Dodaj do ulubionych

Felicia Village

IP: *.tktelekom.pl 17.06.15, 09:38
Witam, wybieramy się do tego hotelu z dziećmi 8 lipca na 2 tygodnie. Chętnie poczytam wszelkie opinie i wskazówki odnośnie pokoju, lokalizacj i całego obiektu ogółem. Jak wygląda najbliższa okolica, czy jest się gdzie przespacerować wieczorem? Hotel położony jest nad rzeką i zastanawiam się czy nie będzie problemu z komarami. Z góry dziękuję ja wszelkie podpowiedzi.
Czy ktoś jeszcze wybiera się tam w podobnym terminie?
Obserwuj wątek
    • Gość: martini Re: Felicia Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.15, 14:39
      Witam. Hotel jest ok. Zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. spacerowac proponuje tylko po terenie hotelu. Komary są. Ale tylko późnym wieczorem. Wszystkie pokoje wyposażone w moskitiery. Ale można zabrać coś do kontaktu na komary. Najbliższa okolica to koniec świata. Nie ma zupełnie nic w odległości minimum 1 km. Zakupy w hotelowym sklepiku strasznie drogie. Taxi bardzo drogie. Wypożyczalnia samochodów moim zdaniem też droga. Na zakupy należy pojechać np. do Side. Autobus hotelowy w każdą sobotę za 7 euro(dzieci 5 euro) w obie strony. Czas w Side 4 godziny. Natomiast hotel jest super. Na 100% będziecie zadowoleni. Ja nastawiłem się na typowe leżakowanie więc jestem zadowolony.W razie konkretnych pytań piszcie.
    • Gość: Marcin Re: Felicia Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.15, 21:32
      Podobno jest tam choroba stóp dłoni i jamy ustnej, dziś sie dowiedziałem.
      Czekam na odpowiedz z biura, obawiam sie bo mamy lecieć 15.07
      Wiesz może coś na ten temat?
      • Gość: Aga Re: Felicia Village IP: *.chelm.mm.pl 01.07.15, 23:26
        Witam! Też dostaliśmy dzisiaj informację o tej chorobie od TUI (to choroba bostońska, nie wiem czemu używają tej dziwnej nazwy). Poczytałam trochę niemieckich opinii i rzeczywiście ludzie, którzy byli tam w czerwcu pisali o sporej ilości zachorowań. Zdecydowaliśmy się zmienić rezerwację na Incekum Beach Resort. Jedziemy z dwójką dzieci, wiec wolę nie ryzykować. Lecimy za tydzień i z pewnością do tego czasu hotel nie upora się z tym problemem. TUI zmieniło rezerwację od ręki, dostaliśmy nawet dodatkowe 3% rabatu od aktualnej ceny. Wycieczkę kupowaliśmy na początku czerwca więc cenowo wyszło korzystnie.
        • Gość: martini Re: Felicia Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.15, 18:43
          Wróciłem 10 czerwca. Nikomu nic się nie wydarzyło. Oczywiście przy zachowaniu odrobiny ostrożności. Widziałem ludzi wchodzących to toalet publicznych na boso. Spędzaliśmy mnóstwo czasu na basenie i nic.
          Moja córka ma 8 lat i wiadomo delikatna skóra. Nie wiem. Znajomi też byli i też nic a ich córka ma 5 lat i łapie wszystko , co można złapać. Ale wchodzenie np. do łazienek publicznych na boso uważam za wykluczone.
          • Gość: Aga Re: Felicia Village IP: *.centertel.pl 02.07.15, 19:25
            Z pewnością większość wczasowiczów wraca stamtąd zadowolona i bez przygód z chorobami, ale jednak jakieś ryzyko jest. Skoro TUI rozsyła taką informację do klientów, to musi mieć uzasadnione obawy.
            A podczas waszego pobytu ktoś w hotelu chorował?
            • Gość: martini Re: Felicia Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.15, 17:50
              Podczas naszego pobytu wśród naszych znajomych i osób z którymi mieliśmy kontakt (30-40 osób) nikomu nic nie dolegało. Właściwie wszyscy byli z dziećmi w wieku od 0 do 15 lat Jeżeli jednak TUI rozsyła jakieś info to może coś jest. Nasi znajomi wrócili około 15 tego i czerwca i też nic nie mówili o jakiejś chorobie. Rezydentka TUI(bardzo fajna dziewczyna znająca m.in. turecki niemiecki rosyjski , angielski) też nic nam nie mówiła. Myślę że coś by jednak wiedziała. /nie było żadnego odkarzania pokoi czy innych dziwnych reakcji. Był tylko Pan który opryskiwał kwiaty , ale to są normalne zabiegi. Jeżeli jest to choroba Bostońska to jest to wirus, a to wcale nie oznacza że osoby te złapały to w hotelu. Jeżeli w ciągu jednego tygodnia jest tam 240 rodzin czyli prawie 1000 w miesiącu a wpisów jest 3-czy 4 i wszystkie po niemiecku to obstawiam że złapali to gdzie indziej(samolot, autobus)
        • ewelina.2604 Re: Felicia Village 02.09.15, 22:50
          Witam, proszę bardzo Panię o informację w jakiej formie i ile dni przed wylotem na wakacje dostała Pani informacje o tej chorobie? Piszę ponieważ nas biuro podroży TUI nie poinformowało, że były tam przypadki zachorowań na tzw chorobę bostońską, co jak się okazało po przylocie na miejsce miało ogromne znaczenie. Wakacje w hotelu Felicia Village zupełnie nieświadomi rozpoczęliśmy 02.08.2015r. już na drugi dzień na spotkaniu z rezydentką poznaliśmy polska rodzinę z dwójka dzieci 3 i 7 lat u których lekarz stwierdził bez żadnych wątpliwości chorobę bostońską. Oni zadecydowali o natychmiastowym powrocie do Polski, nam rezydentka poradziła aby moje dzieci 7 i 9 lat nie korzystały z basenu i nie chodziły do Miniclubu, co było dla nas niewyobrażalne. Natychmiast poprosiliśmy o zmianę hotelu. TUI znalazło nam inny hotel ale musieliśmy zapłacić 700euro. Podobnie jak Pani nie chcąc narażać dzieci na niebezpieczeństwo zarażenia bez wahania 04.08 przenieśliśmy się do Iberotel Palm Garden. Teraz chcę złożyć reklamację i spróbować odzyskać wpłaconą kwotę bo uwazam że nas też powinni poinformować o tym co dzieje się w tym hotelu tym bardziej że lecielismy z dziećmi. Będę bardzo wdzięczna za każda informację.
          P.S. Hotel Felicia Village- najgorszy, najbrudniejszy hotel w jakim byłam. Obsługa życzliwa tylko dla niemców,koszmar. A podkreślam, że od 9 lat latamy do Turcji i Grecji więc mam porównanie. Za co ten hotel ma w Tui 4+gwiazdki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka