Dodaj do ulubionych

Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*)

18.08.04, 16:08
autor: Ola

Elegancki, nowoczesny hotel, mnóstwo ruskich, przy głównej ulicy. Do plaży
trzeba przejść tunelem lub przez czteropasmową drogę. Na plaży blaszany barak
imitujący bar. Wszystko jest jeszcze generalnie jednym wielkim placem budowy -
w sumie tak było w czerwcu, więc do tej pory może już coś ulepszyli.
Z tyłu hotelu nieduży, ale miły basen ze zjeżdżalniami. Ogólne wrażenie -
poza barakiem-barem, szosą pod oknami i wciąż trwającą budową - nie najgorsze.
Obserwuj wątek
    • etrusek Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 18.08.04, 16:10
      autor: Lewis

Na chwilę obecną zdecydowanie nie polecam. Sam hotel wygląda rewelacyjnie, w
      środku też jest rewelacyjny, ale dookoła ciągle budowa, i niestety bardzo mało
      miejsca. Jeżeli chcesz się tam wybrać, to poproś w biurze o zdjęcia, bo zwykle
      pokazują komputerowe symulacje.
    • etrusek Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 18.08.04, 16:14
      Wrocilem (19/05/2004) z Hotelu Ottimo. Hmmmm, tak naprawde to pani, ktora
      sprzedawala mi ten hotel w glownej siedzibie Pegasa na Grzybowskiej w Warszawie
      powinna miec jakiekolwiek informacje na temat przydatnosci tego hotelu do
      przyjmowania gosci. Dopytywalem sie o to bardzo wnikliwie, ale panienka
      powiedziala, ze absolutnie musi byc wszystko na tip top. A tu skucha! Odradzam
      wszystkim pobyt w tym hotelu jeszcze przynajmniej przez najblizsze kilka
      miesiecy, bo wczesniej na pewno nie bedzie nadawal sie w pelni do uzytku.
      Spedzilem tam caly tydzien, osaczony przez wszechobecnych Ruskich,
      zachowujacych sie, jak szarancza, pustoszaca wszystko na swojej drodze.
      Klimatyzacja nie dziala (recepcja twierdzi, ze dziala od 14tej do 18tej, ale
      tak nie jest), wiec w pokoju mozna sie wsciec z goraca, pokoje dosc ladnie
      zrobione, wszystko jeszcze pokryte kurzem budowlanym (bylem chyba pierwszym
      gosciem w moim pokoju), brak jakichkolwiek informatorow, notatnikow,
      kosmetykow, szklanek do mycia zebow, otwieracza do butelek (mini bar pelny
      butelek z kapslami), czyli wszystkich rzeczy, ktore w kazdym normalnym hotelu
      sa standardem. Na kazde pytanie, czy skarge recepcja odpowiada: Jeszcze nie ma,
      bo to jest nowy hotel :) To dlaczego zostal juz otwarty i przyjmuje gosci????
      Dookola faktycznie trwaja roboty, basen juz czynny, fryzjer, dyskoteka i sklep
      z bizuteria dopiero sie otwieraly. Jedzenie - na kazdy posilek to samo i nic
      specjalnego, nie godne miana hotelu 5*. A bar na plazy to metalowy kontener z
      dwoma okienkami, plaza tez kiepska. Generalnie nie polecam tego hotelu. Wiem,
      ze ludzie, ktorzy zostali na drugi tydzien walczyli o przeniesienie do innego
      hotelu. Mam nadzieje, ze im sie udalo. Jesli ktos chce wiedziec jeszcze wiecej,
      chetnie podziele sie informacjami.

Pozdrawiam wszystkich, Misiek.
      mmmmmisiek@wp.pl
    • turhotel Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 19.08.04, 15:46
      Niedawno wróciłam z tego hotelu. Jest to hotel nowy, wybudowany w tym roku.
      Jest po prostu PIĘKNY! Elegancki, nowoczesny. Bardzo, bardzo mi się podobał.
      Hotel 5*, all inclusive. Polecam. Dużo jedzenia, obsługa fantastyczna. Wiele
      podróżuję, ale ten hotel jest jednym z najlepszych w jakich byłam. No i duże
      znaczenie ma też cena. Inne hotele 5* są w wersji BB a są dużo droższe. Gorąco
      polecam Maxim Ottimo!
      Byłam z Pegasem i polecam to biuro. Pracownicy kompetentni, udzielali wszelkich
      informacji. Z wakacji naprawdę jestem bardzo zadowolona. Szkoda, że już się
      skończyły i czas wrócić do codzienności.

sandrini
    • turhotel Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 05.09.04, 14:26
      Wróciłem z Ottimo 1.09.2004.Obsługa animatorów rosyjskich poprawna.Obsługa
      kelnerska w wykonaniu tureckim bez elementarnego przeszkolenia podobnie jak i
      barmani tureccy w barze w holu i przy basenie.Unikanie kontaktu
      wzrokowego,przyjmowanie zamówień w dowolnej kolejności.Obsługa w recepcji
      skandaliczna np. nie oddaja 10 euro depozytu na pilota do telewizora jeśli
      zgubi się swoją część pokwitowania, nie reagjują na zgłaszane
      usterki.Klimatyzacja w pokojach jest nazywana centralną mimo możliwości jej
      regulacji w pokoju i z tego powodu jest wyłanczana od 2 w nocy do 10 rano.
      Plaża żwirowa z kamienistym wejściem do morza z uskokami głębokości
      wywołujacymi duże fale niebezpieczne nawet dla dorosłych.
      W eleganckim holu z windami i barem zbyt wysoka temperatura podobnie jak i w
      jadalni.Ceny wycieczek i SPA zawyżone o 100 % w stosunku do cen w Konakli i
      Alanii.

Janusz
    • turhotel Maksim Ottimo - strona internetowa 07.09.04, 12:15
      www.maksimgroup.com/ottimohotel.htm
    • etrusek Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 13.09.04, 11:50
      autor: dworax1@gazeta.pl

Kochani, jeśli chcecie mieć wszech obecnych przyjaciół ze wschodu to polecam
      ten hotel, gdy macie ochotę się wypocić jak w saunie w dzień i w nocy to
      polecam super działającą centralną klimatyzację.
      Kelnerzy podejście zerowe.
      Nigdy nie dałabym temu hotelowi 5*
      Jednym słowem mówiąc stracone pieniądze.
      Nie dodałabym najważniejszego po powrocie dziesięciodniowe rozwolnienie nie
      do opanowania, my i najgorsze w tym wszystkim nasz synek 14 miesięcy.
      Jeśli chcecie zepsuć sobie wakacje to polecam ten hotel.
    • turhotel Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 28.09.04, 23:56
      Jeśli chodzi o Maxim Ottimo to jak nabardziej polecam. Hotel ma standard
      najwyższy z możliwych. Wybudowany w kwietniu, wszystko pachnie nowoscią, jest
      czyste i raz jeszcze podkreślam NOWE! Pokoje komfortowe, duże, klima, TV-sat,
      lodówka, balkon, oprócz łóżek wygodna kanapa pomocna przy oglądaniu tv w
      pozycji "horyzotalnej". Hotel ma układ prostokąta, wewnątrz jakby "na obwodzie"
      pokoje w środku na parterze piano bar + bardzo klimatyczne miejsca do
      siedzenia/leżenia, stoliki, generanie bardzo przyjemnie. All Inc. od 7 rano do
      2 w nocy! Jedzenie po prostu rewelacja. Mnóstwo i niesmowicie smaczne, a jeśli
      chodzi o słodycze po prostu to trzeba zjeść by zrozumiec ale to ponoć firmówka
      Turcji. Ech do dzis marze o tych slodkościach... W Hotelu 90% ruskich to
      też "norma" w tych rejonach. Przyjemna dyskoteka w podziemich od 23-2; Basen
      nieduży też przyjemny. Plaża jak to w Turcji żwirowo-piaszczysta z niezbyt
      przyjemnym wejściem do wody ale do przejścia. Do plaży trzeba przejść przez 3
      pasmówke przjsciem podziemny, na plazy jednak nie czuć bliskości szosy, w
      Alanii jest duzo gorzej. Polecam mięsko na plaży baaardzo smaczne. Kort
      tenisowy przy hotelu jest nieczynny (uciete ogrodzenie nikt nie potrafil
      wytlumaczyć dlaczego), obsluga woziła nas samochodem do odległego o 4-5 km
      Green Hilla. Najprościej sie dogadac po rosyjsku lub niemiecku z angielskim
      bywa gorzej. Porównując do GH to Maxim na pewno stadard pokoi i samego Hotelu
      posiada wyższy, jednak jesli chodzi o otoczenie hotelu to Maxim nie ma żadnego
      natomiast GH i KB to jakby mała wioska, jest sie gdzie ruszyc na terenie
      obiektów, natomiast dalej jest do małego centrum Konakli. Aha doba hotelowa dla
      człowieka z ulicy kosztuje 100$ co obrazuje wysoki pozion hotelu Maxim Ottimo.
      Ja byłem bardzo zadowolony. Na pytania odpowiem pod: luqazs@poczta.onet.pl

PS.
      W opozycji do zamieszczonych negatywnych opinii:
      1) Klima rzeczywiście nie działała od 3-9.30, w tych godzinach w okoju robilo
      sie ciepło na skutek cieplego nawiewu z zewnątrz jednak po 2 dniach i
      reklamacji złożonej problem minął;
      2)przyjaciele ze wschodu sa w każdym hotelu w tym rejonie!
      3)Aha znajomy który naprawde dużo podrózuje po Europie bardzo wysoko ocenił
      standart wizualny hotelu porównując go do Krakowskiego Sheratonu.Jeśli chodzi o
      obsługe to nie należy zapominać że to są Turcy, ale mimo wszystko bardzo sie
      starają i są uprzejmi.
      Cieszyłem sie ze w hotelu nie ma zbyt wielu Polakow którzy zawsze na wszystko
      narzekają, miałem przykład w drodze powrotnej na lotnisku jakiś typ robil
      awanture ze za wolno idzie odprawa a on jest z dziećmi...
      Reasumując za małe pieniadze dobry hotel. Pozdrawiam
    • etrusek up ....... 15.09.05, 20:01
    • turhotel Re: Maxim Ottimo - Konakli/Alanya (5*) 17.06.06, 17:35
      TIMO ***** to ten sam hotel.Wróciłam z rodziną i znajomymi 8 czerwca 2006 z
      tego hotelu.Jest to nowy , nowocześnie urządzony hotel, pokoje są dobrze
      wyposarzone, łazienka też,wszędzie jest czysto, pokoje sprzątane codziennie,
      ręczniki wymieniane, pościel jeśli się poprosi to można zmieniać
      codziennie.Jedzenie smaczne, śniadania się powtarzały, natomiast obiady i
      kolacje były urozmaicane.Przekąski podawane na plaży dużo smaczniejsze niż przy
      basenie.Jeśli chodzi o alkohole to w wersji ALL dostępne są tylko lokalne, i tu
      odwrotnie lepiej pije się przy basenie (tam są szklanki)na plaży są tylko
      plastikowe kubki i dziwnie pije się piwo w plastikowym kubku.Obsługa jest miła
      i uczynna, dyskoteka w porządku, ale muzyka puszczana jest dla gości ze
      wschodu, warto więc zabrać swoje płyty i wtedy będziemy bawić się przy swojej
      muzyce.W hotelu ponad 90% to goście rosyjsko języczni i tak jest w każdym
      hotelu, w Alanyi jest tak samo, turcy zaczepiają nas po rosyjsku, ciuchy,złoto
      i ceny są dla rosjan.Generalnie Turcję opanowali rosjanie, i dlatego w hotelu
      wszystkie animacje dla dorosłych i dla dzieci prowadzone są po rusku.Wszystko
      jest do zniesienia i można się przyzwyczajić, ale KARAOKE po rusku to już
      przesada.W opiniach tego hotelu czytałam,że jest jeszcze w budowie, oświadczam
      że ten hotel jest już wykończony, natomist w sąsiedztwie trwają budowy i jeśli
      trafi się na stronę od budowy, to może to trochę przeszkadzać, ale można
      poprosić o zamianę pokoju na drugą stronę (nam zmienili bez dopłaty).Do morza
      jest bliziutko i negatywne opinie że dzieli 4-pasmowa ulica brzmią strasznie,
      jednak trzeba pamietać że w Alanyi i pozostałych miejscowościach w większości
      hoteli morze jest po drugiej stronie ulicy, przy samym hotelu jest tunel, a za
      tunelem już prawie jest plaża. Dla nas nie stanowiło to problemu, a byliśmy z
      dziećmi, problemem było samo morze, a w szczególności fale, były codziennie i
      to dość wysokie.Plaża jest w miarę ładna,ale nie ma tam polskiego piasku,jest
      gruboziarnisty piach lub żwirek,który nagrzewa się strasznie mocno, trzeba
      chodzić w klapkach , zwłaszcza dzieci.Zejście dość niewygodne, kilka metrów
      dalej (głębiej) dno jest w porządku.Na plaży stoi blaszany barak który jest
      barem może i nie wygląda powalająco, ale bez przesady.Jeśli chodzi o basen to
      moje dziecko było bardzo zadowolone, jedna zjezdzalnia uruchamiana kilka razy w
      ciągu dnia.Dodatkowo brodzik dla maluszków, basen kryty z zimną wodą, siłownia,
      korty.Bilard i łaznia płatne nawet w wersji ALL, natomiast restauracja Ala
      Carte wchodzi w ALL (bezpłatna)tylko trzeba się umawiać wcześniej, radzę odrazu
      po zakwaterowaniu zamówić sobie stolik, chętnych jest dużo a restauracja czynna
      od 19, naprawdę warto można zjeść prawdziwą turecką kuchnię.Jedynym minusem
      tego hotelu to brak ogrodu, co prawda są po bokach hotelu kawałki zieleni ale
      malutkie, więcej jest po drugiej stronie ulicy przy drodze na plażę.Odległość
      od centrum Alanyi nie jest problemem, za 1,5 $ (osoba dorosła) i 1$ (dziecko)
      bus dowozi do samego centrum, wysiada się dopiero na pętli (końcowy).Czy
      poleciłaby ten hotel i tak i nie.Tak, dlatego, że jest w miarę tani i dobrze
      wyposarzony, ze smacznym jedzeniem, i jest nowy.Nie dlatego, bo dla mnie jest
      tam za mało zieleni, brak ogrodu.Decyzja należy do was samych, teraz kiedy
      jestem już w domu to mile wspominam pobyt w Timo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka