Gość: Iwo80 IP: *.sileman.net.pl 29.03.11, 13:23 Chodzi mi o polskie biuro głównie organizujące wycieczki np.Pamukale. Dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: Czy znacie polskie biuro podróży w Kusadasi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 11:46 Podbijam temat! Lub może ktoś zna jakieś dobre miejscowe biuro podróży niekoniecznie polskie, w którym ceny są niższe niż u rezydentów?? Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r DIY 14.06.11, 16:16 Do Pamukkale jest z Kusadasi tylko 150km.... zamiast brać fakultety lepiej pożyczyć auto i w dwie godzi jest się na miejscu bez odwiedzania badziewiatych sklepów ze skórami i autokarowych knajp z "okazyjnymi" obiadami po 10 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_net Re: DIY 15.06.11, 13:58 ale może nie wszyscy czują się na siłach żeby jechać samochodem... autokar to autokar... :) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: DIY 15.06.11, 14:11 Ja tam nie wiem... ja tylko podpowiadam :) Uważam bowiem, że jeśli ktoś czuje się na siłach jeździć po polskich drogach to w Turcji tym bardziej sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: DIY 15.06.11, 14:55 W miastach sobie kiepsko poradzi, poza miastami owszem bo ruch w Turcji jest znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: DIY 15.06.11, 15:18 Przejechałem tam ponad 2000km po miastach i wioskach.... naprawdę nie ma się czego obawiać. Na pierwszy rzut oka ruch uliczny sprawia tam wrażenie trochę bardziej chaotycznego ale wbrew pozorom jeździ się tam bardzo rozsądnie a kierowcy zachowują sie zdecydowanie bardziej kulturalnie niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: DIY 15.06.11, 18:21 jeździłem po Stambule, Izmirze i Bursie, polskie miasta to senne deptaki i szczyt kultury jazdy w porównaniu z tureckimi miastami Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: DIY 15.06.11, 18:48 I co??.. dało się??.. Ja mam lekko inne wrażenia z jeżdżenia po Turcji. No ale nie jeździłem po Stambule ani Izmirze. Największa była chyba Antalya. Jednakowoż koleżanka wybiera się do Pamukkale a tam droga z Kusadasi prosta jak w pysk strzelił i jedynym miastem przez jakie trzeba przejechać jest Nazili gdzie o ile pamiętam jakoś pusto było na trasie. Moim zdaniem nie ma sensu straszyć ludzi jakimiś opowieściami o niebywałym sposobie jazdy Turków. Odpowiedz Link Zgłoś
nina.t Re: DIY 15.06.11, 15:34 ale można autokarem rejsowym. Ktoś na forum pisał, że autokarem za ~20 TL do Denizli, a stamtąd dolmusz. W sumie może wyjść krócej niż zorganizowaną wycieczką powiązaną z wizytą w fabryce skór ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: DIY 15.06.11, 16:17 I to też piękny pomysł ..zwłaszcza, że przy okazji liźnie się trochę lokalnego kolorytu. Zwłaszcza przy dworcu autobusowym w Denizli :) Odpowiedz Link Zgłoś