Dodaj do ulubionych

Przekręt PB Wezyr

04.02.15, 11:10
Wezyr od 1 grudnia 2014 wprowadził kartę stałego klienta uprawniającą do 3% zniżki, warunkiem jest skorzystanie z ich oferty od 2011 roku. Niestety osoby które podpisały umowy w first minute lato 2015 przed tą datą. nie mają do niej prawa. Ci którzy wykupili wyjazd w listopadzie zapłacą więcej niż ci którzy wykupili później. Przy wyjeździe rodzinnym jest to kilkaset złotych. Biuro nie chce nic słyszeć o zmianie terminu. Ja wykupiłem imprezę 29 listopada i czuję się mocno rozczarowany postawą biura. Postępowanie takie zniechęca do kupowania u nich first minute. Osoby które podpisały umowy po 1 grudnia cały czas mogą ubiegać się o zniżkę.
www.wezyrholidays.pl/o_wezyrholidays#klub-kochajacych-podroze
Obserwuj wątek
    • pavvka Re: Przekręt PB Wezyr 04.02.15, 13:30
      A gdybyś kupił(a) w sklepie ciuch, a potem dowiedziała się, że tydzień później w promocji obniżono jego cenę o połowę, też uznałabyś to za przekręt i domagała zwrotu pieniędzy?
      • astorian Re: Przekręt PB Wezyr 04.02.15, 13:45
        Niestety to nie działa tak jak w sklepie. Nie wiem czy zdarzyło Ci się korzystać z First Minute. Kardynalną zasadą jest że im wcześniej kupujesz tym mniej płacisz. I ta zasada została została złamana. Gdyby nie było to First Minute lato 2015 to bym się z Tobą zgodził.
        • pavvka Re: Przekręt PB Wezyr 04.02.15, 14:19
          astorian napisał(a):

> Kardynalną zasadą jest że im wcześniej kupujesz tym mniej pła
          > cisz. I ta zasada została została złamana.

Być może zazwyczaj tak bywa, ale biuro w żaden sposób nie jest zobowiązane do nieobniżania ceny, ani prawnie ani zwyczajowo. Mówienie o przekręcie jest absurdem.
          • pietusza Re: Przekręt PB Wezyr 04.02.15, 14:37
            Może nie przekręt, ale nieładne wyrolowanie klientów rezerwujących najwcześniej, zupełny brak przyzwoitości i klasy. Przecież mogli tę kartę wprowadzić w momencie rozpoczęcia sprzedaży nowego sezonu.
            • Gość: vvv Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.ists.pl 04.02.15, 17:12
              To dopiero początek roku i jeszcze wiele może się wydarzyć. Będzie wiele okazji do potencjalnych zniżek i upustów, np. w środę popielcową będzie specjalna zniżka dla palaczy CO, 8 marca dla każdej kobiety, 10 marca dla każdego prawdziwego mężczyzny, 17 marca dla Patryków, 1 kwietnia dla jajcarzy, itd., itd.
              • Gość: Igor Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.15, 18:23
                To miało być śmieszne :(
          • astorian Re: Przekręt PB Wezyr 04.02.15, 21:13
            pavvka napisał:

> Być może zazwyczaj tak bywa, ale biuro w żaden sposób nie jest zobowiązane do n
            > ieobniżania ceny, ani prawnie ani zwyczajowo. Mówienie o przekręcie jest absurd
            > em.

Wiem ,że nie jest zobowiązane ale przyzwoitością czy uczciwością nie da się tego nazwać.
            • Gość: stefek Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.capgemini.de 05.02.15, 11:30
              Ja kupuje w TUI jest gwarancja ceny tak wiec biuro jest zobowiazane zwrocic ci roznicze , tak samo jak unikam Wezyra to i unikam Sun & Fun inne tego typu BP
              • safcia.1 Re: Przekręt PB Wezyr 05.02.15, 11:48
                Tak, TUI jest fantastyczne, szczególnie kiedy traktuje Polaków jako turystów drugiej kategorii przy kwaterowaniu ich równocześnie z niemieckimi turystami. Za tę samą a często niższą cenę niż ta w Polsce.
                • Gość: Agata Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.15, 12:29
                  Ale pleciesz, TUI kwateruje Cię dokładnie tam, gdzie masz zarezerwowany pokój. Latam z nimi od lat i jak mam opłacony pokój z widokiem na morze to taki zawsze dostaję, jak rodzinny w bungalowie to tam trafiam itp. Nie wiem ile płacą turyści niemieccy i nie bardzo mnie to interesuje, ja wymagam od biura podróży, żeby zapewniło mi tylko pobyt w hotelu i pokoju jaki opłaciłam i to gwarantuje mi TUI.
                  • Gość: stefek Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.capgemini.de 05.02.15, 12:56
                    w tym roku lecimy z tui do turcji w 3 rodziny jedna rodzina z berlina i placa 200 euros wiecej
        • Gość: ikaz Re: Przekręt PB Wezyr IP: 89.228.120.* 05.02.15, 22:22
          Piotr krytykujesz autora tego wątku za to że umieścił go na kilku forach a sam robisz to samo. Dopisujęsz się do niego na wszystkich możliwych forach. Żałosne.
          • Gość: Piotr Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.15, 18:52
            A dla mnie żałosne jest lamentować w kilku miejscach jednocześnie nad tym samym tematem. Z ciekawości przejrzałem fora i nie powstrzymałem się przed komentarzem (zresztą nie tylko ja).
            • Gość: ikaz Re: Przekręt PB Wezyr IP: 89.228.120.* 07.02.15, 12:03
              Piotr ale tylko ty dopisałeś się na wszystkich forach. Stosujesz podwójne standarty. Sam możesz pisać to samo na wszystkich forach i to jest ok. Ale jak robi to ktoś inny to go krytykujesz. Naprawdę żałosne.
    • Gość: Piotr Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.15, 18:58
      I tutaj maruda, chyba na każdym możliwym forum dot. turystyki już jest, wkleja ten sam wątek.
      • Gość: x Re: Przekręt PB Wezyr IP: *.unknown.vectranet.pl 05.02.15, 19:19
        TUI kwateruje tak samo polskich i niemieckich turystów. Mało tego, TUI czy Neckermann nierzadko zaokrąglają ceny do 4 zł/euro - z Niemiec 990 euro, z Polski 3.990 (podczas gdy euro jednak te 4,15-4,20 kosztuje). Dodatkowo - własnie TUI czy Neckermann mają zróznicowane ceny (np. 4 rodzaje pokoi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka