Dodaj do ulubionych

Sławni z Turcji

IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 16:23
Witam. Szukam sławnych ludzi z Turcji. Możecie mi pomóc.
mam już Mustafa Ataturk, Św.Mikołaj, Maryja Matka.
Kto jeszcze?
Obserwuj wątek
    • black_pukas Re: Sławni z Turcji 14.03.13, 16:28
      Tarkan i święty Paweł. Maryja raczej się nie kwalifikuje...
    • Gość: aga Re: Sławni z Turcji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.13, 16:33
      moherowe berety wierza, za Maryja byla Polka z Czestochowy,
      a ty ze Turczynka
      Dowiedz sie sieroto, kiedy na obszarze lobecnej Turcji pojawili sie
      Turcy
      • black_pukas Re: Sławni z Turcji 14.03.13, 16:37
        Ty sierotko zauważ, że autorka pytała o sławnych z Turcji, a nie 'sławnych Turków'. BTW kiedy to pojawili sie na lobecnej Turcji Turcy, hej?
        • Gość: Madzia Re: Sławni z Turcji IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 16:54
          Wyczytałam że Maryja zmarła w Efezie. Można tam zobaczyĆ jej domek. Był tam Jan PawełII.
          • black_pukas Re: Sławni z Turcji 14.03.13, 16:59
            No ale nie pochodziła z Turcji, więc słabo się zalicza. Chyba że chodzi ci o wszystkich, którzy kiedyś tam byli, to i JP II dopisz :P A, i Ali Agca też z Turcji jest, i znany też, i związany z JP II.
            • Gość: Ula Re: Sławni z Turcji IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 17:06
              Tarkan piosenkarz
        • Gość: Pergamon Żeby było jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 17:56
          Nikt, ani jedna osoba, która urodziła się lub mieszkała na terenach obecnej Turcji przed pojawieniem się Turków
          nie pochodziła z Turcji.
          Matka Boska, apostoł Paweł i mnóstwo innych znanych ludzi mieszkali w Azji Mniejszej.
          Dopiero od XI wieku można mówić, że ktoś pochodził z Turcji.
          Na terenach obecnej Turcji w czasach starożytnych wspaniałą cywilizację stworzyli Grecy, później Rzymianie, wcześniej od Greków np. Persowie.

Autorka wątku jest leniwą dyletantką i zamiast się pytać na forum, powinna zajrzeć do książek

Stosując jej tok "myślenia" Gajusz Juliusz Cezar pochodził z Włoch,
          a biblijny król Nabuchodonozor był z Iraku
          • black_pukas Re: Żeby było jasne 14.03.13, 18:07
            Luzik, ja traktuję ten wąteczek z przymrużeniem oka, ale jeżeli Pergamonie chcesz dokopać autorce, to się sam najpierw doucz, zamiast głupoty wypisywać w pseudonaukowych oparach... Konkretnie, to dlaczego piszesz, że "Na terenach obecnej Turcji (...) wcześniej od Greków np. Persowie?"
            • Gość: Pergamon Re: Żeby było jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 18:24
              OK, napisałem niedokładnie, chodziło mi o ludy irańskie, nie samych Persów.
              Konkretnie o Kurdów
              upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Moderniranianlanguagesmap.jpg
              • black_pukas Re: Żeby było jasne 14.03.13, 18:31
                No to jesteście kwita z autorką wątku, ona też się wyraziła nieprecyzyjnie - i po co się ciskać ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka