Dodaj do ulubionych

suchy prowiant za śniadanie

IP: *.189.223.194.skyware.pl 27.09.11, 19:38
Byliśmy na wczasach w Turcji z biura ITAKA , hotel 5 *, all incl. W ostatnim dniu pobytu wyjazd z hotelu mieliśmy o 4.30 rano. Doba hotelowa w tym dniu trwała do godz. 12.00. W przeddzień wyjazdu pytaliśmy rezydentki czy za śniadanie należy się nam suchy prowiant. Odpowiedziała że nie , ewntualnie należy sobie coś skombinować na kolacji. Oczywiście jakoś sobie poradziliśmy ale czy tak powinno być. Co o tym sądzicie i czy w innych hotelach było inaczej? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Roxy Re: suchy prowiant za śniadanie IP: *.internetia.net.pl 29.09.11, 11:26
      > Co o tym sądzicie...
      Ja uważam że jest to skandal. Absolutnie nie odpuszczałabym Itace za kolejną wtopę.
      Po szczekającym samolocie teraz gigantyczny przekręt śniadaniowy.
      Zachęcam do przystąpienia do pozwu zbiorowego.
    • tacomabelle Re: suchy prowiant za śniadanie 29.09.11, 12:19
      Dziwne byłam na trzech wyjazdach z Itaką, Grecja, Turcja, Egipt, wylot powrotny mieliśmy tez zwykle grubo po północy, o 3-4 ranom, ale wyżywienie (AI) obowiązywało do końca czyli do godziny 23-24. Nikt tez nie robił problemu kiedy po kolacji robilismy dzieciom wałówki na drogę, wręcz przeciwnie dostaliśmy pudelka, serwetki folię do owinięcia kanapek i ciastek.
      • kkk buahaha 29.09.11, 16:32
        koniec języka za przewodnika! rezydentka mówi-nie należy się ? pytaj w hotelu, w recepcji ;) - też tak miałam, w recepcji bez mrugniecia okiem powiedzieli że oczywiście jest prowiant :):):) nie wiem czy rezydentka itaki nie wiedziała czy co.
        W Triadzie, w Sky Club - pakiet śniadaniowy, obiadowy - jest zawsze. Jak i pewnie w każdym biurze ;) tylko trzeba sie wypytać.
        • Gość: ja Re: buahaha IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 29.09.11, 17:35
          ŻADNE biuro podróży nie gwarantuje niczego takiego. Doba kończy się o 12 i kropka. Cała reszta jest TYLKO i WYŁĄCZNIE w gestii hotelu.
          • Gość: gtw Re: buahaha IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 29.09.11, 18:17
            ależ gwarantuje, latałem z wieloma biurami i w w przypadku kiedy wylot był w nad ranem, pomimo konieczności wymeldowania się z pokoju o 12 (zwykle można dokupić dodatkowe godziny jako tzw. late checkout), wyżywienie obowiązywało do samego końca...zresztą zawsze to sprawdzam przed wylotem
            • kkk Re: buahaha 30.09.11, 08:43
              po wymeldowaniu oczywiście NIKT nie gwarantuje darmowego żarcia :D:D nie o tym pisze...
              Ale zawsze ajk sie jedzie na wycieczke np. na cały dzień, czy wyjezdza bardzo rano już na lotnisko (a doba hotelowa jeszcze trwa) to ZAWSZE miałam pakiet śniadaniowy itp ;) nigdy nie było z tym problemów.
              • Gość: allan Re: buahaha IP: *.189.223.194.skyware.pl 01.10.11, 19:05
                Dziękuję wszystkim za odzew i podjęcie tego tematu. Naprawde nie wiedziałem ,że taką sprawę można dzień wcześniej załatwić w recepcji hotelu. Ale żeby rezydentka o tym nie wiedziała to naprawdę bardzo dziwne.
                Pozdrawiam wszystkich .
    • Gość: Gość Ewa po co zakładasz taki sam wątek? IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.11, 10:50
      Dokładnie taki sam temat, tylko przestawione wyrazy. Bez sensu - przecież już ci odpowiedziano niżej. Niepotrzebne zawracanie głowy. Na prawdę jest dużo ciekawszych tematów. A ty wałkujesz, i wałkujesz to samo.... Daj sobie spokój.
      • Gość: allan Re: po co zakładasz taki sam wątek? IP: *.189.223.194.skyware.pl 01.10.11, 19:11
        Drugi wątek założyłem zupełnie przypadkowo gdyż nie ukazał się na moim komputerze pierwszy. Myślałem , że nie wszedl na forum.
        Po co się denerwujesz , wyluzuj się dziewczyno.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka