Dodaj do ulubionych

wiza dla turka

09.09.12, 23:19
mam bardzo duży problem.jestem studentką i chciałabym zaprosić mojego chłopaka,który jest Turkiem,do Polski.Oczywiście zapoznałam się z informacją dotyczącą tzw. zaproszenia,niestety nie spełniam wszystkich warunków.Chciałabym się dowiedieć czy jest inna możliwość ściągnięcia go na 2 tygodnie do Polski.Byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • black_pukas Re: wiza dla turka 10.09.12, 18:13
      Popytaj na forum Polonia w Turcji. Tutaj mamy forum turystyczne, a nie dotyczące seksturystyki :)
      • Gość: wuj Re: wiza dla turka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 00:46
        o jakiej seksturystyce mówisz, chyba sam zgorzkniały z nadwyrężoną ręką jesteś, beton beton ograniczony beton.

dlaczego nie spełniasz warunków? zadzwoń do ambasady może.

i nie zdziw się jak zaraz rozpęta się tu burza wśród ograniczonych konserw.
        • magdalenaa_b Re: wiza dla turka 13.09.12, 11:02
          Czy Twój chłopak był wcześniej w strefie Schengen? Jeśli tak, to sprawa z wizą może być nieco prostsza, niż by się mogło wydawać. ;) Jeśli nie był, to najlepiej, żebyś wysłała zaproszenie (odręczne lub z urzędu) albo żeby Twój chłopak starał się o wizę turystyczną. Musiałby wtedy podać Twój adres zamieszkania jak miejsce planowanego pobytu lub zarezerwować hotel.
          • hugo43 Re: wiza dla turka 13.09.12, 12:12
            odreczne zaproszenie ,to tylko dla meza bedzie brane serio w ambasadzie.oczywiscie oprocz jakiegos lokum trzeba przedstawic zrodlo dochodow w urzedzie wojewodzkim.od chlopaka tez ambasada moze wymagac zaswiadczenia,ze pracuje,ubezpieczenia,srodkow na koncie itd.mam wrazenie,ze czasy kiedy bez problemu dostawalo sie wize turystyczna na 3 mies. minely bezpowrotnie.
    • Gość: madziaa Re: wiza dla turka IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 18:00
      hej mam ten sam problem, moglby ktos tu podac wszystkokrok po kroku?
      • adidas.abebe [...] 18.10.12, 05:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: love story Blondynka i Turek IP: *.cluster-h.websense.net 18.10.12, 11:27
          Ja jego nie kocham i on mnie nie kocha.
          Tez tak macie? Poradzcie co robic.
          • Gość: Maciej Re: Blondynka i Turek IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 11:55
            To proste zapomnij i zrób bigos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka