Dodaj do ulubionych

Utopia World

17.08.12, 20:05
Witam :)
Na wakacje 2013 mam zamiar wraz z rodziną wybrać się po raz pierwszy do Turcji. Przeglądałam ostatnio katalogi i zauważyłam ciekawy hotel Utopia World w Alanya. Może ktoś tam był i opisze mi go z 'pierwszej ręki' ? Byłabym wdzięczna, mam jeszcze kilka pytań odnośnie tego hotelu.
Ze względu na fundusz decyduje się zamawiać first minute. Teraz ceny są baardzo duże, ale jak myślicie ile może kosztować ten hotel zamawiany wcześniej ?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: pyza55 Re: Utopia World IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.12, 14:52
      Witam, byłam w tym hotelu we wrześniu 2011 roku, fakt w tym roku ceny są zaporowe ( 1 tydzień we wrześniu 2+2 około 9 tys. zł) ja płaciłam 7600 z Ecco Holiday i po powrocie tak pod koniec października dostałam od nich ofertę na first minute z ceną 6800 za 2+2 na tydzień na wrzesień 2012. Niestety nie skorzystałam a teraz żałuję.....hotel jest wart polecenia. Ma bardzo ładne widoki, napewno jest dla ludzi aktywnych ze względu na duże różnice poziomów, z domków trzeba chodzić na jedzenie do hotelu po stromych schodach, więc jak ktoś nie lubi takich rozrywek to odradzam ( bo za dzień trzeba się przemieścić conajmniej 3 razy) Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć, więc jak coś to pisz.
      • kalka26 Re: Utopia World 18.08.12, 20:10
        Dziękuje za odpowiedź :) Mam bardzo dużo pytań dotyczących tego hotelu, jak i okolicy, ponieważ nigdy jeszcze nie byłam w Turcji.
        Po pierwsze to jaki tam język 'przeważa' - angielski czy niemiecki ?
        Fajnie, że jest to hotel dla aktywnych bo o to właśnie mi chodzi :) W każdym katalogu pisze inaczej i ja już nie wiem ile jest tam restauracji a ile basenów ? Faktycznie podczas sezonu winda na plaże jest ciągle zajęta? Jak wyglada tam wyżywienie? Osoba z dietą wegetariańską będzie w miarę zadowolona? Jest może jakaś siłownia? Ile trwa dojazd do tego hotelu ?
        POzdrawiam :))
        • Gość: pyza55 Re: Utopia World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 10:04
          Ja byłam w Utopii od 1-8 wrzesień i w tym czasie nie było jakiś wielkich tłoków, owszem leżaki te w pierwszym rzędzie przy basenie były już zajęte po śniadaniu ale resza wolna o każdej porze. Winda nie była przeludniona, ale my i tak korzystaiśmy z busika, który kursował hotel-plaża cały czas i było o dla nas wygodniejsze( do windy z hotelu trzeba podejść a to w upale z małymi dziećmi średnio wygodne). Przy hotelu są dwa duże baseny ( jeden panoramiczny z przepięknymi widokami , a drugi mniejszy przy amfiteatrze. Do tego jest jeszcze aquapark przy bungalowach bardzo fajny w lesie i tam też jest basen a oprócz niego super zjeżdżalnie, rwąca rzeka, wodospad. Nie jesem wegetarianinem więc średnio zwracałam uwagę na roślinki, sałatki mi tam średnio smakowały ale za to ciasta pierwsza klasa. Siłownia jest na dole w hotelu i dyskoteka. Też to był mój pierwszy pobyt w Turcji i wróciłam bardzo zadowolona. Językiem obowiązującym niestety byl rosyjski ( choć obsługa dobrze zna angielski) jest ich tam 80% , mi to nie przeszkadzało ale wiem ze niektórzy mają na nich uczulenie.
        • Gość: pyza55 Re: Utopia World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.12, 10:10
          a dojazd trwa około 3 godzin, trochę mnie to przerażałoo ze wzgledu na dzieci, ale okazało się że czas szybko minął. Byliśmy ostatni z autokaru, ale za to przekonaliśmy się że nasz hotel to jen z ładniejszych przy których zatrzymywał się autokar.
          • Gość: hmm Re: Utopia World IP: *.xdsl.centertel.pl 19.08.12, 11:35
            ocena hotelu na podstawie podjazdu do recepcji jest głęboko niefrasobliwa i czasem nie ma nic wspólnego z "zawartością" i jakością hotelu....
            • kalka26 Re: Utopia World 19.08.12, 16:46
              Ok, czyli lezaki, parasole itp są bezpłatne.
              Teraz tylko czekac na firsty, tylko nie wiem ile to wszystko będzie kosztować, bo mnie interesuje wyjazd na 2 tyg, a jeszcze dodatkowow jakieś wycieczki :)
              A właśnie jak wyglądają tam napiwki ? Nie wiem czy to prawda, ale kilka osób mówiło, że nie mam sensu dawać, bo dla nich jeden dolar to nic. Oczywiście ja nie wiem, to tylko opinia kogoś innego.
              • sandra00 Re: Utopia World 20.08.12, 07:46
                Ja byłam pod koniec czerwca , kupowałam w firt minute i było to ok , 30 % taniej trzeba też patrzeć z jakiego biura bo ja kupowałam w Grecosie i już na poczatku cena była niższa niż z innych biur a warunki takie same , oczywiście pokój w budynku głównym , napiwki oczywiście wszędzie są mile widziane , Utopia World to dla mnie hotel nr1 a byłam w wielu.
                • kalka26 Re: Utopia World 20.08.12, 14:49
                  Sandra a jak to biuro ? Spełniało wszystkie wymagania?
                  W ogóle ile tak mniej więcej mogę zapłacić za wyjazd do Utopii na 2 tygodnie na 4 osoby dorosłe? Oczywiście kupiłabym w first minute na termin - koniec czerwca.
                  Ile teraz kosztuje wiza ?
                  Z góry dziękuje za odpowiedź :)
                  • Gość: sandra00 Re: Utopia World IP: *.wojewodzki-inspektorat-weterynarii.static.3s.pl 28.08.12, 11:08
                    Ja byłam z Grecosa biuro polecam w 100% w first minut cena z marca 2012 ( w lutym było ok. 11 tyś za 2+1 ja trafiłam na promocje która trwała 1 dzień dosłownie ) i w połowie marca kosztowało 8300 , w połowie lutego 2012 w Wezyrze 9300 oczywiście w budynku głównym ( bungalowów nie biorę pod uwagę ) w 2011 roku w lutym kupiłam za 9300 2+1 rownież na połowę czerwca , wydaje mi się że dla 4 osób doroslych trzeba poprostu będzie kupić dwa pokoje może da się znaleźć za niecałe 4000 od osoby ale co będzie w przyszłym roku czas pokaże wiza chyba 10 euro 15 dolarów albo 15 euro - 20 dolarów nie pamiętam bo byłam też w tym roku w Egipcie .
                    • kalka26 Re: Utopia World 29.08.12, 21:51
                      Dziękuje za informację
                      • zambrapl Re: Utopia World 06.09.12, 13:08
                        hej

polecam Ci ten hotel. Tylko budynek główny.
                        Poza tym: bardzo dobre jedzenie, drinki mojito bardzo dobre mają, bailsy itd.
                        Widoki pierwsza klasa, będąc w restauracji na dworze masz widok na góry, panoramę miasta, słońce, morze itd.

polecam skorzystanie ze SPA, najlepiej wziąć kilka zabiegów, polecam:
                        hammam na dzień dobry
                        masaż brązujący
                        masaż sportowy
                        masaż antystresowy

i za te 4 zabiegi można wynegocjować bardzo dobrą cenę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka