Gość: adam55 IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 10:26 Lecę w środę (22.09) do Turcji. Będę mieszkal w hotelu Botanik. Nasza paczka ok.10 osobowa (Lódź i Mielec) wybiera się tam już 3 raz. Jest rewelecyjnie. Nie mogę się już doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_b Re: BOTANIIIIIIIK 19.09.04, 11:55 a botanik ten hotel to gdzie jest mijescowosc dokładnie z jakiego biura lecisz ile płacisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boaaa Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.chello.pl 13.03.05, 16:34 Botanik jest po prostu swietny!!!Dla rodzin , nawet młodych - rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Rewelacja 18.03.05, 08:55 Hotel Botanik jest fantastyczny, tylko trochę na uboczu. Byłam tam 3 lata temu, ale naprawdę jest super. Obsługa Ok., czysto i bardzo zadbany teren. Będziecie zadowoleni. Koniecznie zajrzyjcie do Antalyi (nie mylić z Alanyą), zróbcie sobie wypad na cały dzień i rozkoszujcie się prawdziwą turcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.krak.tke.pl 25.03.05, 12:53 Szkoda ze nie widziales hotelu Delfin obok botanika tam to dopiero jest super!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diva Re: BOTANIIIIIIIK IP: 217.153.187.* 23.04.05, 13:33 ech, własnie wróciłam z hotelu Botanik. Juz marze o nastepnym razie :). Było cudownie. Obsługa, jedzenie, super. Pokoj ladny, mnostwo zieleni na terenie hotelu. o takim wypoczynku marzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzia Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:04 Witajcie ! Które biura mają Botanika w ofercie ? Gdzie najtaniej ? Możecie coś doradzić ! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.pro-internet.pl 11.05.05, 11:57 Botanika w ofercie ma Wezyr !!! Hotel super byłem tam w zeszłym roku. Po prostu bajka, tylko szkoda, że 90% gości to Ruscy. Ja do nich nic nie mam, ale trochę za dużo piją, a szczególnie w hotelach z opcją "all inclusive" a taki jest właśnie Botanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.elsat.net.pl 12.05.05, 16:24 Byłam w Botaniku w tamtym roku z 3 latkiem i było cudownie, dziecko baardzo zadowolone i dlatego w tym roku też tam będę. Wybieram się 8 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdzia Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:38 Beatko, napisz coś więcej. Ja chcę się wybrać z 2-latkiem i myślałam także o Botaniku. Jakie atrakcje dla dzieci? Jedzenie-czy odpowiada maluchom ? Troszkę mnie martwi ta odleglość od Alanii i Side. Napisz jak sobie dawaliście radę ? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.elsat.net.pl 16.05.05, 16:50 Witaj Magdo!Napisałam o atrakcjach dla dzieci ale niestety nie widzę aby to było napisane na forum , może za długi opis? Poczekam jeszcze chwilę i jak sie nie ukaże to napiszę jeszcze raz ale już w bardzo minimalistycznej formie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.elsat.net.pl 16.05.05, 17:05 Dla dzieci jest specjalny bufet np. na śniadania : mleko,kaszki,prawdziwa nutella, dżemy, miód, kilka gatunków pieczywa itp. 2 place zabaw z czego jeden jest przy jadalni aby rodzice mogli spokojnie zjeść posiłek. Przez cały dzień są soki ze świeżych owoców, lody. Karuzele, pociąg dla dzieci, diabelski koło( wszystko jest już w cenie pobytu i dzieci jeżdżą ile chcą, 4 zjeżdżalnie do basenu. Na plaży jest piaskownica bo plaża jest kamienista, i ta zieleń - przepiękny ogród botaniczny. W Turcji będę po raz 4 i nigdzie nie widziałam takiej zieleni na terenie hotelu jak w Botaniku.Jedyny "minus" to jazda autobusem ok.1,5 godz.ale autobus jest z klimą.Jeszcze dużo by pisać ale miejsca już brak. Ja się wybieram 8 czerwca, a Ty? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 09:13 Dziękuję Ci Beatko za opis. Brzmi wspaniale. Obawiam się, że moje dziecko nie chciałoby wychodzić z hotelu. Troszkę jedynie drogi ten Botanik i wszędzie daleko, ale pomyślimy. Troszkę się jeszcze zastanawiam nad Clubem Verano -niska cena i w miarę chwalony, blisko Side. Mielismy jechać w czerwcu, ale znajomi chcą jechać z nami, a im pasuje wrzesień, zatem może w II poł. września. Czy pogoda będzie OK ? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.elsat.net.pl 17.05.05, 12:03 Witam! Zgadzam się z Tobą że Botanik jest drogi, ale masz pewność że nie będzie żadnej wpadki, a jadąc z takim małym brzdącem na pewno zależy Ci żeby wszystko było okey i jest ALL a to jest ważne bo dziecko chce co chwilkę coś zjeść,napić się i gdybyś miała za to wszystko płacić osobno to byś zbankrutowała. Na miejscu w Botaniku nie wydałam ani "złotówki" Uwierz mi, ale hotele które oferują niską cene nie są dobre dla małych dzieci. W Botaniku na miejscu był lekarz dostępny przez całą dobę. Ja byłam w tamtym roku we wrześniu i pogoda cudowna, tem. wody ok.25 st. a powietrza 30 st.Mój pobyt był tylko tygodniowy i teraz też taki będzie, ale to w zupełności wystarczy. Korzystaj z tego że dziecko do lat 6 płaci tylko za przelot, a pobyt jest już gratis i teraz jeszcze można zaszaleć w Botaniku, bo póżniej to już naprawdę będzie drogo gdy będzie trzeba płacić za dziecko.Masz jeszcze troszkę czasu żeby się zastanowić nad hotelem ,ale ja gorąco namawiam na Botanika bo na pewno są tam warunki o jakich mogą marzyć wszystkie mamy dla swoich pociech, a oto chodzi żeby wszyscy byli zadowoleni i mogli wypocząć, a wiadomo że to głównie my -mamy zajmujemy się dziećmi.Mogę Cię zapewnić że nie będziesz miała czasu żeby wyjść poza teren hotelu, tyle jest atrakcji. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że jednak będzie to Botanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:41 Jeszcze raz dziękuję. Czy można na miejscu wypożyczyć samochód i zwiedzić okolice ? Ja będę pierwszy raz w Turcji i chciałabym troszkę "poczuć klimat". Bardzo poważnie myślę o Botaniku. Maluch będzie miał prawie 2,5 roczku i chciałabym aby miał zajęcie, dużo dzieci -wtedy ja mogę odetchnąć. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.elsat.net.pl 17.05.05, 14:11 W hotelu na miejscu jest wypożyczalnia samochodów, ale na zwiedzanie Turcji z takim maluchem to raczej bym poczekała aż podrośnie. Jadąc z lotniska do hotelu zauważysz że jest tylko pustynia i nic do zwiedzania. Dla gości hotelowych jest darmowy autobus do Alanyi i chyba tylko tyle do zwiedzania. Gdy maluszek podrośnie to wtedy można myśleć o prawdziwym zwiedzaniu Turcji np. Kapadocja czy Pamukkale.Polecam również rafting, ale nie dla małego dziecka. Ja miałam to szczęście że zwiedziłam Turcję przed urodzeniem Doroty i teraz pozostaje mi tylko leżenie na plaży i zabawy w wodzie z dzieckiem. W roku ubiegłym gdy bylam w Botaniku, to Dorota miała właśnie 2,5 roku i było mnóstwo dzieci ,dzięki temu mogłam troszkę poleniuchować bo Dorota biegała razem z tą dzieciarnią. Była też rodzinka z Niemiec z dwójką dzieci ,jedno miało 6 lat a drugie dziecko miało 4 miesiące .Gdybyś miała ochotę to podaj swój adres, a ja przyślę Ci kilka moich prywatnych zdjęć z tego "raju". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:23 Dzięki Beatko, Bardzo proszę o zdjęcia na adres: makffsa@interia.pl A jaka jest plaża ? Czy od razu robi się głęboko ? W sumie jeśli jest autobus do Alanii to w razie jakiś zakupów itp to można się wybrać. Tylko jak przekonać znajomych, którzy nie mają dzieci do takiego, drogiego hotelu. Kiedyś, zanim urodziłam malca wyjeżdzaliśmy ze znajomymi i zawsze braliśmy opcje bez jedzenia i dużo imprezowania. Ale wszystko się zmienia. Jak dla mnie to teraz jest cudownie i tak naprawdę myśląc o wakacjach pragnę najbardziej, aby to moje dziecko dobrze się bawiło. Mówią że zgłupiałam..na punkcie synka..chyba mają trochę racji. Czekam na zdjęcia i jeszcze raz dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trafo Re: BOTANIIIIIIIK IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.08.05, 10:41 Beato, ja wraz z żoną i dzieciakami (3 lata i roczek) także wybieramy się do Botanika. Nie ukrywam, że również Twoja opinia była dla nas inspirująca, a tak się składa, że cena nieoczekiwanie spadła :)) Poza tym dzieciaki łącznie kosztują nas jesynie 900 PLN na 2 tygodnie (jak będą starsze to chyba nie będzie nas stać na Botanika :((). Jeśli możesz proszę puść parę fotek hotelowych również dla mnie. Z góry dziękuje, Rafał - trafo@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś