Dodaj do ulubionych

Rheme Capitol Beach

IP: 91.208.72.* 02.12.11, 12:23
Zarezerwowałam ten hotel był tyam ktoś ostatnio, opinie na oceniaczach poczytałam, chciałąm sie coś dowiedzic o plaży i na jakie wycieczki z tej okolicy pojechać, czy są jakieś biura miejscowe z polskim przewodnikiem
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: Rheme Capitol Beach IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 18:08
      Byłem w tym hotelu 4 lata temu ale z tego co widziałem na zdjęciach to niewiele się tam zmieniło nawet większość obsługi ta sama ,hotelik bardzo przyjemny jedzenie i czystość bez zarzutu ,plaża jest tuż przy hotelu raczej żwirkowa niż piaskowa ale da się przeżyć do morza wchodzi się z pomostu gdyż na brzegu są ogromne skalne płyty więc nie da się wejść bez okaleczenia bo fale dosyć duże a i jest bardzo ślisko ale 100 metrów w lewo znajduje się malutka zatoczka i tam wejście do wody jest w miarę łagodne,na wycieczki można jechać do Kapadocji (moim zdaniem to fakultet obowiązkowy gdyż jest to kraina bajkowa - wycieczka 2dniowa)Pamukkale (ale w mojej ocenie słabsze od poprzedniej) amfiteatr w Aspendos ,są jeszcze raftingi,delfinarium lub Side a iur jest kilka wszystkie znajdziesz na tym forum i które byś nie wybrała będzie dobre wszystkie zaliczają wpadki tylko niektóre są bardziej nagłaśniane a Rheme jak najbardziej polecam choć tak naprawdę leży na zadupiu nawet Konakli ale zawsze można skoczyć do Alanii
      • Gość: G Re: Rheme Capitol Beach IP: 91.208.72.* 05.12.11, 07:10
        Andy- a można wieczorami isć gdzieś na spacer? jest jaks promenada? czy jużtamnie ma nic prócz hotelu i tylko ulica? Czy zejscie do morza z pomostu jest bezpieczne - jedziemy z dzieckiem , czy jest głęboko? można bezpiecznie popływać czy lepiej iśc kawałęk dalej?
        czy daleko jest do busa do Alani?
        • Gość: Andy Re: Rheme Capitol Beach IP: *.play-internet.pl 05.12.11, 14:02
          Niestety nie ma tam żadnej promenady ale wieczorem można spokojnie się przejść na spacer do takiego malutkiego centum handlowego nieopodal jest też Park lecz wielkiego chodzenia nie ma,zejście z pomostu jest po drabince i jest tam już bardzo głęboko co do tej zatoczki tam jest wejście łagodne tylko że czasem spore fale ,do Alanii trzy razy dziennie kursował dolmusz ,który zatrzymywał się przy hotelu o godziny odjazdu można zapytać w recepcji w przeciwnym razie trzeba pójść do głównej drogi właśnie koło tego parku i a tam co chwilę jeżdżą dolmusze wystarczy podnieść rękę kiedy podjeżdża a nawet sami się zatrzymują widząc ludzi stojących na chodniku kosztuje to coś 2,5 liry
          • Gość: G Re: Rheme Capitol Beach IP: 91.208.72.* 06.12.11, 08:22
            Dzięi za info, jak ejszcze coś mi sie przypomni zapytam
            • Gość: 123 Re: Rheme Capitol Beach IP: 91.208.72.* 13.12.11, 12:28
              Był tam ktoś w tym roku? zmieniło sie coś od 4 lat ( opis powyżej) warto tam jechac? Co z morzem ? duze fale przy hotelowej plaży? można na materacu popływac?
    • Gość: Iza Re: Rheme Capitol Beach IP: 91.208.72.* 21.12.11, 08:20
      nikt nie był tam w zeszłym roku? Napiszcie czy cos sie zmieniło
    • Gość: sss Re: Rheme Capitol Beach IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 09:25
      Ja byłam w tym hotelu w tym roku:)Hotel może na pierwszy rzut oka nie urzeka,ale jest rewelacyjny pod każdym względem.Jedzenie obsługa i rozrywka na najwyższym poziomie,pokoje czyste.Plaża kamienista ,ale troszkę dalej idąc w lewą stronę jest plaża piaszczysta,ale ja tam nie byłam ,ponieważ brakło czasu ....tak było super w hotelu.Na i le dni jedziecie ?bo 7 to za mało:)Promenada jest piękna przy hotelu sąsiednim ale chyba wszyscy mogą z niej kożystać(w czasie mojego pobytu była w budowie)Sama chętnie bym wróciła do tego hotelu,ale w przyszłym roku obraliśmy inny kierunek:)ale jeżeli Turcja jeszcze kiedyś to tylko Rheme Beach:)Jeśli chodzi o Wezyr to tez nie ma czego się doczepić:)
      • Gość: Iza Re: Rheme Capitol Beach IP: *.oswiecim.vectranet.pl 27.12.11, 16:11
        na 14 dni, co robiliście że nie było czasu isć nad morze? są fajne animacje przy hotelu? jakie wycieczki polecasz?
        • Gość: sss Re: Rheme Capitol Beach IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 17:34
          na 14 to super:)w hotelu nie można się nudzić,od rana do wieczora dba o to zespół animatorów,jest siatkówka plazowa piłka wodna,tance przy basenie i aqua aerobik,dla dzieci mini disko potem show dla dorosłych następnie dyskoteka rozpoczynająca się od "szalonej" i tak do północy,ale potem jak ktoś chce to może posiedzieć w miłym towarzystwie nawet do rana:)warto kupić polską wódkę:)na wycieczkach dalszych nie byliśmy9jedynie statek-jak dla nas nuda!)ale znajomi,których tam poznaliśmy byli w Kapadocji i na raftingu z miejscowym biurem(jolcia adams chyba) i byli zadowoleni:)wycieczki z wezyra są dużo droższe prawie dwukrotnie!!!w dodatku trzeba się zdecydować w pierwszy dzień.Można też iść jakieś 300 metrów o hotelu(takie mini pawilony handlowe) do Edka i on też sprzedaje wycieczki9w miejscowych biurach ceny są takie same) i dobrze mówi po polsku:)

• Gość: Iza Re: Rheme Capitol Beach IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.12.11, 16:42
            ja włąsnei myślałam o raftingu i statku, moja rodzinanie am ochoty an zwiedzanie zabytków, bardziej nastawiamy sie na widoki i cos innego. Ciesze sie ze tam tak fajnie, dzieki za info
            • Gość: sss Re: Rheme Capitol Beach IP: *.play-internet.pl 29.12.11, 19:25
              nie ma za co:)pamukale i kapadocja napewno ładne,ale daleko bardzo szczególnie jak jest się z dzieckiem,safari jeep jeszcze jest niedaleko i chyba fajne:)a co do hotelu możecie być spokojni:0jeżeli masz profil na facebooku to polecam przystąpić do grupy Rheme
              Beach:)tam też można zdobyć trochę informacji i zobaczyć zdjęcia:)
    • Gość: sss Re: Rheme Capitol Beach IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 09:31
      www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Rheme+Beach-hid_30924.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka