Gość: Ania IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 22:01 Lecimy do Dalaman tymi liniami (Alfa Star). Znacie je, leciał ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Onur Air IP: *.tvgawex.pl 21.03.11, 23:52 I co możesz o locie napisać? Jak samolot i obsługa, jest katering? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Onur Air 22.03.11, 00:01 tu można poczytać: lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/85-podroze_lotnicze/17-linie_lotnicze/13717-onur_air_opinie_uwagi.html Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Onur Air 22.03.11, 00:02 Ogólnie jestem zadowolony, Saga dużo słabsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diriim Re: Onur Air IP: *.clubnet.pl 26.03.11, 08:00 lecielismy . samoloty w porządku, obsługa bardzo miła choć niektórzy średnio zrozumiale mówili po angielsku ;) ale wszystko było super Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Onur Air 26.03.11, 10:44 z tureckich to jedna z lepszych jaką lataliśmy, a był Sun Express, Saga, SKY, Air Alfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Onur Air IP: *.limes.com.pl 24.05.11, 12:29 Może ktoś ma jeszcze jakies opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian z Ibelinu Re: Onur Air IP: 194.42.116.* 24.05.11, 14:08 a jakie mogą być opinie? Ja uważam, że SKY lepszy. Onur nie miał żadnego poczęstunku. A tak to wszystko w porządku. Nie wiem jakich info oczekujecie. Samolot jak na czarter - standardowy. A opóźnienia uzależnione są od wielu zmiennych, np. pyłu wulkanicznego. ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Re: Onur Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 14:09 Myśmy lecieli i wszystko było super, obsługa miła, obiad za free i napoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: Onur Air 24.05.11, 14:15 Leciałam bo podstawili go zamiast chyba Air Italy - Lot Super do jedzenia chyba coś było ale nie korzystałam bo przez 2,5 godziny lotu raczej nie jest mi potrzebne jedzenie lot był z Antalyi ! Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Onur Air 04.06.11, 22:33 a może Ania wie więcej o Onur Air niż ktokolwiek inny na tym forum ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simonka Re: Onur Air IP: *.play-internet.pl 05.06.11, 18:45 Czy był jakis posiłek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onur Re: Onur Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:29 lecialem tymi liniami w maju do Antalyi -niestety bez posilku ,ale linie są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
bunuta Re: Onur Air 08.06.11, 17:14 Grunt, że nie spadł, a przez 2,5 godziny nikt bez żarcia nie umarł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Onur Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 22:40 Wie ktoś może czy te 20kilo bagazu to prawda bo troche to mało jest. A tak dostałem w wiadomości email. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Onur Air 29.07.11, 23:30 mało ? w niektórych liniach już jest 17 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Onur Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 18:12 Właśnie wróciłam z podróży OnurAir'em. Najgorsze linie i lot z jakimi się spotkałam, a latałam wcześniej różnymi liniami - zarówno czarterami jak i liniowcami. Airbus 320, którym lecieliśmy był bardzo brudny - nawet flizelinowe ochronki na fotelach (zagłówkach) nie były wymienione i świeciły się na szaro-żółto!!! Nie wspominając o oknach... Cały przedział pasażerski skrzypiał. Styl latania tureckich pilotów można porównać do ich jazdy po drogach miejskich - szarpanie, ostre nawrotki i bujanie góra-dół. Pasażerowie przerażeni. Mnie dopiero ruszyło złe przeczucie na 15 min przed lądowaniem, kiedy steward niemalże biegł w stronę ogona z wystraszoną miną... Poczęstunek był. Rozdawali cukierki. Reszta płatna! ShopOnAir to nazywali;P Komunikaty załogi w języku angielskim były trudne do zrozumienia. Jeżeli macie możliwość lotu innymi liniami - nie zastanawiajcie sie. OnurAir to jakiś koszmar - zarówno nasze 2 loty jak i innego rejsu wyglądały tak samo. Dobrze być na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Onur Air 09.08.11, 18:22 eee, nie leciałaś Sagą, na ich tle Onur wygląda super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Re: Onur Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 18:29 Chyba leciałem tymi samymi lotami, co przedmówca... Linia Poznań-Bodrum-Poznań. Przy lądowaniu w Turcji przeżyłem największe turbulencje w życiu. Cały samolot piszczał. Jak dla mnie komunikaty załogi w języku angielskim były KOMPLETNIE niezrozumiałe. Czasami orientowałem się, że był to język angielski dopiero jak słyszałem wyraźne "thank you for Your attention" na końcu wypowiedzi. Nagłe nawrotki pod dużym kontem, nagłe zmiany wysokości lotu skutkowały bólami głowy po obydwu lotach. W drodze powrotnej uczucie niepewności wzbudzała w podróżujących duża ilość dymu o zapachu palącej się gumy. Nie latałem wcześniej Airbusem 320, ale to chyba nie było normalne... I fakt, w samolocie było brudno. W drodze powrotnej siedziałem przy oknie- miało na sobie tłusty lepiący brud, którego nie udało mi się usunąć chusteczką, przez co nie mogłem w pełni podziwiać widoków. Głośne oświetlenie kabiny pasażerskiej (brzęczące mocno świetlówki). Obsługa? Steward i jego jedna koleżanka byli mili. Ale druga była z czegoś bardzo niezadowolona i opryskliwa dla pasażerów. Poczęstunek polegał faktycznie na rozdaniu cukierków. Pozostałe rzeczy można było zakupić podczas którejś z bardzo licznych wizyt obsługi z wózkiem cateringowym- ceny zaporowe. Plus- punktualność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pil Re: Onur Air IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 19:09 Kurcze o liniach się nie wypowiadam, ale na turbulencje i pogodę podczas lotu na razie nie znaleziono lekarstwa i czy lecisz pierwszą klasą w Qatar Airlines czy wspomnianymi liniami to Cię trzęsie tak samo podczas złych warunków Odpowiedz Link Zgłoś