Dodaj do ulubionych

KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:24
Wezyr to po prostu skandal!!!!!!!!bylismy traktowani od pierwszego dnia w
hotelu nie jak klienci, którzy zapłacili sporo pieniędzy za wakacje,ale jak
intruzi i wrogowie. Nic nie odpowiadało temu, co nam obiecywano w biurze
Wezyr. Na pewno tak tego nie zostawimy!!nie kupujcie wycieczek u
Wezyra!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zo Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.chomiczowka.net.pl 12.09.04, 18:27
      Może zechcesz podać więcej szczegółów???
      • Gość: alla Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 80.168.2.* 12.09.04, 18:39
        A ja mam z nimi dobre doświadczenie - wszystko przebiegało bez zakłóceń,
        zgodnie z planem, hotel taki jak w folderze.... widocznie miałam farta ;-)
    • Gość: aneta Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.04, 19:00
      a można wiedzieć jak nazywa się ten okropny hotel???
      • Gość: kasia i ola Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.net.pulawy.pl 12.09.04, 20:22
        jedziemy 15 września do alanyi do hotelu Kleopatra inn z Wezyrem i jesteśmy
        przerażone co nas tam czeka??? Czy ktoś nam moze coś powiedzieć coś o tym hotelu
    • Gość: elmich58 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.ae.poznan.pl 13.09.04, 08:05
      Byłam z Wezyrem w Turcji na przełomie lipca i sierpnia br. w Marmaris w hotelu
      środmiejskim(wykupione Fethyie tuż przy plaży) Swoje wspomnienia opisałam zaraz
      po przyjeździe.Wezyrowi przyświeca dewiza "zapaciłeś frajerze, nie masz jak bez
      nas wrócić do kraju, zrobimy z tobą co chcemy". Praktycznie Wezyr jako biuro
      mogłoby wyrzucić katalog do kosza i sprzedawać imprezy na sztuki w jednakowej
      cenie, bo to co zastaje sie na miejscu nie odpowiada pierwotnym ustaleniom.
      Zmiany hoteli, koszmarna obsługa rezydentów, brak elementarnej kultury w
      kontaktach biuro-klient ... Na wakacje jedzie się za własne zarobione pieniadze
      nie po to aby cierpieć tylko wypoczywać i cieszyć się każdą chwilą. Najgorzej
      jest chyba w sezonie, wiosną i latem przy mniejszym ruchu jest chyba lepiej.
      Jedyny sposób na nieuczciwe biura to informowanie o tym opinii publicznej i
      korzystanie z usług innych biur, gdzie klient jest mile widzianym klientem.
      • Gość: beata POLSKIE MARUDY IP: *.top.net.pl 28.01.05, 12:59
        ludzie wam wiecznie malo za 900 zl chcielibyscie nie wiadomo jakich luksusow.
        nic do cholery nie wiecie o turystyce ani o turcji. wlasnie mam do czynienia z
        takimi medami jak wy bo skonczylam turystyke. wiecznie cos wam sie nie podoba.
        a bo za blisko plazy a bo za daleko a bo umywalka za nisko a bo za wysoko. KTO
        WAM DOGODZI???????
        • levy16 Re: POLSKIE MARUDY 29.01.05, 08:21
          to prawda... jest tak jak mówisz.. ale trzeba odróżniać marudzenie od zrobienia
          klienta w konia... mnie też już wkurzało, że jak byliśmy z żoną z wezyrem w
          turcji to oprócz pretensji o niewywiązanie się z umowy (bardzo poważne) były
          głosy "przy okazji": "a bo za daleko" "a bo za blisko" "a że od wschodu" "a że
          od zachodu" "a że różowy pokój" "a że niebieski"...
          to się zgadza, ale nie można mówić że każde wieszanie psów na firmę to
          marudzenie... my zapłaciliśmy nie 900 tylko 4500 i w naszym przypadku wezyr DAŁ
          OSTRY POPIS SWOICH MOŻLIWOŚCI NEGATYWNYCH....
          pozdr
        • Gość: zruc Re: POLSKIE MARUDY IP: *.cable.wsm.wielun.pl 29.01.05, 13:22
          To właśnie Ty masz turystom dogodzić.Czego Was w tej szkole uczyli.Ludzie są
          różni ity powinnaś o tym wiedzieć.Jak nie masz do tej pracy talentu i powołania
          to lepiej zmień zawód.
    • Gość: nosek Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 13.09.04, 10:32
      ja jechałam z Wezyrem i było świetnie
    • Gość: nosek Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 13.09.04, 10:38
      Oj, coś mi się zdaje ze Piotr, Marcin i Michał którzy najeżdzają na Wezyra to
      ta sama osoba, nieładnie!!!
      • Gość: POSZKODOWANY Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:47
        oj zdaje mi się, że nie wiesz co mówisz, bo być może nie przeżyłeś koszmaru w
        Turcji!!!!!!!!!!!!!!Nie życzę Ci tego!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aga007 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.09.04, 00:31
      ja wrocilam wlasnie z Alanay z Wezyrem i BEZ ZADNYCH ZARZUTÓW
      • Gość: luna27 na pocieszenie IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.04, 14:33
        Ja tydzien temu wróciłam z Turcji, byłam tam z Wezyrem, było wspaniale,
        rezydenci bardzo mili , odpowiadali na kazde zadane pytanie doradzali, na
        lotnisku wszysko swietnie zorganizowane, hotel taki jak w katalogu, pyszne
        jedzenie nie mam obiegcji co do tego biura, i po tej wycieczce raczej bym ich
        polecała.
        • Gość: mk Re: na pocieszenie IP: 213.77.38.* 28.12.04, 16:52
          miałś farta, tam w ogóle nie ma organizacji, szczescie Ci sprzyja,
    • Gość: Iwona Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:56
      Potwierdzam w 100%, że Wezyr to oszust, miałam fatalne warunki w
      hotelu,jedzenie okropne i ginęły rzeczy w pokojach. Odradzam wakacje z tym
      biurem
      • Gość: Ewelina Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:13
        Wezyr to koszmar,potwierdzam w 1000%!!!!!Nigdy nie wyjezdzajcie z tym biurem,
        bo to banda kłamców, szukających "naiwnych" ludzi, którzy zapłacą, a potem
        niech się męczą w syfiastym hotelu!!!!!!!!!!
      • Gość: sherlock Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.g3.pl 28.09.04, 00:16
        To Wezyr Wam miał rzeczy pilnować, dzieciaczki? Na pewno konkurencja ukradła,
        żeby Wezyr skompromitować ! Cały hotel to byli goście Wezyra ? Bo to by mi
        ułatwiało dochodzenie...
        A propos: co Wy, wszystkie na Wezyr plujące dzieciaczki jedno IP macie. ha !?
        z jednego PGR-u Wy pojechały ? I TP S.A. reklamujecie ? Watsonie, nie wydaje Ci
        się, że konkretów trochę mało ? W którym hotelu przestępstw Wezyra szukać
        mamy ? Zlitujcie się i rzeknijcie, bo nam odsetek wykrytych spraw zaniżacie !!
      • Gość: Tomala Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! zależy od hotelu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 03:12
        Witam. Ja też byłem z WEZYREM, nie powiem, że było super, bo jedzenie było MAX
        SUCKS!!! moja tylna cześć ciała wie to najlepiej, ale do wszystkich psioczących
        pytanie?!?! Co ma WEZYR wspólnego z kucharzem, który nie potrafi gotować???
        NIC !!! Pokoje mieliśmy czyste, zajebiste, sprątanie codziennie, ręczniki,
        klima na pilota, a jeść się nie dało!!! hotel DEYRA DENIZ 3*** w KEMERze....
        wniosek, ze względu na kucharza nie mogę tego hotelu nikomu polecić !!!! jednak
        nie ma co psioczyć na kucharza, raczej psioczyć do szefa hotelu a nie do
        WEZYRU. Ogólnie patrząc skąd biuro podróży (jakiekolwiek) ma wiedzieć, że
        gdzieś tam zmienili kucharza i jest kiepsko, jak z reguły nikt z biura tam nie
        jada ;D, można tylko polegąć na FORUM w necie przed wyjazdem !!! pozdr
    • a_b Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 19.09.04, 07:58
      zgadzam się WEZYR to lipa, ja byłam z nimi w lipcu szczyt sezonu, na lotnisku w
      Dalamanie musielismy szukac rezydentki i autokaru, wyjezdzając myslelismy ze
      bedziemy jechac z Rosjanką, inny autokar z polskimi turystami jechał z
      Rosjanką, ja akurat miałam dobry hotel, ale kiedy nas rozwozili do hoteli
      zdarzało sie ze ludzie w wykupionym hotelu nie mieli miejsc, makabra, byłam w
      Turcji, mam porównanie innych biur i w Turcji i nie tylko, tak jak robi to
      wezyr to tragedia, to racja biuro jest czescią ODEONU rosyjskiego biura, moze
      Rosjanom to odpoiwda ale nie Polakom, sorry płace to wymagam tego za co
      zapłaciłam, mineły czasy kiedy mozna było wykorzystywać naiwność
      Polaków!!!!!!!!!!!!!! zgadzam się WEZYR to lipa, ja byłam z nimi w lipcu szczyt
      sezonu, na lotnisku w Dalamanie musielismy szukac rezydentki i autokaru,
      wyjezdzając myslelismy ze bedziemy jechac z Rosjanką, inny autokar z polskimi
      turystami jechał z Rosjanką, ja akurat miałam dobry hotel, ale kiedy nas
      rozwozili do hoteli zdarzało sie ze ludzie w wykupionym hotelu nie mieli
      miejsc, makabra, byłam w Turcji, mam porównanie innych biur i w Turcji i nie
      tylko, tak jak robi to wezyr to tragedia, to racja biuro jest czescią ODEONU
      rosyjskiego biura, moze Rosjanom to odpoiwda ale nie Polakom, sorry płace to
      wymagam tego za co zapłaciłam, mineły czasy kiedy mozna było wykorzystywać
      naiwność Polaków!!!!!!!!!!!!!! zgadzam się WEZYR to lipa, ja byłam z nimi w
      lipcu szczyt sezonu, na lotnisku w Dalamanie musielismy szukac rezydentki i
      autokaru, wyjezdzając myslelismy ze bedziemy jechac z Rosjanką, inny autokar z
      polskimi turystami jechał z Rosjanką, ja akurat miałam dobry hotel, ale kiedy
      nas rozwozili do hoteli zdarzało sie ze ludzie w wykupionym hotelu nie mieli
      miejsc, makabra, byłam w Turcji, mam porównanie innych biur i w Turcji i nie
      tylko, tak jak robi to wezyr to tragedia, to racja biuro jest czescią ODEONU
      rosyjskiego biura, moze Rosjanom to odpoiwda ale nie Polakom, sorry płace to
      wymagam tego za co zapłaciłam, mineły czasy kiedy mozna było wykorzystywać
      naiwność Polaków!!!!!!!!!!!!!!
      znajomi pojechali z WEZYREM i bardzo źle wspominają pobyt
      • riwiera_turecka Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 21.10.04, 13:33
        Wezyr nie jest częścią rosyjskiego ODEONU !!! Odeon to TURECKA FIRMA - w Polsce
        jest WEZYR a u Ruskich CORAL...Jak nie wiesz to nie pisz bzdur !!!
        • bravo80 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 23.10.04, 12:23
          ale głupie pieprzenie, wszyscy narzekający jakoś boją się podać szczególów
          (terminu, hotelu, co im się nie podobało itd) wydaje mi się że chyba
          konkurencja się zdenerwowała :). Ja wakacje z Wezyrem w Turcji wspominam jako
          najlepsze wakcje mojego życia, było super. Alanya hotel Cleo Mare przy plazy
          Kleopatry( w tym roku nie mieli go w ofercie a szkoda), termin wrzesień rok
          temu. Jedyny minus to linie lotnicze MNG - mogliby zmienić przewoźnika bo
          autentycznie miałem obawy wsiadając do tego pseudo Boeninga ;).
          • Gość: anty-wezyr Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 217.79.145.* 02.11.04, 21:50
            To czy dany tour-operator radzi sobie czy nie - proponuję oceniać w największym
            szczycie kiedy jest największe obciążenie..... (a nie po sezonie, kiedy w
            zasadzie wszystkim sie udaje - pomimo wielu niedociągnięć...). Dla mnie Wezyr
            to kaszana.
            Nie boje się podawać szczegółów - polecam link:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=14076667&a=15601002 , zdęcia
            hotelu: www.riwiera-turecka.inetpl.com/index.php?s=hotel&nr=16 .
            • Gość: anty-wezyr Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 217.79.145.* 02.11.04, 21:54
              cytat z pracownika wezyra: "Proszę Państwa, z Rosji przylatuje 20 samolotów
              tygodniowo a z Polski 4 - dlaczego Pańswto się dziwią, ze Rosjanie mają lepszą
              obsługę, hotele itp..."
            • Gość: marcin Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 87.207.232.* 02.10.05, 18:27
              POTWIERDZAM!!!!! WEZYR TO KASZANA. Byłem z nimi w zeszłym roku w hotelu
              Kleopatra Elit (niektóre zdjęcia z poniższego linku są mojego autorstwa)!!!!
              Wezyr jest nastawione na ruskich, Polacy są traktowani jako zło konieczne.... A
              warunki - sami możecie zobaczyć.
        • Gość: pluto Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 213.77.38.* 28.12.04, 16:55
          co prawda to prawda, ale odeon ma nad wszystkimi trzema pieczę, i to własnie z
          odeonu który sie miscie w turcji wychodzą "rozporządzenia"
    • Gość: portakal Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.chello.pl 08.12.04, 20:37
      witam.akurat tak sie sklada ze jestem rezydentka...i powiem szczerze ze polacy
      to dziwny narod jezeli chodzi o turystyke: kupuja jak najtaniej hotel i potem
      oczekuja niewiadomo czego.a to nie moze tak byc.ludzie ogladajcie dokladnie
      oferty i porownujcie ceny hoteli: chyba musi byc jakis powod gdy jeden 3* hotel
      jest tanszy od drugiego 3*???poza tym wiele razy jest tak ze turysta krzyczy ze
      jak jezdzil z inna firma( najczesciej wymieniaja :tui i necerman) to nic zlego
      im sie nie przytrafilo!kochani!!!to dlaczego juz nie jezdzicie z ta Wasza super
      firma???a poza tym tui i necerman tez maja przeboje tak jak inne biura(wiem to z
      doswiadczenia swojego i moich znajomych,ktorzy wybrali sie z tymi super firmami
      na wakacje do dobrych hoteli, i okazywalo sie ze nie ma dla nich miejsc).fakt
      czasami jest tak ze biuro zawini jezeli chodzi o hotel, ale jezeli chodzi o to
      ze bylo brudno w pokoju,albo ze recznikow nie wymienili ,albo papier sie
      skonczyl- to juz nie wina biura!!!co to za problem podejsc do recepcji i to
      zglosic???niemcy, rosjanie i inne narodowosci jakos potrafia sobie radzic. to
      tylko my polacy tyle narzekamy i tym psujecie sobie urlop.jak nie znacie jezykow
      obcych to zgloscie to rezydentowi, ale bez awantur: on nie jest w stanie
      kontrolowac kazdego pokoju w kazdym hotelu.i nastepna sprawa:to tez nie jest tak
      ze inne narodowosci sa lepiej traktowane od nas.wiele razy widzialam jak jedna z
      lepszych firm holenderskich : correndon, przywozila na 1-2 dni swych turystow do
      bloku(apartamenty,gdzie mieszkam)bo nie bylo dla nich miejsc w hotelu ktory
      wykupili.wszyscy sa traktowani tak samo.polacy czesto mowia ze niemcy maja
      lepsze pokoje,czasami maja, ale tak akurat im sie poszczescilo gdy przyjechali
      do hotelu te pokoje byly wolne wiec dlaczego mieli ich nie dostac. to na
      tyle.moglabym wiele takich sytuacji opisac, ale po co.turysci!!!na wczasach
      wypoczywajcie a nie awanturujcie sie.po co sie sami stresujecie zamiast sie
      relaksowac na plazy w promieniach sloneczka.pozdrawiam
      • foxy Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 17.12.04, 17:42
        Hmmmm.... jezeli chodzi o Wezyra to mam dosc dobre wspomnienia. Bylam w Alanyi
        w polowie sierpnia w hotelu Justiniano Katya i wszystko sie zgadzalo z opisem i
        zapewnieniami. Problem pokoju rozwiazalismy sami z recepcjonistami i nie
        marudzilismy rezydentowi jak male dzieciaczki ze nam sie nie podoba bo na
        parterze. Nasza prosba zostala spelniona nastepnego dnia przed poludniem gdy
        czesc pokoi sie zwolnilo. Standard taki sam tyle ze na 3 pietrze- super z
        widokiem na morze. Jedna rzecza jaka mogla przeszkadzac to brak Polakow. Bylo
        nas moze 10 osob w calym obiekcie. Pozdrawiam.
        P.S. Sorki za brak polskich znakow :-)
      • Gość: pluto Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 213.77.38.* 28.12.04, 17:03
        tak, ale często 4* wezyra są znacznie gorsze niż inne 3*, przypominasz
        sobie???, a pamiętasz jak w hotelch 4* all inc, podawano TYLKO polakom ocet
        winny zamiast wina? a jak przychodzili niemcy to juz mieli wino prawdziwe? czy
        masz może jakieś zaniki pamięci? i co z tego ze klienci, turysci mówili o tym
        grzecznie jak sytuacja trwała kilka dni, a przypomiasz sobie jak to w
        niektórych hotelach ludzie cały czas chorują na żoładek, w egipci e mówi się
        klatwa faraona, a w turcji jak się mówi? NIESZCZESLIWY PRZYPADEK ZE TO AKURAT
        TEN HOTEL!!!! KLEOPATRA JEST JEDNYM Z NICH, tak więc rezydentko nie wciskaj tu
        kitu, bo jest to jawna propaganda, lepiej juz lez na tym słoneczku i nie
        nabijaj ludzi w butelkę
        • Gość: portakal Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.03.05, 17:33
          tak akurat sie sklada ze nikt nie wciska kitu.a choroby zoladkowe zdazaja sie w
          wielu hotelach.jak jestes taki obeznany to sobie poczytaj na roznych stronach z
          forum o turcji. i nie ma tu znaczenia ile hotel ma gwiazdek bo "zemsta allaha "
          dopada nawet w najlepszych 5* hotelach.a jesli chodzi o sloneczko i lezenie na
          plazy to my rezydenci nie mamy na to czasu bo codziennie pracujemy.
          pozdrawiam
      • Gość: Pawel Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.05, 12:50
        Latam czesto do Turcji,bardzo lubie atmosfere tego kraju (jako turysta) i podoba mi sie rejon od Antali do Alani.Najchetnie jestem jednak w Side i okolicy.
        Ostatnie moje hotele tam to Miramare i Cesars.
        Nigdy nie bylem tam rozczarowany.Wybieram sie w polowie marca z zona ponownie i mam nadzieje na kolejny udany pobyt.
        Mam tylka jeden sposob na moje wczasy i do tej pory sprawdza sie on:
        sprawdzam,do jakiego hotelu lece,ponizej 4* w Turcji nie kupuje nic oraz
        wylatuje z niemieckimi biurami podrozy z lotnisk w Berlinie.
        Jeszcze jedno:zawsze biore all inklusive.I wcale nie chodzo o alkohol.
        Szczegolnie bylo to dobre,gdy jeszcze nasze dzieci jezdzily z nami.
        I nie wybieram wcale ofert turystycznych gigantow.
        A rezydenci? A po co mi oni? Biuro podrozy gwarantuje mi transfer z lotniska do hotelu i z powrotem.A na miejscu w hotelu radzimy sobie sami.
        Mialem kiedys ochote poleciec do hotelu,gdzie przebywa duzo Polakow,ale jak
        przeczytalem na forum opinie,ze obsluga sprawdza gosciom hotelowym przy wejsciu torby (czy przpadkiem nie wnosza kupionych w sklepie napoi)to mi sie odechcialo.
        Jest jeszcze jeden powod,dlaczego wybierem niemieckie biura:od kilku lat kazdy klient zamawiajac wyjazd otrzymuje tzw. Sicherungsschein.
        Jest to obligatoryjne od kilku lat ubezpieczenie,gwarantujace, ze w przypadku upadlosci biura podrozy nie zostane wyrzucony z hotelu i nie bede musial ponosci innych kosztow np przelotu powrotnego.
        Jst z pewnocia wiele bardzo dobrych polskich biur podrozy i wcale nie mam zamiaru moja wypowiedzia zadnego z nich urazic.Robie jednak tak,jak robie i nie mam z moimi urlopami zadnych problemow.
        A turysci sa rozni: jednym za glosno,drugi za cicho, a to za duzo Niemcow czy innych Anglikow,albo Ruskich.No, i oczywiscie dzieci: za duzo ich,albo za glosne.
        Jedzenie nie takie,jak w domu,obsluga nie mowi po..( tu wpisac wwlasciwy jezyk)
        itp., itd.
        Ja tez np. nie bylem zachwycony (kulinarnie)tym,jak w pewnym hotelu (nie w Turcji),gdzie bylo duzo Anglikow,podawano na sniadanie min. fasole.Ale to nie byl zaden problem.Jadlem po prostu cos innego.
        Klienci biur odrozy powinni pamietac o tym,aby kupujac Trabanta ( tzn.hotel 2-3 *) nie oczekiwali Mercedesa.Rowniez i o tym,ze podane w katalogach kategorie hotei sa kategoriami lokalnymi, tzn. danego kraju i w odbniesieniu do standartow europejskich nalezy im co najmniej jedna gwiazdke zabrac.
        A opisywane przez niektorych forumowiczow historyjki wydaja mi sie naciagane.
        Ocet winny dla Polakow,wino stolowe dla Niemcow?
        A moze szanowny turysta pomylil jedno z drugim?
        Sa i hotele,w ktorych jedni maja np. wykupione tylko sniadanie i obiado-kolacje,a inni all inklusive.
        Gorsze pokoje dla roznych turystow w tym samam hotelu?
        To jest czesciowo mozliwe.Jezeli np.zamawiam pokoj z widokiem na morze,to place za to i go otrzymuje.Rownie dobrze moze i tak byc, ze nie wszystkie pokoje maja balkony.
        Zycze wszystkim milego wypoczynku - wszedzie i z kazdym biurem podrozy.

• Gość: pluto Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 213.77.38.* 05.01.05, 12:10
          niesety ocet winny i wino nie jest naciąganą historyjką, ja nie byłam turystką
          w tym hotelu na szczęscie, więc opinia i przestroga jest całkowicie serdeczna,
          ale miałam nieprzyjemność tam przebywać i widzieć to na własne oczy, poza tym
          bardzo lubię wino i nie zwykłam się mylić, jeśli jest to wino oczywiscie, co
          więcej ci którzy niefortunnie pili "nie-wino" mieli wykupione all inclusive, co
          do wykupienia pokoju z widokiem na morze to Pawle też nie zawsze się zgadza z
          tym co napisałeś, a juz na pewno w biurze wezyr, które to jest tu opisywane,
          dostajesz pokój który jest akurat wolny, jesli trafisz z widikiem to masz
          szczescie, a jak nie to niestey nie masz szczescia, co do pokoi, jest bardzo
          rózny standard, nie wiesz o tym?
          wiele hoteli jest w ciągłym remoncie, tak po kilka pokoi, zeby nie zburzyć
          organizacji hotelu, ale co za tym idzie niektore pokojue są wyremonotowane a
          niektore w stanie sprzed kilku dobrych lat. zyczę zeby nikt na takie drugie nie
          trafił. zyczę mile spędzonych wakacji i wspaniałego wypoczynku
          • Gość: Pawel Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.05, 16:11
            Do Pluto:
            Lepiej pozno,niz wcale:
            Moze masz i racje, nie przezylem,nie moge nic powiedziec.
            Natomiast to co przezylem: jezeli zamawilem pokoj z widokiem na morze,
            to zawsze go dostalem.Kosztuje jednak kilka € wiecej.
            Pozdrawiam
      • Gość: jas Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.in.gazownia.pl 04.07.05, 15:21
        brawo!!!!!!!!! popieram, wypoczywac ludziska a nie stwarzać sobie problemy
        P.S. nie jestem rezydentem, ale jeżdząc na wycieczki nienawidze marudzących
        ludzi którym ciągle coś nie pasuje i psuja humor innym
        i nie rozumiem jak najważniejsza rzeczą na wakacjach moze być pokój?????!!!!!!!
        ja tam tylko wracam na noc i tak naprawdę obchodzi mnie tylko to żeby była
        pościel czysta
        pozdrawiam wszystkie marudy:))Dajcie na luz...............
    • Gość: wezyrka Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.citibank.com 27.12.04, 15:20
      ...a ja jestem b. zadowolona....Wezyr przedluzyl mi pobyt i dostalam 4 dni
      pobytu w hotelu za darmo....!!!! ale fakt, ze udzielaja zlych informacji
      itrzeba bardzo sie starac, zeby cos u nich zalatwic, co sie chce....
    • Gość: maja66 niedoszła rezydentka IP: 213.77.38.* 28.12.04, 16:50
      tak się skłąda,że od lipca miłam być rezydentem wezyra w turcji...do czego
      oczywiscie nie doszło bo juz po nicałych 2 tyg. powróciłam do polski, wiem jak
      sie tam traktuje klientów, to straszne, są i dają kase, tzn tak na poczatku to
      wszyscy sa ok, bo pierwszy dzien to wycieczki fakultatywne z ktorych to
      rezydenci maja kase, a pozniej to juz czysta prowizorka, choc nie powem
      poznałam ze 3, słownie trzy, dziewczyny które pracowały tam, całą saoba, nie
      bede juz mówic o metodach i karach jakie były przygotowane dla rezydentów oraz
      o tym jak wszystkim rezydentom zabieraja paszporty( dla bezpieczeństwa na
      tydzień a pozniej trzymaja 6 miesięcy a ty tam siedzis bo musisz, fajnie co?)
      wlasciwie to jak tam jechałam to cała rzesza ludzi miał mnie odwiedzic i
      pojechac oczywiscie na wycieczki z wezyrem ,ale jak wiadomo nikt z nich sie
      ruszył z wezyrem, a biuro kazdy omija dalekim łukiem (patrz ul. tamka w wawie)
      nie polecam biura nikomu. wiem dokładnie jak to wyglada od podszewki i werzcie
      mi ze wbrew pozorom to biuro jest niebezpieczne dla zycia, a mianowicie
      kierowcy wożący turystów niezadko jeżdzą tymi autobusami po 20 godzin bez
      chwili odpoczynku, z tego co woem to jet turistic sa całkiem dobrzy,pzdr
      • Gość: portakal Re: niedoszła rezydentka IP: *.chello.pl 01.02.05, 23:52
        witam.majka co t za glupoty opowiadasz???nie pracowalas w wezyrze bo sie do tego
        po prostu nie nadawalas!!i wszystko bylo tak zorganizowane bys sama chciala
        wracac!!szefostwo nasze zapytalo sie nas czy ktores z was sie nadaje do pracy i
        wszyscy stwierdzilismy ze sie nie nadajecie.jakie kary??jakie zastraszanie
        rezydentow??ja pracuje juz troche i nigdy nie dostalam kary...i nie jest to
        prawda ze olewamy turystow!!!wiele razy pomagalam turystom triady lub itaki bo
        ja bylam czesto na dyzurach w hotelu a ich rezydenci wogole sie nie pojawiali.i
        co to za brednie z tymi kierowcami!!!co ty mozesz wiedziec skoro nawet nie bylas
        na tego typu wycieczce gdzie trzeba jechac daleko!!mscisz sie na wezyrze tylko
        dlatego ze ci sie nie udalo!!!!!
        • mk55 Re: niedoszła rezydentka 04.03.05, 14:44
          wiesz co, szkoda mi Ciebie, to chyba dziewczynko nie wiesz jak byłam w antali
          namiawiana przez samego szefa guru zebym jednak została jako rezydent, ciekawe,
          skoro tak sie nie nadawalam, my wszycy sie nie nadawialiśmy..hm...ciekawe
          bardzo, co do kierowców, którzy są zresztą bardzo mili, to w koncu nie ich wina
          ze biuro wymaga tak a nie inaczej :)a wszytsko było zorganizowane zebysmy sami
          chcilei wracac?to po co w ogole plącili nam za przelot? po to zebysmy mogli
          sobie pobyc i wracac?co do kary, to juz zapomniałaś?tez ciekawe...ale fakt, w
          koncu umowy, kopii umowu nie dostajesz wiec łatwo można zapomnieć jak takie
          kary wygladają...
          i wiesz nie mszcze się na wezyrze, moja "kariera" z wezyrem sie skonczyła
          szybciutko i ciesze sie ze tak szybciutko, bo gdybym była tam w dodatku sama to
          nie wiem co ja bym tam zrobiła w takich warunkach...
          kompletny brak organizacji, wszytsko robione na kolanie ze tak powiem, dobrze
          ze Turcja jest piękna i świeci słonce, to nawet takie niekompetentne biuro może
          byc dzięki temu zrekompensowane :)
          pozdrawiam
          • Gość: portakal Re: niedoszła rezydentka IP: *.chello.pl 04.03.05, 20:19
            co ty znowu opowiadasz??? dziewczyno!! ty bredzisz! jaki szef cie prosil?? guru?
            on nigdy nie wtraca sie w sprawy zatrudniania rezydentow!!i niby ciebie
            prosil??cala wasza 4 byla z nami przdyskutowana juz w alanii i wszyscy
            jednoglosnie powiedzieli ze sie nie nadajecie( jedynym ktorego sklonni byli
            przyjac to byl ten koles- nie pamietam jego imienia) a wy 3 dziewczyny bylyscie
            od razu na nie. a to ze was przyslali do turcji...wlasnie po to by sie przekonac
            czy sie nadajecie.po to mieliscie trening, po ktorym my starzy rezydenci bylismy
            pytani o was i niestety ale ty najgozej wypadlas.pogodz sie z tym i przestan
            glupoty wypisywac, nie zawsze musisz byc gora( a ztego co widzialam to ciezko
            znosisz porazki)
            a jesli chodzi o kary itd. ja pracuje juz 5 lat i nie odczulam zadnych
            przesladowan itd.lecz sie dziewczyno. nikt mnie nie zastrasza ani nie molestuje
            ani nie szantazuje. a kopie umowy mam jak bys chciala wiedziec.ty nie mialas
            dostac bo o to chodzilo bys sama zrezygnowala. juz w czasie rozmow w alanii
            biuro was wyczulo i przeprowadzili wszystko tak byscie sami nie chcieli
            pracowac.przykro mi,ale tak bylo.
            wiec nie wypisuj tu takich glupot na wezyra bo jest wszystko zorganizowane do
            tego stopnia ze rezydent nie musi sie o nic martwic.dostajemy wszystko na
            papierze i tylko musimy wykonywac swa prace.i szczerze jest to pierwsze biuro w
            ktorym tak wlasnie jest(pracowalam w innych i tam jak rezydent sam sie nie
            zatroszczyl o cos to nikt o to nie dbal).
            pozdrawiam i milej pracy jako rezydent innych biur -jesli taka znajdziesz:)
            • mk55 Re: niedoszła rezydentka 16.03.05, 13:27
              szkoda mi Ciebie, ale cóż, widać tak już musi być na tym świecie, że istanieją
              tacy ludzie jak Ty, mam tylko nadzieje że nigdy nie trafie na takiego rezydenta
              ja Ty :) mysle że porażki znoszę całkiem dobrze, a jako rezydent nie chce
              pracowac bo mam dużo lepszą pracę :) a tak w ogóle to skąd jesteś taka pewna z
              kim Ty w ogóle rozmawiasz na tym forum? pisząc że to własnie ja byłam
              najgorsza? ale nic to, nie bede Cie z błędu wyprowadzać, możesz mnie nazywać
              jak Ci tylko podoba :) nie przeszkadza mi to. poza tym nie chce mi się już
              dyskutować z Tobą, bo jak widze i tak nie ma to najmniejszego sensu, wielu
              rzeczy nie wiesz, nie chcesz wiedzieć lub tez po prostu wiesz ale nie chcesz
              tego ujawnić, a tak poza tym, to musi byc strasznie bogate to biuro skoro
              wysyła ludzi powiedzmy ta nieszczesną czwórke do turcji tylko po to zeby 2
              tygodnie sobie posiedzieli:) a pożniej wrócili za friko. no cóż.życzę
              szczęścia.pzdr
      • Gość: doszla rezydentka Re: niedoszła rezydentka IP: *.ada-ro-01.superonline.com 27.09.05, 14:35
        BZDURY! Ja jestem jakos doszla rezydentka, paszport mam przy sobie, a jeslı
        chodzi o kary - ja tez jeszcze nie dostalam, choc zasady sa ostre,to fakt,
        trzeba naprawde umiec sie dostosowac, ale da sie..kwestia zdobycia sympatii i
        bycia w miare elastycznym..Nie jestem zadowolona z mojego obecnego biura,to
        fakt, ale pracowalam wczesniej gdzie indziej i bylo niezle..Atmosfere tworza
        ludzie z ktorymi pracujesz, akurat tuıtaj jest nie za bardzo, ale poznalam wielu
        wspanialych pracownikow Odeonu i ogolnie uwarzam, ze jest w porzadku..a
        paszporty moze i niektorym zabieraja, moja kolezanka miala taka sytuacje, ale
        gdy poprosila o zwrot - dostala go..
        Generalnie praca rezydenta wymaga czasem bycia twardym i jednoczesnie zdolnosci
        dostosowania sie - jest sie z dala od domu, obcy kraj,ludzie nie zawsze
        przyjazni, problemy..Widac, ze jestes zbyt miekka i sie do tej pracy nie
        nadajesz skoro zwialas po 2 tyg...Pozdrawiam z Turcjı!!!!!
    • aliye Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 31.12.04, 13:30
      Zgadzam sie w pełni, ze Wezyr to biuro,ktorego dewiza jest jak najwiecej
      zarobic dajac naiwnym klientom jak najmniej.2 lata temu bylam w Alanyi przez 2
      tyg niestety z tym biurem...Rezydent byl mily tylko w dniu przyjazdu, potem gdy
      wcisnal wycieczki po zawyzonej cenie, slad po nim zaginal:( Ja pojechalam na
      wycieczke do Kapadocji i mimo, iz milo ja wspominam-nie odwiedzilismy kilu
      miejsc wczesniej wspominanych! Przez caly jeden dziien nie moglismy wejsc do
      hotelu,bo jak nas oskarzono zgubilismy klucze.Oczywiscie to nie my, a recepcja
      zawieruszyla nasze klucze!Po tygodniu kazano nam sie przenosic do innego
      pokoju,bo zajmowalismy 4 osoby a bylo nas 2 w pokoju.Ja uwazam,ze nic takiego
      nie powinno miec miejsca, a swiadczy to tylko o kiepskiej organizacji.Dla mnie
      nie bylo niczym zabawnym pakowanie sie w srodku wczasow i latanie po hotelu z
      manatkami a potem rozpakowywanie sie.Do wiecej w pokoju, do ktorego kazano nam
      sie przeniesc byla nie zmieniona posciel( krew na poscieli + zapach meskich
      perfum).Gdy chcielismy sie skontaktowac z rezydentem on byl nieuchwytny az do
      dnia wyjazdu!Z takich zdarzen jeszcze przypomina mi sie,ze jadac na wycieczke
      fakultatywna ,poprosilismy jakiegos pilota( ktory znalazl sie u nas w hotelu
      przypadkowo),zeby zamowil nam suchy prowiant na rano.Na marginesie ten pilot
      mowil po turecku.Recepcjonista przyjal zamowienie, zapisal sobie je
      na...serwetce,no i jak sie mozna domyslac...prowiantu nie dostalismy:-// Ja
      uwazam, ze wezyr powinien inaczej wyszkolic swoich rezydentow, ktorzy okazuja
      sie wyrahowanymi cwaniaczkami a takze bardziej sparwdzac hotele do ktorych
      kieruja swoich klientow.
      Przestrzegam wszystkich przed tym biurem!Poza tym informacje w katalogach to
      pic na wode!
      Sa lepsze biura np.Orbis, Scan Holiday, wiec lepiej wydac ciut wiecej niz potem
      sie szarpac z oszustami!
      • Gość: portakal Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.03.05, 17:45
        wszystko co opisujesz nie jest mile dla odpoczywajacego. ale jedna rzecz mnie
        zastanawia: czy bylas na spotkaniu informacyjnym na ktorym wszyscy turysci sa
        informowani o naszych dyzurach i o tablicy informacyjnej, na ktorej sa podane
        telefony: 1 do szpitala czynny 24 h i jest tam ososba polskojezyczna i 2 tel. do
        biura czynny od 9-18 tez z polskojezyczna osoba?czemu tam nie
        zadzwonilas?napewno by ktos przyjechal.dodatkowo : czemu oskarzasz rezydentow
        biura o brak kwalifikacji ?bo nie dostalas suchego prowiantu??tym bardziej ze
        widzialas ze rezydent ci go zamowil?boze ludzie jestescie jak male dzieci!!zero
        samodzielnosci w obcym kraju!dla takich powinno pozostac tylko polskie morze i
        sami sobie radzcie:)wtedy nie bedzie na kogo narzekac:)
        pozdrawiam
    • szalbierz Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 03.03.05, 11:44
      Czytam tak trochę, bo zamierzam wykupić coś u Wezyra i jakoś tak średnio
      wiarygodne te narzekania na Wezyr. Zero szczegółów, dat - tylko jakaś krew na
      pościeli jak w tanim kryminale. Może byście napisali wreszcie coś konkretnego,
      bo tak to wasze posty nikogo nie zachęcą do głębszej refleksji.

ps używanie wielu, różnych nicków też nie uwiarygadnia opinii.
      • Gość: Ela Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:25
        Mnie takie opinie jak na forum w zupełności wystarczą, żeby zrezygnować z
        wyjazdu z Wezyrem, tym bardziej,że nie jest to pierwszy i jedyny wątek na temat
        zupełnego braku profesjonalizmu tego biura. Nie chcę ryzykować i liczyć, że
        może mi się uda i będę zadowolona, bo jest duże prawdopodobieństwo, że będę
        miała zmarnowany urlop. Ja w każdym razie nie biorę w ogóle tego biura pod
        uwagę przy planowaniu wyjazdu do Turcji, bo nie stać mnie na nieudany wyjazd,
        na który czekam cały rok. Uważam, że bardzo dobrze, że ludzie ostrzegają przed
        tego typu biurami, i nie traktuję tych opini podejrzliwie, ale jako przestrogę
        przed popoełnieniem błędu. Pozdrawiam
        • olcia30 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 04.03.05, 10:15
          Wcale nie ma reguły co do kompetencji biura podróży.
          Wiele osób poleca Neckermanna jako rewelacyjne biuro, a ja najbardziej nieudany
          urlop miałam właśnie z nimi. Inni ostrzegają z kolei przed Exim Tours, a to
          naprawdę przyzwoite biuro oferujące wyjazdy za rozsądną cenę - byłam z nimi po
          raz pierwszy i pojadę pewnie jeszcze nie raz.
          Najlepiej sprawdzić i przekonać się samemu, a nie sugerować opiniami innych
          osób...
          Pozdrawiam
          • bojana2 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 04.03.05, 23:07
            Byłam z Wezyrem trzykrotnie i zamierzam po raz kolejny wybrać się. Za każdym
            razem korzystam z ofert last minute i nie mam zastrzeżeń.
            • Gość: beyaz kasia Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.05, 13:57
              Tak to wszystko czytam i stwierdzam:
              Ludzie, najlepiej sami zorganizujcie sobie wakacje, nie kupujcie w biurach
              podróży!!!!! Żadna pan/pani rezydentka nie bedzie was olewać i denerwować,
              biuro na was nie zarobi, zorganizujecie sobie wycieczki sami - wtedy też nikt
              na was nie zarobi. W hotelu świetnie sami sobie poradzicie, ze zmianą pokoju i
              innymi problemami, znacie przecież świetnie języki obce. No i na pewno
              będziecie mieli najlepsze wakacje waszego życia!!!
              No bo po co potem wypisywać, że biuro okropne, rezydent olewa turystów, w
              hotelu są zatrucia, łazienki okropne, to samo jedzenie (oczywiście to wszystko
              wina biur), i wszystko taaaaakie drogie!!!!!
              Myślę, że biura będą miały w ten sposób po prostu święty spokój od malkontentów.
              A może najlepiej spędzajcie wakacje nad polskim morzem, gdzie nigdy nie ma
              pogody, jedzcie rybę nieświerzą rybę, przepłacajcie za piwo i mieszkajcie w
              obskurnym ośrodku za 60 zł. Myślę, że wtedy niekomu nie będziecie mieli nic do
              zarzucenia.
              Pozdrawiam wszystkich normalnych, cieszących się życiem i wakacjami ludzi.
              Uadanych wypoczynków.
              • Gość: portakal Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.03.05, 17:48
                doskonale podsumowanie!!!
                • Gość: ela Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 62.233.197.* 06.03.05, 09:18
                  Wg mnie podsumowanie jest beznadziejne, ponieważ biuro podróży isnieje po to
                  żeby profesjonalnie zorganizować mi wyjazd do wybranego hotelu. Płacę za to aby
                  odbyło się to bezstresowo, chcę odpocząć, a nie użerać się z rezydentem i
                  wykłócać o coś co mi się należy. Biuro podróży nie robi mi łaski (nie jest to
                  instytucja charytatywna), jezeli nie potrafi dobrze wykonywać swojej pracy to
                  powinno zniknąć z rynku, a nie naciągać ludzi i narażac ich na nerwy, stersy i
                  traktować ich lekceważąco. Pozdrawiam
                  • Gość: beyaz kasia Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.05, 13:34
                    Droga Pani Elu. Najwidoczniej nie zrozumiała Pani mojego postu. Radzę jeszcze
                    raz dokładnie go przeczytać.Pozdrawiam
                    • Gość: ela Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 62.233.197.* 06.03.05, 16:07
                      Jak najbardziej zrozumiałam, od dawna czytam ze zrozumieniem. Od wielu lat
                      spędzam urlopy za granicą i korzystałam z usług kilku biur podróży, które
                      zawsze staram się wybierać starannie, między innymi na podstawie opinii ludzi,
                      którzy korzystali z ich usług. Myślę ,że m.in. dzięki temu moje dotychczasowe
                      urlopy były bardzo udane. Nie jestem malkontetką i nie wymagam nie wiadomo
                      czego, chcę tylko, żeby mój wyjazd był zgodny z ofertą biura podróży. I gdy
                      czytam na forum takie opinie jak np. w tym wątku o biurze Wezyr, to
                      natychmiast skreślam takie biuro bo nie mam żadnej gwarancji, że nie znajdę się
                      w grupie osób , którym przytrafi się feralny wyjazd, nawet jeżeli tych
                      niezadowolonych będzie mniejszość (zawsze mogę się znależć wsród tych 10 czy
                      20% pechowców), a przecież nie jest to jedyny wątek z negatywnymi opiniami na
                      temat tego biura, co tylko potwierdza wieksze prawdopodobieństwo wpadki.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: beyaz kasia Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.05, 20:11
                        Szanowna Pani
                        Proszę zauważyć , że wszystkie biura (szczególnie w sezonie) mają większe, bądź
                        mniejsze wpadki, czasem nawet tego nie wiedzą turyści. Niestety, tego się nie
                        uniknie. Ten się nie myli, kto nic nie robi. Opinie na temat biur wsród
                        forumowiczów są skrajnie różne. Nie można się więc opierać tylko na nich.
                        Jednym ludziom sie podoba to, a drugim tamto - i to we wszystkich omawianych w
                        tym wątku kwestiach.
                        Tak więc, jak stwierdziła jedna z forumowiczek, najlepiej to samemu sprawdzić.
                        Życzę miłych podróży.
                        Z poważaniem
                        beyaz kasia
                        • Gość: ela Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:28
                          Czytam często opinie na forum i niestety są biura np. Triada czy właśnie
                          Wezyr,na temat których jest mnóstwo opinii negatywnych, a więc nie są to
                          jednostkowe wypadki przy pracy, które jestem w stanie zrozumieć, a po prostu
                          lekceważenie klientów i brak profesjonalizmu. Oczywiste jest że najwięcej
                          problemów sprawia biurom pełnia sezonu i właśnie umiejętnośc poradzenia sobie w
                          kryzysowych sytuacjach świadczy o jakości usług biura podróży. A co do biura
                          Wezyr to jak już wcześniej pisałam nie zamierzam osobiście sprawdzać jego
                          rzetelności, bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że sprawdzian wypadłby
                          niepomyślnie, a nie stać mnie na takie ryzyko. Pozdrawiam
                          PS. Mam już zarezerwowany wyjazd do Turcji w lipcu z TUI, bo myślę, że do tego
                          biura mogę mieć większe zaufanie.
                          • Gość: beyaz kasia Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.05, 17:38
                            miejmy nadzieję, że się Pani nie zawiedzie na TUI
                            Pozdrawiam
                            • Gość: ela Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: 62.233.197.* 07.03.05, 20:48
                              Ja także mam taką nadzieję i postaram sie napisać o swoich wrażaniach po
                              powrocie z Turcji. Pozdrawiam.
                • Gość: ola Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:47
                  Mam prośbe do portakal; moglabys mi napisac cos wiecej o pracy rezydenta w
                  Wezyrze?Poniewaz dostałam zaproszenie na rozmowe:)!to moj
                  adres:karinapas@hotmail.com
                  Z góry dziekuje
    • kacha45 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 08.03.05, 12:45
      Jako przyszła klientka Wezyra chciałabym się dowiedzieć czegoś konkretnego.
      Osobiście musze powiedzieć że nauczyłam się ze udane wakacje zależa tylko od
      nas samych. Przeczytałam wszystkie zamieszczone tu odpowiedzi i włos mi się
      zjeżył na głowie. Jeżdze od paru ładnych lat na wycieczki i powiem szczerze, że
      nigdy nie potrzebowałam rezydentów. Bo tez nie wiem co od nich bym mogła
      chcieć? Żeby mi zamówili suchy prowiant na wycieczke? Litości!!! Poza tym
      musimy się nauczyć że sptawy danego hotelu musimy załatwiać na miejscu a nie
      miec pretensje po przyjeżdzie do biura w Polsce. Czego Wy konkretnego
      oczekujecie od biura? Zeby zapewniło Wam że się świetnie bedziecie bawic? Mają
      chodzić i sprawdzać czy dzisiaj została zmieniona Wam pościel w pokoju? Czy
      dzisiaj na śniadanie jest to co bedzie smakować panu Kowalskiemu? Jedzenie jak
      jedzenie trzeba wziąc pod uwagę gdzie się jedzie i co bedzie serwowane, uwazac
      na podstawowe zasady i bedzie dobrze. Kradzieże jezeli takowe maja miejsce są
      chamstwem ale też nie ukradli Wam przecież tego rezydenci? W moim przypadku
      nigdy nic ttakiego nie miało miejsca więc nei wiele moge powiedzieć ale można
      sie zabezpieczyć , bo w każdym hotelu są sejfy. A cham bedzie chamem czy w
      Turcji, Polsce czy gdziekolwiek indziej. Jeżdziłam z różnymi biurami podróży i
      powiem że im większe tym więcej na nie skarg i niedociągnięć. Ze Scan Holiday
      miałam przypadek zmiany hotelu po 2 dniach, a rezydenta przez całe 2 tygodnie
      nie szło uraczyć. Ludzie wszędzie są dobrzy i źli, miewaja kłopoty, problemy,
      dni lepsze i gorsze ale jeżeli my będziemy się uśmiechać to wakacje bedą udane
      a i obsługa napewno odwzajemni nam uśmiech. I poamiętajmy że kupujemy konkretną
      usługę czyli, przelot, transfer, rezerwacje hotelu a nie ten hotel i jego
      obsługe na własność. Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych turystów. Liczmy
      na siebie!
      • Gość: beyaz kasia Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.05, 17:11
        bardzo interesująca wypowiedź.
        Pozdrawiam pozytywnie nastawiona do świata podróżniczke.
        beyaz kasia
        • szalbierz Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 09.03.05, 11:02
          Tak jak podkoloryzowane narzekania bez podawania szczegółów budzą pewne
          wątpliwości co do skali zawinionych niedociągnięć, tak zaciekłe bronienie biura
          podróży budzi reakcje wręcz odwrotne. Od razu narzuca się myśl, że pracuje
          pani, pani beyaz kasiu, dla jakiegoś biura. Nie wiem jak jest w istocie i pani
          mnie na pewno nie przekona (sama pani widzi, że jest tu pewien konflikt
          interesów). Tylko taką uwagę rzucam, żeby pani się nie zagalopowała w tym
          bronieniu dobrego imienia Wezyra.
          • Gość: beyaz kasia Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.05, 14:13
            hahaha, jak widzę wszyscy upatrują się w zadowolonych i normalnych ludziach
            powiązań z biurem turystycznym. Tak, tak, myślę, że wszyscy forumowicze to
            pracownicy biur, hahaha. Pochwała głupocie. Pzdr.
            • antybandzior Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 01.07.05, 10:50
              A może jakiś turek cię zapina? że taka zadowolona jesteś...
    • Gość: Beatab Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.elsat.net.pl 01.07.05, 13:26
      Jak czytam takie głupoty to chce mi się śmiać. Trzy razy korzystałam z usług
      Wezyra i zawsze moja rodzina była zadowolona, więc czytam te głupoty tylko dla
      czystej rozrywki.
    • aiiii Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 03.07.05, 20:50
      A ja jadę z dwoma kumplami 20.07 do Alanyi z Wezyrem. I nie mam najmniejszych
      wątpliwości, że nie będzie żadnej skuchy bo to by była ich ostatnia skucha. Bo
      najlepszą rzeczą w życiu jest zemsta...Od tych słów rozpocznę moją znajomość z
      rezydentem (ponoć naciągaczem).
    • Gość: klos Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.in.gazownia.pl 04.07.05, 15:12
      a ja myślę że to jest kwestia tego, czego się oczekuje i czy jedzie się na
      wakacje marudzic czy odpoczywac i dobrze bawić. ja jestem osoba, która raczej
      nie opuszcza kiedy cos jest inaczej niz miało być, ale na wakacjach
      luzuję...biorę zawsze hotel **** i nie spodziewam się wiele po hotelu ani po
      rezydentach, czasem jestem mile zaskoczona, a czasem po prostu skutecznie sobie
      wmawiam że mogłoby byc gorzej. To moje wakacje i naprawde staram się pewne
      sprawy po prostu olać. i żeby się dobrze bawic Wam zycze tego samego
      wiem że to jest wkurzające (może nawet za mało powiedziane) jak sie płaci tyle
      kasy i sa problemy, ale pomyślcie że i tak Wam tej kasy nikt nie zwróci, i
      skoro juz Wam się coś takiego zdazy bawcie się dobrze i po powrocie nie
      omieszkajcie złozyc zażalenia do biura czy tam reklamacji, ale to dopiero po
      powrocie, na wycieczce weźcie tylko podpis rezydenta na reklamacji a reszte
      załatwiajcie po prowrocie, a tam korzystajcie z życia ......zycze miłej zabawy
      i głowa do góry "nigdy nie jest tak źle zeby nie mogło byc gorzej:))
      • Gość: folmanis Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 20:22
        Witam,
        właśnie wczoraj wieczorem wróciłam z Turcji. Byłam z Wezyrem - kipeską renomę
        firma zawdzięcza beznadziejnym rezydentom. Trudno mieć pretensje do biura, że
        klima nie działała, albo że jedzenie było kiepskie, ale można sie przyczepić do
        sytuacji w której potrzebujesz skontaktować się z przedstawicielem Wezyra kiedy
        potrzebujesz lekarza.Ja osobiście go nie potrzebowałam, ale pomogłam starszej
        pani skontaktowac sie ze szpitalem w Marmaris.
        Rezydentka przez tydzień czasu unikała kontaktu z "nami" oraz nie udzieliła
        informacji czy, kiedy i o której przyjedzie po nas na lotnisko autokar.
        O tym, że wyjezdzaliśmy wczoraj o 13.10 na lotnisko dowiedzieliśmy sie od
        zaprzyjaźnionych ludzi, którzy mieszkali w innych hotelach. Nasz rezydentka
        miała nas w nosie. Zwykle nie potrzebuje "opieki" rezydenta bo byłam juz w
        przeróżnych sytuacjach, znam angielski i jakoś dam sobie rade. Natomiat ludzie
        starsi, którzy nie znaja jezyków obcych potrzebują "przewodnika".
        Mój wypoczynek w Turcji był rewelacyjny pomimo iż zostałam okradziona już
        pierwszego dnia.
        Turcja jest piękna, Turcy sympatyczni i przyjaźnie nastawieni choć czasem
        przesadnie namolni ;)), ale da się przeżyć!
        Polecam wyprawę do Turcji, nie koniecznie z Wezyrem.
        Swoja drogą dziś otrzymałam kopie kilku pism z reklamacjami jakie trafia
        wkrótce do Wezyra, ja oczywiście też skrobnę od siebie kilka słów, żeby
        poprawili jakoś obsługi rezydentów bo psują im image ;))
        Pamiętajmy, że wszystkim nie da się dogodzić.
    • Gość: Antywezyr Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:12
      Popieram, urlop z Wezyrem to koszmar. Byłam z nimi w Turcji 3 lata temu,
      mieliśmy mnóstwo problemów, połowa ludzi chciała wcześniej wrócić do Polski.
      Hotel Puren, rzekomo 3* nie zasługiwał ani na 1*. Notoryczne awarie
      klimatyzacji powodowały, że trudno było wytrzymać w pokoju, gdy na zewnątrz
      temperatura przekraczała 40 stopni. Awarie zdarzały się codziennie i trwały po
      kilka godzin. Poza tym potworny brud, beznadziejna obsługa, no i "restauracja"
      przy "basenie" gdzie jedzenie po paru minutach nie nadawało się już do
      konsumpcji (leżało w słońcu). Oczywiście to co nie zeszło ze stołu było
      przerabiane na kolejne potrawy, rezultat był taki, że kilka osób spędziło pół
      urlopu w szpitalu - ale byli zadowoleni, bo tam mieli świetne warunki.
      Rezydenci Wezyra nie zrobili nic w tej sprawie, non stop przysyłali kogoś
      innego kto "oczywiście" pierwszy raz słyszał, że jest jakiś problem. Aha, dodam
      jeszcze, że kradzieże w hotelu były na porządku dziennym i też nikt się tym nie
      zajął.
      Największym jednak przegięciem był suchy prowiant jaki dostaliśmy na drogę na
      wycieczkę do Kapadocji - sucha bułka z jakąś przyschniętą kiełbasą zapakowana
      w - GAZETĘ!!! Totalny brak szacunku dla gości hotelowych. I to nie jest wina
      wyłącznie hotelu, ale również Wezyra, bo dobrze wiedzą z kim podpisują umowę, z
      jak beznadziejnym hotelem.
      Dla tych, którzy jeszcze mają wątpliwości polecam niedzielny program w ostatnią
      niedzielę w TVN, tam czarno na białym widać jaki koszmar potrafi zgotować Wezyr
      swoim klientom.
      Nigdy więcej z nimi nie wyjadę. Od tamtego czasu podróżuję z innymi biurami i
      jak dotąd udaje mi się wspaniale spędzić wakacje.
    • kacha45 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 08.10.05, 11:05
      Właśnei wróciłam z pobytu w Turcji z biurem Wezyr. Do biura nie mogę mieć
      żadnych zastrzezeń. Mieliśmy małe zamieszanie ale zupełnie nie z winy Wezyra
      chociaż niektórzy pewnie to biuro obarczyliby odpowiedzialnością. Po przybyciu
      do umówionego hotelu rezydentka rozdała karty meldunkowe, pomogła wypisywać i
      po zapytaniu czy wszystko juz jest w porządku i czy może zająć się pozostałymi
      gośćmi odjechała. I wtedy nagle okazało się ze w hotelu czeka na nas
      niespodzianka, tzn że na tę noc nie ma miejsc. Jednak nikt nie zostawił nas
      samych sobie. Zostaliśmy przeniesieni do hotelu o wiele wyższym standardzie,
      przywiezieni, zawiezieni i na cały pobyt w ramach dodatkowej rekompensaty
      otrzymalismy sejf za darmo (który w ofercie hotelu jest płatny). Z rezydentką
      Wezyra spotkaliśmy się na drugi dzień, przepraszała bardzo wyjaśniając ze to
      nie jej wina. No bo nie była. I to było nasze jedyne spotkanie z tą panią bo
      przez dwa tygodnei do niczego nei była nam potrzebna. Więc z mojej strony nie
      mogą powiedizeć złego słowa na to biuro bo wywiązało się ze wszystkiego. Ooooo
      zapomniałabym, jakby się uprzeć to mogłabym mieć pretensje, czasami brakowało
      pewnych rodzajów trunków w barze (oszczędności hotelu)a to przecież ewidentna
      wina biura Wezyr :) Pozdrawiam
      • Gość: asiam Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:37
        a ja troche źle spałam bo poduszka była za duża - wniosę skargę na wezyra, jak
        tylko się wyśpię bo właśnie wczoraj wróciałam ;)
        • hillary23 Re: KOSZMAR Z WEZYREM!!!!!!! 18.10.05, 17:17
          koniecznie, a ja się będę domagała odszkodowania za..... może za to, że winda
          czasem głośno jeździła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka