Dodaj do ulubionych

Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012

IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.11, 21:46
Witam, od 3 lat jezdzimy z dzieciakami do tego hotelu i pomimo, ze nie jest luksusowy tylko standardowy jak na 5* to nie wyobrazam sobie innego miejsca na wakacje dla moich dzieciakow. Minim klub a wlasciwie Maxi Club dla dzieci jest rewelacyjny a ja spokojnie odpoczywam. Kto leci w lipcu? My sie wybieramy z 3 dzieci (6, 9 i 13 lat) na poczatku lipca z Krakowa. Zakwaterowanie w villach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Szczecin Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: 83.168.91.* 30.12.11, 07:12
      ja byłam już dwa razy i jeśli tylko pieniążki uda się uzbierać również planuję w lipcu się relaksować tam dwa tygodnie :) z córką lat 11. Faktycznie miejsce jest rewelacyjne i rzeczywiście można odpocząć. My latamy z Berlina z niemieckiego biura podróży. Polecam
    • dora_ko Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 31.12.11, 10:02
      Na początku lipca lecimy do Turcji – córka 12 lat. Basiu, do wtorku musimy podjąć decyzję co do hotelu. Otium Eco bardzo nam odpowiada. Czy jest tam dużo Polaków? W ofercie są animacje dla dzieci i dorosłych po polsku – czy Twoje dzieci były zadowolone z animacji? Cieplutko pozdrawiam :-)
      • Gość: Gość Szczecin Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.11, 15:08
        Polaków z roku na rok coraz więcej. Animator dla dzieci już od 2 lat, w zeszłym roku była nawet animatorka dla dorosłych więc myślę, że i w tym roku będzie :) hotel naprawdę polecam atmosfera niesamowita :D animatorzy rewelacyjni, kilkoro jest na stałe, bardzo miła obsługa i wszystko naprawdę ok :) Zanosi się, że sporo Polaków będzie w lipcu :)
        • dora_ko Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 02.01.12, 10:20
          Zrobiłam wstępną rezerwację od 11.07-18.07 pokój w głównym budynku. Mam kilka pytań dot. samego hotelu i okolicy. Prosiłabym o kontakt -podaję mój nr na tlen 39220744. Już nie mogę się doczekać wyjazdu :-)))
          • Gość: Ronald Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 17:04
            Ha, my tez z rodzina wybieramy sie do tego hotelu. Wylot poczatek lipca z Poznania. 2 osoby dorosle + 2 corki 4 i 8 lat. Spotkajmy sie w Otium Eco :)
            • Gość: Wrocek Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.internetia.net.pl 30.01.12, 19:52
              My również mamy zaklepane 10 dni w tym 1. tydzień lipca :)
              2 + 2 dzieci (3 i 5 lat). Do miłego zobaczenia!
              • marczaka11 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 23.02.12, 17:02
                witam, pozdrawiam wszystkich lecących w lipcu. My lecimy z wezyrem od 6 czerwca na 2 tygodnie z dziećmi 2 i 5 lat. Może jest ktoś kto leci w tym czasie. Widzę, że wiekszość z was preferuje lipiec. Czy macie rozeznanie nt pogody w czerwcu, czy noce nie są zbyt zimne?
                • sandra00 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 24.02.12, 12:00
                  jadę w tym samym terminie i zawsze taki wybieram od lat , w tym okresie noce były równie ciepłe !
                  • marczaka11 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 25.02.12, 23:57
                    wspaniale, dziękuję za odpowiedz.
                    Jestem już dużo spokojniejsza.
    • Gość: b.jonkisz Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.12, 10:24
      Witam,

ja wybieram się w 2 rodziny 2 + 2 dzieci (6+11) i 2 + 1 dziecko (12)
      wylot 16 czerwca z Wrocławia na 11 dni,
      i mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć gdzie najkorzystniej kupić wycieczki fakultatywne?
      Czy może najlepiej jechać jakimś autobusem do większego miasta i tam szukać biura?
      Jak najlepiej się poruszać po okolicy? Co w pobliżu warto zwiedzić?

pozdrawiam
      Bartek
      • sandra00 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 08.03.12, 09:35
        W Side Titeryengol ( nie wiem czy nie przekręciłam ) idą deptakiem do plaży niedaleko Otium masz kilka biur , np.Baba i inne wszystko jedno gdzie kupisz i tak znajdziesz się w jednym autobusie z wszystkich biur , chyba że kupisz w biurze z którego lecisz do Turcji .Pamiętaj że jeżeli kupisz w biurze na miejscu , podajesz numer telefonu hotelu i pokoju i bądź czujny nieraz dzwonią wcześniej niż się umówili i nie czekaja tylko jadą bez ciebie - polecam przeczytać mój post na forum o wycieczkach pt.Moja droga na Pamuukale !
        • Gość: b.jonkisz Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.12, 10:38
          a jak z hotelu dojechać do Side?
          • fifka345 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 27.05.12, 09:14
            Witam Wszystkich , my też wyruszamy do tego hotelu 15 czerwca :) mamy na stanie :) córeczkę Oleńkę w wieku 6 lat :). Jedziemy na dwa tygodnie :) pozdrawiam .
            Kto jeszcze ???
            A mam pytanie czy kantor jest w hotelu ?
            • Gość: 2barb Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 11:28
              Też biore pod uwagę ten hotel w czerwcu. Powiedzcie mi, ile czasu trwa transfer z lotniska?
    • Gość: gość Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.gdynia.mm.pl 27.05.12, 12:23
      Witam Panią
      My z mężem i dziećmi mamy zakwaterowanie w willach.Czy mogłaby Pani opisać jak wyglądają takie pokoje. Będziemy na parterze.Czy jest tma jakis taras. Jak z komarami, czy bardzo dokuczają?Pozdrawiam
    • Gość: Gość Szczecin Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: 83.168.91.* 28.05.12, 07:12
      Udało się :D od 6 do 20 lipca. Widze, że sporo Nas w tym terminie będzie :D
      • Gość: Agnieszka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.gdynia.mm.pl 28.05.12, 21:20
        Witam , my też z mężem i 2 dzieci będziemy w terminie 11-18.07. Niestety tylko tydzień
        • Gość: Meg Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.tktelekom.pl 04.07.12, 18:12
          My też lecimy z 2 dzieci 11-25.07 wylot z Rzeszowa. Dzieci w wieku 1,5 i 6 lat.
    • Gość: Gość Szczecin Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 20:19
      Witam ponownie po naprawdę udanych wakacjach :) miejsce naprawdę godne polecenia. Czy ktoś może wybiera sie w sierpniu do Otium????
      • Gość: Agnieszka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 08:12
        Witam
        my planujemy urlop pod koniec sierpnia. Czy może Pani napisać coś na temat jedzenia. Czy może być podawane 2-latkom, czy nie ma żadnych sensacji żołądkowych. Ktoś na check holiday napisał, że woda w brodzikach zimna, czy w lipcu też tak było? Czy orientuje się Pani czy wille 3-pokojowe znajdują się na parterze. Bardzo będę wdzięczna za pomoc.
        Pozdrawiam
        • Gość: Gość Szczecin Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: 83.168.91.* 27.07.12, 08:56
          Jedzenie jak najbardziej można podawać 2 latkom bez żadnych obaw, jest wydzielona specjalna dziecięca część dla dzieci w głównej restauracji oraz jest jeszcze osobna dziecięcą restauracja w Kids Klubie. Nie spotkałam się z przypadkami sensacji żołądkowych u dzieci. Woda w brodzikach na pewno chłodniejsza od wody w dużych basenach ze względu na to, że jest osłonięta przed słońcem. Brodzik przy głównym basenie jest popołudniu oblegany ponieważ tylko tam możnaa się faktycznie schłodzić :P w brodziku w Kids Klubie woda nieco cieplejsza. Wille zlokalizowane są w zacisznej części całego terenu, są to budynki 2 piętrowe. Ostatnio pojawiła się bardzo negatywna opinia n temat tego hotelu na check holiday, którą naprawdę prószę się absolutnie nie sugerować. Ja byłam tam z córką trzeci raz i zamierzamy się wybrać za rok ponownie i wiem, że jest naprawdę gro ludzi którzy wracają do Otium. Życzę udanego pobytu.
        • Gość: ania Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 12:44
          Wróciliśmy 1.08. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Byliśmy z dziećmi 5 i 8 lat. Przez pierwsze dni dzieci nie wychodziły z basenu przy zjeżdżalniach (obok sa 2 brodziki z ciepłą wodą). Potem odkryły Kids World i Teens Point. I tam spędzały też sporoczasu. Dzieciaki zachwycone animacjami. Wieczorem fajne Mini Disco (codziennie te same tańce dla dzieci).
          Pani Tamara bardzo miła i pomocna, ale jesli ktoś chce z niej zrobić opiekunkę do swojego dziecka, to przesadza (opinia z holiday checku). Animatorzy mają grupę dzieci pod sobą, jeżeli jedno dziecko nie chce brać udziału w danej zabawie, to nie może zostawić reszty celem zapewnienia temu jednemu dziecku pełnej opieki. Moja córka jak nie chciała się bawić w czasie zorganizowanym to robiła coś innego - tylko byłam z nią umówiona, że nie może wychodzić z klubu, a ja co jakiś czas sprawdzałam, czy jeszcze chce się tam bawić.
          Jedzenie smaczne bardzo, moja wybredna córka też coś tam zawsze zjadła (przeważnie frytki, sałata i jakieś mięso, ale co tam - to wakacje :)). Ja niestety przytyłam 2kg :( - zgubiły mnie ciasta.
          Personel bardzo przyjazny, dojście do plazy fajne (trochę daleko, ale bez przesady), sympatyczny spacer. Wrócić można busikiem (dojechać oczywiście też). My z plaży nie korzystaliśmy - za słone morze i za duży spadek - dziaciaki nie mogłyby się spokojnie bawić, ciągle trzeba by nad nimi stać.
          Zemsty sułtana nie doświadczyliśmy (raczej zmęczenie najbardziej polecanym na tę przypadłość środkiem zapobiegającym).

Moim zdaniem dla rodzin z dziećmi ten hotel sprawdza się na szóstkę.
      • Gość: otium Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.12, 11:55
        A wybiera się wybiera. Jedziemy w 3 rodzinki. z Poznania.
        • artekkavs Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 02.08.12, 16:20
          Hotel Suuper !!!
          Byliśmy na przełomie maja i czerwca i mogę śmiało powiedzieć, że jest to najlepszy hote jaki do tej pory udało nam się odwiedzić z dzieckiem.
          Dzieciak w wieku 2,5 roku, zafascynowany ogromem atrakcji jakie sa w tym hotelu. Jest tego naprawdę mnóstwo (plac zabaw, trampoliny, dmuchany wielki zamek, sama z zabawkami, sala edukacyjna, coś w rodzaju krakowskiego gibbona-pokój z piłeczkami i barierkami do wspinania, labirynt, osobna sala do jedzenia dostosowana specjalnie dla dzieci, mini-toalety dopasowane dla dzieciaków i wiele wiele innych super atrakcji).
          Odnośnie jedzenia - rewelacja dla przykładu podam; piersi kurczaka, indyka, ryby/filety z łososia, pstrąga, wszystko podawane na różne sposoby (grilowane, smażone, gotowane) mnóstwo warzyw, owoców, sałatek, ciast.
          Osoby na diecie będą w szoku, że jest taki wybór dań nie smażonych.
          Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel dla osób z dziećmi.
          • Gość: dla dzieci bajka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.Netcominternet.pl 08.08.12, 14:15
            Hotel super, byliśmy w zeszłym roku. Animatorzy i strefa dla dzieci bezapelacyjnie rewelacyjna :)
            Tak jak ktoś pisał - nie jest to hotel luksusowy, więc jak ktoś jest z tych co to biegają z aparatem w poszukiwaniu odrapanej futryny czy papierka na podłodze i potem się oburzają, że niewarte 5* niech jadą gdzie indziej.
            Hotel dla takich, którzy nie czepiają się szczegółów typu plastikowe krzesełka w barze przy basenie czy plastikowe kubki niekoniecznie wyparzane ;)
            Natomiast strefa dla dzieci rekompensuje wszystko :)

Ktoś pytał o dojazd do side - po wyjściu z hotelu od strony recepcji idąc w lewo dojdzie się do miejsca ze sklepikami i apteką, tam jet rondo i na nim stają busiki do Side - trzeba patrzeć na tablicę informacyjną na szybie - z nazwą kierunku. Jedzie się na końcowy przystanek, stamtąd piechotą do antycznego side jakieś 10-15 min. Ceny ustalone z góry, chyba coś około 2 euro płaciliśmy za całą 3-osobową rodzinę (płacąc w lirach wychodzi trochę taniej).
            Busiki to normalna komunikacja miejska, więc mają wyznaczone przystanki, cennik. Bardzo fajny sposób na poruszanie się po okolicy.

My wybraliśmy się też innym busikiem w dalszą podróż - nie pamiętam miejscowości, ale jechaliśmy ponad 30 minut, znaleźliśmy ją na mapie, którą kupiliśmy w side. Była tam bardziej miastowa zabudowa, był market, w którym zrobiliśmy zakupy pamiątek spożywczych typu chałwa czy turecka kawa i herbata, był też prawdziwy turecki targ i dużo sklepów - to jeśli ktoś lubi kupować np. ubrania itp.
            Wiem, że ludzie jeździli też busikami do wodospadów, ale to jest jeszcze dalej. My się nie zdecydowaliśmy, ale można sobie zaplanować podróż wcześniej - w internecie znaleźć potrzebne informacje, jakąś mapkę, kierunki itp.
            Ja bardzo lubię te "przedwstępne" przygotowania do podróży :)))
            • Gość: misia Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.cdma.centertel.pl 17.09.12, 10:55
              odświeżam temat :) czy ktoś w tym roku jeszcze wybiera się do Otium? My lecimy z dziećmi 10.10. Już nie mogę się doczekać!!!
              • Gość: beata Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.ip.netia.com.pl 04.10.12, 15:55
                My wybieramy się 10.10 do tego hotelu, wylatujemy z Wrocławia wraz z 2 letnią córeczką.
                • Gość: nikki Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: 82.150.6.* 04.10.12, 17:08
                  zazdroszczę! my wróciliśmy trochę ponad dwa tygodnie temu stamtąd, też z dwulatkiem - mały dalej przeżywa i wspomina :))
              • Gość: lenox Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.dynamic.mm.pl 07.10.12, 16:52
                My lecimy też 10.10 z Warszawy z 2 dzieci.
    • kasia_dwa Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 22.10.12, 19:32
      Rozważam ten hotel na lato 2013, chciałam tylko zapytać czy odległość od morza jest duża, ile spacerem zajmuje i czy nie ma problemu, by przejechać wózkiem, jak jest z tymi busami czy trzeba rezerwować miejsca? Będę wdzięczna za informacje.
      • Gość: Gość Szczecin Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: 83.168.91.* 23.10.12, 07:23
        Do plaży jest jakieś 10 minut spokojnym spacerkiem. Do wyboru są dwie trasy. Jedna wzdłuż jeziora Titreyengöl lub deptakiem ze sklepami (wzdłuż jeziora idzie się przyjemniej nie ma aż takiego skwaru). I jedną i druga trasą spokojnie można jechać wózkiem. Busa nie trzeba rezerwować, wystarczy zejść do głównego holu z recepcją i poczekać :)
      • fasol-inka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 23.10.12, 09:26
        z wózkiem nie ma problemu najmniejszego żadną z dwóch tras
        bus w "szczycie" jeździ co 3-5 minut, w porze obiadowej co ok. 10 min, absolutnie żadnych miejsc rezerwować nie trzeba, idziesz i masz :) jeździ od 7 do 19; gwoli ścisłości to jest jeden bus
        spacerem na plażę 7-10 minut przyjemnego spaceru, na plaży masz drewniany "chodnik", po którym spokojnie wózkiem przejedziesz; do tego jest podzielona na część dla palących i niepalących
        • kasia_dwa Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 05.02.13, 17:03
          Mam pytanie co do pokoi, lepiej brać w budynku głównym czy w willach? Ciekawi mnie czy w pokojach jest czajnik na wyposarzeniu, bo moja córcia jeszcze pije mleko 2 razy dziennie.
          • Gość: Mlody Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.03.13, 20:59
            Ja z rodziną wybieramy się 03.07.2013 wylot z Wawy. Mamy nadzieje że będzie fajnie zastanawialiśmy się nad ponownym wyjazdem do Gypsophila Holiday Village, ale decyzja zapadła :)
            • Gość: acha81 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: 212.33.67.* 05.03.13, 07:32

Mlody napisz proszę coś o Gypsophila Holiday Village
              • Gość: PArka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.13, 09:19
                Czy ktoś z forumowiczów wybiera się do Otium Eco Club Side w okresie 15-29 maj 2013????
                • Gość: lulka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.205.81.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.13, 11:07
                  Lecimy 22 .05. mam nadzieję ,ze będzie pogoda dopisze :)
                  • Gość: PArka Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.13, 12:40
                    Jeśli chodzi o pogodę - to myślę, że w połowie maja będzie już naprawdę bardzo przyzwoicie.
                    • Gość: katte5 Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.pruszcz.mm.pl 03.06.13, 20:42
                      Witam,czy nastolatkowie lub dorośli bez malenstw mają co robić w tym hotelu?
                      • Gość: Gość Szczecin Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 20:51
                        zdecydowanie i młodzież i dorośli będą mieli co robić. Dla młodzieży w zeszłym roku był specjalnie polski animator i stworzono klub dla nastolatków :)
                      • Gość: swm Re: Otium Eco Club Side z Wezyrem 2012 IP: *.limes.com.pl 04.06.13, 09:04
                        katte, przecież najważniejsze jest pozytywne nastawienie.... poza tym dobre towarzystwo, o które w tym hotelu na pewno nie będzie trudno :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka