Gość: niunia IP: *.xdsl.centertel.pl 19.02.13, 19:47 Witam Poszukuje hotelu rodzinnego w Turcji na wczasy z 2 latkiem. W kwocie 5000 na rodzinę (2 dorosłe osoby, dziecko do 2 lat nie płaci). Najważniejszy jest bliski transfer z lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 20.02.13, 20:07 Nie wiem czy za 5000zł znajdziesz dobry 5* hotel, a dziecko nie płaci pod warunkiem, że nie skończy 2 lat aż do powrotu do Polski. Ja wybieram się z 2,5 latką tylko na 10-11 dni, rozważam Pegasos World w Titreyengol k.Side (ok.70 km od lotniska), Pegasos Tropical w Sarigerme (ok.15 km od lotniska), Turunc (i tu jest daleko, bo ok.120km od lotniska), rozważam również Euphoria Palm Beach 5* w Kizilagac (ok.75km od lotniska), Felicia Village, Champion Holiday Village i Otium Club Side (tylko ten nie jest przy plaży). Tylko, żeby było jasne, ja te hotele rozważam na lato 2013, a nie polecam, bo w żadnym nie byłam. W tamtym roku byliśmy w Galeri Resort w Okulcalar ok. 1,5h transfer z lotniska, kameralny hotel i świetne jedzenie, dla nas i naszej wówczas 1,5 letniej córci to było ważne, żeby było dobre jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.strazgraniczna.pl 21.02.13, 07:57 Chce pojechać tak, aby wrócić przed 2 urodzinami więc te 5 tys będzie na 2 osoby. Napisz na co się zdecydujesz- zawsze to jakaś podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kikiel Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 21.02.13, 16:29 do kasi brałaś pod uwagę hotel kahya resort aqua & spa opinie ma super otwarty rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 22.02.13, 18:03 kikiel przeglądałam oferty tego hotelu, ale jakoś nie zachwyciła mnie okolica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gug Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 11:01 My w tym roku wybraliśmy Turunc, z prawie 3-latkiem byliśmy z Alaiye Resort & Spa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 23.02.13, 17:11 gug my myślimy o tym hotelu, ale szkoda nam tracić tyle czasu na podóż, bo z tego, co słyszałam od znajomych, którzy tam byli, to praktycznie ok.3h transfer, choć hotel faktycznie też fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 15:05 Faktycznie podróż długa mamy jednak nadzieję, że nie będzie źle :) i że hotel nas nie rozczaruje :D Wybieramy się 21 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 28.02.13, 15:25 Chyba wybierzemy się do Turunc i też 21.06 z W-wy, ale czekam jeszcze na godziny wylotów, żeby nie okazało się, że z 10 dni zostanie mi 8.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 22.03.13, 16:11 No i Turunc odpada, bo godziny wylotów z i do Warszawy ma kiepskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.03.13, 20:02 ja też wciąż szukam :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 25.03.13, 14:32 niunia u nas decyzja zapadła, zdecydowaliśmy się wkońcu i lecimy 19/06 -29/06 do Majesty Mirage Park Resort koło Kemer, hotel prześwietlony wzdłuż i w szerz, wydaje się być ok, no i w miarę cenowo nas wychodzi na 2+1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.13, 18:02 a z jakiego biura i jaka cena za osobę Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 26.03.13, 17:53 Hotel ten ma Itaka, my lecimy na 10 dni w II połowie czerwca 3425zł za os. dorosłą 945 zł za dziecko, bo my za naszą 2,5 latkę już musimy płacić niestety, jednak nie do końca jestem przekonana, mam czas do jutra, chyba będę jeszcze szukać :-( a to wcale nie jest takie proste wybrać dobry hotel.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 26.03.13, 20:54 wiem właśnie ciężko coś fajnego znaleść - daj znać jak coś jeszcze uda Ci się wyszukać Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 02.04.13, 17:00 niunia my już znaleźliśmy hotel, mamy już rezerwację. Lecimy do Venosa Beach & Spa 5* w Didim (okolice Bodrum), od lotniska ok.65 km, spokojny, plaża piaszczysta. Już nie mogę doczekać się wylotu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 02.04.13, 17:33 jaki termin i cena? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 03.04.13, 17:04 jedziemy na 14 dni w czerwcu 13/06-27/06 za 9tys 2+1, ale wiem, że cena już się trochę zmieniła; tu masz link www.rainbowtours.pl/turcja-egejska-wczasy/venosa-beach?&gclid=CJGi45XirrYCFUG9zAod9gYAXg Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 28.02.13, 15:29 w zeszłym roku z nieco ponad dwulatkiem byłam w Otium Eco Club, POLECAM, hotel jest reqelacyjnie przystosowany dla rodzin z dziećmi przy plaży nie jest, ale co 5 minut kursuje bus na plażę, no i to nie jest jakaś kosmiczna odległość - nasz syn chodził na piechotę Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 28.02.13, 17:42 niunia dla niespełna 2 latka potrzebujesz w hotelu brodzika, placu zabaw i ewentualnie minidisco, po którym padnie ci spać. Przynajmniej tak było u nas rok temu, miniklub i rozrywki dla starszych dzieci jeszcze mojej córci nie interesowały. A jeżeli chodzi o transfer, to my byliśmy w Galeri Resort ok. 90km od lotniska i bez problemu te 1,5 h mała wytrzymała, zachwycała się roślinami za szybą, ani na chwilę nie usnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 23:22 My byliśmy w Voyage Torba z 2 latka, polecony przez rodziny z dziećmi i bylo super, krótki transfer ale z Bodrum30 minut, pyszne jedzenie, czysto, brodzik, baseny , piaszczysta plaza, super zadzszony plac zabaw, fajne przedstawienia, udogodnienia dla dzieci, jedyny minus to mało POlaków. W tym roku wrcamy to tego hotelu pierwszy raz bierzemy ten sam ale warto. Jest w ofercie Wezyra ale trzeba pytać o dostępność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 07:57 Raczej trudno będzie w tej cenie o jakiś dobry hotel, szczególnie z bliskim transferem (Lara, Belek, Turcja Egejska)), w tej cenie może być np. jakiś 3* hotel w centrum Antalyi, no i bez all inclusive. Można ewentualnie coś lepszego znaleźć na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.play-internet.pl 27.03.13, 09:29 ale ja szukam właśnie na 7 dni wczasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 10:28 Na tydzień mogę ci polecić bardzo fajny rodzinny hotel Champion Holiday Village w Beldibi (obok Kemer), położony na rozległym terenie w przepięknym ogrodzie i piniowym lasku, który daje dużo cienia w upalne dni. Bardzo dobra infrastruktura dla dzieci, dla maluchów brodzik z małą zjeżdżalnią i super plac zabaw w zacienionym lesie, pyszne jedzenie, bezpośrednio przy plaży, transfer z lotniska trwa ok 1 godz. Cena w czerwcu w zależności od terminu 2100-2500 od osoby, hotel na w ofercie TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 11:08 Ja też polecam ten hotel !!!!!!!!! Odległość od lotniska - godzinka autokarem, jedzenie doskonałe i bardzo urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie, lody dla dzieci, desery super, cały hotel w opcji all inclusive. Wszędzie bardzo czysto, obsługa bardzo miła. Położenie w lesie sosnowym u podnóża gór Taurus (widoki niesamowite) - rewelacja! Byliśmy w sierpniu z dwójką dzieci - 2,5 roku oraz 5 lat. Brodzik rewelacja z małą zjeżdżalnią, a przy nim zacieniony plac zabaw. Przy nich budynki z animacjami dla dzieci, korzystało nawet młodsze dziecko, bo są polskie animatorki. Na basenie zajęcia dla dorosłych, wieczorem mini disco, później pokazy dla dorosłych, w każdym dniu urozmaicone i profesjonalne. Ogólnie bardzo polecam dla rodzin z dziećmi, my zamierzamy tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? 08.04.13, 15:17 Dzieczyny, a ja zastanawiam się nad Pine Bay w okolicy Kusadasi (z Itaki), z polskimi animacjami. Może ktoś był w tym hotelu i coś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: róża Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.04.13, 21:50 Ja lecę 11 maja do aska costa holiday club leci też ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.strazgraniczna.pl 11.04.13, 11:20 decyzja podjęta - Onyria Claros Beach Resort z TUI 28-04.06.2013 r. :) Może ktoś był? Proszę o opinie i porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 11:52 Byłam w tym hotelu we wrześniu, hotel bardzo rozlegle położony, duży teren wręcz ogromny. Dla każdego coś się znajdzie : Spa, masaże, kręgle, bilard, mini golf , darmowe rowerki wodne i kajaki, dla maluchów "mini paradise" ze zjeżdżalniami, dla starszych duży aqua park. Dla ludzi którzy mniej lubią hałas i tłok "adult beach" lub basen dla dorosłych położony nieco wyżej. Pokoje bardzo przyjemne, codzienna zmiana ręczników i sprzątanie. Jedzenie też bardzo smaczne. Animatorzy cały dzień zabawiają gości, wieczorem po kolacji dla dzieci mini disco , następnie show (jeden raz w tygodniu "turkish night") i dyskoteka z prawdziwym dj-em.jest też beach party z różnymi niespodziankami , naprawdę duże widowisko. Po ośrodku nie trzeba chodzić, można zadzwonić po melexa, który przyjedzie pod twój pokój. Na terenie są tez restauracje "a'la carte", można spróbować kuchni tureckiej, meksykańskiej, tajskiej, chińskiej, za darmo, lub iść na zwykłą kolację. W hotelu jest także lekarz i sklepy. Polecam, hotel najlepszy w jakim kiedykolwiek byłam, rodzina ma taką samą opinię. ;) Organizacja TUI bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 do Marty 11.04.13, 15:55 Marta, a w której części mieszkaliście? W budynku głównym czy willach? Hotel wygląda obiecująco i ma świetną opinię. Czy były animacje w języku polskim dla dzieci? Ja zastanawiam się nad Itaką, bo ona właśnie ma ofertę animacji dla dzieci w języku polskim. Czy przy plaży też jest jakiś bar?, plaża jest fajna? i czy jest łagodne zejście do morza dla dzieci? Czy te melaxy są wymogiem, bo teren jest tak bardzo rozległy (mnie to nie przeszkadza, ale wiadomo jak to jest z dzieckiem). Czy ta restauracja a'la carte jest raz na pobyt bezpłatna, czy częściej. Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: róża Re: do Marty IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.04.13, 21:40 Ja lecę za miesiąc z alfa star super promocja jest na ten termin mam nadzieję że po powrocie podziele twoje zdanie. A jeśli chodzi o pogodę to jaka jest? Upał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do Marty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 08:14 do gonio74 My mieliśmy pokój rodzinny w kameralnym 3-piętrowym budynku (2 sypialne), minibar uzupełniany codziennie, bezpłatny sejf, 2 telewizory, klimatyzacja bez zarzutu. My byliśmy z TUI, był przez nich organizowany klub dla dzieci z ciekawymi zajęciami, np. pieczenie ciasteczek, wyprawa po skarby itp. Animatorki bardzo zaangażowane, dzieci chętnie korzystały z tych zajęć. Oferty Itaki nie znam. Na plaży jest bar serwujący różne potrawy, w tym hamburgery, frytki, makarony, ciasta, owoce, nuggetsy, kotlety i sałatki, bardzo dobre lody. Jak komuś się nie chce iść na lunch do restauracji głównej to spokojnie może coś przekąsić. Plaża ładna, piaszczysta, dno też piaszczyste odpowiednie dla dzieci, Można 3 razy na pobyt skorzystać bezpłatnie z restauracji a'la carte, bardzo fajna, najbardziej romantyczna jest restauracja rybna przy plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: do Marty IP: *.strazgraniczna.pl 12.04.13, 08:58 witam a jak wyglądał transfer z lotniska i zakwaterowanie w hotelu. czy jest czajnik w pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do Marty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 10:05 transfer trwał ok 45-50 min, zakwaterowanie bez większych problemów, nie ma czajnika w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: do Marty IP: *.strazgraniczna.pl 12.04.13, 11:47 czy telewizory w pokojach mają opcje oglądania bajek filmów z Pendrive- zastanawiam się czy brać laptopa czy będzie to zbędny bagaż. Czy wybieraliście się na jakieś wycieczki? Czy jest coś blisko co można zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: do Marty IP: *.strazgraniczna.pl 12.04.13, 12:03 a i czy były komary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do Marty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.13, 13:09 komarów nie było, a jeżeli chodzi o telewizor to ja nie korzystałam z bajek na pendriva (w ogóle bardzo mało korzystaliśmy z TV), więc trudno mi powiedzieć, bo tego nie sprawdzałam, ale telewizory są płaskie (LCD), więc wydaje mi się, że mogą mieć wejście USB, ale tego nie mogę potwierdzić na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: do Marty 12.04.13, 16:49 Bardzo dziękuję za info. Nabieram coraz bardziej ochoty na ten hotel.... niestety nie mogę teraz podjąć decyzji, a dopiero za dwa trzy miesiące i boję się, że wtedy nie będzie już miejsc:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.13, 20:29 Bardzo się ciesze , ze w końcu podjęłam decyzje i trafiłam na fajny hotel mieszczący się w naszym limicie cenowym. Dziękuję za wskazówki ale mam jeszcze pytanie czy w pokojach w willach są czajniki i czy telewizory w pokojach mają opcje oglądania bajek filmów z Pendriva? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Turcja z 2 latkiem - jaki hotel polecacie? IP: 91.202.192.* 18.06.13, 15:05 ja polecam ,żeby mamy z takimi małymi dziećmi jechały nad nasze morze bałtyckie, jest bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś