopoty nowych linii lotniczych i im dalej w sezon tym będzie lepiej.
                Z drugiej strony opóźnienia w lotach czarterowych do Turcji są jakąś dziwną normą której do końca nie rozumiem - do tej pory byliśmy tam trzykrotnie i za każdym razem opóźnienia rzędu 2,5-3 godzin występowały- w obydwie strony. Szczęśliwie Turcja to faktastyczny kraj i pobyt wynagradza trudy podróży :)
                Mimo wszystko proszę o opinie osób które leciały z Wrocławia do Dalamanu - jak u was z lotem?
                • 28kaka1980 Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji 10.05.11, 21:37
                  Witam
                  Lecę z Itaka i Yesem 15 czerwca do Alanii. Czytając wszystkie wypowiedzi mam juz gesia skorke. Czy ktos leci tego samego dnia z Warszawy?
                  • Gość: mnb Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 21:45
                    Myślę, że będziesz sama w samolocie
                    • Gość: sss Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.przeworsk.mm.pl 11.05.11, 14:43
                      Witam
                      Ma ktos jakies nowe info odnosnie lotow Yes? Chodzi mi o opoznienia
                      Pozdrawiam
          • kublisia Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji 12.05.11, 13:51
            Potrzebuję informacji na temat przewozu wózków dziecięcych. Czy YES Airways umożliwiają zabranie wózka na pokład samolotu i czy jego waga jest liczona do wagi bagażu głównego? Może jest ktoś kto leciał z wózkiem (parasolką) i zabierał go na pokład?
            Na ich stronie znalazłam tylko:
            "Dodatkowo pasażerowie na pokład mogą zabrać:
            -mała torebka damska,
            -płaszcz,
            -parasol lub laska,
            -aparat fotograficzny, kamera video, lornetka, komputer przenośny,
            -kołyska, gondola lub fotelik do przewożenia niemowlęcia oraz jedzenie dla niemowlęcia na -czas trwania lotu,
            -kule."
            Piszą o kołysce, a ani słowa o potrzebniejszych wózkach:/
            Z góry dziękuję za informacje.
            • Gość: Gość Ewa Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 18:03
              Skoro to nowe linie lotnicze to może jeszcze nikt nie leciał zabierając ze sobą wózek dzięcięcy parasolkę. Może najprościej byłoby zadzwonić lub napisać e-mail do tego przewoźnika? Myślę, że na pewno udzielą odpowiedzi i dodatkowo może uzupełnią informacje podane na stronie o tę informację. Pozdrawiam.
            • Gość: goś Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.telpol.net.pl 12.05.11, 18:50
              Chyba każda linia lotnicza pozwal na zdanie wózka tuż przed wylotem przy samolocie- my zawsze tak robimy , wsiadamy ostatni a wczesniej oddajemy wózek do załadowania , przecież nie bedzie wam potrzebny w samolocie
              • Gość: p.s. Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.telpol.net.pl 12.05.11, 18:53
                oczywiście wózek musi być ometkowany jako bagaż ale nie nadajesz go przy odprawie tylko zabierasz na płytę lotniska
                • kublisia Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji 13.05.11, 15:07
                  Dziękuję za wszelkie informacje.
                  Dowiadywałam się telefonicznie. Mówią, że wózek można zabrać na pokład i nie wlicza się do wagi bagażu. A jak będzie, okaże się jutro.
                  Myślałam, że ktoś już był w podobnej sytuacji, ale skoro nie, to ja sprawdzę i służę informacją po powrocie:)
                  • en10 Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji 13.05.11, 15:42
                    Miałam wózek, koleżanka też. Oddałysmy przed wejściem na pokład. Dostałyśmy z powrotem zaraz po wyjściu z samolotu. Nie wliczali go do bagażu.
                    • kublisia Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji 13.05.11, 21:56
                      Dziękuję za odpowiedź. Na taką czekałam:)
                      • Gość: kamcio Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.zielonagora.hypnet.pl 13.05.11, 23:29
                        Dla wszystkich oczekujących www.flightradar24.com ciekawe czy ten samolot w ogóle wystartuje z Antalyi
                        • Gość: Globciu Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.centertel.pl 14.05.11, 16:53
                          Wylot (Warszawa-Alanya) 04.05 o 8:00. Opóźniony o 40 min. Jakaś kontrola przed startem. Lądowanie o czasie ale przy drugim podejściu- przy pierwszym pilot nie dostał zgody na lądowanie i musiał zrobić dodatkowe kółko. Oczywiście zaraz jak tylko poderwał się na drugi krąg zostaliśmy poinformowani przez pilota o braku zgody na lądowanie. Powrót 11.05, wylot planowy o 12:45- opóźniony o jakieś 30 min. ale z Yesa były tylko stewardessy. Zamiast samolotu YES Airway został podstawiony Boeing 737-800 jakiś Czeskich linii. Z tego co czytam na forum to z przelotem wygrałem los na loterii, ponieważ odbył się bez przeszkód :) Co do samolotów Yesa niestety nie posiadają one rozbudowanego systemu multimedialnego. Poza tym wnętrze posiada ślady użytkowania, więc generalny remont raczej je ominął. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. P.S: Kanapka na pokładzie 15 zł- kupiłem ale na szczęście zjadłem dopiero w autokarze- gdybym zjadł w samolocie to przy lądowaniu szybko bym sobie o niej przypomniał :) Pozdrowienia dla przyszłych urlopowiczów :))))
                          • Gość: kamil Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 22:17
                            chyba mieliśmy ten sam lot:)
                            zamiast YES leciał Travel Service z polską załogą, ale były też 2 dziewczyny z YESa.
                            Kolejny raz leciałem Travel Service - z tego co się dowiedzieliśmy od stewardess zatrudnili polski personel i będą latali z Itaką. Ja mam z nimi tylko pozytywne doświadczenia, i na pewno lepsze niż z YES. Nawet to że Travel Servoce dla Itaki podstawił samolot, żeby nas zabrać już świadczy dobrze o tej firmie.
                            • Gość: mada Re: YES Airway dziś wróciłem z Turcji IP: *.centertel.pl 16.05.11, 10:16
                              Myślę tak sobie, może trochę naiwnie, że jeszcze parę takich akcji i Itaka podziękuje za usługi liniom YES.
    • Gość: podróznik Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 02:34
      Właśnie siedzę przed kompem, dobrze ze nie na lotnisku na Ławicy. Lot miał być do Alany o 23, jest 2,31, dwa razy przełozony, teraz ciekawe , czy wyleci o 5,50, bo do tej pory jeszcze nie doleciał z Alany.
      • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 14.05.11, 09:17
        Właściwie nie dziwią mnie te opóźnienia z jednym samolotem. Musieliby mieć dopiero co najmniej ze 4 samoloty to wtedy jak byłyby opóźnienia to mogłoby być w tym coś niepokojącego. I tu jest wielki minus dla Itaki po co zaczyna współpracować z takimi przewoźnikami. Jak by nie było linii tureckich. Ja też lecę w czerwcu i też się obawiam tych opóźnień. Tym bardziej że nie jestem z Poznania i muszę dojechać na lotnisko.
        • pampleluna Re: YES Airways opinie 14.05.11, 17:31
          ta, fantastyczny przewożnik, do Antalyi spóźnił się 5h z powrotem czyli dzisiaj miał wylecieć o 3:35 w nocy, wyleciałam o 12 w południe.... skończy się pozem zbiorowym...15 h na lotnisku w 2 strony, rewelacja...
          Zawiodłam się na Itace, ten przewoźnik to kpina jakaś.
    • Gość: nika Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 00:20
      Szczerze współczuję, bo miałam wątpliwą przyjemnośc przekonac się co to za linie; Itaka dała ciała, że zadali się z takimi patałachami i myślę, że wyjdzie im to bokiem; 7 maja leciałam z nimi do Turcji, godzina wylotu była kilkakrotnie zmieniania, a w sumie efekt był taki, że zamiast poleciec o godzinie 11.45, polecieliśmy o 02.15, bez komentarza.
      • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 07:22
        W ogóle zastanawiające jest jak samolot sztuk jeden wylatuje z kilku różnych miast Polski do kilku różnych miast w Turcji...
        • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 07:53
          A czy ktoś kontaktował się z ITAKĄ ? - to jest kpina z ludzi, całe 2 dni siedzą na walizkach na lotnisku!
          • Gość: zocha Re: YES Airways opinie IP: *.kielce.hypnet.pl 15.05.11, 09:05
            Jedynym wyjściem jest atakowanie ITAKI - telefonami , e-mailami ...niech coś zrobią z tym g....m. Bo tak nie może być... żeby z ludzi robili balona!!! No to jak ....robimy akcje bombardowania Itaki???
            • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 10:33
              Pewnie i tak umyją ręce-stwierdzą,że to od nich niezależne i nie mają na to wpływu.No bo co człowiekowi powiedzą...Ale to rzeczywiście g****.
              • mob-os Re: YES Airways opinie 15.05.11, 11:23
                Oczywiście bombardować Itakę, nikt z nas nie zawierał umowy z Yes Airways i nawet zastrzeżenia w umowie Itaki nie zwalnia biura z odpowiedzialności.Może pomoże protest zbiorowy w wypadku tak drastycznych opóżnień samolotow.Myślę że nadszedl czas przekazania info.do MEDIOW.
                • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 11:34
                  Do mediów-to jest bardzo dobra koncepcja.Przecież to są jakieś żarty.Ludzie płacą pieniądze za cały ten bałagan, a biuro nic nie robi,żeby poprawić sytuację.
                  • Gość: Kula Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 19:58
                    a jak to jest mozliwe zeby nie bylo opoznien skoro Yes ma 2 samoloty, ktore obsluguja wszystkie miasta w Polsce + kilka destynacji ( w tym cala Turcje na wszystkie kierunki ze wszystkich lotnisk). Nawet jesli tylko Itaka korzysta z Yes to jak ma nie byc opoznien?!??! Ja to sprawidzlam przed wykupienem wakacji i dlatego nie skorzystalam z Itaki z wtym roku. To bylo jasne od poczatku ze bedzie kwas, a bedzie dopiero w szczycie sezonu!!! Lece z innym biurem.
                    • Gość: Gość.1 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 20:59
                      Mam prośbę do osób, które niestety miały przygody z tymi liniami o wpisywanie opinii na facebooku (www.facebook.com/yesairways, www.facebook.com/itakapl). Może to podziała abyśmy latali z nimi bez takich opóźnień, albo zmobilizuje Itakę do zmiany.
                    • Gość: zigzag Re: YES Airways opinie IP: *.kielce.net.pl 16.05.11, 07:56
                      no ciekawe jak miałem sprawdzic loty z Itaką - jak kupowałem ofertę w marcu mądralo!
                      • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 16.05.11, 12:42
                        A alkohole dobre maja na pokladzie? :)
                • Gość: ichonka Re: YES Airways opinie IP: *.um.warszawa.pl 16.05.11, 15:56
                  jestem za....trzeba zrobić z tym porządek! ja mam lecieć z nimi 6 lipca do Turcji
                  • Gość: meg Re: YES Airways opinie IP: *.promax.media.pl 16.05.11, 16:17
                    witam! Dzwonilam do biura z zapytaniem o to co sie dzieje i wogole prosilam o wytlumaczenie calej tej sytuacji , rowniez pytalam jak zamierzaja to rozwiazac . Lete z nimi dopiero 21 czerwca ale tak cos za przeproszeniem doprowadza mnie do bialej goraczki jak mozna tak se z ludzmi pogrywac ! Pani nie udzielila mi prawie zadnej informacji ,oprocz tej jakiej sie spodziewalam ,ze bedzie jak ja polece ok .dla mnie juz teraz nic nie jest ok .Rozumiem opoznienie samolotu o te 2,3 godziny ale to juz chodzi tu o doby ! Mam pytanie czy w zwiazku z tym pisaliscie jakies reklamacje odnosnie skroconego pobytu (zwracam sie do tych co wrocili) ?Przy wylocie na tydzien pobytu dzien opoznienia to urlop jak weekondowy prawie ! Mialam juz kiedys taka sytuacje lecac do egiptu z poznania z biurem Tui ,gdzie rowniez opoznienie wynosilo 16 godzin ,jak dolecielismy na miejsce po miedzyladowaniu na slowacji to juz mielismy caly dzien w plecy -masakra ale pragne zaznaczyc ,ze po powrocie uwzgledniono nam reklamacje i dostalismy zwrot pieniazkow dodam placilismy wtedy za wycieczke 3500 a zwrot to bylo 800 zl ! Zawsze cos ! A wracajac do tego co mowila Pani to powiedzila jasno ,ze halas to powinni robic Ci co mieli te opoznienia anie ja jak jeszcze nie wylecialam i nic mi sie nie opoznilo :)! Mam nadzieje ,ze zrobia Panstwo ten Halas !!!! A ja bede sie modlic by firma w sumie do tej pory solidna i rzetelna zmadrzala !!
                    POZDRAWIAM SERDECZNIE I MIMO WSZYSTKO ZYCZE UDANYCH WAKACJI NA MAXA
                  • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 16.05.11, 16:30
                    Ja również w dniu dzisiejszym interweniowałam w B.P.Itaka...wylatujemy 21 maja i mam niezłego nerwa na to biuro już dziś...w odpowiedzi pisemnej!!!! dostałam informację że "Ostatnie opóźnienia lotów linii YES były niestety konsekwencją sytuacji całkowicie niezależnej od tej linii."i że maja nadzieję ze kolejne będą realizowane już bez opóźnień to się okaże!!!
                    • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 19:59
                      Mam nadzieję, że Itaka tym razem pisze prawdę, i że rzeczywiście YES AIRWAYS wkrótce się poprawi. Jestem zaniepokojona, bo 15.06 lecę z nimi do Turcji. Wylot 0 7.40 z Warszawy do Antalyi.
                      Czy w ogóle jest ktoś kto podróżował tymi liniami do Turcji bez żadnych opóźnień w jedną i drugą stronę?
                      • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 17.05.11, 23:15
                        w jedną stronę nasi znajomi...do Polski już z opóźnieniem;-(((

my lecimy już 21 maja...więc lada dzień okaże się....
                        • Gość: Tur2011 Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:46
                          Sprawdzałem teraz rano na stronie www.lotnisko-chopina.p i samolot YAP4115 do Antalya wystartował. Więc chyba opóźnienia dzisiaj rano nie było.
                          • Gość: Tur Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:49

A na stronie www.flightradar24.com odnalazłem YAP4115 w okolicach Kielc.
                            • Gość: uno Re: YES Airways opinie IP: *.rom.net.pl 18.05.11, 10:52
                              Cały czas mi znikał ten samolot z radarów, ale mam nadzieję, że dolatuje już %)
                            • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 18.05.11, 12:02
                              Właśnie dostałam sms z Itaki o zmianie godziny lotu. Wylatujemy z Wrocławia godzinę wcześniej , prawdopodobnie międzylądowanie w Krakowie. Czyli podróż o godzinę dłuższa. Na pytanie o poprawę sytuacji związanej z lotami - nie dostałam żadnej odpowiedzi.
                              • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 18.05.11, 12:10
                                a kiedy wylatujecie???
                                • yo_witka Re: YES Airways opinie 18.05.11, 14:38
                                  Ja również dzisiaj dostałam smsa z Itaki o zmianie godzin wylotu z WRO na 14,25

W tamtą stronę mamy międzylądowanie w Krakowie, z powrotem Dalaman-Wrocław-Kraków czyli my wysiadamy szybciej a KRK ma międzylądowanie:) Przynajmniej po równo:) My wylatujemy 13.06

Mam przy okazji pytanie do osób które juz latały z międzylądowaniem, mnie do tej pory nigdy taka sytuacja się nie zdarzyła, napiszcie proszę jak to wygląda w praktyce? Czy wysiada sie z samolotu czy też po prostu dosiadają się turyści z Krakowa i leci się dalej?
                                  • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 18.05.11, 14:41
                                    O ile wczesniej dostaliście wiadomosc z Itaki o zmianach...lecicie jutro???
                                    • yo_witka Re: YES Airways opinie 18.05.11, 15:57
                                      Nie - lecimy 13.06 info dostałam dzisiaj czyli 3,5tygodnia wcześniej
                                      • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 18.05.11, 16:19
                                        Dziękuję....
                                  • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie 21.05.11, 12:32
                                    yo_witka napisała:

> Ja również dzisiaj dostałam smsa z Itaki o zmianie godzin wylotu z WRO na 14,25
                                    >
                                    > W tamtą stronę mamy międzylądowanie w Krakowie, z powrotem Dalaman-Wrocław-Krak
                                    > ów czyli my wysiadamy szybciej a KRK ma międzylądowanie:) Przynajmniej po równo
                                    > :) My wylatujemy 13.06
                                    >
                                    > Mam przy okazji pytanie do osób które juz latały z międzylądowaniem, mnie do te
                                    > j pory nigdy taka sytuacja się nie zdarzyła, napiszcie proszę jak to wygląda w
                                    > praktyce? Czy wysiada sie z samolotu czy też po prostu dosiadają się turyści z
                                    > Krakowa i leci się dalej?

Nic dziwnego w tym nie ma. Wysiadają turyści a ty czekasz zanim zatankują samolot itp. Wsiadają nowi turyści i lecicie dalej;)
                                • Gość: mada Re: YES Airways opinie IP: *.centertel.pl 18.05.11, 22:43
                                  Lecimy 20 czerwca do Club Belcekiz. Itaka potwierdziła międzylądowanie w Krakowie. Podobno działają w sprawie poprawy sytuacji w sprawie opóźnień w lotach. Wg informacji dalej jest Yes, ale z tego co czytam na forum , to chyba tylko na folderze.
                                  • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 18.05.11, 22:52
                                    Mi to żadna róznica z kim polecimy aby wszystko było o czasie a ilość startów=ilości lądowań;)
                        • Gość: una Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:58
                          ja w lipcu, kiedy Yes będzie miało już 2 samoloty. I te samoloty startują z Okęcia niemal równocześnie (5min róznicy) a do Polski 10 min róznicy - planowo oczywiscie. A to znaczy ze 360 klientów Itaki znajdzie sie w tym samym miejscu i czasie majac nadzieje na terminowy wylot. Ciekawe komu sie uda, jakie sa szanse ze wylecą obydwa . Także nieważne jest czy Yes ma 1 samolot czy bedzie mial 2 w razie awarii zawsze szukać będzie ratunku u konkurencji,a co za tym idzie poślizg bedzie wynosił kilkanaście godzin.
                          • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.przeworsk.mm.pl 18.05.11, 16:48
                            Pytanie trzeba zadac czy linie lotnicze Yes wogole lataja bo z ciekawosci dzis poswiecilem troche czasu i okazalo sie ,ze z Warszawy z Okecia dzis ok 13 wylecial do Antalyi zamiast Yes , samolot tureckich linii lotniczych Corendon. Nastepnie okolo godziny 16 wylecial z okolo 1 godzinnym opoznieniem zamiast Yes Airways samolot linii lotniczych Enter Air. O 16.45 zamiast Yes leci Sun Express :) Wiec ciezko wogole mowic o liniach lotniczych Yes Airways jako o latajacych bo pewnie juz padli :)
                            • Gość: Grzegorz Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 17:24
                              Paść nie padli bo tak jak rano zauważył kolega wylecieli z Okęcia o 8.45 bodajże (jakoś przed 9) i dotarli terminowo do Antalyi. Pytanie jednak się nasuwa, jak może o 13 lecieć kolejny samolot YESa skoro ich jedyna maszyna dopiero co doleciała do Antalyi, a z tego co śledziłem lotnisko w Antalyi miała odlecieć stamtąd z bodaj 3 godzinnym opóźnieniem...
                              • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.przeworsk.mm.pl 18.05.11, 18:31
                                My lecimy wlasnie o 8 rano z Okecia wiec mam nadzieje ,ze choc w pierwsza strone nie bedzie wiekszego opoznienia, ciezej moze byc z powrotem bo planowany wylot jest na godz 20 :(
                                • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 18.05.11, 20:02
                                  My tez lecimy o 8 z Okecia w sobote ale planowany powrot mamy przed 4 w nocy...
                                  • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.przeworsk.mm.pl 18.05.11, 21:27
                                    My lecimy z Okecia dopiero 1.06 o 8 rano "planowo" wiec Ty chyba w innym terminie skoro powrot macie o 4 w nocy
                                    • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 18.05.11, 21:58
                                      my lecimy w sobote 21.05 o 8.05 a wracamy w niedziele29.05 o 4 mamy planowy wylot z turcji
                                      • Gość: una Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 22:12
                                        no i ja podobnie 22/07 wylot 8-30 a powrot 3-40 rano dnia następnego, takze pewnie wiekszosc lotow jest tak ustawiona, nie urywaja nam dnia tylko serwuja wieczor pod palmami.
                                        • oldbastard Re: YES Airways opinie 19.05.11, 07:55
                                          Gość portalu: una napisał(a):

> no i ja podobnie 22/07 wylot 8-30 a powrot 3-40 rano dnia następnego, takze pew
                                          > nie wiekszosc lotow jest tak ustawiona, nie urywaja nam dnia tylko serwuja wiec
                                          > zor pod palmami.

Przeciez to sie jeszcze 10x zmieni do tej pory...
                                        • Gość: gosiawawa12 Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 08:24
                                          ja z małym dzieckiem lecę jutro z wawy o 8.45 do Turcji - powiem szczerze że jestem zaniepokojona faktem, że na każdym forum związanym z tymi liniami są osoby które narzekaja na duże opóźnienia. Z małym dzieckiem jest to o tyle niekonfortowe, że dziecko się męczy wydłużającą się podróżą a wtedy jest męczące - i nie tylko dla rodziców ale i dla całego otoczenia, a poza tym dochodzi kwesja jedzenia o stałych porach itp. itd... Lecę na wyczekane od dwóch lat wakacje i niestety tylko na tydzień więc mam nadzieję że nie będę się na wstępie stresować tylko WYPOCZYWAĆ!!!
                                          • Gość: Dominika Re: Wrocilismy wczoraj z Turcji YES IP: *.aster.pl 19.05.11, 08:37
                                            Hej,

Mieliśmy chyba wielkie szczęście, bo przylecieliśmy wczoraj z AYT. Wszystko było super, lot o czasie w tamtą stronę, wczoraj jedynie 10min opóźniony, przemiły personel, mięciutkie lądowanie, samolot dużo lepszy (czystszy i więcej miejsca) niż Enter,którym lecieliśmy w zeszłym roku.

Z mojej strony żadnych uwag, trzymam kciuki za Wasze wakacje!
                                            Domi
                                            • Gość: Ja Re: Wrocilismy wczoraj z Turcji YES IP: *.speed-net.pl 19.05.11, 08:45
                                              Dzieki, w końcu jakieś dobre wieści!!!!
                                            • Gość: Rad Re: Wrocilismy wczoraj z Turcji YES IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.11, 14:38
                                              My też wczoraj przylecieliśmy z AYT do Warszawy. Start był opóźniony o 45 min. ale co ciekawe lądowanie było już tylko 15 min. później od planowanego. Ogólnie było ok. Pilotowi należy się pochwała bo posadził maszynę tak delikatnie, że ledwo wyczuwalnie. Życzę wszystkim udanych urlopów i pogody lepszej niż my mieliśmy :).
                                          • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 19.05.11, 08:43
                                            trzymamy kciuki za terminowe odloty...udanych wakacji..

p.s. my tez z dziecmi
                                            • yo_witka Re: YES Airways opinie 19.05.11, 08:59
                                              Też się ogromnie cieszę że pojawiła się jakaś pozytywna opinia.

Szczerze mówiąc jest mi obojętne całkowicie jakimi liniami de facto polecimy czy to będzie Yes czy nie byleby tylko nie było zbyt wielkich opóźnien, też lecę z dziećmi i wiem jak to jest koczować z nimi na lotnisku:)
                                          • Gość: Lol Wakacje z malym dzieckiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 13:55
                                            gosiawawa12: Zbierajac male dziecko na wakacje trzeba byc przygotowanym na rozne okolicznosci, w tym rowniez opoznienia samolotow i koczowanie z maluszkiem na lotnisku.
                                            Mimo wszystko zycze udanych wakacji :)
                                            • Gość: Marko Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.multimo.pl 19.05.11, 17:12
                                              Ciekawe jak to jest, że w sobotę o 8 z minutami linią yes jest lot do Antaly a miła pani w Itace powiedziała, że o 9.40 jest lot do Marsa Alam w Egipcie również yes? samolot się rozdwoił czy też mam poczekać aż wróci z Turcji późnym popołudniem? kpina
                                              • Gość: gosiawawa12 Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 17:22
                                                rzeczywiście ciekawe - bo mi się nic nie zmieniło - właśnie sprawdziłam 8.35 z yes
                                            • Gość: gosiawawa12 Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 17:18
                                              owszem - jestem przygotowana - tylko nie na kilkanaście godzin lotu - rozumiem opóźnienia godzinę - dwie z nagłych nieplanowanych przyczyn - ale to co ludzie opisują jeśli chodzi o YES'a i ostatnie opóźnienia trochę się martwię . Wybrałam dobe biuro podróży i dobry hotel po to by było bez problemowo - wiem że nie można wszystkiego przewidzieć - ale nie spodziewałam się rezerwując wyjazd w marcu że będziemy lecieć z liniami które się będą tak naprawdę na nas uczyć ile mogą wziąć na siebie i na co stać ich maszynę .

Mam pytanie co zrobilibyście - opóźnili mi wylot - mamy się wymeldować około 11 rano a wylot mamy o 3 następnego dnia - no i jak pisałam jedziemy z rocznym dzieckiem . Ciężko mi będzie koczować bez jedzenia tyle godzin przy basenie - chyba powinnam wykupić pokój . Czy powinnam to zrobić na samym początku czy poczekać jak się rozwinie sytuacja i poprosić o przedłużenie ostatniego dnia.
                                              • Gość: gość Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 17:49
                                                Gosia będę miała ten sam problem i szczerze mówiąc byłam pewna,że przynajmniej obiad i kolacja dla nas będzie...
                                                My w zeszłym roku z Itaką byliśmy w Tunezji, wylot też mieliśmy ok. 3 w nocy,ale pokój mieliśmy do samego końca, trochę po północy jak cywilizowani ludzie opuściliśmy go
                                                • Gość: gosiawawa12 Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 18:00
                                                  pewnie mieliście skróconą wersję wyjazdu wyjazd według planowanej daty ale bardzo wcześnie - my wykupiliśmy wakacje na 7 dni a faktycznie wylatujemy 8. Więc niby powinniśmy się cieszyć - i wszystko byłoby OK gdybyśmy byli sami - to lux jeden dzień dłużej na opalanie i basen ale z maluszkiem to zaczyna być kłopot :) więc czeka mnie pewnie dokupienie pokoju na kilka godzin .
                                                  • Gość: gość Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 19:18
                                                    też wylatywaliśmy ósmego dnia
                                                    dlatego w tym roku nawet mi do głowy nie przyszło,żeby sprawdzić jak to będzie w ostatni dzień
                                                    my wylatujemy 29 czerwca - powrót 14 lipca,ale na szczęście wyżywienie mamy do 13 i mam nadzieję,że do 00:00 :)))
                                                    w sumie z moją prawie 6-latką nie powinno być problemów i jadę z nastawieniem,ze nic mi urlopu nie zepsuje:)
                                                  • Gość: gosiawawa12 Re: Wakacje z malym dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 20:56
                                                    upewnij się bo jak rozmawiałam już z dwoma osobami z Itaki to mi powiedzieli że jedzenie nie będzie się już nam należało lub że niektóre hotele po opuszczeniu pokoi ściągają gościom opaski z all inclusive i nie ma jedzenia :) a niektóre przymykają na to oko - natomiast napewno trzeba opuścić pokój .
                                              • oldbastard Re: Wakacje z malym dzieckiem 20.05.11, 09:27
                                                Gość portalu: gosiawawa12 napisał(a):

> Mam pytanie co zrobilibyście - opóźnili mi wylot - mamy się wymeldować około 11
                                                > rano a wylot mamy o 3 następnego dnia - no i jak pisałam jedziemy z rocznym dz
                                                > ieckiem .

Tez mielismy miec wylot o 3:45 i perspektywe siedzenia na walizkach, a polecielismy o 19, wiec wszystko bylo okej :) Opasek nie odcinali.
                • Gość: Aga Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 18:30
                  ja nie wiem ale chyba pecha mieliscie jak tak czytam, nasz lot byl na czas i przebiegl bardzo przyjemnie...
                  • Gość: m Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 19:33
                    czy mnie się wydaje czy loty z warszawy odbywają się w miarę "normalnie"?Problemem są chyba inne polskie lotniska.
    • Gość: Marko Re: YES Airways opinie IP: *.multimo.pl 19.05.11, 17:13
      Ciekawe jak to jest, że w sobotę o 8 z minutami linią yes jest lot do Antaly a miła pani w Itace powiedziała, że o 9.40 jest lot do Marsa Alam w Egipcie również yes? samolot się rozdwoił czy też mam poczekać aż wróci z Turcji późnym popołudniem? kpina
      • Gość: pawel Re: YES Airways opinie IP: *.static.85-105-42042.ttnet.net.tr 19.05.11, 18:01
        Witam,

Przylecielismy wczoraj z wawy do antalii. Lot byl o 8.00, samolot stal juz na lotnisku.podroz minela szybko, bylo ostatecznie 30 min opoznienia ale tylko dlatego ze ludzie sie guzdrali z wsiwsiadaniem :) ogolnie wszystko ok. Oby powrot byl rownie udany.
        • Gość: gosiawawa12 Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 18:14
          dziękuję za dobre wieści - to już druga informacja o terminowym locie !!! ja wróce dam znać jak było - Pozdrawiam Wszystkich
          • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.przeworsk.mm.pl 19.05.11, 18:59
            Z lotami do Turcji rano raczej nie bedzie problemu bo samolot rano zawsze czeka na lotnisku, ciezej moze byc z powrotem do Polski lub wylotem do Turcji w innych godzinach niz poranne
      • Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 19.05.11, 22:42
        Bardzo ciekawe bo my o 8.05 lecimy do dalaman wlasnie w sobote;(
        • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 19.05.11, 23:04
          Wiec pewnie wylecicie o ustalonej godzinie
          • Gość: sandra00 Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 06:54
            Z własnego doświadczenia właśnie z Itaką to ja akurat miałam loty o normalnych godzinach ale zdażało się że doba była do 12.00 a wyjazd na lotnisko o 18.00 , obsługa hotelu bardzo zwraca uwagę na to żeby pokój faktycznie był pusty do 12 , natomiast co do opasek to nawet jak chcieli odciąć wystarczyło powiedzieć że mamy wyjazd później i było ok , niektórzy mieli wyjazdy dopiero w nocy , to rezydentka informowała obsługę żeby zostawić opaski oczywiście pokój mogli mieć tylko za dopłatą !
    • zbycho01 Re: YES Airways opinie 20.05.11, 09:30
      Sytuacja się zdecydowanie poprawiła:
      wczoraj przylot do W-wy z Egiptu o 17.30 z niewielkim opóźnieniem,
      dzisiaj przd 9.00 z W-wy do Antalii z niewielkim opóźnieniem.
      Wczoraj dostałem SMSa z Itaki o zmianie godziny wylotu z 8.15 na 7.15.
      Lecę z W-wy 04-07-2011.
      Jestem dobrej myśli.
      • Gość: BV Re: YES Airways opinie IP: 212.160.172.* 20.05.11, 11:53
        A ja wręcz przeciwnie. Miałam lecieć jutro rano a przesunęli wylot o 12h. Zła jestem:/
        • Gość: Marko Re: YES Airways opinie IP: *.multimo.pl 20.05.11, 13:09
          Witam w klubie. Zmieniony wylot z 9.40 na 21.55 i powrót z 0,35 w niedzielę na 14 w sobotę. Praktycznie cała doba uciekła. Kpina te 9 dni z itaką. Ale można zrezygnować jeżeli przełożono -czytaj skrócono- wylot o ponad 12 godz niezależnie w którą stronę. W tym przypadku ma to miejsce i nie wiem czy tez nie podziękować Itace. Z 9 dni zostały pełne 6.
          • Gość: Marko Re: YES Airways opinie IP: *.multimo.pl 20.05.11, 13:10
            Gdyby wszyscy zrezygnowali nawet będąc na lotnisku to może by to czegoś nauczyło beznadziejne biuro podróży
            • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 13:41
              A czy ktos moze wie jak sie maja wyloty z Poznania liniami YES do Turcji?
              • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 20.05.11, 15:25
                Ciekawe co by zrobili gdyby np wszyscy podrozni solidarnie powiedzieli ze oni nie wylatuja o 14 w sobote tylko tak jak bylo planowo o 0.35 w niedziele
                • Gość: Burbon Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 16:39
                  Witajcie,
                  Lecę 06.06 do Turcji. Dostałem SMS o zmianie godziny wylotu z Wawy (z 8:15 na 7:15)
                  Czy wg Waszych opinii powinno sie juz wszystko unormować?
                  • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 20.05.11, 19:39
                    Tez lecimy na poczatku czerwca. Obserwuje sobie od paru dni loty na flightradar i tablicach lotow polskich lotnisk i YES lata jak najbardziej o czasie (drobne poslizgi jak wszyscy), nic nie bylo odwolane!

Udanego urlopu!
                    • zbycho01 Re: YES Airways opinie 20.05.11, 21:51
                      Ja też śledzę loty i już chyba się wszystko unormowało. Codziennie samolot lata z Polski i później wraca. I to wszystko o czasie:)))
                    • wiekierka Re: YES Airways opinie 24.05.11, 12:56
                      witaj
                      Proszę o instrukcje jak czytac mape np z konkretnym lotem YES?
                      nie bardzo mogę sie odnależc:)
                      z góry bardzo dziękuje
                      • Gość: e Re: YES Airways opinie IP: *.telpol.net.pl 24.05.11, 15:43
                        klikasz zakładke 'planes'-po chwili wyjdzie lista wszystkich lotów-trzeba szukać lot zaczynającego się na YAP i jakiśnumer-dalej>show on map i jest pozycja samolotu
                        • wiekierka Re: YES Airways opinie 26.05.11, 11:32
                          Dziękuje bardzo!!!
          • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 19:38
            A skąd lecisz? Czym biuro Itaka tłumaczyło tę tak wielką zmianę godziny wylotu? To wręcz nieprawdopodobne by aż o tyle godzin przesunąć...
            • Gość: zaniepokojony Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.mm.pl 20.05.11, 22:04
              Ja lecę 01.06. o 7:25 - narazie nie zmienili czasu wylotu, mam nadzieję że będzie ok :-)
              • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 22:14
                A ja 15.06 o 7.45 z W-wy do Antalyi - i trochę się martwię tymi opóźnieniami. Ale może jednak będzie ok:-)
                • 28kaka1980 Re: YES Airways opinie 20.05.11, 23:07
                  Hej
                  To nie będziesz sama. My też lecimy 15.06. Gdzie dokładnie udajecie się?
                  • Gość: zdegustowany Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 23:54
                    Ludzie skończcie pie...ć, nie rozumiecie co to sa opinie? Gówno kogo obchodzi kiedy lecicie i że macie nadzieję że będzie ok
                    • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 10:16
                      Niestety, jak widać chamstwa na tym forum też sporo. No cóż... są ludzie i ludziska.
                      • Gość: zdegustowany Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 19:15
                        Są tacy co potrafią przeczytać ze zrozumieniem o czym jest temat i się odpowiednio udzielać i są tacy co swoimi dylematami go muszą zaśmiecić jak u pani Krysi w sklepie
                  • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 10:12
                    Lecę sama. Będę przebywała w miejscowości Avsallar k. Alanyi. Pozdrawiam.
    • Gość: ooo 20.05 - wszystko o czasie - lot bez zastrzezen IP: *.9-29026.static.ttnet.net.tr 21.05.11, 14:08
      zobaczymy powrot, bo niestety nocny i z tego co wiem z tymi sa najwieksze problemy
    • Gość: karioka23 Re: YES Airways opinie IP: *.finemedia.pl 21.05.11, 14:53
      Jestem dobrej myśli. Wycieczkę do Yalikavak rezerwowaliśmy w październiku!! i od tamtej pory godzina wylotu się nie zmieniła, a wylatuję już jutro (22.05) Miejmy nadzieję, ze będzie OK!!!
    • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 10:56
      Dziś o godz 9:05 powinien wylecieć samolot z Wa-wy do Bodrum . A mamy już prawie 11:00 i nic! Opóźniony lot (wg tablicy). To jest już żenujące co oni wyprawiają, traktują nas jak ....
      Ja lecę 12.06 właśnie tym lotem YAP4145 .
      Proszę o info osoby wracające z Bodrum jak to wygląda z powrotem.
      dzięki.
      • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 13:05
        Gdzie ty to sprawdzasz? Też chciałabym śledzić jak się spisuje YES Airways, bo wylatuję niedługo po tobie. Ale do Antalyi. Pozdrawiam.
        • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 20:11
          Sprawdzałam na Tablicy przylotów i odlotów na Okęciu (na ich stronie).
          • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 20:59
            Acha, dzięki za info. Też będę sprawdzać. Pozdrawiam.
      • Gość: Tomasz Re: YES Airways opinie IP: *.dobrafirma.com 22.05.11, 21:55
        Madzia wczoraj rano miał byc loty do Turcji-Dalaman oraz w podobnym czasie Marsa w Egipcie...ale jednym samolotem się nie da,więc Egipt był zmieniony na 12godz.pózniej.Wieczorem zakończyli Turcję z opóznieniem 2godzinym i po 14godzinach opóznienia, w nocy z soboty na niedziele obsługiwali Egipt.Z kolejnym opóznienie dzisiaj rano ruszył wspomniany Bodrum...i tak non-stop opóznienia!!!Też się niepokoimy bo za niedługo mamy z nimi wylot,śledzimy ich poczynania na portalach oraz wspomnianych tablicach odlotów i przylotów...Tragedia,może się poprawi sytuacja jak będzie drugi samolot... :(
        • Gość: Dorcia Re: YES Airways opinie IP: 212.182.91.* 23.05.11, 07:59
          A myślałam,że trochę się ustabilizowało z lotami ! Właśnie lecimy tym lotem w sobotę o 9.30 do Dalaman- dopiero 25.06. Ciekawe kto wyleci o czasie-my czy Egipt ? Loteria !
          • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 08:22
            A o wylotach z Poznania nikt nic nie wie?
            • Gość: Martuśka Re: YES Airways opinie IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 11:00
              W piątek - 20 maja sprawdzałam przyloty i odloty linii YES AIRWAYS z Poznania. Samolot miał przylecieć o 22:15, aby następnie zabrać pasażerów o 23:00 do Turcji. O godzinie 21:30 na tablicy była informacja, że samolot jest opóźniony o 70 minut.
              Te linie lotnicze to jeden wielki niewypał.
              • onitomekidorotabydgoszcz Re: YES Airways opinie 23.05.11, 16:54
                Lecieliśmy 13-go maja samolotem firmy YES z lotniska w warszawie do antalyi.Samolot wyleciał z półgodzinnym opóźnieniem zamiast o 8:35 lot rozpoczął się o 9:05.lądowanie w antalyi było o czasie czyli o 12:35.w trakcie podróży autokarem do hotelu rezydentka jadąca z nami dostała telefon od pasażerów mających lecieć tym samolotem do katowic że zostali wyproszeni z pokładu gdyż stwierdzono 12 cm dziurę w kadłubie.Samolot został uszkodzony przez personel naziemny.w jaki sposób to już ich tajemnica.Pasażerowie mający przylecieć do antalyi z katowic czekali na inny samolot 7 godzin.
                powrót też nie odbył się bez przygód.lot z antalyi do warszawy mający się rozpocząć o 3:35 w rzeczywistości rozpoczął sie 2 godziny później
        • Gość: gość.1 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 09:17
          Wpomniane dzisiejsze Bodrum- samolot miał wylądowąć o 8:40, a na tablicy przylotów i odlotów widać, że jest opóźniony:(
          Te linie to jakaś wielka pomyłka.
          • zbycho01 Re: YES Airways opinie 23.05.11, 10:09
            Właśnie wylądował:)
    • Gość: Brodi Na forum EGIPT tez o YES-ie IP: *.internetia.net.pl 23.05.11, 11:43
      Warto wkleić takie info (cytuję całość, podkreślenie moje):

Rozumiejąc zdenerwowanie założyciela wątku chciałbym wyjaśnić jedną kwestię - samolot YES nie zepsuł się, nie jest on jak to ktoś niesprawiedliwie ujął "złomem".
      Samolot zostal uszkodzony przez turecką obsługę naziemną podczas załadunku bagaży.
      Niestety (i tu jest wina YES Airways) wydzierżawili oni samolot, w którym bagaż jest ładowany do kontenerów. Obsługa naziemna na takich lotniskach jak np. Antalya nie ma doświadczenia z za i rozładunkiem tak spakowanych bagaży. I nieszczęście gotowe.
      Samolot jako taki jest w doskonalym stanie technicznym, ma nowe oba silniki, odnowione wnętrze i ogólnie jest w doskonałym stanie technicznym.
      Z tego co słyszałem niestety nie można tego powiedzieć o drugim samolocie, który ma niebawem dołączyć do floty YES, który jest podobno takim złomem, że są kłopoty z uzyskaniem dla niego europejskiego certyfikatu.
      Ten post to oczywiście mały off topic w tej dyskusji, ale dobrze jest mieć takie informacje.
      Ta awaria to naprawdę była siła wyższa, niezależna od YES i Itaki.
      Co oczywiście nie tłumaczy niekompetencji obu firm.
      • Gość: Marta Re: Na forum EGIPT tez o YES-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 12:22
        nie tylko Yesairways sie spóźniają, właśnie patrzyłam na przyloty w Poznaniu:
        11:55 Antalya ENT7612 linie Enter Air jakby ktoś nie wiedział 35 MIN OPÓŹNIONY
        • Gość: Marta Re: Na forum EGIPT tez o YES-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 13:02
          godzinne opóźnienie....
          • ewciaonly Re: Na forum EGIPT tez o YES-ie 23.05.11, 20:03
            Wczoraj samolot do bodrum miał wylecieć z poznania o 23:05 a poleciła bodajże o 3, dokładnie nie pamiętam. Rozumiem, że sa to nowe linie lotnicze nie mają floty itp., ale Itaka mogla w takim wypadku wykupić loty u jeszcze jednego przewoźnika. YES by sobie latał na 3 trasach a inna firma na innych i finito
            • Gość: Marta Re: Na forum o YES-ie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 08:36
              7 sirpnia będę leciała do Bodrum własnie o 23,05......
    • Gość: Tomek Re: YES Airways opinie IP: *.ttnet.net.tr 23.05.11, 22:37
      Jest to jedna wielka porażka przez kontrakt Itaki z Yes Airways ludzie wylatują z kraju później wracają też później koczując na lotniskach i recpecjach hotelowych. Nie polecam ale co się dziwić jak to linia która ma dwa wynajęte 16 letnie samoloty a ja leciałem z Itaką bułgraskimi liniami bo Yes Airways samolocik się zepsuł
      • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 08:39
        A jak długo czekalaś na podstawienie innego samolotu?
    • Gość: Misiek Re: YES Airways opinie IP: *.146.119.132.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.05.11, 20:20
      Nie latajcie tym gównem. W niedzielę 22.05.2001 wracaliśmy z Egiptu koczowaliśmy na lotnisku w Marsa alam kilka godzin ik wreszcie udało nam się odlecieć. Podcczas londowania okazało się że mamy problem z podwoziem i pilot zmuszony był przelecieć nad pasem startowym na Okęciu żeby dowiedzieć czy jest w pożądku. Jak sie poźniej okazało jednak nie było bo koleżanka widziała że podwozie nie wyszło do końca. Po kiolku kółkach nad Warszawą i zapewne kilku próbach wysunięcia podwozia dostaliśmy informację od kapitana że była to niewielka usterka podwozie ale jest juz spoko i lądujemy. Jednak nie było to naturalne lądowanie, do połowy pasa szuraliśmy tylko kołami na skrzydłach i w ostatniej chwili pilot opuścił nos (prawdopodobnie chciał wytracić prędkość jak by się nie zblokowało przednie koło).
      NIE LATAJCIE TYM GÓWNEM !!!
      • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 20:27
        ale głupoty, poza tym połowa z błędami :) "londowania", "pożądku", kołami na skrzydłach, maskara jakaś :)
    • blureef Re: YES Airways opinie 24.05.11, 20:42
      Nie latajcie tym gównem. W niedzielę 22.05.2001 wracaliśmy z Egiptu koczowaliśmy na lotnisku w Marsa alam kilka godzin i k... wreszcie udało nam się odlecieć. Podcczas lądowania okazało się że mamy problem z podwoziem i pilot zmuszony był przelecieć nad pasem startowym na Okęciu, żeby dowiedzieć czy jest w pożądku. Jak sie poźniej okazało jednak nie było, bo koleżanka widziała że podwozie nie wyszło do końca. Po kiolku kółkach nad Warszawą i zapewne kilku próbach wysunięcia podwozia dostaliśmy informację od kapitana, że była to niewielka usterka podwozie ale jest juz spoko i lądujemy. Jednak nie było to naturalne lądowanie, do połowy pasa szuraliśmy tylko kołami na skrzydłach i w ostatniej chwili pilot opuścił nos (prawdopodobnie chciał wytracić prędkość jak by się nie zblokowało przednie koło).
      NIE LATAJCIE TYM GÓWNEM !!!
      • Gość: gość Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 21:05
        wyborcza.biz/biznes/1,101562,9505214,Yes_Airways___nowa_polska_linia_lotnicza.html
        - Klientów chcemy przyciągnąć jakością i punktualnością - mówi Jacek Łyczba, prezes Yes Airways. - Pierwsze pół roku będzie wielkim egzaminem - dodaje. Na początek flota przewoźnika ma się składać z dwóch airbusów A320 liczących 16 lat
      • Gość: asia Re: YES Airways opinie IP: *.saint-gobain.com 25.05.11, 14:04
        Świetnie tylko powiedz proszę jaki my mamy wybór w tym zakresie? Nikt kupując wczasy z danego biura podróży nie decyduje się na daną linię lotniczą tylko na biuro właśnie....
        • zbycho01 Re: YES Airways opinie 25.05.11, 15:51
          Czyżby jedyny samolot tych linii się zepsuł??? Dziś rano do Turcji poleciał Air Italy Polska a teraz na Kretę też YAP5101.
    • ultraboy Re: YES Airways opinie 25.05.11, 11:59
      Prośba do Państwa, jeden z Facebook-owiczów dostał odpowiedź od Yes Airways na tablicy Itaki: "Szanowny Panie Michale! Przeczytał Pan na anonimowym forum emocjonalne wpisy dotyczące niezawinionego przez nas wydarzenia sprzed 2 tygodni i nawołuje Pan do bojkotu?". Mowa oczywiście o tym forum, które osobiście podlinkowałem na tej tablicy wcześniej.
      Proszę zatem o nieanonimowe, kulturalne i rzeczowe wpisywanie się na tablicy biura podróży i przewoźnika Państwa uwag z podaniem daty i trasy przelotu. Takie działanie pozwoli uniknąć oskarżeń z obu stron, uzmysłowi skalę problemu i pomoże podróżnym podjąć decyzję, a firmom uzmysłowi, że klient nie bydło, z którym można robić co się chce.
      www.facebook.com/itakapl
      www.facebook.com/yesairways
      Pozdrawiam nieanonimowo
      Dariusz Jarosławski
      • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 17:51
        nie można nic wpisać.......
        • wiekierka Re: YES Airways opinie 26.05.11, 11:33
          Witam
          A czy ktos był w Cesme, lot jest do Izmiru.jak wygladała podróż, były spoznienia?
          • wiekierka Re: YES Airways opinie 26.05.11, 11:45
            YES wystartował do bodrum z 45 minutowym opoznieniem, nie jest dzisiaj tak żle!
          • Gość: endi Re: YES Airways opinie IP: 91.208.93.* 27.05.11, 07:49
            Do Izmiru chyba jeszcze nie latały, bo nie widziałem na rozkładzie odlotów. Najbliższy ma być 31 maja. Ja lecę do Cesme dopiero w lipcu więc mam nadzieję, że do tego czasu będzie OK
            • zbycho01 Re: YES Airways opinie 27.05.11, 10:13
              Coraz lepiej, dzisiaj miał wystartować do Antalya YAP4133 o 08:35 i jeszcze stoi na lotnisku. Zaje.ście.
              • Gość: Mechanik Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 27.05.11, 10:29
                A jakiś ZY (ADA Air?) odleciał do Antalyi o czasie :)))
                • Gość: sss Re: YES Airways opinie IP: *.aster.pl 09.06.11, 01:35
                  Lataja juz ok, w obie strony mielismy okolo 45 minut opoznienia.
              • wiekierka Re: YES Airways opinie 27.05.11, 11:08

YAP4133 wyleciał około 11.2,5 godziny opóznienia
                • Gość: kartofel Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 13:24
                  to ten sam samolot, właśnie bedzie lądowal we wrocku.
              • Gość: wojcio Re: YES Airways opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 11:25
                Świetnie... Ja lecę z nimi jutro 9:40 do Marsa, przed chwilą dzwoniłem do Itaki potwierdzić godzinę wylotu i Pani zapewniała że wszystko ma się odbyć planowo. Jednak spakuję do podręcznego jakiś mały zestaw "koczownika" Postaram się napisać jutro z lotniska jak wygląda sytuacja.
              • Gość: Marta Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 15:18
                Proszę piszcie skąd lecicie, bi kilka lotnisk w Polsce jest :))))
            • wiekierka Re: YES Airways opinie 27.05.11, 11:03
              Ja lece 7 czerwca, dam znac jak lot:)
              • Gość: endrjuuu Re: YES Airways opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 13:20
                a gdzie lecisz?
                • Gość: EMI-39 Re: YES Airways opinie IP: *.201.159.178.ip4.galileusz.pl 27.05.11, 13:51
                  No super na tablicy odlotów z Katowic
                  Antalya o 15:50 ma już 2 godziny opóźnienia!!!
                  • Gość: Momot Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 27.05.11, 14:41
                    Jeszcze nie wyleciał z Antalyi - to jak ma wylądować w Katowicach???
                    • Gość: mariusz Re: YES Airways opinie IP: 195.245.213.* 27.05.11, 15:43
                      YAP4138 juz wystartował, z informacji zamieszczonej na Flightradar24 wynika że opuszcza przestrzeń nad Turcją....
                • wiekierka Re: YES Airways opinie 30.05.11, 23:17
                  Do Cesme.
            • mamuska255 Re: YES Airways opinie 31.07.11, 19:07
              Bylismy z Yes Airways w Turcji z Wrocławia wszystko w porządku, wylot opóxniony o niecałą 1 godzinkę, potem z Turcji wylot opóźniony o jakieś 15 minut; to żaden problem, przynajmniej dla nas; na pokładzie miła obsługa w języku polskim; lot super, samolot ok; polecam.
        • ultraboy Re: YES Airways opinie 26.05.11, 14:15
          1. Trzeba mieć konto na Facebook-u i być zalogowanym
          2. Żeby dodać swojego posta, wrzucić link, czy napisać komentarz do czyjegoś posta trzeba wpierw kliknąć "Lubię to" na tablicy Yes'a lub Itaki, co może wywołać oczywisty sprzeciw wewnętrzny u osób o sprzecznych poglądach;)
          Ten "fejsbuk" taki nie-Polski: jedyne słuszne jest tu pozytywne nastawienie - "Lubię to":D
          • Gość: graga123 Re: YES Airways opinie IP: *.telpol.net.pl 26.05.11, 16:30
            ja takze jestem ciekawa jak wyglada ja loty do Izmiru ale z Katowic czy sa tez zmiany godzin i opoznienia
            • Gość: Zuzia Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.aster.pl 27.05.11, 15:09
              Kochani, troche przesadzacie z tym, ze 2h opóźnienie to jakaś tragedia. Może ja miałam pecha, ale od lat nie zdarzyło mi się żadnym przewoźnikiem charterowym nie zaliczyć późniejszego lądowania, tak skonsturowane są siatki połączeń, w sezonie po prostu pękają w szwach.

My przylecieliśmy rano z Hurgady, było bardzo sympatycznie, samolot nie wyglądał w ogóle na zurzyty i z przyjemnością wybierzemy się jeszcze raz z Itaką.

• Gość: MechaniK Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.internetia.net.pl 27.05.11, 15:23
                > Kochani, troche przesadzacie z tym, ze 2h opóźnienie ...
                Masz rację, wymaganie od kogoś profesjonalizmu i przestrzegania umowy to fanaberia.
                > ... nie wyglądał w ogóle na zurzyty ...
                To masz szczęście, bo YES-y są zużyte, chyba że 16-letni samolot potraktujemy jako nówkę.
                • Gość: Zuzia Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.aster.pl 27.05.11, 15:51
                  Sorry za literówke, zmęczenie :)

Ale pogrzebałam w sieci i wyniki\a, ze LOT Charters czy ENTER, nie mówiąc o liniach tureckich mają starsze samoloty!! Nie znam się, ale nie wydaje mi się, żeby to było tak jak przy samochodach. Leciałam do USA LOTem to samolot miał 25 lat podobno, tylko to był Boing i wcale nie było źle.

Hej
                  • piteron Re: YES Airways opinie / Lecielismy 27.05.11, 18:08
                    Mam pytanie odnośnie informacji z Itaki
                    wylatuję 22 czerwca z Warszawy do Antalii o godz 7:40 (YAP 4115)
                    z jakim wyprzedzeniem Itaka podaje informacje o opóźnieniu?
                    rozumiem że odbywa sie to z kilku godzinnym wyprzedzeniem,bo o np 1 dniowym nie ma co liczyć
                    • Gość: moni Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.aster.pl 27.05.11, 18:34
                      Dostałam dziś informację o wylocie, że jest opóźniony o 12 godzin. także dostaniesz około 12 godz przed odlotem
                      • Gość: Zbigniew Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.aster.pl 27.05.11, 20:33
                        Ale to nieprawda, bo jutro zadne rejsy nie sa opoznione na chwile obecna! Chyba, ze nie chodzi o YES, a o tym jest ten temat
                        • Gość: wojcio Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: 80.48.213.* 27.05.11, 20:55
                          Niestety to prawda, rejs jest nie tyle opóźniony, co wogóle został odwołany i zamast lecieć z YESAirwas o 9:40 z Warszawy do Marsa, lecimy liniami AirMemphis o godzinie 22:30, ponad 12 godzin opóźnienia i informacja podana na kilkanaście godzin przed planowanym wylotem.
                          • Gość: klient itaki Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.11, 21:12
                            I tak dobrze, że Itaka nas poinformowała i nie musimy siedzieć od rana na lotnisku. Usłyszałem od ich przedstawiciela o rekompensacie za utracone świadczenia. U mnie 1/14 (lecę na dwa tygodnie), ale jak będzie zobaczymy po powrocie, który nadal jest przewidywany na Yes Airwyas.
                • kubusieczek551 Re: YES Airways opinie / Lecielismy 27.05.11, 20:40
                  Ja wątpię czy ciebie byłoby stać w ogóle stać na 50-letni samolot. Nie porównuj wieku samolotu z innymi pojazdami. Co z tego że samolot ma tyle lat. Jest odnowiony i sprawny. Moim zdaniem wam powinno zależeć tylko na wypoczynku a nie jakimi liniami będę leciał albo czy na samolocie będą mieli czerwone czy niebieskie logo...
                • zbycho01 Re: YES Airways opinie / Lecielismy 27.05.11, 22:39
                  Gość portalu: MechaniK napisał(a):

> > Kochani, troche przesadzacie z tym, ze 2h opóźnienie ...
                  > Masz rację, wymaganie od kogoś profesjonalizmu i przestrzegania umowy to fanabe
                  > ria.
                  > > ... nie wyglądał w ogóle na zurzyty ...
                  > To masz szczęście, bo YES-y są zużyte, chyba że 16-letni samolot potrakt
                  > ujemy jako nówkę.
                  A co powiesz Kolego na to, że średnia wieku samolotów w LOCIE to 15 lat???
                  • Gość: MechaniK Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 09:34
                    > A co powiesz Kolego na to, że średnia wieku samolotów w LOCIE to 15 lat???

Porównujesz dziada kalwaryjskiego z żebrakiem częstochowskim ?

Z DEMOTYWATORÓW:
                    Telefon do informacji LOT-U:
                    - Dzień dobry, czy to LOT?
                    - Dzień dobry, tak, ale bez skrzydeł!
                    • zbycho01 Re: YES Airways opinie / Lecielismy 28.05.11, 11:07
                      Pogrzebałem też w internecie: LOT - 6 Boeingów 767 śr. wiek 16.5 roku, 9 szt. B737 śr. wiek ok. 15 lat., American Airlines 219 Boeingów MD-80 - śr. 21 lat, 124 szt. B757 -śr. 17 lat, 73 szt. B767 śr. 18,7 lat, Delta Airlines - 69 szt. Airbus A320 - śr. 16.3 lat, 184 szt. B757 - śr. 17,8 lat, 32 szt. B DC9 - 38,6 lat, 117 szt. B MD-80 - 21 lat, Southwest Airlines 194 szt. B737 - 19.6 lat, United Airlines 96 szt. B757 19,2 lat, US Airways 59 szt. B737 - 22 lata, Lufthansa posiada nowoczesną flotę lotniczą – średni wiek maszyn to 8,4 roku. Ilość samolotów: 513. Jeśli mają tylko 100 nowiutkich, to ile lat ma pozostałe 413?
                      • zbycho01 Re: YES Airways opinie / Lecielismy 29.05.11, 11:30
                        YAP4152 Antalya TERMINAL A 14:10 odwołany
                        ciekawe czy będzie zastępczy samolot. Proponuję wszystkie uwagi dotyczące Yes pisać na www.facebook.com/home.php#!/yesairways
                        • Gość: tezciekawa Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.kielce.hypnet.pl 29.05.11, 11:38
                          a jak wygladają wyloty do Bodrum? Czy już ktoś leciał?
                          • Gość: Marta Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 19:28
                            Właśnie mnie też interesuja loty do Bodrum tyle, ze z Poznania. Ale informacji takich nikt tu nie wpisuje.
                            • krokodyl.0 Re: YES Airways opinie / Lecielismy 29.05.11, 22:21
                              Ja lecę z Poznania do Budrum 12.06 i cierpliwie czytam co się dzieje. To juz jest Śmieszne, ale fakt, że idę na urlop jest najważniejszy. Nastawiam sie pozytywnie do wszystkiego:)
                              • Gość: Marta Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 08:06
                                Planowo lot 23:05...
                                wczoraj spojrzałam na lotnisko w Poznaniu o 23:30 i na przylotach Bodrum było napisane tylko opóźnienie... nie czekałam na dalsze informacje... ale nie są to pocieszające informację. Ja lecę w sierpniu... myślę pozytywnie :))))))
                                Kiedys zdarzyło mi sie czekać w Antalyi 9 godzin. I leciałam z niemieckiego biura podróży do Berlina. Im też opóźniaja sie czartery :)
                          • Gość: wit Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.11, 23:07
                            Właśnie tez ciekawy jestem jak to będzie z wylotem ,myślę że do lipca może sie jakoś polepszy i nie będzie opóżnień odlatujemy z Warszawy do Bodrum 10.lipca .odlot o 9.05 ale przylot 25-go nad ranem
                        • Gość: Gość Ewa Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.11, 13:40
                          A nie wiesz czy ranne loty - chodzi mi np. o YAP4115 z Warszawy do Antalyi - odbywają się, czy też są odwoływane lub realizowane z dużym opóźnieniem? Mam lecieć tym rejsem 15.06 z W-wy i już się zaczynam denerwować. A powrotne (YAP4116) z Antalyi do W-wy nocne?
                          Czy nie ma jakiegoś sposobu na tego przewoźnika - żeby natychmiast zniknął i inny przewoźnik przejął jego rejsy??? Czy Itaka nie reaguje na to wszystko?
                          • Gość: Pitek Re: YES Airways opinie / Lecielismy IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.05.11, 15:40
                            lecę dokładnie o tej samej porze i tym samym lotem z tym że 22 czerwca i tez mam juz serdecznie dosyć obojętności Itaki i Yes
                            dzwoniłem kilka razy i zawsze mi odpowiadano że wszystko będzie tak jak w umowie
                            więc albo Itaka kłamie,albo kłamią internauci
                            tych 2 nie podejrzewam,bo łatwo to zweryfikować ,ale to co robi Itaka zakrawa na kpinę,chyba to sa ostatnie wakacje z tą firmą,lecę wypocząć a nie denerwować się miesiąc przed wylotem że jakoś to będzie
                            ja zaręczam ze swojej strony że jesli odlot/przylot opóźni sie więcej niz o 5 h wniosę sprawę o odszkodowanie,i to nie z przypadku jednostkowego,a z celowego wprowadzania klientów w bład,jako dowód posłużę sie tym forum
    • ben_claritta Re: YES Airways opinie 28.05.11, 13:37
      dzisiejszy lot z Poznania do Dalamanu(planowo o 23:10) na razie opóźniony o jedyne 60 minut:/, mam nadzieje że więcej nie będzie, trzymajcie kciuki :)
      • Gość: grey Re: YES Airways opinie IP: *.icpnet.pl 28.05.11, 22:57
        Już 120 min opóźnienia. Przewidywane lądowanie w POZ o 00.25 a samolot dopiero wleciał nad Bułgarię. Pewnie będzie ok 180 min opóźnienia:(. Lece tą linią we wrześniu z POZ , jak kupowałem wycieczkę planowany wylot był ok 15.30, teraz już zmienili na 22.50 a skończy się pewnie na 2 w nocy;/
    • Gość: asik Re: YES Airways opinie IP: *.eia.pl 29.05.11, 07:36
      a propos tego,że Itaka ma 9 dni, lot nocny, a doba hoelowa kończy się o 12:00. Ja znająca angielski wykupiłam za 120zł all inc jedną dobę hotelową dla dwóch osób i przed lotem jeszcze miałam gdzie się wyspać, bo jest możliwośc wykupienia doby,ale jak ktoś nie zna agnielskiego to lepiej albo niech ie wybiera tego typu podróży,albo niech przemyśli sprawę i nie narzeka.
      • Gość: Marko Re: YES Airways opinie IP: *.multimo.pl 29.05.11, 12:53
        Witam, wróciłem w nocy z Marsa Alam( z Itaką), pierwotnie miałem wylecieć z Polski 21 maja o 9.40, wyleciałem tego samego dnia ale na chwile przed pólnocą... Powrót pierwotnie był zaplanowany na 29 maja tuz po północy a skończyło się godz. 14.15 później przesunięcie na 17.40, na tablicy na lotnisku podany był czas 16.30- wylot o godz. 18.40. Ale to drobiazg. Istotne jest to, że w sumie na kilka godz. przed wylotem Itaka podała sms-em zmianę godz. wylotu skracając pobyt o całą dobę. Jeżeli godz. wylotu jest przesunięta o ponad 12 godz i wynika to już w wcześniejszej informacji można bez utraty kosztów zrezygnować z umowy i podziękować Itace.
        Ktoś tak zrobił? wydaje mi sie, że nie i tylko zostaje ponarzekać i odzyskać 100 zł z biura składając reklamacje...... (większość nie do końca wie jak to zrobić)
        Ponadto jak może być możliwy planowy wylot o 21.55 skoro nie zdarzyło się wcześniej aby samoloty z Marsa Elam wyleciały wcześniej niż o 18.00? 2 godz spóźnienia są już wkalkulowane. I to nie linie Yes tylko Memfis.
        Poza tymi przegięciami w lotach ogólnie było ok- to dla tych którzy chcą się dopatrzeć pozytywów w Itace.

• Gość: Ja Re: YES Airways opinie IP: *.speed-net.pl 29.05.11, 20:19
          I my lecieliśmy......

a więc 21 maja wylot do Dalaman zamiast o 8.05 o 9...ale tylko z winy pań wyznaczający miejsca, bo źle posadziła infanty i trzeba bylo poprzesadzać dzieciaki...
          ale powrót juz z opoznieniem....;-((((ale bez tragedii
          29.05 3:45 wylot...na lotnisku opóznienie...o 4 samolotu nadal brak....odlecieliśmy w końcu o 6.25

ale poza tym było super....
          • Gość: mob-os Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 21:50
            Oczekuję wyjaśnienia od linii lotniczych przyczyn opóżnienia wylotow.
            • Gość: pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.11, 00:22
              no bo no bo ........................
              tak będzie brzmiała odpowiedź
              przecież nie napiszą ze dysponują za mała flota do obsługi takiej ilości połączeń
              przecież nie napiszą że ktoś dostał w łapę aby załatwić im czartery Itaki
              przecież nie napiszą że takie eksploatowanie samolotów kiedyś sie odbija czkawką,i aby to nie byli niewinni pasażerowie
            • zbycho01 Re: YES Airways opinie 30.05.11, 07:52
              Napisz na www.facebook.com/yesairways
              to może wyjaśnią
              • olin_3 Re: YES Airways opinie 30.05.11, 12:59
                witam ja wylatuje 12.06.11 z poznania,jestem bardzo zaniepokojona prosze powiedzieć jak wygląda sytuacja z lotami z YES AIRWAYS?! lece z dzieckiem wię ....!lecę do bodrum.
                • Gość: L.L. Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 30.05.11, 13:52
                  No nie straszcie.
                  Dopłaciłem dzisiaj do wczasów w lipcu w Side, a koleżanka dzwoni i obśmiała mnie że daję kasę Itace.
                  O co biega w końcu? Pada Itaka czy te za**ane linie YES?
                  • maxdata26 Re: YES Airways opinie 30.05.11, 14:06
                    Nie wiem dlaczego mam podaną godzinę odlotu 7.20-11.00? Masakra!! Lecę 7 czerwca Warszawa - Izmir. Od zeszłej środy czekam na dokumenty z Itakii i nadal w skrzynce pocztowej brak.
                    • Gość: ania Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 15:28
                      niemiła wiadomość na stronie Yes Airways,
                      www.yesairways.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=35&lang=pl
                      myślicie, że do jutra samolot będzie dopuszczony do lotu? lece do Izmiru o 23:25 macie jakieś info?
                    • Gość: paulb Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 15:29
                      witam
                      Sprawdzales na stronie www.mojaitaka.pl ? Ja miałem tam wszystko praktycznie minutę po wypełnieniu formularza na stronie itaki. Lecę 1.06 z Poznania z YES Air., też nie wiem czy będzie koczowanie na lotnisku.
                      pzdr.
                      • Gość: wit Re: YES Airways opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 16:15
                        Właśnie tez ciekawy jestem jak to będzie z wylotem ,myślę że do lipca może sie jakoś polepszy i nie będzie opóżnień odlatujemy z Warszawy do Bodrum 10.lipca .odlot o 9.05 ale przylot 25-go nad ranem
                        • Gość: Rafał Re: YES Airways opinie IP: *.internetia.net.pl 30.05.11, 16:40
                          Ja też coś dołożę do tego wątku:
                          wylot WRO-BJV 22.05 4 godziny opóźnienia,
                          powrót BJV-WRO 29.05 tylko 20 minut opóźnienia w powietrzu nadrobili 15 minut tak więc przylot tylko 5 minut opóźnienia

Rafał
                • Gość: Pitek Re: YES Airways opinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.11, 22:42
                  a to zależy kto ma tej odpowiedzi udzielić
                  jak Itaka to wszystko będzie ok
                  jak inni to.............................szklana kula się zepsuła
    • Gość: madzia1416 Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 17:37
      Witam,
      proszę o info osoby, które dziś wróciły z BODRUM do W-wy. Jak przelot i opóźnienia...
      • Gość: heisa Re: YES Airways opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 17:58
        Mam pytanie do znawców, których wiedza mnie fascynuje :) podajecie numer lotu YAP 4115, a jesli ja mam YAP 4127 to jest to ten drugi samolot którego Yes jeszcze nie kupiło czy niekoniecznie?
        • Gość: Mariusz Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 195.245.213.* 31.05.11, 10:27
          Komunikat YES AIRWAYS z 30.05.2011
          Miło nam poinformować, że wszystkie badania i testy przeprowadzone przez specjalistyczne służby techniczne potwierdzają idealny stan techniczny naszego samolotu po wczorajszym kontakcie z ptakami nad wrocławskim lotniskiem. Zaplanowane w tym czasie rejsy wykonywane były samolotami zastępczymi.

Mamy nadzieję, że ta niezamierzona przerwa techniczna, nie spowodowała utrudnień i nie naraziła Państwa na nadmierne niedogodności.
          • Gość: Marta YES Airways 31.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:19
            12:20 Izmir YAP4108 PLANOWO (informacja z lotniska Poznań)
            • Gość: mamma Re: YES Airways 31.05.2011 IP: 194.114.240.* 31.05.11, 11:39
              14:40 YES AIRWAYS YAP4107 IZMIR PLANOWY informacja z lotniska Wrocław...
              • Gość: Marta Re: YES Airways 31.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:55
                I to są pocieszajace informacje, oby takich więcej:)))))
            • Gość: Marta Re: YES Airways 31.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 11:54
              13:05 Izmir YAP4107 O D P R A W A - lotnisko Poznań
              • Gość: mamma Re: YES Airways 31.05.2011 IP: 194.114.240.* 31.05.11, 12:48
                Jakim cudem zarówno z Poznania jak i z Katowic rejs mają YAP??? ten do Katowic jeszcze nie przyleciał z Izmiru a ma planowo odlecieć 14:40 a w Poznaniu jest drugi YPA który niedługo odleci do Izmiru... o co chodzi????
                • Gość: mamma Re: YES Airways 31.05.2011 IP: 194.114.240.* 31.05.11, 12:50
                  tzn nie z Katowic a z Wrocławia przepraszam, sa dwa YAP które prawie równmolegle beda lecieć do Izmiru?
                  • yo_witka Re: YES Airways 31.05.2011 31.05.11, 13:00
                    ale to są dwa różne samoloty - zobacz numery z wrocławia ma wylecieć YAP 4107 a z Poznania YAP4108

Wrocław na razie planowy - w trakcie odprawy do Izmiru - trzymam kciuki!
                    • Gość: mamma Re: YES Airways 31.05.2011 IP: 194.114.240.* 31.05.11, 13:40
                      to jest jeden i ten sam samolot, nr rejsu zmiena sie wraz z trasą.śledzę go od rana na Flightradar24.
                      ten samolot był rano w Izmirze potem Poznań - Katowice i z powrotem Izmir! ciekawe co później??? może jeszcze do Egiptu i z powrotem do Poznania??? w końcu po co marnowac czas!
                  • Gość: goniu Re: YES Airways 31.05.2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.11, 13:03
                    bo ten z Poznania ma miedzylądowanie we Wrocku :)))))
                  • Gość: goniu Re: YES Airways 31.05.2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.11, 13:05
                    to jeden i ten sam samolot
                    • Gość: mamma Re: YES Airways 31.05.2011 IP: 194.114.240.* 31.05.11, 13:37
                      to jest chore...
                      my mamy lot 03.06 z w-wy do Antalyi, ja juz po nocach nie śpię jak czytam i widze to wszytko... czy ten samolot wogóle ma jakiekolwiek przerwy??? czy ktoś sie zastanowił na jakie ryzyko naraża wszsytkich???
                      niewiarygodne... i to biuro ITAKA ktore do tej pory było pewniakiem na rynky polskim...
                      • Gość: pitek Re: YES Airways 31.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.11, 13:47
                        samolot ma zarabiać
                        załoga się zmienia
                        taka jest niestety charakterystyka czarterów,jak samolot stoi na płycie to sa straty
                        ale i ja mam stracha czy na pewno w ferworze mechanicy wszystko sprawdzili
                        sporo było awarii na poczatku,teraz kontakt z ptakami
                        oj chyba zle się stało ze trafiłem na to forum,teraz mam mega stracha
          • Gość: pitek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.11, 12:38
            no bardziej lakonicznego komunikatu nie słyszałem
            jakie samoloty zastępcze,niech napiszą wprost ze klęczeli przed innymi przewoźnikami
            kontak z ptakami,oj cos czuję ze coraz więcej bedzie ptaków nad lotniskami,i beda tylko walic w YES

• Gość: pitek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.11, 13:30
              z Poznania wystartował,we Wrocławiu juz prawie ląduje
              aby tylko ptaszyska siedziały na ziemi
              • wojtasz88 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 31.05.11, 14:03
                Właśnie też oberwuję ten lot, ponieważ wylatuję do Imiru 28 czerwca, ale o 14.20. Czy to oznacza, że nie będzie międzylądowania we Wrocławiu?
                • Gość: gonu Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.11, 14:20
                  bedzie miedzylądowanie - 28.06 z Wrocławia wylot jest o 15:45, chyba ze przesuną nam czas o tą godzine wczesniej jak dzisiaj:)
                • yo_witka Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 31.05.11, 14:23
                  to ja już też się pogubiłam w takim razie - ale we Wrocławiu gate zamknięty więc jeśli to jest ten san samolot to oznacza ze planowo wystartował z Poznania i również planowo wystartuje z WRO
                  • kubusieczek551 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 31.05.11, 15:08
                    No na szczeście pierwsze loty do Izmiru są planowe. Ja lecę 21 czerwca z Poznania i lot mam dopiero o 14:20. A dziś był wcześniej więc chyba później go przesuną. I na umowie mamy napisane że miedzylądowanie we Wrocławiu...
                    • Gość: marcin Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 16:07
                      to powiedzcie mi jak to będzie jak wylot 7.06 mam o 15:45 z Wrocławia a w Izmirze jestem 19:15. Będzie gdzieś międzylądowanie bo wydaje się, że tak ze względu na długość lotu.

Leci z Poznania do Wrocka, z wrocka przykładowo do Katowic i dopiero Izmir?
                      • Gość: gość Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.131.219.91.ip4.hardcom.pl 31.05.11, 19:12
                        Przecież w Turcji jest inny czas (godzina do przodu)
                      • kubusieczek551 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 31.05.11, 19:16
                        Gość portalu: marcin napisał(a):

> to powiedzcie mi jak to będzie jak wylot 7.06 mam o 15:45 z Wrocławia a w Izmir
                        > ze jestem 19:15. Będzie gdzieś międzylądowanie bo wydaje się, że tak ze względu
                        > na długość lotu.
                        >
                        > Leci z Poznania do Wrocka, z wrocka przykładowo do Katowic i dopiero Izmir?

Nie po Wrocku od razu leci do Izmiru ale godzina 19 15 to czasu tureckiego czyli 18 15 polskiego
                        • Gość: kasieczek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.05.11, 20:55
                          kubusieczek my rownież lecimy 21.06. do Izmiru ale z Wrocka, oby nasz lot był planowy.
                          • kubusieczek551 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 31.05.11, 21:49
                            no masz rację. Też się o to modlę....
                            • Gość: kasieczek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.05.11, 21:59
                              Do jakiej miejscowości lecicie?, my do Cesme
                              • anoli222 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 01.06.11, 05:54
                                Naczytałam się Waszych opinii i teraz się boję jak diabli!
                                Lecę 6 czerwca do Cesme.
                                Jak o tym myślę, brzuch mnie boli z nerwów przez ten YES :(((
                                • Gość: AnM Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 09:24
                                  wczoraj z Wrocka samolot do Izmiru odleciał o czasie, trzeba tylko obserwować tsblice odlotów i przylotów
                                  jestem dobrej myśli (my też 7.06 tam lecimy a póżniej Ildir)
                                  • Gość: m Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 09:41
                                    Może to wreszcie jakoś ogarną...
                                  • Gość: maciek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:25
                                    ja mam nadzieje, że będzie o czasie no chce w Ildiri jeszcze kolacje zjeść :D
                                    • Gość: pitek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.06.11, 11:44
                                      kolację zjesz,tylko pytanie którego dnia?
                                      • Gość: ok Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 12:10
                                        dzisiaj nie ma wylotu do Izmiru ale za to Heraklion do Wrocławia przyleciał o czasie i wylot też zapowiada się na planowy
                                        oby tak dalej
                                        też liczę zdążyć na kolację w Ildirze
                                        • Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 13:57
                                          14:35 Antalya YAP411 OPÓŹNIONY przylot do Poznania, Dziś nie jest fajnie.....
                                          • Gość: PAULB Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.111.217.18.static.crowley.pl 01.06.11, 14:47
                                            właśnie zaczęliśmy czekać po odprawie na YAP4117 w PZN do Antalya, na razie planowany odlot jest o 16.45, ale kto wie co będzie dalej
                                            • Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:21
                                              nie jakies tragiczne opóźnienie, niemniej jednak....
                                              Powodzenia i udanego urlopu:)
                                              • Gość: mariusz Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 195.245.213.* 01.06.11, 15:28
                                                potwierdzam... YAP 4118 minął Nowy Sącz (wg flightradar24)... pozdrowienia dla wylatujacych z Poznania ... miłego i udanego urlopu :-)
                                    • wiekierka Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 01.06.11, 15:21
                                      My tez lecimy ze znajomymi do Cesme 7.06 ale z Wawy,samolot o 7.20 a u was?
                              • kubusieczek551 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 01.06.11, 18:28
                                Gość portalu: kasieczek napisał(a):

> Do jakiej miejscowości lecicie?, my do Cesme

My do Kusadasi...
                                • Gość: marcin Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 19:59
                                  7.06 15:45 z Wrocławia, czyli rano z wawy leci wraca do PL i leci z wrocka
                                  • kubusieczek551 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 01.06.11, 22:06
                                    Gość portalu: marcin napisał(a):

> 7.06 15:45 z Wrocławia, czyli rano z wawy leci wraca do PL i leci z wrocka

Rano leci z Warszawy i wraca później też do niej, następnie pusty leci do Poznania i z poznania z miedzylądowaniem we Wrocku dopiero do Izmiru...
                                • Gość: kasieczek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.06.11, 20:52
                                  Życzę udanych wakacji
                                  • Gość: Grzesiek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.aster.pl 02.06.11, 09:31
                                    Hej wszystkim,

Wczoraj wrócilismy w nocy z Alanii YESem. Nad Warszawą szalała burza i mimo tego piloci zrobili kawał dobrej roboty, widać było jak wszystko ładnie omijają. W tamtą stronę byliśmy o czasie, w tą opóźnieni jedynie godzinę, także przez pogodę. Ogólnie oceniam tą linię na 4, bo samolot naprawde bardzo ładny i czysty, a stewardessy przesympatyczne i same Polki! Ja również zamartwiałem się na zapas, okazało się, że zupełnie niepotrzebnie.

Sama Turcja rewelacja, polecam wszystkim rafting, dawno się tak nie wybawiliśmy.

Greg
                                    • Gość: manu Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 09:45
                                      Bo Grzesiu w polskich liniach pracują POLSKIE stewardessy. Dajesz czwórkę za burzę?Brzydka burza, brzydka! Nie leć tylko zimą, proszę...
                                    • Gość: Dorcia Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 212.182.91.* 02.06.11, 10:01
                                      Jak miło przeczytać coś pozytywnego o "naszych słynnych liniach lotniczych" !!!
                                      • Gość: Grzesiek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.aster.pl 02.06.11, 10:25
                                        manu, 4ka nie za burze, ale wciąż przecież nie jest to linia 5 gwiazdkowa. Jak na charter dla mnie bomba. Lecieliśmy w zeszłym roku LOTem (ex Centralwings czerwone malowanie) na Rhodos i uważam, że w YES dużo sympatyczniej.

Dorcia,

Tak właśnie to jest, że piszą zawsze tylko te osoby niezadowolone i potem sami się nawzajem nakręcamy. Może warto, żeby każdy z nas po locie opisał swoje wrażenia, będziemy mieli prawdziwy obraz tej linii. Jak byłem wykichany, a okazało się super!

• Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 10:44
                                          I tu sie zgodzę. Szkoda, ze tylko jak cos pójdzie nie tak to ludzie piszą, że be. Jak wszystko jest ok. to nie są chetni pisać. Dlatego czytamy najwięcej złych opinii. Ja czekam głównie na te dobre. Lecę dopiero w sierpniu i wierzę, ze będzie ok. :)))))) I opiszę te dobre rzeczy :)
                                          • Gość: Pitek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.06.11, 10:53
                                            to wychodzi na to ze jak samolot sie nie spóźni ,jak jedzonko będzie świeże i nie będzie zatruć to mamy chwalić i przewoźnika i hotelarza?,czy ktoś piszę ze jak pójdzie do marketu i kupi dobry chleb to ma to wypisywać że miał szczęście bo kupił za własne pieniacze coś dobrego?
                                            wczasy to umowa cywilno prawna,mamy katalog,mamy zapewnienia biura podrózy,mamy w końcu opinie ,i wybierając takie wakacje nigdzie nie jest napisane ze atrakcja jest zemsta faraona,koczowanie na lotnisku czy spędzanie całego dnia o suchym pysku bo biuro z hotelarzem sie nie dogadało,i doba skończyła sie o 12 a wylot jest o 3 rano następnego dnia
                                            • Gość: arti Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 11:16
                                              informacja dla "optymistów".
                                              W dniu wczorajszym wylot do Turcji o godzinie 8:00
                                              Samolot wyleciał dopiero po godzinie 9 , ze wzgledów technicznych,.
                                              Pilot wyszedł (standardowo) obejrzeć samolot i coś było nie tak.
                                              Zadecydował, że nie startuje dopóki nie zostanie usunięta usterka.
                                              Jak dla mnie to za dużo.....
                                            • Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 11:23
                                              ale nikt nie chce słuchać opowiastek w tonie... mi sie udało. Bo jak sam napisałeś wykupienie wakacji w biurze to umowa. Ale z całym szacunkiem awaria samolotu czy opóźnienie z powodu pogody raczej nie jest ujęte w żadnym punkcie umowy. Po za tym jeżeli lot opóźnia się dłuzej niż 4 godziny przewoźnik musi zapewnic posiłek a w ekstremalnych przypadkach (mikomu tego nie życzę) nocleg. Nikt jadac na wakacja nie bierze takiej opcji pod uwagę. A takie rzeczy sie zdarzają. A niestety wielu turystów wykupi hotel 3 czy 4* w krajach arabskich a oczekuje standartów paryskiego Hiltona, a potem pisze, że sniadanie monotonne.
                                              • Gość: piteron Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.06.11, 12:00
                                                oczywiście że awaria czy pogoda to są siły wyższe,ale jeśli awarie zdarzają się regularnie to coś jest nie tak
                                                co do wyżywienia i malkontenctwa to 100% racji,nie raz widziałem ludków pałaszujących konserwę turystyczna a po przylocie na miejsce wśród 24 posiłków nie mogli wybrać czegoś dla siebie
                                                • Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 12:20
                                                  trudno mi powiedzieć czy sie psują często czy nie, bo sie nie znam na samolotach ale wydaje mi sie, ze przy tak częstych lotach to lepiej wszystko dokładnie sprawdzić. I jeżeli przewoźnik ma 2 samoloty (czy już obydwa samoloty YES już latają?) to poczekanie na samolot innego przewoźnika musi potrwać. Niestety bez wątpienia cierpi na tym turysta.
                                                  Inna sprawa, że ktoś podpisuje umowę na loty czarterowe z przewoźnikiem, który ma 2 samoloty a obstawiaja tymi samolotami i Egipt i Turcję... czy coś jeszcze nie wiem.
                                                  • Gość: pitek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.06.11, 12:32
                                                    problem moim zdaniem jest nieumiejętność pakowania kontenerowego przez ekipy lotniskowe Turcji i Egiptu.W większości wypadków latają tam Boeingi gdzie bagaż pakuje sie bezpośrednio,w Airbusach pakowane sa w kontener i dopiero do samolotu ,a większość awarii była spowodowane uszkodzeniem drzwi załadunkowych
                                                    Ale i tak nie usprawiedliwia to ani przewoźnika a szczególnie Biura Itaka do podpisania umowy z takim przewoźnikiem który fizycznie nie jest w stanie tego ogarnąć.Awarie to rzecz normalna,ale biuro podroży powinno to brać pod uwagę konstruując umowę,turysta powinien przyjść na lotnisko i wylecieć o ustalonej porze,to samo w druga stronę,a tu wszyscy piszą że fizycznie nie da się żeby samolot byl równocześnie w dwóch miejscach na raz i to oddalonych o 2 tys kilometrów
                                                  • Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 12:57
                                                    I tu znowu kwestia kasy. Tańszy czarter tańsza wycieczka..... Lepsza sprzedaz dla biura....
                                        • Gość: Dorcia Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 212.182.91.* 02.06.11, 11:20
                                          do Grześka- jak wrócę 10 lipca, to napiszę jak było ( ma być super !)-innej myśli nie biorę pod uwagę !!!
                                      • Gość: mamma Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 194.114.240.* 02.06.11, 12:18
                                        Jutro teoretycznie moi bliscy mają wylot o 8:30 z W-wy ja bede śledzić ten lot z pracy i dam znać jak poszło, obiecuję napisać bezwględu na to czy lot sie opóźnił czy nie :) moja mam obiecała sms jak tylko dolecą.
                                        • Gość: Yogi BABU Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 195.245.213.* 02.06.11, 12:40
                                          Dzisiejszy lot YAP z Wa-wy do Bodrum zgodnie z rozkładem (start o 10-tej lądowanie ok. 12.30). Powrót planowany jest ok 13-tej. W Katowicach lądują ok.16-tej.
                                          • Gość: mamma Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 194.114.240.* 02.06.11, 13:08
                                            a potem znowu bez odsapki do Bodrum a z Bodrum do Krakowa... dalej nie wiem... mam nadzieje ze dadzą sobie do rana spokój... ten samolot jest dziś 2 razy w Bodrum w tę i z powrotem...
                                            • Gość: Yogi BABU Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: 195.245.213.* 02.06.11, 13:59
                                              YAP 4124 w drodze powrotnej z Bodrum do Katowic. Start zgodnie z rozkładem lotu. Przyszli klienci YES AIRWAYS .... wraca normalność :-)
                                            • Gość: Marta Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 14:08
                                              16:05 Bodrum (Bjv) YAP 4124 o czasie - Katowice - na obecną chwilę taki komunikat:)
                                              • Gość: madzia1416 Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 20:42
                                                I w końcu dobre wiadomości - wylot do BODRUM O czasie!! Piszcie co i jak, bo ja za tydzień tam lecę .
                                                • Gość: kasieczek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.06.11, 20:56
                                                  A może ktoś z Was wybiera się do hotelu Babaylon w terminie 21 06 11?
                                                  • Gość: Pitek Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.11, 00:30
                                                    a moze ktos z czytajacych leci z Warszawy 22 VI do Alanyi,a konkretnie do Grand Kaptan
                                                    razem bedzie raźniej z ewentualnymi(tfu tfu) niedogodnościami :)
                                                • czarnykolasa Re: Komunikat YES Airways z 30.05.2011 03.06.11, 07:49
                                                  my też lecimy 12 do Bodrum oby wszystko się ustabilizowało
                                            • Gość: wanda 03.06 Warszawa-Antalya IP: 194.114.240.* 03.06.11, 08:11
                                              dziś w W-wie jak w szwajcarskim zegarku, lot z 8:35 ma już bording, wszystko wygląda na to że wylecą o czasie :):):)
                                              • Gość: tomi Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:54
                                                YAP4133 Antalya wystartował wg tablicy 8:55 czyli 20 minut poślizgu więc jest nadzieja że sie poprawia
                                                • Gość: Yogi BABU Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: 195.245.213.* 03.06.11, 09:02
                                                  Jest jeszcze YAP4127. Start z Okęcia do Antalya planowany był na 8.30. Na chwile obecą ma 30 minut opóźnienia.... :-(
                                                  • Gość: Yogi BABU Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: 195.245.213.* 03.06.11, 09:04
                                                    YAP 4127 wystartował - opóźnienie tylko 30 minut ..... wygląda na to że Yes Airways opanowali sytuację ... :-)
                                                  • Gość: Grzesiek Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: *.aster.pl 03.06.11, 09:07
                                                    My tez wystartowaliśmy 30min po czasie, bo staliśmy przed pasem, lądowały samoloty. A wylądowaliśmy w Bodrum dokładnie na czas, czyli piloci nadrabiają takie straty.

Od paru dni widać YES chodzi jak w szwajcarskim zegarku!

• Gość: m Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 09:09
                                                    I to są wreszcie dobre wiadomości.Może im się za d*** wzięli-może Itaka się ogarnęła.Wakacje czas zaczynać:)
                                                • Gość: tomi Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 09:05
                                                  drugi lot czyli YAP4127 Antalya też wystartował z minimalnym poslizgiem
                                                  • Gość: wanda Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: 194.114.240.* 03.06.11, 09:08
                                                    z okna widziałam YAP4133 jakoś 8:50, a YAP4127 to Air Italy (zastępczy) koło 9. myślę że nadrobią :)
                                                  • Gość: Yogi BABU Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: 195.245.213.* 03.06.11, 10:10
                                                    Potwierdzam. Lot YAP4133 realizowany jest jedynym jak do tej pory samolotem YES AIRWAYS SP-IAA (Airbus A-320). Natomiast YAP4127 realizowany jest samolotem wyczarterowanym od AIR ITALIA (Boening). Cieszę sie że sytuacja z lotami w YES AIRWAYS wraca do normalnosci. Ja lecę z nimi za miesiąc i mam nadzieję że wtedy to dopiero bedzie funkcjonowało jak "szwajcarki zegarek".... Pozdrawmiam wylatujacych do TURCJI w najbliższym czasie .... Udanego urlopu
                                                  • Gość: mamma Re: 03.06 Warszawa-Antalya IP: 194.114.240.* 03.06.11, 11:53
                                                    Moi wylądowali przed czasem 11:28 :) pisali ze wszytko super :)
                                                    Oby tak dalej! życzę wszsytkim tak udanego lotu!
                                                  • maxdata26 Re: 03.06 Warszawa-Antalya 03.06.11, 13:07
                                                    Ja lecę we wtorek z W-wy do Izmiru. Zobaczymy czy nasz wyleci punktualnie. Mąż zabiera laptopa to napiszę dla informacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka