Gość: Pola IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.04.14, 17:37 Kto się wybiera do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.centertel.pl 14.04.14, 19:13 Hej, na temat tego hotelu znalazłam dużo na zagranicznych forach. Anglicy i Niemcy piszą, że jest bardzo fajny. Świadczy o tym fakt, że niektórzy byli tam już kilka razy. Tyle, że to nie jest chyba hotel popularny wśród Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Incekum Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 19:19 Incekum Beach jest niepopularny wśród Polaków??? Od lat ten hotel jest w ofercie TUI i jest tam ich klub dla dzieci z polską animacją, bo polskich dzieci w tym hotelu sporo. Jest mnóstwo polskich opinii o tym hotelu na holidaychecku, na tym forum też było ich sporo, trzeba poszukać w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
werkaem Re: Incekum Beach Resort 14.04.14, 20:19 Niektórzy za popularny wśród Polaków uznają jedynie hotele opanowane przez Polaków :), czyli gdzie jest ponad 50% gości z Polski, ale akurat w Incekum Beach zawsze było dużo Polaków. Jest to bardzo fajny hotel rodzinny, był tam mój brat z rodzinką, wrócili bardzo zadowoleni. Hotel przy samej plaży, położony wśród pięknej zieleni, duży basen, zjeżdżalnie, bardzo dobre wyżywienie, więc można śmiało jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.04.14, 22:11 Właśnie ze względu na walory wybraliśmy ten hotel. Tylko wydaje mi się , że w tym roku coś mało nas , Polaków jedzie do tego hotelu. Nie ma żadnych wpisów na ten rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.centertel.pl 15.04.14, 07:44 No właśnie ja miałam takie samo wrażenie, że na polskich forach o nim znacznie ciszej. Ja też go wybrałam, bo ze zdjęć, filmów i opinii bardzo mi się spodobał. Jedziemy już w sobotę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.04.14, 08:42 Odezwij się proszę po powrocie i napisz jak było. Z jakiego biura lecisz?. Czy mogłabyś sprawdzić na jakie wycieczki fakultatywne warto się udać? Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.14, 09:14 OK, napiszę. Lecimy z TUI na 2 tyg. A kiedy Wy lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.04.14, 09:24 Lecimy dopiero w sierpniu z Sun Fun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad1976 Re: Incekum Beach Resort IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.04.14, 15:49 A którego sierpnia lecicie bo my też z biura sunfun od 13 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.04.14, 16:11 Niestety dopiero 27 sierpnia , ponieważ jedziemy z małym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.04.14, 16:12 Dlatego proszę o opinie jak już wrócicie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Incekum Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.14, 10:01 Odważna jesteś, II połowa kwietnia w Turcji to jeszcze raczej chłodnawa, woda w basenach i morzu będzie jeszcze zimna, ja byłam kilka lat temu w weekend majowy i temperatury to raczej były bardziej odpowiednie na zwiedzanie niż na kąpiel. Spokojnie będzie można się opalać, bo słońce już mocno przygrzewa (temp. 23-25 w cieniu, wiec w słońcu super), ale jeżeli chodzi o kąpiel to nie bardzo, jak ja byłam to tylko nieliczni odważali się brodzić w morzu. No i koniecznie coś cieplejszego na wieczór, bo noce będą chłodne. Ale pięknie będzie wszystko kwitnie, może zdarzyć się przelotny deszczyk. Dopiero maj (a z pewnością II połowa) jest w Turcji już gorący i woda ciepła - odpowiednia do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.14, 12:51 Wiem, że jest ryzyko, ale ja bardzo lubię w takich ryzykownych porach jeździć i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie było gorąco. A jaka wtedy radość, że u nas jeszcze (albo już zimno), a tam lato :-) Syn i mąż mają pianki, więc w wodzie nie zmarzną, dla mnie raczej rzadko woda jest zimna. Poza tym będziemy 2 tygodnie, więc nawet jeśli będzie kilka dni chłodniejszych, to na piękną pogodę też się na pewno załapiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Incekum Beach Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.14, 13:49 Hotel jest jak najbardziej popularny wśród Polaków, ja byłam w Incekum Beach w lipcu w tamtym roku i było ich bardzo dużo. Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Obsługa bardzo miła, profesjonalna. Teren zadbany, dużo ładnej roślinności i palm - ogród na 6. Hotel jest położony przy autostradzie, ale pokoje są w parku, osłonięte od autostrady recepcją i lobby. Pokoje bardzo czyste, ale niektóre wymagałyby już remontu, tylko część hotelu była po remoncie. Jedzenie wyśmienite i dla każdego. Nawet niejadki zawsze znalazły coś dla siebie. Ponadto bardzo urozmaicone jedzonko. Biuro TUI polecamy szczerze !!!!!!!!pełen profesjonalizm i perfekcjonizm. Pobyt w tym miejscu gwarantuje dobrą zabawę, pełen relaks i wypoczynek!!!!!!!!! gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.247.43.108.static.ttnet.com.tr 20.04.14, 15:08 Juz jesteśmy! Hotel naprawdę super. Położony na cypelku, dzieki czemu jest otoczony z trzech stron morzem. Widokowo pięknie. Jedzenie naprawdę super. Juz sie nie dziwie, ze niektórzy w tym hotelu są po kilka razy. Przyczepić sie można do pokoi i łazienek, bo raczej odbiegają od reszty. Polaków niestety póki co nie spotkaliśmy wcale. W tym hotelu wyglada jakby był środek sezonu, mnóstwo ludzi pływa zarówno w basenie jak i w morzu. W ciagu dnia gorąco, ale wieczór wczoraj był całkiem chłodny. Zobaczymy jak bedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Incekum Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.14, 16:20 prognozy pogody są obiecujące bawcie się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.04.14, 21:41 Dzięki za wpis. Wreszcie jakieś pozytywne opinie na bieżąco. Czy jest możliwość " wyboru" pokoju?. Wskazane jest coś włożyć w paszport, aby dostać lepszy pokój?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.04.14, 22:20 Jakim liniami lecieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Incekum Beach Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.14, 15:10 Co warto zobaczyć i czy są w pobliżu jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia? Czy wieczorami jest co robić , czy są wieczorne przedstawienia?Jadę dopiero w lipcu ,ale już widzę że dokonałam słusznego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.247.43.108.static.ttnet.com.tr 22.04.14, 10:08 Już odpowiadam. Lecieliśmy z TUI, linie chyba Enter, ale nie jestem pewna. W lipcu w tym hotelu może być jeszcze fajniej, bo teraz wieczory chłodne i po kolacji robi już się ciemno, więc wszystkie animacje wieczorne są w środku, a w wakacje podobno dużo się dzieje na zewnątrz. Ja bym jednak szczerze polecała ten hotel również przed sezonem, bo jest naprawdę cudownie i gości ilość taka w sam raz. Hotel jest położony na takim cypelku i w dodatku na wzniesieniu, dzięki czemu z każdego miejsca jest ładny widok. Dużo zieleni, więc nie ma leżenia na betonie. Plaza z każdej strony, więc leżaków i miejsca dla nikogo nie zabraknie. Basen jeden, ale bardzo duży, z wydzieloną częścią dla dzieci i pod zjeżdżalnie. Zjeżdżalnie tylko 3, ale każda inna, nie czuje się złączeń, jak na zjeżdżalniach w niektórych egipskich hotelach, więc bardzo przyjemnie się jeździ. Co do pokoi, to nam dali większy niż mieliśmy wykupiony. Najpierw oczywiście dostaliśmy standard, ale chłopak, co nosił nam bagaże załatwił nam zamianę. Oczywiście dostał za to kilka euro, ale sam się nie upominał. Nie wiem, czy tak samo łatwo byłoby w sezonie, ale można próbować. Co do zwiedzania okolicy, to jeszcze nie wiemy, ale mamy zamiar wypożyczyć samochód z wypożyczalni na przeciwko hotelu, więc dam znać. Sam hotel leży raczej na odludziu, nie ma gdzie wyjść wieczorem, ale też nie bardzo jest po co, bo dużo się dzieje w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 22.04.14, 10:16 Dziękuję za nowe wpisy. Baw się dobrze i udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Incekum Beach Resort IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 23.04.14, 17:08 Czekamy na nowe wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: Incekum Beach Resort IP: *.247.43.108.static.ttnet.com.tr 24.04.14, 18:13 Hej, już chyba wiem, o co mniej więcej chodzi z tymi różnymi rodzajami pokoi. Są standardowe (dość małe, dla 2-3 osób), takie powiększone z aneksem sypialnym i studio. Otóż my dostaliśmy ten powiększony, bo byliśmy z dwójką dzieci, ale one niestety wszystkie mają ten sam minus: są na parterze, a nawet z jednej strony tak jakby poniżej parteru, przez co są mniej przyjemne i jest w nich wilgoć. My mamy taki nieprzyjemny zapach z łazienki i dziś chciałam wymienić na inny pokój, ale pokazali mi dwa inne tego typu i wyjaśnili, że wszystkie są właśnie na tym samym poziomie. Więc nie było sensu zamieniać. Kolejny minus tego typu pokoju jest taki, że ten główny pokój jest przejściowy. No i ale i tak lepiej niż w 1 pokoju z dziećmi. Dopiero pokoje studio są sensowne, bo to są po prostu 2 połączone ze sobą odrębne pokoje. Tak na marginesie to dowiedziałam się, ze Niemcy mają ten hotel w cenie niższej niż my, dziwne trochę... Co do okolicy, to wczoraj byliśmy w jakimś najbliższym miasteczku w kierunku Alanyi, ichniejszym autobusem w cenie 1 Euro od osoby. Zupełnie nic ciekawego tam nie ma, stragany jak u nas na "chińskim" bazarze, ceny takie jak w sklepikach w hotelu. W najbliższych dniach mamy zamiar wziąć samochód i pojechać bardziej wgłąb kraju, ale póki co nie możemy dzieci oderwać od basenu. Aha, w hotelu jest też ogólnodostępny basen kryty, trochę mały, ale gdyby nie było pogody, to można skorzystać. Na szczęście póki co nie musieliśmy, bo pogoda cały czas super, noce coraz cieplejsze, już nawet sweterków nie trzeba zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
dario7800 Re: Incekum Beach Resort 24.04.14, 18:32 Dobry hotel. To były udane wakacje. Teraz się zastanawiam Incekum Beach czy Amelia Beach. Oba dobra, przedział cenowy podobny. Basen w Incekum Beach to duży plus. Jest bardzo duży. Jedzenie, drinki też bez zarzutu. Dobry wybór dla tych co cenią przestrzeń i nie lubią ścisku w basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas 5-18 lipca 28.04.14, 15:57 Rodzina 2+2, BP SunFun, pobyt od 5lipca, 12 dni. Napisz proszę o wynajmie auta! Lecimy z Katowic, rodzina męża z Niemiec i płacą sporo (2 dorosłe osoby). Troszkę zmartwiłaś mnie pokojami na niby-parterze - czytałam o nich wcześniej średnio pochlebne opinie (widać, potwierdzają się). A jak plaża? Czy bierzecie pod uwagę wycieczki? jeśli tak...z lokalnego BP? może doradzisz co? Czy dolmusze/ichniejsze taxi jeździ też do Alanyi? Dziękuję za wszelkie wskazówki... Pozdrawiam i ciepłych wieczorów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: 5-18 lipca IP: *.247.43.108.static.ttnet.com.tr 29.04.14, 22:09 No właśnie mogę już coś więcej napisać o wycieczkach po okolicy. Byliśmy w Alanyi tutejszym autobusem, całkiem ładne miasto, a szczególnie wybrzeże i wzgórze z ruinami twierdzy. Wchodziliśmy tam pieszo, trochę męczące, ale widoki super. Nam do zwiedzenia wystarczył czas od lunchu do kolacji, ale nie chodziliśmy po sklepach. Dziś z kolei wypożyczyliśmy samochód w wypożyczalni w Awsalar (można się dogadać mailowo na ergenekon.tour@hotmail.com), ale jest też wypożyczalnia na przeciwko hotelu, trzeba tylko z gościem ponegocjować. My niestety byliśmy u niego 2 razy i za każdym razem był tak pijany, że nie szło się dogadać. A ja myślałam, że Turcy nie piją ;-) Niestety wycieczka nie do końca się udała, bo straciliśmy pól dnia i pół baku benzyny na trasę rekomendowaną w broszurce TUI, która wiodła przez góry i miała niby pokazywać prawdziwą Turcję. Na pewno po drodze były dwie miejscowości na literę G, nie pamiętam dokładnie, ale gdybyście gdzieś trafili na tę rekomendację, to zdecydowanie nie korzystajcie. Natomiast polecam jechać do miejscowości Alarahan, bardzo blisko hotelu. Jedzie się w stronę Side i jak tylko zacznie się miejscowość Okurcalar, to trzeba zjechać w prawo, ale są znaki, więc nie powinno być problemu. Tam zdecydowanie więcej prawdziwej Turcji niż w opisywanej przez TUI trasie. Proszę tylko uważać na babcię częstującą herbatą koło wielbłąda. Jednym słowem herbatkę należy sobie zdecydowanie darować, chyba że ktoś jest bardzo ciekaw, co go po tym czeka ;-) No i oczywiście można zobaczyć Side, port i ruiny starożytnego miasta. Szkoda trochę, że tam też na każdym kroku napotkamy typowe dla komercyjnej Turcji stragany z podróbkami wszystkiego, co się da podrobić. Gdyby ktoś miał dużo czasu, to można też zahaczyć o wodospad w Manawgat po drodze, ale wrażenie robi znacznie większe na zdjęciach niż w rzeczywistości. My byliśmy podczas poprzedniego pobytu w Turcji, więc teraz sobie darowaliśmy. Jeśli chodzi o wycieczki samochodowe, to należy pamiętać, że ceny paliwa w Turcji są baaardzo wysokie. A jeszcze pomysłowi właściciele wypożyczalni coś w tych samochodach przestawiają, że wydaje się, że jest paliwa znacznie mniej niż w rzeczywistości. A to po to, żeby naiwny turysta tankował, bo myśli że nie dojedzie. Zawsze parę albo paręnaście litrów w baku im zostanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: 5-18 lipca IP: *.zary.vectranet.pl 15.05.14, 21:49 Lecimy z Poznania 25.06 do 09.07.2014 z dwójka dzieci w wieku 11 i 6 lat. Może też ktos w tym terminie leci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: 5-18 lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 14:08 Wróciłam, hotel bez rewelacji, opinie na hollidey checku znakomite 92% nie wiem kto to wystawił, mam porównanie do eftalli villige i ona wychodzi bardziej na plus , ale bawcie się dobrze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: 5-18 lipca IP: *.centertel.pl 08.06.14, 21:33 A co tak się Pani podobało w Eftalii a nie podobało w Incekum? Z tego co mówili rezydenci to całkiem inna klasa hoteli. Eftalia to taka wersja dla biedniejszych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: 5-18 lipca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 22:11 Położenie hotelu ,eftalia jest na większym terenie ,w incekum te domki są prawię ścisnięte, jezeli ktos miał pokój na parterze to współczuję, niby po remoncie ale to nie to co w tamtym,we dwoje nie dało się ruszyc na balkonie , tu basen jeden ,duży, w tamtym prawie trzy plus pięknie zagospodarowana plaża od tego roku,sprzątanie pań pozostawi dużo do życzenia mimo pozostawionych napiwków,no i przede wszystkim jedzenie chowa się do eftali,to jest tylko moje zdanie niektórym się podobało,pani w biurze tez mi mówiła że hotel incekum jest lepszy od eftalii jak wykupowałam, teraz się z tym nie zgadzam , ale ile ludzi tyle opinii ,najważniejsze że wypoczełam , i to co napisałam to są moje drobne uwagi gdybym miała porównać te hotele eftalia byłaby na pierwszym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta4334 Re: 5-18 lipca IP: *.centertel.pl 08.06.14, 22:17 Co do pokoi i sprzątania to faktycznie się zgadzam. Reszta dla nas była super, jedzenie nam bardzo smakowało, a najfajniejsza byłą ta atmosfera w hotelu i ten spokój. Ja osobiście mogłabym tam jechać ponownie. A jeszcze co do sprzątania, to znajomym Niemcom sprzątali znacznie lepiej i nawet łabędzie z ręczników układali ;-) Myślałam, ze może inne sprzątaczki, ale okazało się, że te same... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwix 2.07-9.07.2014 IP: *.bestgo.pl 29.06.14, 23:51 Lecimy na tydzień z Wrocławia 2+ 9 latka , mam nadzieję że to będzie fajny urlop -nie może być inaczej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: 2.07-9.07.2014 30.06.14, 18:06 super! do zobaczenia! my...nad ranem w sobotę mamy wylot z K-c...będziemy w południe na miejscu (o ile godzina się nie zmieni)... lecimy z 5latkiem i 10latką (charakterystyczni...bo głośni:-/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: 2.07-9.07.2014 IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.14, 21:13 już po...było bardzo ok... krótka relacja w drugim wątku o Incekum. Generalnie POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Incekum Beach Resort IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.14, 22:52 Byliśmy w tym hotelu w zeszłym roku we wrześniu, w tym roku - to 4 nasz pobyt w Turcji i szczerze polecam, z różnych względów. Idealny dla dzieci, bogata opcja All - np. nie wszędzie są lody i gofry. Jedyny minus to komary, ale są na to sposoby:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_bs Re: Incekum Beach Resort 14.08.14, 09:15 Byłam 2 razy w Incekum. Fajny i spokojny hotel. Jedzenia mnóstwo :) , miła obsługa. Żałuję tylko że nie udało mi się skorzystać z masażu tureckiego. Jest w hotelu łaźnia i moja znajoma w niej była :) Mówiła że masażysta ją bardzoo adorował i że następnym raze m też idzie . hihi Odpowiedz Link Zgłoś