35kami 31.03.13, 19:29 poproszę o opinie hotelu Venosa Beach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 02.04.13, 16:53 tutaj masz opinie, sama szukałam, bo lecimy tam 13/06 z małym dzieckiem forum.gazeta.pl/forum/w,660,141351542,,Venosa_Beach_prosba_o_informacje.html?v=2 www.wakacje.pl/hotele/turcja/venosa-beach-resort-20826.html www.oceniacz.pl/hotel/12680/venosa-beach-resort-spa/opinie www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Venosa+Beach+Spa-hid_304124.html My mamy nadzieję, że będzie fajnie, szukaliśmy spokojnego hotelu na odpoczynek po ciężkim roku i mam nadzieję, że odpoczniemy ;-) Hotel prezentuje się fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
35kami Re: hotel Venosa Beach 02.04.13, 17:32 dziękuję ;-) a skąd lecicie ? bo my też rozważamy ten termin wylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 18:51 Jak szukasz hotelu na spokojny odpoczynek to raczej nie ten hotel, moloch z nieprzebranym tłumem Rosjan, Rumunów i Bułgarów, wszędzie masa wrzaskliwych dzieciaków, polowanie na leżaki (byłam w sierpniu), bardzo głośna muzyka przy basenie od 9 rano do 5, a nawet 6 po południu, nawet książki spokojnie nie można poczytać, hałas było słychać też na plaży, a w pokoju trzeba było zamykać balkon, żeby mieć trochę ciszy. Ten hałas przynajmniej dla mnie był nieznośny, z ulgą opuszczałam ten hotel. Zdecydowanie za mała ilość wind, wiecznie trzeba czekać. Plaża piaszczysto-żwirkowa, przy brzegu żwirek, w morzu też kamienie, trzeba mieć buty do wody. Oprócz głośnej, nie dającej odpocząć muzyki, ja najbardziej byłam zawiedziona jedzeniem, byłam w wielu hotelach w Turcji, ale tu było najgorsze, nie zawsze gorące, a w restauracji kolejki, opieszała i niezbyt uprzejma obsługa. Najmocniejszym punktem hotelu są przestronne pokoje z pięknym widokiem na morze i duża powierzchnia basenów, zjeżdżalnie, fajne animacje. W sumie hotel niezły, ale ja zdecydowanie nie podzielam zachwytów nad nim, dla mnie z pewnością nie jest to hotel 5*, a mam porównanie, bo prawie co roku jestem w hotelach 5* i tego nie poleciłabym dla wymagających gości. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 02.04.13, 19:33 My jedziemy przed sezonem, animacje mi nie przeszkadzają, podoba mi się fakt, że hotel jest na uboczu, do wymagających i narzekających nie należę, w Turcji będę 2 raz, ale w Egipcie odwiedziłam wiele hoteli, a na urlop nie jedziemy, żeby szukać "dziury w całym". Według mnie odpoczniemy, bo odpoczynek to nie zawsze cisza, ale też zmiana otoczenia, każdy podchodzi inaczej, a jak znudzą nam się animacje, to pójdziemy na plażę. Według ciebie jest głośno i nieznośnie, według innych spokój, a ok.23-ej spokojnie można położyć się spać bez głośnej muzyki za oknem, co dla małych dzieci jest ważne. Opinie są zawsze subiektywne, każdy oczekuje czegoś innego. My zamierzamy spędzić tam cudowne 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wika Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 20:36 No cóż, mam nadzieję, że Ci się spodoba, ja osobiście nigdy nie pojechałabym tam z małym dzieckiem, które jeszcze lubi pospać w ciągu dnia. W Turcji jest wiele hoteli bardziej odpowiednich dla maluchów (także położonych na uboczu). Mnie nie przeszkadza normalna muzyka, która jest w każdym hotelu, a wprost przeciwnie lubię jej posłuchać, w żadnym hotelu, w którym byłam, nie było ciszy, ale z takim łomotem przez wiele godzin nie spotkałam się nigdzie wcześniej, było to po prostu męczące i irytujące i na plaży też było słychać ten hałas, więc naprawdę trudno się było od niego uwolnić - cały czas odbywały się jeszcze głośne próby do wieczornych występów. No i z letnim jedzeniem nie spotkałam się w żadnym hotelu 5*, ale jeżeli nie masz wysokich wymagań to może będzie ci to odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 09:56 Wika a jak tam jest jesli chodzi o lezaki??? trzeba rezerwowac wczesnie rano??? czy o 10 jest spokojnie miejsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 09:53 cześć Kasiu :) widze ze lecimy w podobnym terminie my od 27czerwca na 2tygodnie!! tez mam zamiar fajnie tam sie bawic i odpoczac z mezem i dzieckiem :) na ile TY lecisz??? bo jak na tydzien to jeszcze zdarzyłabys mi opisac jak było!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 03.05.13, 14:11 My lecimy na 2 tygodnie i 27/06 dopiero będziemy wracać. Już nie możemy się doczekać ;-) Jak będzie możliwość, to skrobnę coś stamtąd jak jest, ale nie obiecuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 19:26 no to się miniemy :) a skąd lecicie i z jakiego Biura??? ciekawe jaki jest tam internet i czy wi-fi łapie przy basenie :)...czasem sie tak zdarza. jakby była mozliwosc to napisz jak tam u Was. ja najbardziej jestem ciekawa czy trzeba zajmowac lezaki rano pamietam ze raz bylismy na wakacjach gdzie trzeba było ok5rano zajmowac :) zeby miec lezak w dobrym miejscu-wiadomo jak to z dzieciakami :) tez bym chciala juz opalac sie w słonku Tureckim :) bylismy 2lata temu w Turcji ale w innym miejscu!! mi sie bardzo podobało i dlatego teraz znowu Turcja wtedy Konakli(lotnisko w Antalyi)a teraz lecimy tutaj! i ciekawe jakie sa wycieczki fakultatywne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 03.05.13, 19:53 Lecimy z RainbowTour, na fakultety bardzo się nie nastawiam, bo mała ma 2,5 roczku. Prawdopodobnie jest wifi w lobby, ale czy przy basenie lub w pokojach jest różnie piszą na forach. My byliśmy w Turcji rok temu i spodobał nam się klimat, a mała dobrze znosiła jedzenie, klimat itp., więc tam wracamy, ale w inne miejsce, byliśmy w Okulcalar pomiędzy Side i Alanyą. Patrząc za okno jak leje i temperatura nie przekracza 15 stopni, to już odliczam dni do wylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 22:01 My tez lecimy z RainowTour :) z Katowic a TY?? widze ze tak samo jestes zauroczona Turcja jak ja:) My byliśmy w Konakli,kilka kilometrów dalej za Okurcalar :) blizej Alanii!! ja tez chce juz wakacje,słonce!! ciekawa jestem jak tam bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 15.05.13, 19:38 My lecimy z Warszawy. Turcja zaczyna mi się coraz bardziej podobać, choć na razie mało mam okazji do zwiedzania, bo córcia jeszcze mała jest, natomiast szukałam alternatywy dla Egiptu, który uwielbiam, ale niestety źle się tam dzieje, boję się, że mała mogłaby złapać zemstę faraona i dlatego mam nadzieję, że Turcja zastąpi mi choć w części Egiptowo, choć rafy koralowej i kolorowych pięknych rybek raczej nie znajdę w Turcji, choć wiem, że rybki się zdarzają w niektórych rejonach... szkoda że jedziemy w innych terminach, że nie nałożą nam się żadne dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 21:24 Kasiu,tez o tym myslałam! pewnie bedziecie wracac tym samym samolotem,którym my przylecimy :) juz odliczam dni do wyjazdu a ile Wasza córeczka ma lat?? w Egipcie nie byłam i jakos nie wiem czy kiedys sie wybiore Turcja jest super ciekawe jak ten hotel sie sprawdzi! a powiedz mi,moze mogłabys mi podac maila ja Ci napisze nr telefonu a Ty mi swoj i w trakcie swojego pobytu napiszesz mi sms jak tam jest,na co uważac itp itp jakies takie potrzebne informacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 17.05.13, 19:53 ok, nie ma sprawy, mój mail to ks79@vp.pl Córcia ma teraz 2,5 roku i nie może się już doczekać tak, jak my. Jak widzi na niebie jakiś przelatujący samolot, to woła, by na nią poczekał, bo ona musi lecieć na basen do Turcji... :-) A swoją drogą rok temu poznaliśmy w Turcji Polaków, właśnie z Katowic byli z synkiem rok starszym od mojej i dzieciaki super się bawiły. Szkoda...ale mam nadzieję, że i nam i wam trafi się towarzystwo dla dzieciaków. Czekam na maila Odpowiedz Link Zgłoś
jagda1 Re: hotel Venosa Beach 29.05.13, 21:43 Dziewczyny, jak wrócicie koniecznie napiszcie jak było. Ja wybieram się z rodzinką do Venosa 11 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 01.06.13, 13:51 ok, nie ma sprawy, napiszę :-) już odliczam dni do wylotu, jeszcze tylko 11... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://akyaka.pl/ Re: hotel Venosa Beach IP: 91.218.156.* 05.11.13, 12:36 jesli turcja to tylko Akyaka akyaka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 10.06.13, 17:09 Czy wrócił może ktoś z tego hotelu w tym roku? Chętnie poczytam najnowszych opinii jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim78 Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 08:26 Witam, Ja rownież bardzo chętnie poznam opinie z tego roku ponieważ lecimy 01 sierpnia do tego hotelu całą rodiną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamii ;-) Re: hotel Venosa Beach IP: *.14.250.115.dynamic.ttnet.com.tr 21.06.13, 09:12 Właśnie jestem w tym hotelu. Pytajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagda1 Re: hotel Venosa Beach 21.06.13, 20:01 Czy trzeba zabrać buty do wody - jaka jest plaża i wejście do morza, czy w hotelu jest kantor i wypożyczalnia samochodów, czy są organizowane wycieczki fakultatywne na którąś z wysp greckich? Może napisz jeszcze coś od siebie na co warto zwrócić uwagę podczas pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamii ;-) Re: hotel Venosa Beach IP: *.6.37.159.static.ttnet.com.tr 21.06.13, 22:46 Buty do wody przydadzą się, w wodzie dosyć kamieni, da się wytrzymać bez butów, ale nie ma sensu kaleczyć sobie stop, do tego bo plaża jest jakby z drobnych kamyków, które są strasznie nagrzane i nie idzie na boso przejść - wiem coś o tym bo już sparzyłam sobie stopy. Pieniądze wymienia się na recepcji,wypożyczalni samochodów raczej nie ma, ale co 10-15 minut jeździ z pod hotelu busik do Didim, kosztuje 2 liry. W hotelu jest sklep ze skórami, z biżuterią i z pamiątkami - ceny dość wysokie, mam porównanie bo jestem po tygodniowym objeździe. Ogólnie w Turcji jest dosyć drogo. W soboty w Didim jest targ i tam można dokonać zakupów, zarówno pamiątek jak i owoców. Co do wycieczek - ja jestem z Rainbow, jest organizowana wycieczka fakultatywna na Kos, kosztuje 40 euro, ale wygląda to tak, że wyjazd z hotelu 5.30 do Bodrum, tam wsiada się na prom i płynie na Kos. Zwiedzanie Kos jest na własną rękę, niema żadnego przewodnika z nami, ani rezydenta, także to trochę nie jest dopracowane. Hotel jest bardzo fajny, czysty, co do jedzenia to każdy znajdzie coś dla siebie, jest ogromny wybór. Generalnie hotel wygląda tak jak w folderze. Odpowiedz Link Zgłoś
jagda1 Re: hotel Venosa Beach 22.06.13, 13:23 Dzięki za odpowiedź. A po jakim kursie przeliczają -lepiej zabrać Euro czy Dolary? W jakich godzinach otwarte są zjeżdżalnie? Widziałaś może animacje dla dzieci - klub miał działać podobno od 15 czerwca? W hotelu jest wi-fi czy korzystasz ze stacjonarnego? Jaką masz teraz temperaturę i co z wilgotnością? 2 lata temu byłam w Kemer i nie szło oddychać, nic w nocy nie schło na balkonach. Sorki za tyle pytań, ale lubię być dobrze poinformowana przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamii ;-) Re: hotel Venosa Beach IP: 95.6.37.* 22.06.13, 17:25 Według mnie lepiej euro bo można wszędzie płacić w euro, przelicznik jest taki: 1 euro to 2,30-2,40 liry tureckiej, kurs waha się codziennie i jest różny w różnych miejscach, a jak się płaci w euro to przeliczają 1 euro - 2 liry. także lepiej wymienić trochę kasy. Zjeżdżalnie otwarte są w godz. 10 - 12 i 15 - 17. klub figo jest już czynny, jest dwóch animatorów polskich: Basia i Filip. więcej w sprawie animacji dla dzieci Ci nie pomogę, bo nie dotyczy to mnie i nie interesowałam się tym tematem, widziałam tylko, że rodzice jakąś zgodę muszą podpisać. W hotelu jest kafejka internetowa, ale ceny masakryczne, a wi-fi jest w lobby, ale w pokojach też, wpisujesz numer pokoju i numer paszportu i logujesz się, nawet nieźle działa. my jesteśmy na 12 piętrze i działa nam w pokoju bez problemu. Temperatury są wysokie, w granicach 40 myślę, wieje delikatny wiaterek, ale jak się ręcznik wywiesi na balkonie to za parę chwil suchy jak pieprz. Jakbyś chciała zająć leżak przy basenie to najlepiej położyć ręcznik przed śniadaniem i już ma się zarezerwowany, bo niby tych leżaków jest sporo, ale potem trzeba szukać jakiegoś wolnego, a nie zawsze są np. dwa koło siebie. Jakbyś jeszcze miała jakieś pytania to pisz spokojnie, postaram się odpowiedzieć. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 23.06.13, 13:08 Jagda1 jestem juz drugi tydzien w Venosie i hotel jest naprawde fajny. Figloklub dziala od 15.06, animatorzy sa fajni. Basia jest rewelacyjna, ma podejscie do dzieci, moja corcia mimo ze ma 2,5 roku nie moze sie doczekac z dnia na dzien wizyty w miniklubie. Wieczorami jest minidisco dla dzieciakow. Dziecko zglasza sie wypelniajac formularz, ktory daje Basia. Wilgotnosc w porownaniu do riwiery jest prawie zadna, wszystko szybko schnie. Buty do wody lepiej wziac, bo plaza raczej zwirkowa. Wifi dziala w calym hotelu i jest za free. Hotel dokladnie taki jak na zdjeciach w katalogu, czysto i przyjemnie, nie ma kategoryzacji gosci ze wzgledu na kraj pochodzenia, obsluga bardzo mila. Odpowiedz Link Zgłoś
jagda1 Re: hotel Venosa Beach 24.06.13, 18:57 Wielkie dzięki za informacje. Życzę udanego pobytu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim78 Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 08:30 Witam, Napiszcie proszę jak wygląda temat z pokojów czy wszystkie są z widokiem ma morze , bo kiedyś czytałem właśnie taką informację, że jest mało prawdopodobne żeby trafić na pokój bez widoku na morze. Ręczniki i lezaki przy basenie są za darmo? Proszę jescze o informacje czy wieczorem są jakieś animacje itd , oraz czy powierzchnia hotelu jest na tyle duża ,że można spokojnie spacerować z dzieciakami (wózek ). Z góry dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaamii ;-) Re: hotel Venosa Beach IP: *.6.37.159.static.ttnet.com.tr 25.06.13, 12:23 Z tego co widzę, to wszystkie pokoje są z widokiem na morze, teren jest dostatecznie duży, można spokojnie z wózkiem przejechać, nawet na basenach widzę z wózkami. Hotel wygląda tak jak na zdjęciach w folderze. Ręczniki i leżaki są za darmo, przy zameldowaniu dostaje się karty, które wymienia się na ręczniki. Codziennie wieczorem ok. 21.30 są animacje, dzisiaj mamy wybory mistera Venosy, wczoraj grał zespól, wcześniej były kabarety, wybory miss, także codziennie coś. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim78 Re: hotel Venosa Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 12:31 Super , Dzięki za info i życzę zdobycia trofea "mistera venosy ":-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matiza Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 08:17 Ile trwa lot z Katowic do Bodrum ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 28.06.13, 18:26 Wczoraj wróciłam po dwutygodniowym pobycie z dzieckiem 2,5 roku. Każdy pokój ma widok na morze i balkon dosyć duży. Ręczniki są za darmo wymiana na karty, ale my mieliśmy swoje. Teren dosyć spory, można spokojnie pospacerować z wózkiem i przejechać wszędzie, jedynie wózkiem na plażę ciężko wjechać. Animacje również są, ale strasznie głośno muzyka jest puszczana i dzieciaki niektóre miały dosyć, moja nie wytrzymywała na całym show, bo było dla niej za głośno. W dzień na basenie głośniejsza muzyka była od 10 do 12.30 i potem od ok. 15, a tak leciała ciszej muzyka w porze obiadu, moja córcia nawet kilka razy spała w wózku czy na leżaku. Dzienne animacje takie sobie, animatorów dużo, ale zabawy takie sobie, jest Filip Polak animator Rainbow Tours i Basia w miniklubie. Moja Julcia chodziła codziennie bardzo chętnie do miniklubu. Spokojniej jest na plaży. Plaża żwirkowo-piaszczysta, więc dla dziecka lepiej wziąć buty do wody. Ogólnie super 2 tygodnie, aż żal było wczoraj wyjeżdżać. Miłego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagda1 Re: hotel Venosa Beach 13.07.13, 17:49 Jestem obecnie w tym hotelu. Pogoda dzisiaj to 36 stopni. Cały czas wieje wiaterek. Animatorzy rewelka pozdrawiam Basię, Filipa i Mario. Co do rezydenta to pani Natalia zawsze służy pomocą, jest bardzo miła i profesjonalna. Może dla niektórych będzie istotne że na kolacje mężczyźni nie muszą nosić długich spodni. Panuje luźna atmosfera. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 18:24 hotel rewelacja wróciłam 11lipca po 2tyg odpoczynku!! w 100% zgodny z opisem i tak profesjonalnej rezydentki jeszcze nie poznałam,Pani Natalia bardzo pomocna,odpowie na kazde pytanie to samo dotyczy animatorów-Basia i Filip rewelacja obsługa hotelu to samo-kelnerzy zawsze usmiechnieci,nie nachalni bylismy na wycieczce na Kos,meczaca ale fajna-warto to samo tamtejszy bazar-super zobaczyc inna kulture!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 18:43 A jakimi liniami lecieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagda1 Re: hotel Venosa Beach IP: *.6.37.159.static.ttnet.com.tr 14.07.13, 09:32 Travel Serwis z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 09:56 Oo my też lecimy 1 sierpnia tymi liniami z K-ce. Wylot mieliście o 3:00 rano ? Jak linie ok? O której byliście w Bodrum ? Ile jechaliscie autobusem z lotniska do hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 14.07.13, 10:13 My lecieliśmy z Warszawy Enter Air, do hotelu jedzie się z lotniska ok.1,5h w zależności jak kierowca jedzie (my jechaliśmy busem, więc było ok), po drodze nie zajeżdżaliśmy do żadnych hoteli, nasz był pierwszy, a w drodze powrotnej ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagda1 Re: hotel Venosa Beach IP: *.6.37.159.static.ttnet.com.tr 17.07.13, 10:25 Linie wg mnie bardzo dobre jest sporo miejsca w samolotach Tak wylatywalismy o 3.00 w Bodrum byliśmy ok 6.30 czyli lot ok 2,30 w hotelu po 9 Musieliśmy czekać na pokoje tak do 12 ale to zależy wiadomo od tego kiedy posprzataja Doba zaczyna się o 14 Można oczywiście od razu ze wszystkiego korzystac Wypozyczylismy auto u rezydentki nowe Renault Clio nie miało nawet 1000 km przejechane - byliśmy w Bodrum i w Kusadasi w sumie ponad 400 km zrobiliśmy ale było warto Na prawdę jest to jeden z lepszych hoteli w których byłam Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 11:18 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenic Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 14:03 dokładanie! hotel w 100% jest zgodny z opisem pozatym lobby jest otwarte 24h/dobe a alkohole na dyskotece sa bezpłatne! Chciałoby sie tak jeszcze wrócic!! zycze przyjemnego wypoczynku tym ktorzy dopiero tam leca! warto odwiedzic tez ten ich bazar-tak poukładanych warzyw i owoców nie ma chyba nigdzie! naprawde super! obsługa hotelu tez spisuje sie w 100%-duzo ludzi,duzo kelnerów-wszystko bardzo sprawnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lachim Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 13:34 Witam, Wróciliśmy 4 osobową rodzina 9 sierpnia z tego hotelu ( Bylismy z RAINBOW ) Hotel godny polecenia , wszystko tak jak powinno być , obsługa,jedzenie, basen i cała infrastruktura budynku ,wszystkie pokoje z balkonami z widokiem na morze i basen no i animacje i animatorzy - rewelacja!!! Byłem na Krecie i na Maderze ale czegoś takiego tam nie było bo o Egipcie to już nawet nie wspomnę. Polscy animatorzy Filip i Basia są do tego stworzeni i zasługują na piątkę z plusem. Rezydentka Natalia rownież pełen profesjonalizm , zawsze słuzy pomocą ,odbiera telefony i odpisuje na smsy o każdej porze. Jednym słowem SUPER ! Mam nadzieję ,że uda nam sie wrócić tam za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: hotel Venosa Beach IP: *.net-com.net.pl 25.08.13, 19:52 Pobyt 14 dniowy w Venosie wspaniały. Wszystko na najwyższym poziomie. Byliśmy z dwójką dzieci -4,5 i 1,6 roku. Starszy w miniklubie z Panią Basią spędzał czas -zachwycony. Zaś my opiekując się małą mogliśmy odpoczywać tj. plażować lub basenować lub brać udział w animacjach - bocce - gimnastyka, dart, siatkówka do których namawiał Filip -animator z Polski. Trochę męczył :) ale na tym polega jego praca :) . Serdecznie pozdrawiamy. Poza tym inni animatorzy urządzali wspaniałe codzienne zabawy - a wieczorem obowiązkowo minidisco i showtime - zawsze inne przedstawienie -a byliśmy tam dwa tygodnie. Poza tym obsługa wspaniała - barmani w SnackBarze -super - jak i w restauracji i lobby. Wszyscy pomocni i mili. Także poziom sprzątania i pomocy Pań sprzątających super poziom. Także spa bardzo fajne i pracownicy namawiający do masaży ale uprzejmi i nie nachalni. Jedzenie różnorodne -można codziennie jeść co innego (o ile nie wkładasz od razu wieli rzeczy na talerz). Szczególnie zielenina w restauracji -przepyszna. -Ale mięsa, ryby, warzywa - również smakowite. Ogólne wrażenie hotelu wspaniałe. Jedyne minusy -to nie oferują kawy espresso (skończyła się podczas naszego pobytu a faktycznie tylko tak nam mówili bo nie chcieli nam jej robić z powodu braku czasu :) Również wyposażenie siłowni - pozostaje wiele do życzenia - przydałaby się sztanga i jakieś ciężarki - ale z braku laku dobry był atlas który się tam znajdował. Więc przeważają plusy i hotel jest naprawdę godny polecenia w szczególności rodzinom z dziećmi. Do Didim tj. większej miejscowości kursują regularnie dolmusze tj. busy a tam jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: hotel Venosa Beach IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.10.13, 00:18 Mam pytanie odnośnie tego jak wygląda plac zabaw w tym hotelu, a dokładnie co się na nim znajduje ? Nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć placu zabaw, a planuję wyjazd z dwójką małych dzieciaczków. Proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 10:25 Nie ma tam placu zabaw, jedynie przy mini clubie dla dzieci , tam są jakieś huśtawki , zjeżdżalnie ale mało , teren placu zabaw i klubu jest ogrodzony. My rownież byliśmy z dziećmi 9 lat i 1,5. Jak chcesz to daj maila to ci wyśle pare fotek z tego placu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: hotel Venosa Beach IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.10.13, 13:08 dzięki za odpowiedź :) jeśli można to zdjęcia poproszę na : tryton67@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: hotel Venosa Beach 24.10.13, 19:17 Jeśli chodzi o samo zaplecze dla dzieci, to jak dla mnie było trochę kiepsko. Plac zabaw składa się z 3 zjeżdżalni różnej wielkości połączonych ze sobą, huśtawki takie czteroosobowej, pojedynczych huśtawek na łańcuchach dla starszaków. Podczas naszego pobytu była jeszcze huśtawka tzw. koniki (huśtające się jak waga), ale po tygodniu uległa zepsuciu i chyba nie została naprawiona, przynajmniej jak wyjeżdżaliśmy, to jej nie było. Brakowało mi jakiej mini zjeżdżalni w brodziku, który jest naprawę duży i w połowie zadaszony. Hotel ma rewelacyjnie dużo miejsca, więc mogliby dla maluchów jakiś pompowany plac zabaw postawić. Ale wszystko rekompensowały piękne widoki i wspaniała opieka w figloklubie - Basia była niezastąpiona, a moja córcia 2,5 letnia nie wyobrażała sobie dnia bez pobytu w "przedszkolu". Mam jakieś zdjęcia z placu zabaw, to podeślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janinna Re: hotel Venosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 14:57 Czasami niestety tak to wygląda, że sprzętu jest mało i hotel nie inwestuje w nowe miejsca do zabaw. Ale chyba jednak najważniejsi są ludzie... jeśli animatorzy byli dobrze przygotowani i, tak jak mówisz, starały się zająć dzieciom czas, to myślę, że bardzo dobrze :) sama mam zamiar jechać z synkiem w przyszle wakacje gdzieś do figloklubu, jeszcze dokładnie nie wiemy dokąd ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ecoza Re: hotel Venosa Beach 23.11.13, 19:27 Napiszcie proszę jak to jest z tą głośną muzyką o której pisała Wiki.. Czy jest aż tak głośna, że nie idzie wytrzymać będąc na basenach? Przeszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś
berenic Re: hotel Venosa Beach 08.05.15, 15:08 czy jest ktos kto sie wybiera czerwiec/lipiec do VENOSY?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martasu33 Re: hotel Venosa Beach IP: *.euro-net.pl 04.06.15, 18:25 02.07 z warszawy 2+10lat (dziewczyna) czy ktoś ma wiadomości na temat pokoi, które są usytuowane z daleka od zgiełku i hałasu? Odpowiedz Link Zgłoś
berenic Re: hotel Venosa Beach 11.06.15, 10:01 my lecimy ponownie do tego hotelu :) wszystkie pokoje w stronę morza...cześć jest na przeciwko basenów druga cześć trochę dalej! i tam pewnie ciszej my lecimy 25.06 z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś