Dodaj do ulubionych

Karty telefoniczne

IP: *.internetia.net.pl 09.09.12, 20:43
Witam!! Może ktoś wie jak tanio zadzwonić z Turcji do kraju. Są jakieś budki telefoniczne, jeśli tak to gdzie i jaką najlepiej kartę kupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: Karty telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 22:30
      są budki, kupisz w prawie każdym sklepie karte telefoniczną, impulsy wolno schodzą,więc tym razem na pewno w ten sposób będę się komunikować z rodziną w Polsce :) karte zsa 10 TL spokojnie starczy na tydzien, na codzienne 2- 3 minutowe rozmowy
      • Gość: telefonista Re: Karty telefoniczne IP: 89.68.204.* 10.09.12, 15:39
        dokładnie j.w. na komórki znacznie drożej niż na stacjonarne ale też ok. są karty czipowe albo takie że dzwoni się pod darmowy nr i podaje kod (z tej karty) i ma się ileś tam minut rozmów. chyba te drugie są trochę tańsze od czipowych. budek jest pod dostatkiem, znacznie więcej niż w polsce. dzwonienie z polskich komórek zupełnie się nie opłaca, a i kupowanie lokalnej karty sim też nie za bardzo. karty i budki to najlepszy pomysł :)
        • Gość: Magda Re: Karty telefoniczne IP: *.internetia.net.pl 10.09.12, 19:45
          Dziękuję za informację!!
          • Gość: niespodzianek78 Re: Karty telefoniczne IP: 89.73.138.* 10.09.12, 21:08
            polskie telefony komorkowe czesto po ok. 10 dniach sa blokowane. wiec nie zdziw sie :)
            • magdalenaa_b Re: Karty telefoniczne 13.09.12, 11:06
              Teraz ponoć już po 3 dniach dostaje się info, że albo się telefon rejestruje (za jedyne 100 lir), albo zostaje zablokowany.
              • Gość: telefonista blokowanie tel IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 10:39
                Albo coś się od maja pozmieniało, albo trochę pomieszaliście pojęcia (raczej to drugie sugeruję). Polski tel blokuje się tylko jeśli jest w nim turecka karta sim i blokuje się tylko na tureckie karty sim. Polski roaming działać powinien bez zarzutów cały czas, tylko że w porównaniu np do kart i budek jest on koszmarnie drogi. pozdrawiam!
                • Gość: Ala Re: blokowanie tel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.12, 11:53
                  Dokładnie, byłam w Turcji przez 2 tygodnie i cały czas korzystałam z komórki, nie miałam niczego zablokowanego, ale głównie wysyłałam SMS i MMS, bo minuta rozmowy do Polski prawie 5 zł, więc dzwoniłam tylko raz. Kupiłam też kartę telefoniczną, z której najbardziej opłaca się dzwonić na telefony stacjonarne, bo na komórki też wychodzi drogo, ale jednak taniej niż z komórki na komórkę. A budek telefonicznych jest sporo, w najbliższej okolicy mojego hotelu były 4, z tego 2 prawie przy samym wejściu do hotelu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka