Dodaj do ulubionych

GTI czy Wezyr

IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.12, 22:29
Które biuro jest lepsze? W którym mogą nas spotkać "niespodzianki". Proszę o opinię jak najszybciej i z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: GTI czy Wezyr 12.01.12, 22:56
      Na każde z nich ktoś napisze niepochlebne opinie, i pochlebne tak samo.
      Byłem z GTI w Turcji a z Wezyrem na Rodos i Krecie. Hotele w Grecji z Wezyra były bardzo słabe, brałem tanie, ale mimo wszystko. Jeśli wybierzesz dobry hotel, to nie powinno być niespodzianek, różnie to bywa. na tak postawione pytanie ja bym odpowiedział: GTI.
    • Gość: aga Re: GTI czy Wezyr IP: *.ip.netia.com.pl 13.01.12, 10:42
      Polecam też zawieranie umowy bezpośrednio z biurem, a nie przez pośrednika. Jak mi powiedziano, jeśli np. mają zmienić komuś hotel, to nie robią to osobie, która zakupiła bezpośrednio wycieczkę.
    • Gość: Antala Re: GTI czy Wezyr IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.01.12, 12:04
      Byłam raz z Wezyrem, raz z GTI. Jeden diabeł. Akurat nam się nic nie przydarzy, ale dwa lata temu Wezyrowi zabrakło miejsc w samolocie, i to powrotnym. Za to w GTI rezydentka wysłała nas samych w trzy autokary na lotnisko, tylko po opieka kierowcy, który ledwie dukał po angielsku...
      Za to ceny mają niezłe...
      • Gość: 2barb Re: GTI czy Wezyr IP: *.chelmnet.pl 13.01.12, 20:49
        Wezyr chyba jest lepiej zorganizowany. Ale tak na prawdę, to chwalę sobie jednych i drugich.
        Bierz tego, który ma lepszą ofertę.
        • Gość: gość Re: GTI czy Wezyr IP: *.ip.netia.com.pl 13.01.12, 22:08
          Naczytałam się o zamianach hoteli itp. i sama nie wiem. Co dziwne wezyr ma w ofercie hotelu wyżywienie ultra a GTI tylko All Inclusive, Biura Gti póki co nie ma bezpośredniego można wykupić wycieczkę online lub przez pośrednika typu wakacje pl. Zawsze jezdziliśmy z TUI ale w zeszłym roku zawiedli i to bardzo, przez poprzednie 4 lata byli ok.
          • Gość: Antala Re: GTI czy Wezyr IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.01.12, 23:13
            Ja kupiłam w biurze turystycznym, czyli u pośrednika. Wolę tak, bo cena jest taka sama, a wszystko mi dokładnie sprawdzą - wyloty, przyloty itp. No, i potem powiadamiają, jeśli są zmiany godzin...Moje biuro bierze także za to odpowiedzialność, co już raz mi się sprawdziło. A tak, to powiedzą - tak sobie pani kliknęła, co nam do tego...
            Nie wiem, gdzie chcesz jechać, ale GTI ma oferty z HB, to zwykle mniejsze hotele, my takie lubimy. Poszukaj dobrze.
          • Gość: Anka Re: GTI czy Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 09:05
            W tym roku do Turcji wybieram się z TUI .Napisz proszę czym cię zawiedli oraz czy wizę miałaś w cenie wycieczki?
            • Gość: Ridick26 Re: GTI czy Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 14.01.12, 14:22
              Polecam Wezyra:
              forum.gazeta.pl/forum/w,660,125656069,125656069,Hotel_Blue_Star_Biuro_Wezyr_Linie_Enter_Air.html
            • Gość: gość Re: GTI czy Wezyr IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.12, 19:11
              Po prostu dostaliśmy 1 pokój tzw.suite zamiast 2 osobnych pokoi dla 6 os. z jedną łazienką. Oczywiście zapłaciliśmy za 2 osobne pokoje tzn jeden miał być 2 osobowy i drugi właśnie suita połączona drzwiami dla 4 osób. Kolejka do łazienki przy 6 osobach to dramat!!! Policzyli nam 2 dzieci jako osoby dorosłe i takie tam inne jeszcze niemiłe rzeczy w hotelu ale to już Pan z recepcji chyba nie bardzo lubi Polaków, nie tylko my mieliśmy kłopoty z pokojami, w sumie to wielu Polaków dostało inne pokoje niż mieli wykupione.Za takie pieniądze TUI powinno bardziej dbać o klienta.
              • Gość: Anka Re: GTI czy Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 20:44
                Wizę miałaś w cenie wycieczki?
                • Gość: Ridick26 Re: GTI czy Wezyr IP: *.szczecin.mm.pl 14.01.12, 21:12
                  Wiza jest dodatkowo płatna.
                • Gość: gość Re: GTI czy Wezyr IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 21:38
                  Nie. Wizę wykupuje się na lotnisku w Turcji oczywiście w specjalnych okienkach.
    • Gość: waldi Re: GTI czy Wezyr IP: *.ip.netia.com.pl 18.01.12, 10:50
      Ja wolę GTI, mają zawsze lepsze godziny lotów, wezyr zawsze ścina dni
      • Gość: 2barb Re: GTI czy Wezyr IP: *.chelmnet.pl 18.01.12, 11:43
        Latam co roku z Wezyrem i nigdy nie obcięli mi pobytu.
        Natomiast GTI pisze all, natomiast trzeba sprawdzić ten hotel też w innych biurach czy nie ma UA. Miałam taką sytuację 2 lata temu. Hotel w ofercie był ALL, natomiast na miejscu przyjemne zaskoczenie, że jest UA.
        Pytam się rezydenta jak jest rzeczywiście, chciała to wyjasniać, ale stwierdziłam, że jak dają ... ;-)
    • metintour Re: GTI czy Wezyr 26.02.12, 22:45
      Weyzr ma W turcji dobrego kontrahenta, który ma nawet włąsne wykupione hotele, więc mają dobre ceny na bardzo dobre hotele. GTI to kolejna firma która sobie nie radzi zbyt dobrze i będzie następna której obroty spadną , a własciwie juz spadły, mają coraz gorsze choć niedrogie hotele - przejęli chociażby słynną Santanę po Jet Touristic, cojuż moze świadczyć o ich marnej pozycji na rynku. Trochę gorzej jest z rezydentami i przewodnikami (sama nim byłam) bo poziom taki sobie i często ludzie z łapanki bez wykształcenia. Dlatego ja załozyłam z mężem własne biuro wycieczek fakultatywnych dla POlaków i jeśli ktoś ma ochotę prześle szczegóły wycieczek na maila.
    • Gość: edek Re: GTI czy Wezyr IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.12, 08:36
      hehe, dobre GTI ma słabą pozycję, jest to jeden z większych TO na rynku jezeli chodzi o ofertę wyjazdów do Turcji. Działają prężnie na rynku niemieckim i holenderskim i mają super hotele 5*. Rezydenci to Polacy więc jaka łapanka, MOŻE Z ULICY? Polecam właśnie GTI. Poza tym jak już ktoś wcześniej pisała prosze zwrócic uwagę w wzeyrze na godz wylotów;)
      • metintour Re: GTI czy Wezyr 27.02.12, 11:48
        Po pierwsze nie pisałam o rezydentach GTI a Wezyra. Po drugie rynek niemiecki nas Polaków nie obchodzi. GTI w Turcji słabnie i to jest widoczny gołym okiem fakt, bo częściej można spotkac autokary nawet Sun Fun abstrachując od Itaki czy Wezyra. PO prostu jest coraz mniej klientów GTI, nie będę dywagowac dlaczego, co nie umniejsza faktu że GTI ma nadla swoje hotele. Wszystkim touroperatorom życzę udanego sezonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka