Dodaj do ulubionych

evisa błędny numer paszportu

IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 12:28
Witam,
Przy składaniu wniosku o evise popełniłem błąd przy numerze paszportu(błędna jedna cyfra).
Czy ktoś miał podobny przypadek? Uda się wjechać do Turcji czy muszę kupić nową wizę?
Dzięki za informacje.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: evisa błędny numer paszportu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.15, 12:37
      Akurat numer paszportu jest najważniejszy, bo wiza jest przypisana elektronicznie do konkretnego paszportu, więc możesz mieć problem, bo celnik turecki nie będzie widział po zeskanowaniu twojego paszportu wizy.
      Być może pokazanie wydruku na granicy wystarczy, jeżeli wszystkie inne dane są poprawne ii cię puszą, a jeżeli nie to najwyżej kupisz drugą wizę na lotnisku (tylko że drożej).
      • Gość: Bart Re: evisa błędny numer paszportu IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 12:50
        Tak tez zrobię-dzięki za informację
        • Gość: yoo Re: evisa błędny numer paszportu IP: 194.11.254.* 10.07.15, 17:06
          Na nasze wizy w czerwcu straznik tylko szybko rzucil okiem i tylko na pierwsza pozostale dwie nawet nie lukal.
          • Gość: Michał Re: evisa błędny numer paszportu IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 17:19
            No i tak jest w 99% przypadków, Turek w ogóle nie patrzy na wydruk (prawie nikt nawet nie wyciąga tych kartek), bo skanując paszport widzi w systemie, że wiza do tego paszportu jest kupiona.
            Jeżeli jest błąd w numerze paszportu to celnik nie zobaczy w systemie wizy, bo do dobrego numeru paszportu nie ma przypisanej wizy (tylko do tego błędnego), więc w takim przypadku na pewno będzie chciał zobaczyć wydruk wizy, nie wiadomo tylko czy nie uzna, że wiza jest nieważna. Moim zdaniem, jeżeli jest tylko błąd w jednej cyfrze, a wszystkie inne dane na wydruku będą zgodne z paszportem, to wiadomo, że to tylko pomyłka i nie powinien robić trudności i przepuści przez granicę.
            • Gość: Bart Re: evisa błędny numer paszportu IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 19:51
              Witam, dziękuję wszystkim za informację.Znalazłem w starym wątku opis takiej samej sytuacji jak u mnie czyli błąd jednej cyfry-po pokazaniu wydrukowanej wizy nie było problemów z przekroczeniem granicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka