Dodaj do ulubionych

Holiday Park

09.06.11, 23:21
witam
czy mógłby ktoś udzielić info odnośnie pobytu w tym hotelu i jego okolicy? np czy w hotelu mozna wymienić pieniądze, czy w pobliżu są jakieś sklepy (zakup pamiątek, upominków) ze stałymi cenami gdzie nie trzeba się targować, na co uważać, czy warto sejf, jakie wycieczki fakultatywne polecacie i jakie są ceny? na co w ogóle uważać i odwieczne pytanie euro czy dolary - nie ma jednolitego stanowiska, my lecimy z sun&fun z 6 latkiem
z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Holiday Excursion Re: Holiday Park IP: *.230.23071.ttnet.net.tr 23.06.11, 11:11
      Skoro będziecie Państwo w tym hotelu, zapraszam do zapoznania się z ofertą Holiday Excursion- biura zajmującego się organizacją wycieczek fakultatywnych z Alanyi i okolic. Każda z wycieczek jest oczywiście ubezpieczona, zapewniamy także polskojęzyczną obsługę. Pełną ofertę chętnie przyślemy na mejla. Nasz adres to

www.wix.com/holiday_excursion/holiday_excursion/polski

zapraszam również do kontaktu przez e-mail hakan@holidayexcursion.com
      • Gość: grazka Re: Holiday Park IP: 213.192.68.* 23.06.11, 21:04
        witam, bylam w tym hotelu kilka lat temu, niestety wieczorami nie ma gdzie pójsc bo hotel lezy przy głównej drodze do Alaniy,sejf w pokoju był bezplatny , ogolnie wspominamy pobyt bardzo dobrze , dobre jedzonko ,fajne mini disco dla dzieci wieczorem a dla starszych animacje, basen i zjezdzalnie, plaza kamienista, pieniadze mozna było wymienic dopiero w Alaniy, jakies bazarki i sklepy były po drugiej stronie ulicy , my na zakupy jezdzilismy na duży bazar do Manawgatu, jak masz jakieś jeszcze pytania chetnie odpowiem , pozdrawiam
        • tamerza Re: Holiday Park 23.06.11, 21:57
          witam,

wrocilam z hotelu 4 dni temu, byl to moj 6 wyjazd do alanya wiec ma porowanie :)

hotel super, ale na pewno nie 5*, max 4* europejskie, jedzenie rewelacja, nigdy nigdzie nie mielismy tak dobrego jedzenenia z takim wyborem. Pokoje duze, znajomi byli z 2 dzieci to dostali suita. W ciagu dnia pyszne przekaski, chlebek z miesem , tortilla, pizza, hamburgery, brakuje tylko lodow (sa dodatkwoo platne). Powiem moze cos o minusach hotelu:
          - okolica taka sobie ( w prawo po wyjsciu z hotelu, jakies 1,5 km jest tzw. alara bazar, jezdzi tam bezplatny bus z hotelu, ale drogo, niepolecam, w lewo jakies 300 m jest mini centrum ze sklepem spozywczym, nizsze ceny) na zakupy polecam bazarek (w kierunku alara bazar) raz w tygodniuu w piatek, caly dzien, niskie ceny polecam
          - plaza, prawi ejej nie ma, a gdy sa fale to znika :) zbieraja nawet wtedy lezaki bo zalewa cala plaze, my na 14 mielismy moze 3 dni plaze :) niestety woda bardzo zdradliwa bo jest obok rzeka i jest silny nurt, podczas naszego pobytu jedna osoba sie utopila :(
          - ilosc lezakow - duzo i nie ma z nimi problemu, ale za to jest taki scisk, ze czasem byl problem zeby wejsc do basenu albo z niego wyjsc tak bylo gesto

wiecej minusow nie ma :)

Super sa wieczory tureckie, w kazdy piatek podczas kolacji

Jezeli chodzi o zwiedzanie: polecam biura alanyaonline, wszytsko super zorganizowane, a samodzielnie mozna zwiedzic:

- side (przy hotelu co 10 minut jada busy na manavgat, tam od razu przesiadasz sie na busa do side i wysiadasz przy ruinach, podroz na prawde prosta, koszt na osobe okolo 5 lirów w jedna strone)

- alanya zamek (spod hotelu bierzesz busa do alanya, tam sie na bazarze przesiadasz n abusa nr 4, jedzie co godzine o pelnej godzinie, koszt 1,25 lira wjazd na gore) tam wstep 10 lirów, ale na prawde warto, widoki super,

- port alanya - mozna zobaczyc w czasie drgi powrotnej z zamku

- incekum beach - sliczna, piaszczysta plaza w kierunku alanya, dojedziesz busem spod hotelu

jakby co pisz, chetni eodpowiem :)
          • Gość: k.k-k Re: Holiday Park IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.11, 11:50
            warto wykupywać sejf? czy zdarzały się jakieś kradzieże? czy aby dostać ładny pokój należy w paszporcik coś włożyć? czy prawda że są komary? a apteka? jaki jest koszt dojechania do Alany? bo skoro targowanie to podstawa, to pewnie startują od nieziemskiej kwoty
            a wycieczki fakultatywne czy do Kapadocji z dzieckiem to nie za męcząca wyprawa?
            no i $ czy euro czy może liry tureckie, bo nie mam problemu z ich kupnem,
            czy w basenie jest taki ścisk? czy trzeba rezerwować rano leżaki?
            do Turcji jadę pierwszy raz i stąd te moje pytania
            • k.k-k Re: Holiday Park 25.06.11, 15:29
              warto wykupywać sejf? czy zdarzały się jakieś kradzieże? czy aby dostać ładny pokój należy w paszporcik coś włożyć? czy prawda że są komary? a apteka? jaki jest koszt dojechania do Alany? bo skoro targowanie to podstawa, to pewnie startują od nieziemskiej kwoty
              a wycieczki fakultatywne czy do Kapadocji z dzieckiem to nie za męcząca wyprawa?
              no i $ czy euro czy może liry tureckie, bo nie mam problemu z ich kupnem,
              czy w basenie jest taki ścisk? czy trzeba rezerwować rano leżaki?
              do Turcji jadę pierwszy raz i stąd te moje pytania
              • tamerza Re: Holiday Park 26.06.11, 09:18
                sejf - nie iwem, my nie kupowalismy i nioc nam nie zginelo, nie slyszalam zeby komus cos ukradli... no oprocz konewki :) mojej corce jedna polka na basenie ukradla i nie chciala oddac...ale to juz inna sprawa :) ale ona miala cos nie rowno pod sufitem :)

w paszport nic nie wkladaj, jak beda chcieli to ci dadza ladny pokoj, szczerze mowic w szczycie sezonu to masz szanse jedynie na pokoj taki jaki kupiles, jezeli standard ti zwidokiem na drugi hotel, w srodku wszytskie sa takie same, my taki wlasnie mielismy i mi to wogole nie przeszkadzalo, bo w pokoju tylko spalam

komarow nie ma

apteki nie widzialam, pewnie jest w alara bazar

koszt do alanya okolo 5 liry (10 zl ) od osoby, dzieci nie placa, bilety sa z gory ustalone i sie nie targujesz w autobusie

najlepiej liry tureckie, wymieniasz na alara bazar

wycieczki... zalezy z jakim dzieckiem, my bylismy z 2-latkiem i pojechalismy tylko do delfinarium, do kapadocji za daleko

w basenie jest scisk, tak jak w calym hotelu, generalnie z aduzo gosci w porownaniu do przestrzeni

lezaki trzeba rezerwowac, o 9 juz nie ma wolnych

jakby co pytaj :)

• Gość: k.k-k Re: Holiday Park IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 11:03
                  nikt z Państwa grupy nie miał pokoju z widokiem na morze? ponoć tam większość takich i tylko nie liczne są na inny hotel?
                  to mało ważne, bardziej martwi mnie ten basen, bo moje dziecko z basenu nie wychodzi, a dziki tłum może być problemem. a nie podobało mi się jak w zeszłym roku byłam w hotelu 50ha terenu, bo wszędzie daleko. no ale tak to jest jak jest w sumie tylko 1 basen, a plaża kiczowata, bo tak, to na plażę część turystów wybywa
                  • tamerza Re: Holiday Park 26.06.11, 14:23
                    wcake wiekszosc nie ma widoku na morze, jest dokladnie pol na pol,czesc na morze czesc na obok hotele, z grupy polakow, z ktora mielismy kontakt nikt nie mial widoku na morze :( ale nikt z tego powodu nie cierpial, na prawde to nie mialo znaczenia

no jest duzo ludzi w basenie, moze powiem tak: duzo jak jest plaza zamknieta, u nas na 14 dni 10 dni byly takie fale ze na plazy wogole lezakow nie rozkladali, wiec wszscy zalegali na basenie, wtedy to nawet z wozkiem nie szlo przejechac, bo lezaki byly wszedzie,

Jak plaza byla otwarta, bo nie bylo fal (4 dni) to przy basenie bylo mniej lezakow i tym samym mniej ludzi, wiec wszytsko zalezy jak trafisz :) wtedy nawet nie trzeba bylo rezerwowac lezakow rano, bo bylo czesc pustych.

Ale spokojnie my jakos sie kapalismy i nie bylo zle

Mi sie naprawde ten hotel podobal, jest super jedzenie, tylko troche maly i to wszystko jest takie mocno scisniete, jak ktos sezon wczesniej byl w rozlozystych hoteleach w hurghadzie, to moze mu byc zle :)

jakby co moge ci przslac zdjecia na priv
                    • Gość: k.k-k Re: Holiday Park IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 00:22
                      oj będę wdzięczna mój mail: gb2628@interia.pl
                      • tamerza Re: Holiday Park 27.06.11, 21:37
                        no to poszly :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka