am676 03.06.12, 14:18 Dawno nie korzystałam z usług biur podrózy. Wybieram się z synem do Turcji w lipcu/sierpniu. Jakie biuro polecacie obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Biuro podrózy 03.06.12, 14:51 Takie , ktore ma w ofercie cos co ciebie zainteresuje i zadowoli i oczywiscie takie , które do sierpnia nie padnie . Biura oferujace wyjazdy do Turcji to Wezyr , GTI , Jet Touristic , Itaka , Tui , Neckerman, Rainbow chyba jeszcze Alfa Star ? i szereg pomniejszych ale to juz na własne ryzyko . Idź do dobrego ajenta czyli posrednika i cos ci znajdzie ... Jeszcze jedno jesli chodzi o Turcje to koronne pytanie - czy to ma byc Turcja Egejska czy Riwiera Turecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Biuro podrózy 03.06.12, 15:17 albo jestem niedoinformowana(bardzo prawdopodobne)albo znacznie wiecej ofert jest na riviere turecką, byliśmy raz o okolicach Fethiye i bardzo nam sie podobało, przegladałam oferty ostatnio mały wybór widzę, ciągle Alanya i Alanya... wracajac do pytania autorki wątku byłam z biurami GTI i z Wezyrem w Turcji, i chyba Sun Fun sie trafił(hotel Long Beach) za każdym razem organizacja była ok, tylko GTI niestety miało inne dane w katalogu o hotelu niz sie na miejscu przekonalismy, co nas do biura zraziło, ale wiem ze jest ono dobrze ocenianie, mam nadzieje ze zadne nie padnie bo właśnie sie rozglądam dokąd by tu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 15:17 Jet Touristic to już chyba nie istnieje, a jeżeli nawet to nie polecam. Najlepsze polskie biura to TUI, Neckermann i Itaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 03.06.12, 15:31 Z tych trzech wymienionych przez Ciebie biur to tylko jedno jest Polskie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 15:50 No może, ale działające w Polsce, a to że są oddziałami biur niemieckich tylko świadczy na ich korzyść, bo jednak standardy mają wyższe niż większość biur typowo polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 03.06.12, 17:13 Można stawiać hipotezy, że co niemieckie to leprze od Polskiego, choć wystarczy przejrzeć oceny wystawiane biurom czy hotelom tych niemieckich biur przez polskich turystów (i nie tylko) porównać je z opiniami polskich organizatorów zagranicznych wycieczek oraz ich ofertą biur (często te same hotele się powtarzają w ofertach kilku bór w tym samym standardzie ale w innej cenie), aby się zorientować, że nic szczególnego nie świadczy na korzyść tych biur. Wskazówką przy wyborze touroperatora działającego w Polsce może być za to co roczny Konkurs na Touroperatora Roku organizowany przez Izbę Turystyki RP, Travel Trade Gazette i Instytut Rozwoju Kadr w Turystyce Origami System. W kategorii obsługi klienta główna nagrodę w zeszłym roku otrzymało Rainbow Tours, druga była Itaka i trzeci Sky Club. Warto też przejrzeć rożne rankingi, raporty, badania jakości obsługi touroperatorów w Polsce. Takie badanie były przeprowadzane w 2009 i 2010 roku w Polsce przez International Service Check. Najwięcej punktów dostało biuro podróży Ecco Holiday – 92,7% pozytywnych opinii. Drugie miejsce zajmują Rainbow Tours - 92,1%, a trzecie Itaka -90,8%. Natomiast w kategorii oceniającej wyłącznie obsługę klienta wygrało Rainbow Tours przed Neckermann i Sun Club. Cóż najwyraźniej nie musimy mieć kompleksów wobec Niemców już:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 03.06.12, 17:30 Żeby nie było wątpliwości oprócz kategorii obsługa klienta i obsługa agencji w konkursie na touroperatora roki 2011, główny tytuł przypadło Itace, drugie miejsca zajął Rainbow Tours, a na trzecim Alfa Star (wszystkie te biura organizują oczywiście wycieczki do Turcji, który jest jednym z trzech najpopularniejszy wakacyjnych kierunków wybieranych przez Polaków). W tej kategorii oceniano m.in. wielkość sprzedaży dla danego touroperatora lub największy obrót, a więc najpopularniejsze biuro wśród Polaków. Najlepszym touroperatorem w kategorii obsługa agenta również została wybrana Itaka, drugie miejsce zajął Sun&Fun Holidays a na trzecim dopiero niemieckie Tui Poland. Z tym, że akurat ta kategoria najmniej przekłada się na zadowolenie turysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 18:11 Nie znam tych badań, ale z moich osobistych doświadczeń najgorzej oceniam biuro Alfa Star (tragedia) i Ecco Holiday, natomiast z TUI, jeżdżę już od kilku lat i w porównaniu do wcześniejszych wyjazdów z polskimi biurami standard obsługi jest o niebo lepszy i przynajmniej na razie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Poza tym sądzę, że z TUI i Neckermannem jeździ trochę mniej turystów, wiec może te badania nie są zbyt reprezentatywne. Ja dopóki nie zmieniłam biura to też byłam raczej zadowolona (pomijając powyższe biura, które wymieniłam), ale mając porównanie to już nie wrócę do innych biur (no chyba, że TUI by mnie zawiodło). Poza tym nawet jak porównuję oferty innych biur to widzę, że np jakiś hotel w TUI ma ofertę z all inclusive, a ten sam hotel w Rainbow Tours tylko opcję bez wyżywienia, no i oczywiście wtedy w Rainbow jest taniej (Majorka), uważam ze TUI ma bardzo zróżnicowaną i szeroką ofertę i najczęściej w hotelach ma najlepsze pokoje. Np. w Turcji ma ponad 100 hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 03.06.12, 19:10 Doświadczenia Twoje, są dla Ciebie najbardziej obiektywne to pewne, jednak gdy nie ma się tych doświadczeń warto zapoznać się z opiniami tak o TUI jaki i o innych burach, a wszystko (także informacje o badaniach, na które się powołuję można jeśli się tylko chce znaleźć w internecie). Opinie o TUI znajdziesz na stronach www.easygo.pl/opinie/biura/tui.html (ocena ogólna 6,6 na max 10) opinie-turystyczne.pl/biuro/tui-biuro-podrozy (ocena ogólna 2, 5 na max 5) www.bozo.pl/Turystyka/Biura-podrozy/TUI/ (ocena ogólna 2,59 na max 5,00) dla porównania Rainbow Tours adekwatnie www.easygo.pl/opinie/biura/rainbow-tours.html (ocena ogólna 7,8 na max 10) opinie-turystyczne.pl/biuro/rainbow-tours-biuro-podrozy (ocena ogólna 3,6 na max 5) www.bozo.pl/Turystyka/Biura-podrozy/Rainbow-Tours/ (ocena ogólna 3,68 na 5,00) Z czegoś muszą wynikać te różnice w ocenie obu biur, choć nie znaczne to jednak z wyraźną tendencją na Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Biuro podrózy IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.12, 22:12 Wspaniała, piękna Turcja. Niezapomniane widoki, pięknie powiedziane przez Pana Wojtka Jaszczaka. Obym trafiła jeszcze raz na niego. Skarbnica wiedzy, przyjemna osoba. Takich jak ON więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 03.06.12, 18:03 Pod każdym względem Biuro Itaka. Po pierwsze ma najbogatszą ofertę, możesz wybierać nie tylko z pośród hoteli od standardu turystycznego po klasę de lux ale również z pośród aż 10 resortów: Antalya, Aranya, Belek, półwysep Budrom, Półwysep Cesme,Kemer, Kusadasi, Marmaris, Oludeniz i Side. Mają też najatrakcyjniejsze last minute, a do tego liczne tytuły, w ostaniom czasie zdobyli chociażby Tytuł "Superbrands Polska", Złote Godło European Trusted Brands i Złote godło Konsumenckiego Lidera Jakości 2012, Laur Konsumenta i nominacja do konkursu Jakość Roku. Maja też najwyższą suma gwarancyjną (ubezpieczenia) wśród wszystkich touroperatorów działających w Polsce. Od 2009 roku Itaka jest niezmiennie liderem na rynku sprzedaży wycieczek w Polsce czyli de facto jest od 3 lat liderem pod względem liczby klientów, a ta liczba z roku na rok rośnie więc musi siłą życzy to przekładając się na satysfakcje klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
am676 Re: Biuro podrózy 03.06.12, 21:26 dziekuję bardzo za Wasze informacje :) Myślałam o Itace lub Wezyrze, gdyż mają oferty interesujace cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Biuro podrózy 03.06.12, 22:06 Miło , że sie odezwałes i przeczytałes interesujace wypowiedzi forumowiczów . No ale Turcja Egejska czy Riwiera Turecka ??? Turcja Egejska to Mamaris , Bodrum i fakultety do Efezu Pammukale a Turcja Egejska to Alanya i fakultety do przede wszystkim Kapadocji -cudu świata bodaj . Życzę satysfakcjonujacego wyboru - ja byłem w Alanyi ale ponoc Turcja Egejska jest ładniejsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Biuro podrózy 03.06.12, 22:08 Sorry , errata -" odezwałaś " a nie " odezwałeś " . Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Biuro podrózy 04.06.12, 14:40 nie wiem czy ładniejsza ale na pewno warta zobaczenia, klimat jest nie tak wilgotny więc łatwiejszy do zniesienia, roslinnośc o ile to mozliwe jeszcze bujniejsza, co dla mnie ważne te rejony Turcji są spokojniejsze, jesli masz ochote połynać statkiem to prawdopodobne jest że nie będzie żadnej głośnej muzyki-super, hotele skromniejsze, znacznie mniej Rosjan, mnóstwo Anglików, ceny często podawane w funtach, fantastyczne rzeczy do zobaczenia, np wąwóz Saklikent, Yoka park, cudowne Fethiye, laguna Oludeniz z niesamowitymi widokami, polecam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: Biuro podrózy IP: 94.75.86.* 04.06.12, 16:28 W Turcji bardzo podobał mi się Istambuł, a jeżeli ktokolwiek chce jechać do Turcja to najlepiej wybrać się tam w miesiącach kwiecień-maj. W zeszłym roku pojechałam w maju i było na prawdę cudownie, pomijając już fakt że jestem zafascynowana islamem :) Dodatkowo wyjazd zawierzyłam Itace i powiem Wam że pozytywnie mnie zaskoczyła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 04.06.12, 16:50 Jasne, że najlepiej wybierać się w maju kiedy ceny są niższe, nie ma tłoku, wszytko kwitnie, a temperatury pozwalają nie tylko na opalenie się i pływanie ale również zwiedzanie nie jest uciążliwe. Tyle, że wiosna dopiero za rok, a rodziny/rodzice (wątek założyła matka) nie mogą wykupić wczasów rodzinnych w czasie roku szkolnego. Dla tego sezon trwa od połowy czerwca do września bo to czas wakacji szkolnych i najwięcej ludzi w tym terminie "może" wyjechać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 04.06.12, 16:35 Absolutnie się zgadzam, że najlepszym rejonem Turcji jest Turcja Licyjska (wybierzcie się koniecznie na jeep safari i na wycieczkę statkiem 6 wysp). Hałaśliwa, nudna Egejska i zatłoczona, betonowa Riwiera nie są najlepszym wyborem, a plaże w obu częściach okropne, więc to może być tylko cudowne rozwiązanie dla miłośników masowej turystki w kombinatach turystycznych, zadeptanych miejsc i brudnych tłocznych, hałaśliwych plaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Biuro podrózy IP: *.itsa.net.pl 04.06.12, 12:14 W Turcji akurat nie byłem - biuro Wezyr jest mniejsze od Itaki,ale za to nastawione konkretnie na te kierunki, pewnie wiec maja fajne hotele w fajnych miejscach. Niemniej Itaka jest najwiekszym boiurem, wiec pewnie pewniejszym. A i Turcje jak widze na ich stronie maja oklepana. No ja jade w wakacje z Itaka, zobaczymy czy sie cos nie sypnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Biuro podrózy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 07:55 Gość portalu: SAM napisał(a): > Pod każdym względem Biuro Itaka. Po pierwsze ma najbogatszą ofertę, możesz wybi > erać nie tylko z pośród hoteli od standardu turystycznego po klasę de lux ale r > ównież z pośród aż 10 resortów: Antalya, Aranya, Belek, półwysep Budrom, Półwys > ep Cesme,Kemer, Kusadasi, Marmaris, Oludeniz i Side. Mają też najatrakcyjniejsz > e last minute, a do tego liczne tytuły, w ostaniom czasie zdobyli chociażby Tyt > uł "Superbrands Polska", Złote Godło European Trusted Brands i Złote godło Kons > umenckiego Lidera Jakości 2012, Laur Konsumenta i nominacja do konkursu Jakość > Roku. Maja też najwyższą suma gwarancyjną (ubezpieczenia) wśród wszystkich tour > operatorów działających w Polsce. Od 2009 roku Itaka jest niezmiennie liderem n > a rynku sprzedaży wycieczek w Polsce czyli de facto jest od 3 lat liderem pod w > zględem liczby klientów, a ta liczba z roku na rok rośnie więc musi siłą życzy > to przekładając się na satysfakcje klientów. Nie wychwalaj tak Itaki, moja siostra, która właśnie wróciła z Turcji została bardzo niemiło zaskoczona, gdy na lotnisku w Antalyi, dowiedziała się, że zmieniają jej hotel. Sądziłam, że takie praktyki to już przeszłość. ale nie w przypadku Itaki. PORAŻKA! Ilość nie przekłada się niestety na jakość, a ceny to już dawno nie są konkurencyjne, a nawet powiedziałabym, że w TUI czy Neckermanie te same hotele bywają tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 04.06.12, 08:25 Zaraz, zaraz to nie jest jedyny mój wpis w tym wątku. Podaje linki do stron, gdzie można sprawdzić oceny wszystkich biur, i nie ma biura który by miało notowania wyjątkowo dobre. Na każde narzekają z tych samych powodów, bez różnicy czy to są biura niemieckie czy polskie, duże czy małe. Ja więc kieruję się po pierwsze swoimi doświadczeniem - od 3 lat tylko z Itaką i zarówno ceno jak i jakościowo były to za każdym razem najlepsze oferty, z tym że ja jeżdżę tylko z last minute i być może dla tego żadne niespodzianki ze zmianą hotelu mi się nie zdążyły. Zresztą od 3 lat właśnie Itaka jest liderem sprzedażowym na rynku, co chyba każdy rozumie, że na rynku pełnym konkurencji utrzymać swoją pozycje od 3 lat oznacza ugruntowana pozycję wśród konkrecji. Nie wychwalam, przedstawiam racjonalne argumenty, ale wyboru, oceny dokonuje każdy sam. Na szczęście mamy dziś takie narzędzie jak internet i możemy poznać kilkadziesiąt - kilkaset opinii na temat danego biura, czy hotelu i to najnowszych, nawet z ostatniej chwili, a nie tylko opierać na doświadczeniach najbliższych:). Co każdemu polecam i do stron odpowiednich odsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 04.06.12, 08:47 www.easygo.pl/opinie/biura/neckermann.html (ocena 6,5 na 10) www.easygo.pl/opinie/biura/itaka.html (ocena 6,5 na 10) www.easygo.pl/opinie/biura/tui.html (ocena 6,6 na 10) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro podrózy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.06.12, 23:05 Unikajcie Wezyr i Alfa Star. Dlaczego? Zamówcie last minute to się przekonacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 17:18 Byłam z WEZYREM, Zostawiono nas samych sobie w hotelu, koszmar od 17:00 do 01:00 siedzielismy na walizkach w holu, dzwoniliśmy do TVN, RMF FM, Wyborczej TVN nawet tam przyleciał i zrobił program HORROR Najgorsze biuro WEZYR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAM Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 12.06.12, 17:53 od 17tej do pierwszej w nocy czekaliście na zakwaterowanie:) w tym czasie zdarzyliście powiadomić TVN, a ci zrobili błyskawiczną odprawę wsiedli w błękitny, albo w najbliższy czarter i cała ekipa przyleciała do waszego hotelu w ciągu kilku godzin i nakreślili materiał z ostatniej chwili:) No masz ty fantazję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 20:59 Czytaj ze zrozumieniem!!!! Napisane jest ze przyleciał ale nie kiedy!!!!!! TVN był niestety po Naszym wyjeździe. Nie oceniaj jeżeli nie wiesz jak było. Ja mam dowody że WEZYR dał "dupy" dostaliśmy odszkodowanie tzn czy którzy napisali skargi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biuro podrózy IP: *.jjs.pl 14.06.12, 20:03 Ja czytam dokładnie to co ty tu wypisujesz:) i z twojego chaotycznego wpisu mniej więcej tyle wynika, "czekaliśmy na zameldowanie w hotelu 11 godzin, dzwoniliśmy do rożnych mediów min do TVN-u, który przyjechał z interwencją i zrobił o tym program - przeżyliśmy Horror". Tak sformułowany wpis wzbudził moje rozbawienie. No, ale abstrahując od tego co ty napisałeś, to faktycznie była afera z hotelem Botanik na riwierze w 2005 roku i TVN zrobił o tym reportaż. Hotel z oferty Wezyr, miał być 5 gwiazdkowym, a więc luksusowym, a okazał się być zapuszczoną i zatęchłą ruiną, a do tego Wezyr, który nie dotrzymał warunków umowy zaproponował turystom, aby dopłacili za pokój o standardzie, za który w końcu już zgodnie z umowa raz zapłacili. Niezadowoleni turyści, nagrali telefonem warunki w jakich przyszło im mieszkać i rozmowę z pracownikami Wezyra i ten materiał stał się podstawą do zrealizowania reportażu prze TVN. Ekipa TVN nie przyleciała do Turcji w związku z tą aferą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 14:53 Ja byłam w zeszłym roku w Marmaris z Alfa Star i było rewelacyjnie :-) Mieliśmy super hotel i blisko do morza. Cenowo tez spoko więc ze swojej strony mogę polecić to biuro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loren Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 20:16 Alfa Star to dziadowskie biuro, które zmieniło mi hotel (na gorszy) na niecałe 2 dni przed wylotem, kiedy nie miałam już innych możliwości wyjazdu (łaskawie mogli mi zwrócić kasę) i podpisany urlop w pracy, takiej nerwówy żadne inne biuro mi nie zaserwowało, nigdy więcej Alfa Star. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakarbowicz Re: Biuro podrózy 14.06.12, 16:32 Jeśli Turcja to tylko z Fresh Tours, oferują za niewielkie pieniądze odpoczynek w rewelacyjnych zakątkach Turcji :) Marmaris jest cudowne :) Polecam każdemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Biuro podrózy IP: 212.160.172.* 05.07.12, 11:00 Nie wiem czy warto polecać biuro Fresh Tours.... Ja mam najgorsze doświadczenia z tym biurem. Kupiłem dwa kupony na groupon-y i nic z tego nie wyszło... Po zakupie próbowałem się skontaktować z biurem (zgodnie z tym co było napisane w warunkach grouponu-do 4 dni). Niestety kontakt z biurem TRAGICZNY!!! telefonów nie odbierają, non stop zgłasza się poczta głosowa, a jak chcesz się nagrać to jest komunikat "skrzynka głosowa jest pełna i nie można nagrać wiadomości". Na maile również nie odpowiadają, totalna "olewka" klienta. Dziękuje za takiego touroperatora.... Wyobrażam sobie sytuacje jak jesteś za granica, masz jakiś problem i totalnie nie masz jak się skontaktować z biurem podróży. To jest kpina!!! Także ja osobiście nie polecam tego biura i OSTRZEGAM wszystkich!!! Właśnie zrezygnowałem z grouponów i nigdy więcej Fresh Tours!!! Wole dopłacić więcej i jechać z biurem, które ma lepszą obsługę, a nie "w nosie" Klienta. A już miałem nadzieje że jest jakaś uczciwość w tym kraju, szkoda dzieciaków bo nastawiły się na wyjazd....I jak tu im wpajać że w Polsce jest OK i że ludzie są uczciwi, jak na każdym kroku robią Cię w "jajo"...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresh Tours Re: Biuro podrózy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 21:02 Przykro nam, ze tak sie stalo. Ale firma Groupon zaoferowala wiecej pokoi i miejsc w samolocie z naszej puli, niz my im udostepnilismy!!! A zatem, pretensja nie do nas, ale do posrednika jakim jest Groupon. Co by bylo, gdybysmy tego nie wylapali, i klienci by pojawili sie na lotnisku, a tu ani miejsca w samolocie, ani w hotelu....... A co do kontaktu, to prosze sobie wyobrazic 2 telefony i 2 osoby i TYSIACE telefonow na sekunde!!!! Zapraszamy do pomocy, ciekawe czy bylby Pan/Pani zdolny/a wszystkie odebrac. Szczerze.....watpie!!!!! A zatem, troche trzeba pomyslec, probowac, napisac mail lub sms..... kolejno zawsze odpowiadamy. Na stronie sa tez telefony rezydentki na Krecie, tam mozna sie bylo dodzwonic, napewno by z usmiechem udzielila wyczerpujacej informacji!!!Ale to juz kosztowne zapewne. A wracajac do oferty, to byly doslownie wystawione po 2 pokoje na kazdy termin. Wiec pierwsze osoby sie zalapaly. Kolejne, niestety byly odprawiane z kwitkiem, a te ze zdublowanej ilosci- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harfa Re: Biuro podrózy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.12, 21:59 Darmową klimatyzację? Ale gdzie we własnym domu? Instalujecie? Bo nie słyszałam, zeby płacić za klimę osobno w hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
am676 Re: Biuro podrózy 20.07.12, 22:19 wybrałam Tui, Turcja Egejska, hotel The Holiday Resort, wygląda oki, opinie też są raczej dobre i cena, na którą mnie stać :) Mam nadzieję, że będzie fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fresh tours Re: Biuro podrózy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:00 Widocznie malo sa Pani znane kierunki greckie! W wekszosci w hotelach na wyspach greckich , nawet w opcji all, jest dodatkowo platna klimatyzacja od 5 do 8 euro za dzien!! Oraz lezaki na plazy od 4 do 6 euro za dzien. Darmowe te dodatkowe opcje , owszem sa, ale np w Tunezji czy Egipcie. A Kreta czy Rodos, PLATNA!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziw Re: Biuro podrózy IP: *.156.143.42.static.turktelekom.com.tr 21.07.12, 21:17 Byłem na Krecie, Kosie, Rodos i Korfu. NIgdy nie płaciłem dodatkowo za klimatyzację, leżaki itp. Być może chodzi o klasę hotelu czy raczej Biura Podróży, które minimalizuje cenę podstawową w wszystkie oczywiste potrzeby oferuje jako dodatkowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Biuro podrózy 28.09.12, 22:42 byłem w Grecji 6 razy i tylko w jednym, bardzo słabym hotelu we wrześniu, była klimatyzacja dodatkowo płatana. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal19861986 Re: Biuro podrózy 01.08.12, 17:24 Osobiście polecam odlotwakacje.pl . Napisz do nich maila a prześlą ci fajne oferty. Chyba jedyni którzy powiedzą ci prawdę o hotelu do którego jedziesz. Inne biura podróży powiedzą ci wszystko żebyś tylko kupił wycieczkę miałem tak 3 razy. Nie po to jade na urlop aby sie denerwować. A jak napisałem im maila co sądzą o danym hotelu itp. To powiedzieli mi prawdę a nie ściemniali:) Byłem z nimi na wczasach w Turcji a w grudniu wykupie u nich wyspy kanaryjskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal sie Re: Biuro podrózy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 00:35 wal sie Odpowiedz Link Zgłoś